Trnava – Dubnica 4:3 (po pr.) | Martin – Skalica 0:3 (kon.) | Levice – Žiar nad Hronom 3:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HK Skalica
sk Neděle 20.02.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK iClinic Skalica): "Z nášho pohľadu dôležité stretnutie, v ktorom sa hralo o druhé miesto. K zápasu sme pristúpili zodpovedne, po celý čas sme hrali výborne v obrane. Ak sa aj vyskytol problém, náš brankár ho vyriešil. Dnes hráčov musím pochváliť za tímový výkon. Okrem kolektívneho výkonu však rozhodovala i hra v oslabeniach, ktoré sme zvládli. Na druhej strane sme však vyprodukovali pomerne vysoký počet faulov, čo by sa určite nemalo stávať. Hráči však zabojovali a výsledok ubránili. Hrali poctivo smerom dozadu, vracali sa, vzájomne si pomáhali. Náročný záver základnej časti majú všetky tímy. O zvládaní vyššieho počtu zápasov bola najmä príprava, ktorú sme absolvovali."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Stretnutie určite ovplyvnil inkasovaný gól v jeho samom začiatku. Rovnako tak i druhý gól v prvej tretine pri našom oslabení. V druhej časti hry sme mali niekoľko príležitostí na strelenie gólu, najmä počas presilových hier. Mrzí nás najmä nevyužitá presilová hra o dvoch hráčov. Aj napriek dobýjaniu bránky súpera sme zlyhávali vo finálnom zakončení. Možno nám chýbalo len šťastie, na hráčoch však bola badateľná i únava z posledných zápasov. Hráči mali za sebou osem zápasov počas dvoch týždňov. V neposlednom rade sa nám káder preriedil, v útoku sme mali troch obrancov, kompletne nám vypadol jeden z nosných útokov. Faktorov, ktoré ovplyvnili zápas bolo niekoľko, dnes to však nešlo. Čakajú nás dva dni voľna, hráme najbližšie až v stredu. Hráči si oddýchnu, veríme, že sa niektorí z útočníkov dajú zdravotne do poriadku. Prehru musíme hodiť za hlavu, poučiť sa z chýb, ktoré sme urobili a smútiť iba do polnoci. Chceme nazbierať nové sily, aj vzhľadom k vylosovaniu súťaže ešte nádej na druhé miesto žije. V hre je z našej strany ešte šesť bodov, uvidíme, čo sa všetko stane."

    Kristián Rajčák (útočník HK iClinic Skalica): "Z môjho pohľadu išlo o vyrovnané stretnutie spolu so zodpovedným výkonom nášho tímu. Súpera sme nepúšťali do vážnejších príležitostí, myslím si, že sa jedná z našej strany o zaslúžené víťazstvo. Ďakujem spoluhráčom za skvele zvládnutú druhú tretinu počas našich vylúčení, keďže aj ja som v tomto dejstve vyrobil zbytočnú chybu. Spoluhráči ale všetko zvládli, ubránili domácich a nedovolili im skórovať. Túto fázu hry by som považoval za kľúčový moment stretnutia, najmä v prípade nevyužitého dvojnásobného vylúčenia na našej strane. K zlomeniu domáceho tímu možno prispel aj tretí gól, určite to ale bola naša defenzívna hra. Zápas rozhodovali maličkosti, ako napríklad vyhrávané súboje, no najmä zodpovedný prístup každého hráča. V tejto sezóne vzájomné zápasy skončili nerozhodne, aj to svedčí o vyrovnanosti tímov v tomto ročníku. Pred play-off sa nepozeráme na to, koho z tímov dostaneme, či už do štvrťfinále alebo semifinále. Pôjdeme určite po zápase, nebudeme sa príliš dívať dopredu. Na konci základnej časti nás ešte čakajú tri ťažké zápasy, so Žilinou, Topoľčanmi a Dubnicou. Určite chceme pokračovať v dobrých výkon, v zápase s Martinom sme podali famózny výkon, v ktorom chceme pokračovať."

    Matej Dírer (útočník HK VITAR Martin): "Zápas sme si určite predstavovali z našej strany inak. Na súpera sme sa tešili, hralo sa o druhé miesto. Malo to byť naše stretnutie, žiaľ, nezvládli sme úvodnú tretinu. Takto sa o druhú priečku nehrá. Stretnutiu niečo chýbalo, o čom si ešte povieme v šatni. Je teraz len na nás, aby sme tieto chyby odčinili v nasledujúcich zápasoch a pokúsili sa ešte zabojovať o vyššiu priečku. Ak chcem v tomto ročníku súťaže uspieť, nemôžeme si vyberať horšie a lepšie dni. To, čo si povieme v šatni, musíme plniť na ľade, inak to nie je v poriadku. Pred zápasom sme si mnohé veci povedali, to však zostalo v kabíne. Skalica je síce kvalitný súper, konečné skóre je však iba o tom, ako sa vieme nastaviť sami v našich hlavách. Dnes sme to nezvládli. Na zápasovú záťaž sa určite nebudeme vyhovárať, každý zo súperov ich má veľa. Možno sme tam mali o jeden či dva viac, bol to však priamy súboj o druhú priečku. Hlavu sme mali mať nastavenú inak, do súboja vrhnúť všetky zostávajúce sily. Musíme sa ale pozerať dopredu, v stredu nás čaká Humenné. Určite musíme dobre potrénovať, nastaviť sa a stretnutie môžeme zvládnuť. S presilovými hrami sa trápime celú sezónu. Na tréningoch sa učíme ako prekonávať súperovho brankára, počas hry ale potrebujeme ísť do jednoduchších vecí, nie komplikovaných, ako to ukazujeme. Musíme čo najčastejšie strieľať, ísť do brankára a strieľať aj škaredé góly. My však zbytočne volíme prihrávky a ak nám to nejde, musíme zjednodušiť hru a určite nám to tam padne." (20:24:45)
     
    Martin nedokázal streliť Skalici gól a podľahol jej 0:3. Góly: 2. Šátek (Dzhioshvili), 19. Dzhioshvili (Janík, Šátek), 45. Rajčák (Šišolák, Hílek).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Nilsson z ľavej strany. Skúsil aspoň ohroziť bránku súpera.
     
    59:01
    Dírer bez hokejky. Domáci sa musia vrátiť dozadu.
     
    58:46
    Štumpf netrafil odkrytú bránku. V závere mali hostia príležitosť na skórovanie.
     
    58:22
    Huhtela späť na Lavičku. Zápas sa už len dohráva.
     
    57:58
    Dvořák hľadal Huhtelu. Opäť je z toho postavenie mimo hry.
     
    57:36
    Makarov v postavení mimo hry. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    56:55
    Domáci v plnom počte. Huhtela na ľadovej ploche.
     
    56:38
    Dzhioshvili v tlačenici. Nebude z toho gól.
     
    56:24
    Kotzman prichádza o puk. Domáci toho využili len tak, že posunuli puk do stredného pásma.
     
    55:46
    Hosťujúci Nemec z pravej strany. Jeho pokus končí na Glosárovom betóne.
     
    55:17
    Pokus Šmacha. Blokovaný Naušom.
     
    54:54
    Atte Oliver Huhtela (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    53:48
    Galimov mohol využiť zaváhania domácej obrany. Objavil sa sám pred bránkou.
     
    53:06
    Hostia v plnom počte. Včelka na ľadovej ploche.
     
    52:57
    Dvořák udržal útočné pásmo. Hľadá spoluhráča.
     
    52:23
    Lavička od modrej. Naušova dorážka.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Šátek (Dzhioshvili), 19. Dzhioshvili (Janík, Šátek), 45. Rajčák (Šišolák, Hílek)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Nilsson, Bobček – Dvořák, Pacalaj – Nátny, Krempaský – Lavička – Makarov, Huhtela, Tiainen – Juščák, Dírer, Nauš – Nemec, Toma – Smidžár, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    HK Skalica: Borák (Trenčiansky) – Horváth, Šmach – Arbuzov, Hílek – Vidovič, Rapant – Kotzman, Nemec, Štumpf – Galimov, Dzhioshvili, Šátek – Šišolák, Včelka, Rajčák – Kotvan, Jarolín, Mizerák
    Trenér: Michal Ružička

    Rozhodčí: Smrek, Mihaľov – Knižka, Hanko, Bačo (inštruktor)

    Diváci: 582
    thejrc.org