Skalica – Vlci Žilina 1:3 (kon.) | Pov. Bystrica – Dubnica 2:1 (nedohr.) | Žiar nad Hronom – Topoľčany 3:1 (kon.)
Martin – Humenné 2:4 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
HC 19 Humenné
sk Středa 23.02.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Boržik (asistent tréner HC 19 Humenné): "Vedeli sme, že nás čaká stretnutie s kvalitným súperom. Vedeli sme, že jeho hráči dobre korčuľujú ako aj to, že v poslednom stretnutí doma podľahli Skalici. Boli sme na sto percent presvedčení, že to budú chcieť v najbližšom zápase odčiniť a zvíťaziť. Podarilo sa nám ale streliť prvý gól a aj napriek množstvu príležitostí na jednej či druhej strane už v úvodnej tretine ďalší nepadol. Diváci, ktorí prišli na štadión určite videli dobrý hokej s nádychom play-off. My sme naďalej svojich hráčov nabádali k aktivite, čo nám prinieslo úspech. Sme radi, že sme zvládli záver stretnutia, rovnako tak i dvojminútové oslabenie o dvoch hráčov v prostrednej časti. Uhrali sme cenné body, chlapcom ďakujeme za predvedený výkon. S hráčmi sme sa pred zápasom rozprávali, že sme ešte s Martinom v tejto sezóne nebodovali. Bola to pre nás takisto veľká motivácia. Okrem toho sme istý čas nehrali, aj teraz naposledy bolo pondelkové stretnutie s Považskou Bystricou odložené. Po týždni sme tak radi za víťazné naladenie sa pred ďalšími súbojmi. Do posledného zápasu z našej strany bojujeme o prvú štvorku, určite by to bolo výborné zavŕšenie základnej časti."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Hostia veľmi dobre doplnili svoj tím. Do Martina pricestovalo skonsolidované mužstvo s dobrým gólmanom. Súper mal veľmi dobrý vstup do stretnutia, úvodné tri minúty nás držal v našom obrannom pásme. V závere úvodnej časti sme ale na modrej čiare zaváhali a z následného brejku inkasovali gól. V druhej tretine sa nám podarilo vyrovnať, v priebehu jednej minúty sme ale následne stratili zápas. Tak vyspelé mužstvo akým je Humenné potrestalo naše zaváhania a strelilo nám dva góly. Vybrali sme si oddychový čas, so zápasom sme sa snažili niečo urobiť. Zvýšili sme početnosť streľby, počas presilovej hry štyroch na troch sme trafili spojnicu bránky, predtým sme nastrelili žŕdku. Mali sme viaceré vyložené príležitosti, puk sme však nedokázali pretlačiť z predbránkového priestoru dnu. Pred vlastnou bránkou bol súper nesmierne silný. V závere sme počas power-play ešte inkasovali gól cez celé klzisko. Prehra nás mrzí najmä z dôvodu, že sme viac ako polovicu zápasu bojovali a boli aktívnejší ako súper. Výhľadovo do play-off sú však takéto prehry poučné. Každá chyba v play-off totiž môže rozhodnúť nielen o jednom zápase ale aj o celej sérii. Z tohto titulu to bolo pre nás nesmiernym poučením. Prehra mrzí takisto z dôvodu, že sme ešte na diaľku chceli preskočiť Skalicu, ktorá podľahla Žiline. Posledný zápas základnej časti nás čaká v piatok, po ňom uvidíme, či budeme začínať 8. alebo 10. marca. Na play-off sa musíme pripraviť najmä po psychickej stránke, byť silní v hlavách a eliminovať krátke zaváhania počas hry. Program sme mali z našej strany mimoriadne nahustený, spomedzi všetkých tímov sme v závere základnej časti odohrali najviac stretnutí. Uplynulé tri týždne boli mimoriadne náročné, dúfame, že chalani zostanú zdraví a pripravení. V našom tíme nastali mnohé zmeny, tri päťky boli zložené nanovo, istý čas potrvá než si hráči sadnú. Chalani, ktorí sa vrátili po zranení musia opäť chytiť rytmus a pripraviť sa na play-off. Je to nová súťaž. Musíme si zároveň pripomenúť začiatok základnej časti, kedy sme ani nesnívali, že by sme mohli byť nad tímami, ktoré mali ambície byť na čele tabuľky. Toto musíme brať ako pozitívum najmä pri počte mladých hráčov, ktorí v zápasoch nastupujú a je to pre nich veľká škola."

    Denis Markuš (útočník HC 19 Humenné): "Konečne nám to vyšlo, keďže sme predchádzajúce tri stretnutia s Martinom prehrali. Aspoň raz v sezóne sme ich chceli zdolať a zlomiť sériu. Zároveň sme sa chceli pripraviť na play-off a odohrať stretnutie danej kvality. Vedeli sme, že nastupujeme proti kvalitnému súperovi, zápas to určite podčiarkol. Bolo to určite výborné stretnutie so šťastnou koncovkou pre nás. Počas tréningov sa venujeme nielen presilovým hrám, ale aj hre v oslabení, čo nám dnes pomohlo. Všetci hráči podali obetavý výkon, v bránke nás podržal Eugen, ktorý podal vynikajúci výkon. Všetko dnes do seba zapadalo ako malo. Pri treťom strelenom góle nastala situácia, kedy sme mohli ísť dvaja na jedného. Lukáš Hvila vystrelil na domáceho brankára, ten betónom vyrazil puk predo mňa, kedy už len stačilo tento dostať do prázdnej bránky. V zápasoch sa ale ráta každý gól, za tento som vďačný. V tretej tretine sme vedeli, že domáci musia ešte niečo so zápasom urobiť, ak chcú pomýšľať na body. Hrali jednoducho, my sme nechceli takisto vymýšľať. Ak sa dalo, útočili sme, ak sa nedalo, len sme čakali. Sme radi za víťazstvo, v piatok nás čaká doma Žiar, v zápase s ktorým sa chceme víťazne naladiť na play-off."

    Igor Bobček (obranca HK VITAR Martin): "Úvod stretnutia nám nevyšiel, určite nebol dobrý rovnako ako prvé minúty. Postupne sme hru vyrovnali, dokonca by som povedal, že sme boli aj lepším tímom, avšak bez streleckej efektivity. Musíme sa určite viac tlačiť do bránky, pokúšať sa o škaredé góly, nehrať len na krásu. Play-off hokej je takýto. Je o jednom góle, o tom, aby sme malé veci robili dobre a dôrazne. V druhom stretnutí sme nedokázali využiť presilovú hru o dvoch hráčov. Som tu krátko na to, aby som hodnotil nedostatky, musíme ale asi viac strieľať. Presilové hry ale rozhodujú zápasy a pred play-off na nich musíme zapracovať. Z mojej strany sa budem určite snažiť hrať čo najlepší hokej, pre Martin, pre fanúšikov, ktorí tu boli vždy skvelí. Dúfam, že pre tím budem prospešný a prispejem k splneniu stanovených cieľov. Hokej je o víťazstvách, každý z hráčov je nastavený tak, aby k tomu prispel. Tento zápas preto musíme čo najskôr hodiť za hlavu a od toho najbližšieho v piatok predvádzať už play-off hokej s dôrazom na každú z maličkostí. Všetci čo hrajú hokej by už mali ovládať základné veci, ktoré keď tréner vysvetlí, mali by sme ich dodržiavať. Je určite lepšie ak sú hráči zohraní, máme pred sebou ešte jeden zápas. Play-off je však ďaleko, počas dvoch týždňov máme určite dosť času, aby sme popracovali na našich nedostatkoch a nehľadali výhovorky." (20:49:37)
     
    Martin si zaknihoval prehru s Humenným 2:4. Góly: 28. Murček (Charvát), 37. Dírer (Nauš, Toma) – 20. Šimčák (Ťavoda, Lačný), 32. Solomonchak (Ivanov, Lačný), 33. Markuš (Hvila, Velichkin), 60. Hvila (Rabčan).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Humenné dáva gól! Gól do prázdnej bránky. Akcia začala u brankára Eugena Rabčana a prostredníctvom LUKÁŠA HVILU skončila v bránke.
     
    59:24
    Power-play domáceho tímu. Až teraz sa Glosár dostal z bránky.
     
    58:30
    Glosár sa díva smerom k domácej striedačke. Zatiaľ nedostáva pokyn.
     
    57:58
    Pichnarčík v útočnom pásme domáceho tímu. Tí teraz nemôžu prestriedať.
     
    57:14
    Hostia v plnom počte. Ťavoda na ľadovej ploche.
     
    56:56
    Fafrákov náznak. Odovzdáva však puk Makarovovi.
     
    56:23
    Murček pred bránkou. Nemá mu ale kto prihrať.
     
    55:46
    Dírerova strela. Mierne nadvihnutá, no i tak to nestačilo.
     
    55:13
    Ján Ťavoda (HUM) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:46
    Nepôjde to ani teraz. Dvořákova strela od modrej. Huhtela v tlačenici.
     
    54:16
    Markušom odpálený puk. Hostia zbytočne neriskujú.
     
    53:36
    Obranný zákrok Chovana. Puk smeruje do stredného pásma.
     
    52:48
    Tlačenica v bránkovisku. Rabčan s hráčmi na jednej hromade.
     
    52:12
    Charvát bojujúci za vlastnou bránkou. Domáci sa nevedia vymaniť zo zovretia súpera.
     
    51:45
    Makarov opäť v zakončení. Prenasledovaný Špankom.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 28. Murček (Charvát), 37. Dírer (Nauš, Toma) – 20. Šimčák (Ťavoda, Lačný), 32. Solomonchak (Ivanov, Lačný), 33. Markuš (Hvila, Velichkin), 60. Hvila (Rabčan)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Nemec, Bobček – Nátny, Krempaský – Lavička, Pacalaj – Tiainen, Huhtela, Poliaček – Toma, Dírer, Nauš – Makarov, Murček, Fafrák – Juščák, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    HC 19 Humenné: Rabčan (Krasanovský) – Pichnarčík, Rodion – Španko, Ťavoda – Chovan, Ivanov – Markuš – Horvát, Krajňák, Borov – Hvila, Markuš, Velichkin – Solomonchak, Šimčák, Lačný – Macko, Farkaš, Miškuf
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Kalina, Rojík – Pribula, Kovalčík, Majling (inštruktor)

    Diváci: 257
    thejrc.org