Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
po prodl.
Berani Zlín
4:3 (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
HC Škoda Plzeň
Čtvrtek 24.02.2022, 17:15 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina A
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:21:32)
     
    Během prodloužení jsme byli svědky, stejně jako v poslední třetině, téměř konstantní dominance ševců, která jim nakonec přinesla i výhru a veledůležitý zisk alespoň dvou bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    63:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak tady měli hosté velkou smůlu. Po zakončení jednoho ze soupeřů se totiž dostal k odraženému kotouči VOJTĚCH RIEDL. Ten svým zakončením z prostoru mezi kruhy trefil přesně pravý horní růžek brány a jako správný kapitán rozhodl celé utkání. Asistence: Lukáš Chludil a Tomáš Martinec.
     
    62:43
    Do jednoho z prvních útoku se mohli dostat indiáni. Zastavila je ale vlastní nepozornost, po které byl odpískán ofsajd. Nakonec je toto zaváhání ale nemusí příliš mrzet, jelikož se po vhazování dostali opět k puku.
     
    61:44
    Začátek prodloužení zatím jasně patří ševcům, což dokázal i Jakub Čechmánek, který se téměř dostal do samostatného úniku. Ani tentokrát ale nedokázal obelstít obranu Plzně.
     
    60:45
    Tak toto byl opravdu tvrdý hit od Václava Adamce, kterým zastavil celou útočnou akci soupeře. I přes hlasitý nesouhlas střídačky se ale podle sudího o faul nejednalo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky, o kterou se postaral dorostenec Lukáš Heš. Indiáni ale i tak můžou být rádi, že obdrželi pouze jeden gól, jelikož forma ševců v průběhu třetiny byla doslova drtivá.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:13.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:11
    Závěr této třetiny patří pro změnu jednoznačně indiánům, kteří nyní zcela jasně udávají tempo hry. V cestě za úspěchem jim ale stojí zeď jménem Tobiáš Synek, který stále drží veškeré naděje Beranů na zisk bodů.
     
    58:12
    Do početní výhody se nyní mohli dostat ševci. Po zákroku jednoho ze soupeřů se Adam Burian jen nevěřícně dívá na sudího, jelikož podle něho ho soupeř sekl. Rozhodčí ale zůstává v klidu a hra pokračuje.
     
    57:13
    Tak toto byla obrovská šance na pozdní gól, do které se dostal Dominik Soukup. Po zakončení jednoho z jeho spoluhráčů se dostal k dorážce, která ale nakonec projela pouze těsně vedle levé tyče.
     
    56:14
    Na dosah ruky měl Jakub Čechmánek samostatný únik. Ani v tomto případě ale nebyl u puku první on, nýbrž jeho soupeř, který poslal puk do rohu hřiště.
     
    55:15
    Na druhé straně kluziště se ale nyní svádí obrovská bitva mezi žlutomodrými a jejich soupeřem. Berani ale zatím neúspěšně obstřelují branku soupeře, a to hlavně kvůli obětavým blokům defenzívy.
     
    54:16
    Tak tato akce indiánům vůbec nevyšla. O nahození se pokusil Josef Dáňa. Jediným hráčem, který našel jeho nabídku byl ale on sám. Po souboji s jedním z obránců navíc o puk přišel.
     
    53:17
    Zpoza vlastní brány dokázal založit útočné tažení jeho formace Adam Burian, a to i přesto, že byl pod celkem dost velkým tlakem. Jeho bojovnost ocenil jmenovec Adam Laciga, který ale svou střelou na gólmana nevyzrál.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 25. Dědek, 34. Dědek (Lukáš Heš), 46. Lukáš Heš (Luža, Talafa), 64. Riedl (Chludil, Martinec) – 12. Kopic (Hamšík, Dvořák), 15. Slanina (Soukup, Pánek), 34. Dvořák (TS)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Martinec, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Luža (A), Chludil, Čechmánek, Laciga
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Škoda Plzeň: Němeček (Vondraš) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Dvořák, Slanina (A), Marcel, Soukup, Ženíšek, Dáňa
    Trenér: Petr Vojan

    Rozhodčí: Kubičík, Blaha – Gebauer, Tvrdý
    thejrc.org