Arizona – Winnipeg 3:5 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:3 (kon.) | NY Rangers – Vancouver 2:5 (kon.)
Anaheim – NY Islanders 0:4 (kon.) | San Jose – Seattle 3:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Pittsburgh Penguins
Pondělí 28.02.2022, 00:08 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:50:30)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 40 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 20 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 59:26
    Casey DeSmith (PIT) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 10, čas na ledě 16:04
    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 8:38

    Tři hvězdy utkání

    1. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+1
    2. Jack Roslovic (CBJ) – 1+1
    3. Casey DeSmith (PIT) – 32 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 17 072 diváků.
     
    Pittsburgh potvrdil roli mírného favorita a v Nationwide Areně porazil místní Columbus 3:2.

    Důležitý první gól přitom vstřelili domácí, v 5. minutě rozvlnil síť za DeSmithem Oliver Bjorkstrand. Hosté dokázali odpovědět těsně před odchodem do kabin, do černého mířil Chad Ruhwedel. Modrokabátníkům vrátil těsný náskok ve 29. minutě Jack Roslovic, ale ani tento zásah na body nestačil, protože třetí třetina patřila Tučňákům. V 52. minutě nejprve vyrovnal Jevgenij Malkin, o pět minut později rozhodla o vítězství hostujícího celku druhá stálice mužstva v podobě kapitána Sidneyho Crosbyho. Domácí neměli příliš možností odpovědět, protože vsadili na neúspěšnou coach challenge a zbytek střetnutí tak odehráli v oslabení.

    Svěřenci kouče Sullivana zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Východní konference se vyšvihli na čtvrtou příčku před Toronto. Columbus zůstává devátý s desetibodovým mankem na soupeře před sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:51
    V závěrečných vteřinách Columbusu nepomůže Jakub Voráček. Frustrovaný český útočník inkasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    59:51
    Z levého kruhu střílel Patrik Laine. Jeho pokus nelze hodnotit jako povedený, protože zamířil přímo do středu brány. Casey DeSmith touš udržel ve výstroji.
     
    59:24
    Ačkoli domácí ještě nevybojovali útočnou třetinu, tak Elvis Merzlikins vystartoval na střídačku! Domácí zkouší vyrovnat při hře v pěti na obou stranách.
     
    58:28
    Hosté mají hru pod kontrolou. Kombinují dokonce v útočném pásmu a domácí momentálně nemají možnost pomýšlet na prodloužení zápasu.
     
    57:46
    Protože byla challenge neúspěšná, tak Columbus ještě ke všemu dostal dvouminutový trest za zdržování hry, ten odpyká Justin Danforth. Hostům už jen stačí držet kotouč, proti oslabenému soupeři dohrají prakticky celý zbytek času.
     
    57:46
    Očekávané se stalo skutečností, gól platí!
     
    57:46
    Domácí kouč Larsen si bere coach challenge! Troufnu si tvrdit, že gól zůstane v platnosti, protože ke kontaktu mezi Merzlikinsem a Crosbym skutečně došlo, ale za prvé byl domácí gólman mimo brankoviště, za druhé hostujícího kapitána do brankáře natlačil Roslovic.
    57:46 Sidney CROSBY - 2:3
     
    57:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, Pittsburgh se v závěru základní hrací doby poprvé v utkání ujímá vedení! Merzlikins neudržel v lapačce nahození Letanga od modré čáry, protože do něj narazil SIDNEY CROSBY. Kapitán Penguins následně bez problémů nasměroval puk do prázdné brány a odstartoval velkou radost na hostující střídačce. Asistence: Kris Letang a Bryan Rust.
     
    57:22
    Jeff Carter se nedohodl s Brockem McGinnem, kdo převezme kotouč. Tohoto nedorozumění využil Adam Boqvist, jenž puk vyvezl do střední třetiny.
     
    56:47
    Tvrdě šel Dominik Simon do souboje s Andrewem Peekem. Vítězně ze souboje nakonec vyšel domácí zadák, jemuž ještě výrazně pomohl Vladislav Gavrikov.
     
    56:13
    Před bránu si najel Mark Friedman, najít se jej pokusil Kaspri Kapanen. Obránce přiložil hokejku k ledu pozdě, takže vůbec nezakončil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 5. O. Bjorkstrand (Roslovic, J. Voráček), 29. Roslovic – 20. Ruhwedel (Malkin, Kasperi Kapanen), 52. Malkin (Rust, Guentzel), 58. Crosby (Letang, Rust)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, G. Carlsson, Bayreuther – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – J. Voráček, Roslovic, O. Bjorkstrand (A) – Bemström, Kuraly, Domi – Danforth, Sillinger, B. Gaunce.
    Trenér: Brad Larsen

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kasperi Kapanen, Malkin (A), D. Heinen – Rodrigues, J. Carter, B. McGinn – D. Simon, Boyle, Aston-Reese.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Hebert, Hanson – Toomey, Apperson

    Diváci: 17 072
    bahis siteleri