Mladá Boleslav – K. Vary 3:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 3:2 (2:0 po s.n.) | Zlín – Sparta 2:3 (kon.)
Motor ČB – Pardubice 7:1 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 4:3 (3:1 po s.n.) | Kladno – Vítkovice 4:3 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:0, 0:1, 2:2)
HC Sparta Praha
Úterý 01.03.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:53:06)
     
    Během závěrečné dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou čtyř branek, které si oba celky rozdělily rovným dílem. Ta poslední padla při hře bez brankáře, díky které se ševci ještě přiblížili prodloužení. Nakonec ale ani to nestačilo, a tak tři body cestují do Prahy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Do vypršení časomíry už moc času nezbývá a situace se ševcům opravdu hodně komplikuje. Následné buly navíc vyhrávají hosté, kteří okamžitě vyhazují.
     
    58:55
    Zpoza vlastní brány založil útočnou akci Antonín Honejsek. Jeho nahození ale skončilo pouze na holích soupeře, který vyhazuje přes celé kluziště na prázdnou bránu. Kotouč ale nakonec minul bránu.
    57:56 Patriks ZABUSOVS - 2:3
     
    57:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak se nám přece jenom utkání ještě pořádně dramatizuje! Dvě minuty před koncem základní hrací doby snižuje střelou od modré PATRIKS ZABUSOVS, který tak ještě dává poslední naděje svým spoluhráčům. Asistence: Antonín Honejsek.
     
    57:50
    Probíhají poslední dvě minuty základní hrací doby a po oddechovém čase zkoušejí ševci hru bez brankáře! Ihned po buly z toho byl závar v brankovišti Hudáčka, který ale končí pouze hvizdem sudího.
     
    57:42
    Oddechový čas pro domácí.
     
    Dnešní utkání sleduje 2639 diváků.
     
    57:12
    Do útočného pásma vyslal své spoluhráče Pavel Makarenko. Následný souboj v rohu kluziště ale dopadl líp pro hosty, kteří se vrhají do útoku. Po nepovedené střele Tomáše Šmerhy ale jedou nakonec všichni střídat.
     
    56:13
    O ambiciózní kličku se pokusil při přesunu do útočného pásma Radek Veselý. Tento pokus mu ale nakonec nevyšel, a tak se do útoku může vrhnout soupeř.
     
    55:14
    Chyby jednoho z obránců se pokusil využít David Dvořáček, který vybojoval kotouč za bránou soupeře. Jeho následnou přihrávku před brankoviště ale našel pouze Sedláček.
     
    54:15
    Pomalu ale jistě se nám blíží závěr základní hrací doby a Beranům začíná pomalu, ale jistě, téct do bruslí. To se nyní pokusil napravit Antonín Honejsek, který ale pouze prověřil Hudáčkovu pozornost.
     
    53:16
    Tak toto byla velice riskantní rozehrávka od Daniela Hufa. Ten i přes rychle se blížící sparťany vyjel za bránu, odkud poslal kotouč po hrazení až na jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    52:17
    Po delší době se ševci hrnuli do útoku, a to rovnou při přečíslení tři na dva. Jejich akce ale skončila už při přechodu přes střední pásmo, a to velice těsným ofsajdem.
     
    51:18
    Druhá půle početní výhody nebyla ze strany Pražanů o nic horší, v jejím závěru ale budou muset zakládat akci zpoza vlastní brány, jelikož se o veledůležité vyhození postaral Ondřej Němec.
     
    50:19
    Jedno vyloučení ševců střídá druhé, což je pro Spartu skvělou příležitostí na další slepený gól. Nejblíže k němu měl zatím Miroslav Forman, který tečoval kotouč na odkrytou bránu. K jeho smůle ale trefil pouze betony jednoho z obránců.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 47. Kubiš, 58. Zabusovs (Honejsek) – 24. Šmerha (Moravčík, M. Řepík), 44. M. Řepík (M. Forman, Sobotka), 49. M. Jandus (Z. Doležal)


    Berani Zlín: Huf (Synek) – M. Novotný, Riedl, Talafa, O. Němec (A), Hamrlík, Suhrada, Kunst – Honejsek, R. Veselý, Zabusovs – Martinec, Hejcman, Köhler – P. Sedláček (A), Makarenko, Okál – Kubiš (C), Chludil, Fryšara.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Tomáš Dvořák, A. Polášek, M. Jandus, Jurčina, Moravčík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele (A), Chlapík, Z. Doležal – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Prymula, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: Josef Jandač

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Lederer, Bohuněk

    Diváci: 2639
    ocianews.com