Union Berlín – St. Pauli 2:1 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
2:1 (1:1)
FC Sankt Pauli
Úterý 01.03.2022, 20:45 • An der Alten Försterei, Berlín • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:06:18)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:10.
     
    Zápas mezi Berlínem a Sankt Pauli tak končí těsným vítězstvím Unionu v poměru 2:1! Celek z hlavního města tak postupuje do semifinále německého poháru, kde jej bude čekat vítězný tým ze souboje Hamburku s Karlsruhe. Železní si své dnešní vítězství za předvedený výkon zaslouží. Na trávníku byli lepším celkem, což potvrdili i v druhé půli, kdy o jejich vítězství rozhodl střídající Voglsammer, jenž v závěru mohl přidat i pojistku, ale v tutové příležitosti trefil tyč. Trápit ho to však příliš nemusí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střela Makienoka byla ještě lehce tečovaná. St. Pauli honem zahrává ještě jeden rohový kop z pravé strany na malé vápno. Hlavičkovat se snažil brankář Smarsch, kterému balon rukavicí z hlavy sebral jeho protějšek Ronnow!
     
    90+3
    Obrovská šance. Centr od levého rohového praporku šel na malé vápno, kde ho defenziva Unionu srazila jen na hranici šestnáctky, odkud nebezpečně vypálil Makienok, jenž však pravou tyč svatyně Berlína těsně minul!
     
    90+2
    Po snaze kapitána Paqarady se St. Pauli dostává ještě k rohovému kopu z levé strany, na který do vápna přibíhá i brankář Smarsch.
    90+1. Voglsammer orazítkoval tyč!
     
    90+1
    Andreas Voglsammer si nyní nejprve tělem odstavil od míče Irvina, který se ho následně pokusil zezadu zkosit, ale svou nohou soupeřovu netrefil. Voglsammer šel poté sám na klec St. Pauli. Ránou k zadní tyči krásně obstřelil vyběhnuvšího Smarsche. Míč z jeho kopačky se však zastavil přesně na tyči svatyně St. Pauli.
     
    90+1
    Obráncům Unionu se podařilo odkopnout balon z vlastní šestnáctky až na půlící kruh. Už je zde čtvrtý sudí se světelnou tabulí, jenž ukazuje, že se bude hrát ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Sven Michel se očividně na hřiště hodně těšil. Nyní u rohového praporku předvedl krásnou otočku s míčem, po níž přihrál dozadu svým obráncům. St. Pauli dochází čas na vyrovnání.
     
    89
    Po faulu ve středu hrací plochy mohou hráči Unionu zahrávat volný přímý kop. Balon letí na levou krajní čáru, kde ho zpět hlavičkuje Sven Michel.
     
    88
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Trimmel, přichází Ryerson.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází S. Becker, přichází Michel.
     
    87
    Smarsch vykopává balon přes půlící čáru, kde se však jeho spoluhráči k balonu nedostali a akci na druhou stranu táhne Baumgartl.
     
    86
    Centr od levého rohového praporku šel na přední tyč, kde nejvýš do vzduchu vystoupal Prömel, jenž poslal merunu daleko od vlastního pokutového území.
     
    85
    Celek z Hamburku se ještě tlačí za vyrovnáním, sražený centr Ritzky končí za klecí Unionu. St. Pauli má k dispozici rohový kop.
     
    84
    Snad Hartel se nyní dostával před šestnáctkou Unionu k zakončení. Byl však zezadu lehce zatáhnut za dres, což ho rozhodilo natolik, že míč ze vzduchu nohou netrefil.
     
    83
    Berlíňané nyní získali mičudu po špatné rozehrávce St. Pauli a neváhali zahrát balon až dozadu k brankáři Ronnowovi. Nyní nikam spěchat nemusí.
     
    82
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Zander, přichází Matanovic.
    Střídání v týmu FC Sankt Pauli: ze hřiště odchází Beifus, přichází Makienok.

    Petr Šatalík

    Branky: 45. S. Becker, 75. Voglsammer – 21. Kyereh

    Karty:   63. S. Becker (UNB), 78. Khedira (UNB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:10.
    1. FC Union Berlín: Ronnow – Jäckel, Knoche, Baumgartl – Khedira – Trimmel (C) (88. Ryerson), Haraguchi (77. Möhwald), Prömel, Giesselmann – S. Becker (88- Michel), Awoniyi (65. Voglsammer).
    Náhradníci: Luthe – Oczipka, Heintz, Ryerson, Möhwald, Öztunali, Michel, Ujah, Voglsammer.

    Trenér: Urs Fischer.

    FC Sankt Pauli: Smarsch – Zander (82. Matanovic), Beifus (82. Makienok), Medić, Paqarada (C) – Irvine, Olalekan (46. F. A. Becker), Hartel – Kyereh – Burgstaller, Dittgen (39. Ritzka).
    Náhradníci: Vasilj – Dźwigala, Ritzka, Becker, F. O. Becker, Buchtmann, Daschner, Jessen, Makienok, Matanovic.

    Trenér: Timo Schultz.

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Hüwe.
    thejrc.org