Ústí n/L – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 0:1 (kon.) | Sokolov – Slavia 7:6 (po pr.)
Prostějov – Litoměřice 6:8 (kon.) | Havířov – Přerov 0:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 1:0 (kon.)
Benátky n/J – Vsetín 2:8 (kon.) | Kolín – Jihlava 2:5 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kont.)
po prodl.
HC Baník Sokolov
7:6 (3:3, 1:2, 2:1 - 1:0)
HC Slavia Praha
Sobota 26.02.2022, 17:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v gólově bohatém střetnutí se v prodloužení raduje z vítězství Sokolov, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:25:12)
     
    Sokolov sice nevyužil v prodloužení přesilovou hru, jenomže necelé dva minuty před vypršením nastaveného rozhodl o vítězství Západočechů Vojtěch Tomi. A tak Sokolov Pražanům odsakuje o další bod.

    Střely na branku: 30:29.
     
    Konec zápasu.
    63:11 Vojtěch TOMI - 7:6
     
    63:11
    Baník právě vstřelil branku!
    Hostující hráči nezvládli přechod do útočného pásma, a tak Sokolovští uháněli do přečíslení. VOJTĚCH TOMI přihrál Františku Klejnovi, jenž mu puk vrátil. První zmíněný hráč pak zamířil přesně mezi brankářovy betony a přisoudil druhý bod na stranu Baníku – 7:6. Asistence: František Klejna a Ondřej Jurčík.
     
    62:44
    Cink! Jan Pohl se nacházel na levém kruhu, ze kterého domácí obránce zamířil do horní tyčky!
     
    61:57
    Před branku se snažil natlačit Mikuláš Hovorka, který to měl před brankou na dlouho hůl, a tak do puku jenom píchl. Situaci si gólman Sokolova s přehledem pohlídal.
     
    61:39
    Jan Kern natlačil Jana Pohla na domácího brankáře, který chvíli zůstal ležet na ledové ploše. Avšak Adam Beran už vstal a nasazuje si masku.
     
    61:23
    Jan Pohl dalším pokusem trefil jen Jana Knotka, který odvrátil pohromu. Slavia už je ve čtyřech a může znovu myslet na vítězství v prodloužení.
     
    60:16
    Tvrdou ránu z pravé strany vyslal Jan Pohl, jehož pokus mířil mezi brankářovy betony. Ale mezera byla rychle utěsněna a následně se k dorážce nedostal Vojtěch Tomi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Lukáš Žejdl na střídačce Slavie kulhá na levou nohu. Zřejmě už do dnešního souboje nezasáhne!
     
    Šedesát minut vítěze nenašlo, i když padlo celkem dvanáct branek. Oba týmy si tak připisují po bodu a uvidíme prodloužení, v němž bude pokračovat přesilová hra Sokolova. Kdo si připíše velmi důležitý druhý bod?

    Střely na branku: 26:28.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:31
    Tentokrát vyhrál vhazování Michal Poletín, jenž kotouč poslal na vlastního brankáře. Martin Michajlov hru znovu přerušil, když kotouč schoval pod lapačku.
     
    59:26
    Jaromír Kverka sice vyhrál vhazování, ale Radek Havel se zmocnil kotouče, který ale vyhodil pouze mezi střídačky.
     
    59:22
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jan Kern – 2 min., podrážení).
     
    58:50
    Slavia se nacházela před brankou Sokolova, ale nevystřelila na Beranovu branku. Následně vyhodil šikovně Tomáš Vracovský a oba týmy míří na střídačku.
     
    57:53
    Ondřej Jurčík měl u sebe soupeře, kterého se nemohl zbavit, a tak společně objeli celé pásmo. Následně mohl od modré čáry vystřelit Radek Jeřábek, jenž hostujícího gólmana nepokořil.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. T. Rohan (V. Bílek, A. Rulík), 6. T. Jandus (M. Sloboda), 16. Kverka (D. Přibyl, Kadeřávek), 21. D. Přibyl (Kverka, Jurčík), 46. Kverka (D. Přibyl, Vodička), 50. J. Novák (V. Bílek, Hašek), 64. Tomi (Klejna, Jurčík) – 3. Jaroslav Brož (Daniel Krejčí, M. Ondráček), 9. M. Ondráček (Poletín, J. Doležal), 15. Kružík (Žejdl, J. Doležal), 22. Kružík (Žejdl, R. Havel), 33. Vlček (Mikuláš Hovorka, Kern), 42. Barák (Mikuláš Hovorka, P. Kafka)


    HC Baník Sokolov: A. Beran (Pitoňák) – Radek Jeřábek, J. Pohl, Kadeřávek, J. Novák, Klejna, Vodička, Seemann, A. Rulík – D. Přibyl, Kverka (A), Vracovský – Tomi, Vrhel, Jurčík (A) – M. Sloboda, Hašek, T. Jandus – T. Rohan (C), V. Bílek.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC Slavia Praha: M. Michajlov (M. Holík) – Daniel Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, Zelingr, R. Havel, T. Duda – P. Kafka, T. Knotek (A), R. Všetečka – J. Doležal (A), Poletín (C), M. Ondráček – P. Machač, Žejdl, Kružík – Vlček, Kern, Jaroslav Brož.
    Trenér: Jiří Veber.

    Rozhodčí: Kostourek, Sýkora – Coubal, Kokrment

    Diváci: 713
    thejrc.org