Detroit – Colorado 2:5 (kon.) | Montreal – Buffalo 4:0 (kon.) | Tampa – Edmonton 5:3 (kon.)
Dallas – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:4 (3:0, 0:3, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 24.02.2022, 16:30 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Kometa poráží Liberec a udělala velmi důležitý krok k postupu do play-off! V závěrečné dvacetiminutovce vrátil domácím vedení svým druhým gólem v utkání Tadeáš Hrnčíř, na tento zásah ještě dokázal odpovědět Petr Gajda. Rozhodující moment přišel dvacet vteřin před koncem základní hrací doby, kdy bekhendovou dorážkou rozvlnil síť Ivo Sedláček, na tento zdrcující úder již favorizovaní liberečtí hokejisté odpověď nenašli. (18:29:03)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie na domácí straně! Domácí střílí pátý gól, ten bude s velkou pravděpodobností vítězný! Střelu Bartese gólman Krátký neudržel a pouze ji vyrazil před sebe. Této skutečnosti využil IVO SEDLÁČEK, jenž neváhal a rovněž z bekhendové strany nasměroval puk do odkryté pravé poloviny brány! Asistence: Sebastian Bartes a Jan Sedláček.
     
    59:16
    Rozhodnutí měl na hokejce Mikuláš Jenčovský. Z levého kruhu střílel po rychlém zpracování na vzdálenější tyč, bránu ale netrefil.
     
    58:46
    Domácí forvard Matěj Bělohlav přebíral kotouč v ofsajdovém postavení. Čárová rozhodčí Smetková si toho byla vědoma a správně přerušila hru.
     
    58:23
    Filip Jansa nahodil puk na Michaela Schnattingera a vybojoval tímto řešením vhazování v útočné třetině, protože gólman rozehrávat neriskoval.
     
    57:12
    Nikoliv. Buly dopadlo vítězně pro libereckého útočníka, načež Adam Starý nabral kotouč na čepel hole a poslal jej mimo nebezpečí do středního pásma.
     
    57:05
    Zakázané uvolnění hostů, na pátý vstřelený gól může pomýšlet Kometa. Důležité ovšem bude vyhrát vhazování. Zadaří se?
     
    56:31
    Bílí Tygři Liberec B právě vstřelili branku!
    Hosté se dočkali, z velkého tlaku střílí čtvrtý gól a vyrovnávají! Od modré napřáhl ke střele Kovář a PETR GAJDA zdařilou tečí nasměroval kotouč k pravé tyči mimo dosah smutně hledícího Schnattingera. Asistence: Filip Kovář a Lukáš Plos.
     
    55:39
    František Němec ostal puk za modrou čáru. Liberečtí vzápětí museli opustit pásmo, což jim musel dávat hodně hlasitě najevo čárový rozhodčí.
     
    55:07
    Mezi kruhy dostal nabito Adam Zajíček. Michael Schnattinger včas zareagoval a střelu k pravé tyči udržel ve výstroji! Výborný zákrok domácího gólmana.
     
    54:46
    Dlouho hosté bez útočného pásma nevydrželi. Bleskově do něj najel zpět Adam Měchura, tlak Bílých Tygrů může plynule pokračovat.
     
    54:22
    Nahrávka Lukáše Nezbedy k levé tyčce měla oči. Adam Měchura ale jako kdyby nepočítal s možností, že k němu puk projede, hokejku přiložil k ledu pozdě.
     
    53:47
    Vyhození Řehákovi nevyšlo, na modré zachytil kotouč Filip Kovář. Jeho rána ovšem až k brankáři neprošla, skvělý blok zapsal Jan Sedláček.
     
    53:21
    Šikovně si Lukáš Plos přikopl puk před sebe, aby následně vypálil forhendem po ledě. Schnattinger koncem pravého betonu zabránil nejhoršímu.
     
    52:45
    Domácí brankář Schnattinger působí velmi jistým dojmem. Nezaváhal ani po nahození Jenčovského od levého mantinelu, kotouč nadvakrát skryl v lapačce.
     
    52:26
    Mezi dvěma protihráči si zkusil kotouč hodit mezi kruhy Adam Zajíček. To se mu nepovedlo ideálně a střelu zblokoval pravou bruslí Jan Holemý.
     
    51:53
    Další snahy Liberce přerušil čárový rozhodčí. Nedorozumění mezi Měchurou a Jirušem vyplynulo v postavení mimo hru, hosté, vědomi si pochybení, ani neprotestovali.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Rakus (Bělohlav, Fajmon), 16. Hrnčíř (J. Sedláček), 20. Boltvan (Bartes, Holemý), 43. Hrnčíř (Harmim, Nesvadba), 60. I. Sedláček (Bartes, J. Sedláček) – 22. Gajda (Kříž, Plos), 24. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 26. Kovář (Hampl), 57. Gajda (Kovář, Plos)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Grauer, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, I. Sedláček, Bělohlav, Rakus, Kos, Boltvan, Nesvadba, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (21. Krátký) – Kollert, Starý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A) – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Obadal, Kohoutek – Otáhal, Smetková

    Diváci: 77
    bahis siteleri