Děčín – Hronov 7:3 (kon.)
konec
HC Děčín
7:3 (2:0, 3:1, 2:2)
HC WIKOV Hronov
Neděle 20.02.2022, 16:15 • Zimní stadion Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 35. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je dohrávka utkání pětatřicátého kola mezi týmy HC Děčín a HC WIKOW Hronov v rámci druhé hokejové ligy.
     
    HC Děčín

    Perný týden začali Medvědi v pondělí, kdy na svém ledě v dohrávce přivítali Jablonec. Děčínští s Vlky prohrávali po první třetině 1:2, v té druhé ale zasypali jablonecké konto hned čtyřmi góly a duel pak už byl v jejich režii. Nakonec porazili jablonecké Vlky 8:5 a odčinili tak sobotní zaváhání se Dvorem. Ve středu pak v dalším domácím utkání sehráli duel s prvními Letňany. S těmi měli souboj dobře rozehraný, když nad lídrem vedli 3:1. Letci ale postupně ztrátu dorovnali, skóre otočili na svou stranu a po třetí siréně se tak radovali z vítězství 7:3. V sobotu Medvědi prohráli v Jablonci a ten jim tak pondělní prohru vrátil. V tabulce jsou stále sedmí s dvaatřiceti body a drží čtyřbodový náskok na bílinské Draky, se kterými svádějí boje o udržení se ve třetí nejvyšší soutěži.

    Nejproduktivnější hráči

    Daniel Volráb 8+27
    Pavel Zajan 23+9
    Milan Kostourek 13+18
     
    HC WIKOV Hronov

    Hronovští hokejisté už mají jistý postup do vyřazovacích bojů. Jsou na čtvrtém místě se ziskem pětašedesáti bodů a už tak mohou základní část v pohodě dohrát. Hronov po výhře 3:2 nad prvními Letňany ve středu na svého soupeře nestačil. Hronovští v Nové Pace totiž padli 1:5 a v sobotu pak podlehli 3:4 Letňanům a tyto prohry budou chtít na děčínském ledě odčinit. Budou plnit roli favorita a uvidíme, zda ji proti celku bojujícím stále o záchranu druholigové příslušnosti, naplní nebo zda je Děčín obere o nějaké body.

    Nejproduktivnější hráči

    Konstantin Ťjurin 28+19
    Martin Kozák 14+32
    Konstantin Lavrenov 14+23
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly čtyřikrát. Třikrát vyhrál Děčín, jednou pak Hronov. Ten tak má dnes svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Sklíba (Skokan) – Loukota, Kučera, Kaltenböck, Pöschl, V. Tůma, Ferbas, Molnár – Fojt, Svoboda, Volráb (C), Ekrt, Zika, Zajan, Černý, Faigl, Ineman, Šilar
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC WIKOV Hronov: Pluháček – Degtěrev, Mikulec, Kynčl, Suk (A), Romanov – Janda, Bucek, Matouš (A), Kozák (C), Jirků, Teuber, Hašlar, Šlaicher, Moník
    Trenér: Martin Kozák

    Rozhodčí: Domský – Toman, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Domácí se hned dostávali do útočné akce, Hronov ale ve středním pásmu získal puk a s ním utekl před Sklíbu, ale ten nemusel zasahovat.
     
    00:48
    Na druhé straně pak roztáhl ve svém brankovišti nohy Mikuláš Pluháček a srazil tak Zikovu střelu do rohu obranného pásma.
     
    01:25
    Další povedená akce Děčína, na jejím konci byl pokus Davida Černého a po něm musel do dalšího zákroku znovu Mikuláš Pluháček a hra je zastavena.
     
    01:45
    Jan Ekrt dostával pas od Daniela Volrába, ale ten se neujal a puku se zmocnili hosté, kteří hru nasměrovali před Sklíbu, který už musel zakročit.
     
    02:22
    Michail Romanov u hrazení získal puk, nahodil ho před děčínskou klec, ale tam pokus Martina Jandy skončil jen u zadního hrazení.
     
    02:55
    Ofsajd Děčína a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude za okamžik vhazovat.
     
    03:20
    Dominik Matouš se dostal do individuální akce, nabruslil si těsně před Šimona Sklíbu a tváří v tvář vyslal pokus, který domácí brankář kryje!
     
    03:55
    Další náznak akce Hronova, ale zastavilo ji další postavení mimo hru.
     
    05:10
    Puk má ve své moci Šimon Sklíba a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, hosté se tak ještě v medvědím pásmu mohou zdržet.
     
    06:38
    Martin Pöschl si sjížděl na dorážku po střele Radka Fojta, ale jeho nápřah končí jen na obránci hostujícího Hronova, který pak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    07:38
    Hosté jen nahodili puk do obranného pásma Děčína a odešli střídat.
     
    08:19
    Jan Hašlar stahovačkou vyslal další nepříjemný pokus na Sklíbu, ten ho betonem vykryl a puk mají domácí hráči. A hned na to otáčejí hru.
     
    09:10
    Martin Pöschl napřáhl na modré čáře a jeho pokus pak byl ještě tečován před Pluháčkem, ale nakonec touš vytěsnila hronovská obrana do bezpečí.
     
    09:36
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Jiří Bucek – 2 min., hákování).
     
    09:39
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michail Romanov – 2 min., podrážení).
     
    10:05
    Medvědi mají šanci otevřít skóre, mají k dispozici dlouhou přesilovou hru pět na tři.
     
    10:28
    Ovšem po chvilce se sami vykázali z útočného pásma a hosté pak dopíchli puk, který skončil až u Šimona Sklíby.
     
    10:49
    Hosté zatím své oslabení hrají dobře, vyhazují puky mimo ohrožení Pluháčkovy branky.
     
    11:13
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní se to povedlo a dvojnásobná přesilová hra Děčína je využita. Tadeáš Svoboda poslal puk na TOMÁŠE ŠILARA, jenž povedenou střelou zaskočil hostujícího brankáře a překonal ho – 1:0. Asistence: Tadeáš Svoboda a Jan Ekrt.
     
    11:39
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    11:43
    Děčín právě vstřelil branku!
    Při signalizované výhodě se do akce dostali znovu děčínští hokejisté. Jakub Loukota pak v tandemu dva na jednoho našel přihrávkou najetého DOMINIKA FERBASE, který poté svižnou ranou propálil Mikuláše Pluháčka – 2:0. Asistence: Jakub Loukota a David Černý.
     
    13:27
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Tomáš Šilar – 2 min., sekání).
     
    14:10
    Na pravé straně vystřelil Radim Šlaicher, jeho pokus byl ale tečován mimo. Následně pak se domácí celek osvobozuje a posílá puk až před Pluháčka.
     
    14:55
    Hosté se opět uhnízdili v pásmu Medvědů, kde se snažil o střelu Martin Kozák, ta ale opět byla sražena mimo a je tu další osvobození děčínského celku.
     
    15:27
    Děčín je v plném počtu.
     
    15:39
    Na levé straně střílel Martin Pöschl, ale pravý beton nastavil Mikuláš Pluháček a poté puk ukryl pod lapačku a hra je přerušena.
     
    16:08
    Hronovští získali ve středním pásmu puk a nastěhovali se s ním před Šimona Sklíbu, ten hned čelil pohotovému zakončení Josefa Teubera a raději kryje kotouč do lapačky.
     
    16:36
    Tadeáš Svoboda si nabruslil na levý kruh a jeho nebezpečná střela ke vzdálenější tyči ji jen o kousek minula!
     
    17:11
    A další rychlá akce Tadeáše Svobody, která však končí ofsajdovým postavením. Hra je tedy vykázána zpět do neutrální zóny.
     
    17:44
    Obrana Medvědů se musela vracet zpět, rodila se totiž akce Hronova. Ten byl nebezpečný, ale nakonec pokus Matouše končí jen vedle Sklíbovy klece.
     
    18:22
    Agilní Jan Ekrt se natlačil před Mikuláše Pluháčka, šikovný mladík se ale tváří v tvář hostujícímu brankáři neprosadil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Radek Fojt si najížděl na levé straně k puku, ale dobře ho nezpracoval. Na druhé straně pak šli do akce hosté, i oni však byli nepřesní.
     
    19:45
    Ještě se domácí dostali před Pluháčka, ale Fojtova rána z levého kruhu končí na jeho betonu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Svižná rána Romanova z pravé strany skončila na Šimonu Sklíbovi, jenž po zisku puku raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    21:55
    Medvědi rychle přestěhovali hru na opačnou stranu, ale nakonec se nedostali k žádné střele před Mikulášem Pluháčkem.
     
    22:25
    Z vlastního obranného pásma nyní zaváželi Medvědi puk směrem dopředu. Ale před Pluháčkem opět nezahrozili.
     
    23:30
    Jan Ekrt se protlačil do útočného pásma, ale Medvědi se z něho sami vykázali a rázem tak bylo po slibném náznaku akce.
     
    24:45
    David Černý se ocitl mezi kruhy, poté se k němu došoural puk, ale ten poté švihem nedostal za záda Mikuláše Pluháčka.
     
    25:57
    Rodil se další útok domácích, zblízka chtěl zakončovat Jan Molnár, ale jeho pokus končí jen vedle Pluháčkovy klece.
     
    26:58
    Pluháček vyrazil puk jen před sebe, ten získal Pavel Zajan a dostal se před jeho klec, ale zakončení šlo jen k zadnímu mantinelu.
     
    27:29
    Hronov právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky, z pravé strany se trefil MARTIN JANDA a Hronov je zpět ve hře. Asistence: Jakub Kynčl.
     
    28:22
    Děčín právě vstřelil branku!
    O chvilku později ale udeřil opět Děčín. David Černý nabil TADEÁŠI SVOBODOVI, který pohotovou střelou prostřelil Mikuláše Pluháčka. Ten tak loví kotouč ze své sítě dnes už potřetí – 3:1. Asistence: David Černý.
     
    30:59
    Děčín právě vstřelil branku!
    A po chvilce se domácí dostali znovu před hostující klec, kde zakončoval zblízka TOMÁŠ FAIGL a Pluháčkovi propadl kotouč za jeho záda – 4:1. Bez asistence.
     
    31:29
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi jsou v laufu. Po krásně sehrané kombinaci vybídl kapitán Děčína Daniel Volráb JANA EKRTA, který jen nastavil svoji hůl a kotouč trefil do odkryté Pluháčkovy klece – 5:1. Asistence: Daniel Volráb a Tomáš Šilar.
     
    31:51
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Michail Romanov – 2 min., napadení).
     
    32:37
    Hosté se osvobozují a vyhazují puk až ke Sklíbovi.
     
    33:51
    Hronov je v plném počtu.
     
    34:28
    Adam Jirků netrefil puk ideálně a hned na to jeli do přečíslení Medvědi, ale jejich pokus brankář Pluháček vyrazil do bezpečí.
     
    35:18
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jan Molnár – 2 min., sekání).
     
    36:14
    Hosté se dostali v přesilové hře ke střele, která se odrazila od zadního mantinelu a puk skončil u odkryté klece Sklíby, kde ho jeden z domácích poslal ven z pásma.
     
    37:07
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Ferbas – 2 min., faul kolenem).
     
    37:43
    Hosté se natlačili před Sklíbu, na kterého šla další střela, ale ta byla obranou Medvědů sražena do bezpečí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:07
    Děčín je v plném počtu.
     
    39:50
    Ještě se domácí natlačili před hostující klec, ale nakonec před Pluháčkem nikdo z Medvědů nezakončil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:14
    Šance na domácí straně, ale Pluháček ji vykryl.
     
    41:14
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Mikuláš Pluháček – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu). Trest odpyká Jan Hašlar.
     
    42:11
    Medvědi mají k dispozici přesilovou hru a mohou tak svůj náskok ještě navýšit. Už se usadili před Pluháčkem a kombinují.
     
    42:51
    Pavel Zajan se natlačil před branku Hronova, zblízka ale Pluháčka nepřekonal. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    43:14
    Hronov je v plném počtu.
     
    44:05
    Na pravé straně střílel Tomáš Faigl, jeho pokus ale končí jen mimo tři tyče.
     
    45:40
    Šimon Sklíba vychytal z levé strany střelu Moníka a puk srazil do bezpečí. Hned na to ho vytěsnili ven do neutrální zóny obránci Děčína.
     
    46:48
    Jan Ekrt dostal přihrávku do mezikruží a jeho následný švih se zastavil o hruď hostujícího brankáře Pluháčka.
     
    48:01
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Josef Teuber – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:57
    Děčín právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita. Medvědi se roztáhli v útočném pásmu, sehráli kombinaci a na jejím konci byla přesná střela DAVIDA ČERNÉHO, která se nakonec došourala za záda Pluháčka – 6:1. Asistence: Jan Ekrt a Tadeáš Svoboda.
     
    51:09
    Hronov právě vstřelil branku!
    Hosté se ještě prosazují, na levé straně sklepl před Sklíbou puk RADIM ŠLAICHER a ten končí v síti – 6:2. Asistence: Dominik Matouš.
     
    52:30
    Hosté ožili a ještě se snaží se zápasem něco udělat. Nyní střílel Moník, jeho pokus ale končí mimo tři tyče.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Jakub Kynčl – 2 min., sekání).
     
    54:05
    Hosté se osvobodili, vyhodili puk až před Sklíbu a od jeho branky zakládají Medvědi svou další přesilovkovou akci.
     
    54:30
    Další výhoz puku hosty až před domácí klec a ti se zase osvobozují.
     
    55:16
    Hronov je v plném počtu.
     
    56:12
    Medvědi se už nikam neženou, udržují hodně nadějný výsledek a spíše hru kontrolují.
     
    57:16
    Tomáš Šilar se dostal do zakončení v prostoru mezi kruhy, ale pokus srazila obrana Hronova do bezpečí.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:21
    Děčín právě vstřelil branku!
    Domácí se ještě prosazují, natlačili se před Pluháčka, kde svižně zakončil RADEK FOJT a jeho pokus zaplul za záda hostujícího brankáře – 7:2. Asistence: David Černý a Tadeáš Svoboda.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Martin Pöschl – 2 min., držení).
     
    59:57
    Hronov právě vstřelil branku!
    Tři vteřiny před koncem utkání využil přesilovou hru FILIP MONÍK a uzavřel tak gólové hody v Děčíně – 7:3. Asistence: Jakub Kynčl a Dominik Matouš.
     
    Konec zápasu. (18:29:49)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Šilar (Svoboda, Ekrt), 12. Ferbas (Loukota, Černý), 29. Svoboda (Černý), 31. Faigl, 32. Ekrt (Volráb, Šilar), 49. Černý (Ekrt, Svoboda), 59. Fojt (Černý, Svoboda) – 28. Janda (Kynčl), 52. Šlaicher (Matouš), 60. Moník (Kynčl, Matouš)


    HC Děčín: Sklíba (Skokan) – Loukota, Kučera, Kaltenböck, Pöschl, V. Tůma, Ferbas, Molnár – Fojt, Svoboda, Volráb (C), Ekrt, Zika, Zajan, Černý, Faigl, Ineman, Šilar
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC WIKOV Hronov: Pluháček – Degtěrev, Mikulec, Kynčl, Suk (A), Romanov – Janda, Bucek, Matouš (A), Kozák (C), Jirků, Teuber, Hašlar, Šlaicher, Moník
    Trenér: Martin Kozák

    Rozhodčí: Domský – Toman, Janíček

    Diváci: 341
    bahis siteleri