K. Vary – Sparta 1:4 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:2 (1:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 04.03.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 536 diváků. (20:38:23)
     
    Teď je to již plně v režii hráčů a fanoušků. Konfety z vystřelovacích strojů budou ledaři uklízet zřejmě ještě dlouho, stejně tak jako ze stropu haly. ČPP Aréna se pomaličku vyprazdňuje a za proslovu prezidenta klubu, Miroslava Schöna nastává čas, abych se z východočeské metropole s vámi rozloučil. Užívejte víkend, mějte hezký zbytek pátku a někdy příště se u hradeckého hokeje těšit na počtenou!
     
    Po předání šeku na rozvoj mládeže v hodnotě milion korun přichází nejdůležitější bod ceremonie, a to předání Prezidentského poháru. Ten si za domácí převzali generální manažer Aleš Kmoníček a prezident klubu Miroslav Schön, hráči si na něj z pověrčivosti nesáhli.
     
    Stadionem probíhají oslavy a vše se chystá k závěrečné ceremonii dnešního duelu. Ani ve třetí třetině si Hradec příliš nekomplikoval cestu za ziskem tří bodů, které by mu zajistily Prezidentský pohár. Verva odehrála ve třetí třetině nejlepší výkon z dnešního duelu, dokázala místy souvisleji přehrávat soupeře a vytvořila si několik zajímavých příležitostí, všechny ale pochytal s přehledem Filip Novotný, který se musel po souboji podrobit společně se všemi gólmany, ať už na domácí střídačce nebo hostující, nezvyklé prohlídce výstroje přímo na ledě. Do prázdné pak potvrdil v čase 58:23 výhru Hradce Kevin Klíma a teď už je jenom prostor pro oslavy!

    Střely na branku: 38 – 10 (9 – 7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Ještě však dochází k přerušení, kdy mělo dojít k zakázanému uvolnění Hradce. Rozhodčí však přiznal pochybení a vhazovat se tak bude ve středovém kruhu. Na utkání to již však nic nezmění.
     
    58:58
    Demel si nezpracoval kotouč před brankou a nemohl již zakončit na sto procent. Hradec následně vyhazuje a pětiapůltisícová návštěva již naplno slaví.
    58:23 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    58:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sečteno, podtrženo, v Hradci se bude slavit vítězství v základní části! Nepřesnou nahrávku na modrou zachytil Ščerbak, rybičkou poslal kotouč do jízdy na KEVINA KLÍMU, který ze vzduchu trefil puk a napálil jej do prázdné kasy – 3:0! Asistence: Nikita Ščerbak.
     
    58:06
    Nedomlel vyhodil jenom na úroveň kruhů, domácí mezitím prostřídali a tohle jim stačí.
     
    57:42
    Litvínov se ještě pokouší zvrátit duel hrou bez gólmana, Godla je na střídačce!
     
    57:19
    Demel přidržel za brankou Lva i poté, co souboj dávno skončil. Fanoušci tak chtěli trest, pokračovalo se ale dále a Jarůšek z kontru prověřil Novotného. Hradecký gólman ale pomalu směřuje za čistým kontem.
     
    56:32
    K zajímavému momentu hry došlo, když Novotný trochu prováhal rozehrávku a musel se vracet po ztrátě puku do branky. Cestu zpět mu však ztížil jeden z Litvínovských a chvíli to vypadalo na převrhnutí branky. Nakonec nedošlo ani k přímé střele na branku a Novotný bude jenom potřebovat novou hokejku.
     
    56:02
    Kelly Klíma po přechodu do útočného pásma hned poslal puk na branku a Godla přikryl. To Hradci zatím naprosto stačí a zřejmě to bude stačit až do závěrečné sirény.
     
    55:13
    Demel měl na modré prostor a využil jej k nastřelení kotouče na branku. Respektive do klubka těl před Novotným a vůbec nebylo chvíli jisté, odkud puk vyplave. Nakonec směřoval do rohu kluziště.
     
    54:53
    Téměř 20 sekund trvající bitvu o puk u mantinelu nakonec přerušuje hlavní rozhodčí a nařizuje vhazování před Novotným. To nastane až po komerční přestávce.
     
    53:59
    I přesto je však zřejmé, že Východočeši mají duel pod kontrolou. Pokud je nepotká zásadní výpadek, který by měl za následek ztrátu byť i bodu, pak mají Prezidentský pohár jistý.
     
    53:08
    Zdánlivě banální nahození do útočného pásma nakonec výrazně pomohlo Zdráhalovi, který do toho dvakrát šlápl a rázem zakončoval z levého křídla. Novotný jenom zvedl vyrážečku a puk se otřel za jeho přispění o břevno!
     
    52:32
    Kalina natáhl na modré a poslal puk na branku, trefil však jenom projíždějícího Ščerbaka na kruhu. I tak však pokračují domácí plně v útoku.
     
    51:56
    Nedomlel natlačil Zygmunta na mantinel, kde si jej přebral Jergl a odzbrojil jej čistým způsobem. Domácí posléze vyvezli před Godlu.
     
    51:40
    Oksanen byl sice nadvakrát zbaven kotouče, napotřetí si ale dokázal puk pro sebe finálně uzmout a z mezikruží střílet. Godla lapil do výstroje a zase se to před ním postrkovalo, nemělo to však větší efekt.
     
    50:46
    Pilař podržel puk za brankou a počkal si na moment, až se mu před brankou nabídne Cingel. Přes blokujícího Stříteského ale puk hradecký univerzál neprotlačil.
     
    50:00
    Novotný ukázal, že práce s holí je jeho silnou doménou. Ve vymezeném prostoru za brankou si počkal a posléze o mantinel vyhodil puk do středního pásma.
     
    49:14
    Straka předvedl velmi dobré střídání, na pravé straně byl aktivní a dvakrát se pokoušel střílet na branku. Poprvé z modré nastřelil blokujícího Perreta, napodruhé mu do střely zalehl Nedomlel.
     
    48:40
    Lev nabral po přihrávce rychlost na pravém křídle a zakončení z úhlu sebral do výstroje Godla. Dotírající Oksanen byl poté dvakrát odstrčen od branky Zemanem a Smoleňák se opět okolo celé situace motal. Byl ale včas uklidněn rozhodčími a zanedlouho můžeme pokračovat.
     
    47:43
    Lukeš ve středním pásmu ukázal přehled o hře a pasem na levou stranu uvolnil Kudrnu, který měl otevřenou útočnou třetinu. Na povyjetého Novotného si ale nepřišel, navíc při snaze dorážet již měl před sebou McCormacka.
     
    47:19
    A pár sekund nato navazuje další. Nedomlel jej chtěl poslat na Godlu, avšak brankoviště o nějaký ten decimetr minul.
     
    47:03
    Hra navázala vhazováním před litvínovskou střídačkou, přičemž domácí vyhráli buly a vymýšleli, jak se dostat před Godlu. Vytvořili však z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    46:50
    Osvobození přišlo až v momentě ztráty kotouče od Blaina na modré. Hra se dostala nad kruhy před Novotného a po odehrání puku Jankem jej zezadu dohrál Jarůšek, načež domácí obránce upadl na led. Po chvíli se odplazil směrem ke střídačkám, hra je přerušena a navazuje na to komerční přestávka.
     
    46:13
    Hradec víří vzduch před Godlou již skoro minutu. Pětice hostujících hráčů působí víceméně staticky a jenom stínuje.
     
    44:59
    Po skákavé střele Stříteského, která překvapila Novotného, což mělo za následek reakci na poslední chvíli, přišla chvíle Jordanna Perreta. Ten přesprintoval Zemana v souboji o vyhozený puk, nabil z kruhu na modrou Blainovi, který však trefil jenom Godlův beton.
     
    43:52
    Oksanen ve středním pásmu přebral kotouč zády k brance, posléze se ale otočil a našel si prostor k zakončení. Branku však netrefil a hosté šli do kontru, který táhl Zdráhal. Těsně před střelou jej ale čistě zablokoval McCormack.
     
    43:05
    Až v poslední půlminutě se bývalému Chemopetrolu povedlo projet před branku Novotného. Nejzajímavější střelu vyprodukoval přes clonícího Kalinu z levého kruhu Zygmunt, nestlačil však puk mezi tři tyče.
     
    42:09
    Litvínov je na začátku třetí třetiny opět pod tlakem. Osvobozuje se jenom za cenu vyhozených kotoučů směrem k brance Novotného, zároveň ale neposílá puky na icing.
     
    41:26
    Jank jen tak od modré poslal kotouč po ledě ke Godlově betonu, který posloužil jako zeď, od které se puk odrazil zpět do hry. Toho využili hosté a protečovali do středního pásma.
     
    40:43
    Zdráhal si nabruslil na levém křídle a propracoval se až ke střele. Novotný jeho pokus skryl v lapačce a vypadalo to, že z toho bude přerušení hry. Avšak domácí brankář rychle navázal hru.
     
    40:03
    Třetí třetinu zahajují domácí vyhraným buly a ihned podél hrazení před střídačkami posílají kotouč do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu lze rozdělit do dvou částí. Zhruba do 30. minuty se totiž Verva jenom velmi těžko dostávala do hry, na Godlu se valil jeden útok za druhým a nebýt něj, bylo by rozhodnuto již po čtyřiceti minutách hry. Jenže Mountfield neproměnil ani jednu šanci a Litvínov se do provozního tempa přeci jen v druhé části dostal. Dokázal několikrát Hradeckým zle zatopit a mohl si pomoci přesilovkou, která ale gólová nebyla. Ocenit si určitě zaslouží i Patrik Zdráhal, v 35. minutě totiž odvolal vyloučení Nedomlela po domnělém faulu na jeho osobu, což hlavnímu rozhodčímu rozporoval.

    Střely na branku: 28 – 3 (12 – 1)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Orsava mohl třetinu uzavřít třetím gólem v utkání, když zpoza branky dostal od Pilaře přihrávku na hranici brankoviště, puk mu ve finální fázi ale z hole sjel a proskákal vedle tyče!
     
    39:21
    Ščerbak přihrál na Lalancettea, který si vyjel z rohu před Godlu a snažil se mu procpat puk mezi betony, avšak neúspěšně.
     
    38:35
    Jergl ustál souboj se Zemanem a zavezl puk do útočného pásma, kde domácí načnou i poslední minutu druhé třetiny.
     
    37:49
    Hradec však po srovnání počtu hráčů na ledě není stále srovnaný do potřebných formací a postavení, proto je z toho vyhození ke Godlovi, aby získali domácí čas.
     
    36:52
    Necelá půlminuta zbývá do nástupu Oksanena na led a Hradec drží puk relativně daleko od branky Novotného. Vypadá to tak, že i tohle oslabení tým zpod Bílé věže zvládne.
     
    36:19
    Verva nehraje přesilovou hru vůbec špatně a drží dlouho pásmo. Lukeš se dvakrát opřel do kotouče na modré a pálil na branku, jenže ani v jednom případě to nebezpečí nepřineslo.
     
    35:42
    Nebude. Lukeš si sjel na modrou a po přihrávce zprava střílel, Novotný velmi dobře ale viděl a vyrazil ramenem nad.
     
    35:15
    I tak ale domácí dvouminutovému trestu neuniknou. Ahti Oksanen (MHK) si v útočném pásmu před vlastní střídačkou pomohl podrážením. Bude třetí střela na branku od hostů gólová?
     
    34:30
    Krásný moment fair play v utkání! Ačkoliv to vypadalo, že Nedomlel půjde za podrážení Zdráhala na trestnou lavici a emoce byly našponované, hostující útočník, který dnes hraje 100. zápas za Litvínov, přijel sám za rozhodčím a sdělil mu, že o faul z domácí strany se nejednalo. Trest byl proto následně odvolán!
     
    34:01
    Po sérii jednoho zakázaného uvolnění a ofsajdu přichází prostor pro druhou komerční přestávku na stadionu.
     
    33:40
    McCormack z obranné modré jenom nastřelil puk vší silou k Godlovi. Blíže k němu ale v rozhodný moment měl zhruba o metr Zeman, proto je to icing.
     
    32:51
    Demel plný sil naskočil z trestné a hned byl první na vyhozeném kotouči, proto se nepíská zakázané uvolnění. Tahle přesilová hra nepatřila úplně k těm nejpovedenějším, které domácí odehráli.
     
    32:11
    Hosté však odehráli první minutu oslabení vcelku povedeně. Třikrát vyhodili a chvíli šli již do náznaku situace 2 na 2, Zdráhal se ale spokojil jenom s vyhozením k Novotnému.
     
    31:30
    Na modrou dostal nabito McCormack a už to vypadalo, že Godlu prostřelil. Ono se tak i stalo, Litvínov však od třetí inkasované branky pro tenhle moment uchránila tyč!
     
    30:52
    Avšak zlepšený výkon Vervy bude na další dvě minuty otupen. Nikita Ščerbak si to namířil v útočném pásmu mezi dva obránce a Patrik Demel (LIT) jej ve snaze zastavit hákoval. Přestože by si domácí kotel přál trestné střílení, jsou z toho oprávněné dvě minuty za hákování.
     
    30:00
    A třetí v řadě. Domácím se efektivně nedaří přejít alespoň do středního pásma a po dlouhé době je tu pasáž hry, kdy má Litvínov herně navrch.
     
    29:46
    Nutno však vyzdvihnout hostující tým, který předvedl dvě velmi dobrá střídání a dostal Hradecké pod tlak. Východočeši se jenom zmohli dvakrát vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    29:20
    Téměř pětiminutovou hru bez přerušení ukončuje hradecký icing. I sami domácí hokejisté cítí, že je potřeba rozjetý duel mírně zklidnit.
     
    28:46
    Divoký zápas bez přerušení pokračuje a šancí je nespočet! Kevin Klíma dojížděl brejk Lvů z druhé vlny a dostal nad kruhy nabito. Z jízdy posílal puk do protipohybu Godly, ale nakonec netrefil ani branku!
     
    27:46
    Avšak mohlo to být zase jinak! Svobodovi se na levém křídle nedostávalo prakticky vůbec žádné pozornosti, proto mohl hostující forvard jít do střelby. Novotného v tomto případě zachránila tyč!
     
    27:19
    Litvínov je na prodloužené jízdě, protože Hradec v těchto minutách naprosto válcuje soupeře. Pro hosty je velkou oporou Godla, který vychytal i samostatný únik Lalancettea tažený z pravého křídla!
     
    26:22
    A po dalším propadu hostí šli Hradečtí 3 na 1. Ščerbak celou situaci táhl po levé straně a chtěl i sám přes padajícího obránce zakončit, jenže Godla vytáhl efektní zákrok lapačkou!
     
    25:29
    Ani v dalších minutách se obraz hry příliš nemění. Hradec hraje naprosto s přehledem a v klidu, Novotný skutečně moc práce v dnešním duelu neměl. V současnosti na něj šly jenom dvě střely.
     
    24:39
    Svižný pokus vyslal Oksanen z levého kruhu na vzdálenější tyč a hostující brankář musel zapojit do akce své rameno. Následné vyhození Litvínovských zachytil na obranné modré Nedomlel a hned nahrával do potenciálního úniku Kevinu Klímovi, tomu však puk při zpracování uskočil.
     
    24:09
    Tlak domácích pokračuje i nadále. Tentokrát to byla sražená střela od modré, která skončila v ochranné síti nad Godlovou kasou.
     
    23:29
    Rychlý výpad Litvínova do útoku skončil jenom za Novotného brankou a přes pravé křídlo otáčeli domácí rychle hru. Orsava hledal zpoza branky následně Cingela, který ale na puk mezi kruhy již nedosáhl.
     
    22:48
    V prvních minutách druhé třetiny se Litvínov nedostal prakticky ani z pásma a bylo to hodně vítaným prvkem pro hosty, když Godla podržel puk proti střele Kaliny od modré.
     
    21:36
    Střídání Litvínova mohlo skončit absolutním fiaskem! Všichni hráči odjeli na lavičku a z ničeho letěl sám na branku Lalancette. Pokoušel se Godlu rozhýbat, hostující brankář byl však zcela v klidu a vystínoval pohyb domácího útočníka až do momentu, kdy zakončení šlo do betonu.
     
    20:59
    Nutno i zmínit, že se hraje dále bez vyloučení a Východočeši i nadále drží puk před Godlovou brankou.
     
    20:41
    Chvilku se ale hrát nebude. Mezi kruhy se objevila malá krvavá stopa od Zdráhala, kterému se mimo hru při dokončování střídání spustila krev zřejmě z nosu. Proto je potřeba led vyčistit.
     
    20:41
    Hradec zahájil třetinu v útočném pásmu a hned z toho je potyčka v prvním přerušení! Ostřelování ze všech stran chtěl zamezit Godla, puk však i kvůli kontaktu s Oksanenem neměl plně pod kontrolou a Smoleňák ve snaze dorážet píchl do lapačky. Právě proto skočil po domácím kapitánovi Stříteský a už se to mlelo. Jak však měla akce rychlý náběh, tak i brzo skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině vyprovází domácí hráče do kabin potlesk a není se čemu divit. První třetina nabídla velmi svižný hokej, přičemž příliš času se v útočném pásmu Vervy nehrálo. Hradec od první minuty servíroval naplněné aréně koncentrovaný výkon a důsledkem toho byly dvě branky v litvínovské síti. Skóre na konci 4. minuty otevřel po povedené akci Kevin Klíma, načež druhý gól přidal Jordann Perret. Druhá útočná formace Východočechů tak má 2+2, pokud chce Verva ještě utkání zdramatizovat, musí výrazně přidat.

    Střely na branku: 16 – 2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Smoleňák se ještě v závěru chytil v útočném pásmu s Kolářem a vypadalo to na nějakou potyčku, skončilo to ale jenom u potahání dresů a důrazné domluvy od rozhodčích.
     
    19:48
    Posledních 12 sekund před koncem třetiny máme ještě jedno přerušení, a to kvůli ofsajdu Lva.
     
    19:42
    Ačkoliv končí Verva první třetinu v útočném pásmu, její nápor na obranu Lvů je poměrně platonický. Domácím se navíc daří vyhodit.
     
    19:06
    Blain zatlačil na Zdráhala, puk však propadl k Estephanovi, který se sice snažil přetlačit Nedomlela, byl to ale poněkud ztracený souboj předem.
    17:36 Jordann PERRET - 2:0
     
    17:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Navíc jdou Východočeši na dvě branky náskoku ještě v první třetině! Litvínovský pokus o vyhození napříč kluzištěm skončil soubojem mezi kruhy, načež obránce hostí poslal puk bekhendem za sebe tak nešťastně, že našel jenom Kevina Klímu. Ten odmítl protihráče a v pokleku poslal puk před branku na sjíždějícího JORDANNA PERRETA. Tomu ani nevadilo, že byl lehce zahákován a v pádu dotáhl svoji kličku za Godlův beton – 2:0! Asistence: Kevin Klíma.
     
    16:33
    Pavlík procpal pod Gerhátem u prken puk a vytlačil tím hosty do středního pásma. Lvi zatím hrají ve velké pohodě a víceméně je to duel na jednu branku.
     
    15:53
    Svoboda tečoval prudce nahozený puk na úrovni obranné modré, přičemž další litvínovský plejer již s pukem nehrál. A když skončil kotouč za Novotného brankou, tak je z toho zakázané uvolnění.
     
    15:18
    Miškář projížděl před Godlou, zatímco šel pokus od McCormacka na branku. K očekávané teči však nedošlo, naopak Godla poslal puk zákrokem mimo ledovou plochu.
     
    14:33
    Kevin Klíma neprotlačil puk podél mantinelu a hosté mohli jít do situace 2 na 2, spokojili se však jenom s nahozením za Novotného branku.
     
    13:59
    Kolář naskočil ze střídačky a puk v útočném pásmu nestihl, proto musela zbylá čtyřka vyklidit prostor před Novotným. Zdráhal poté až moc tlačil na pilu a chtěl být v pásmu co nejdříve, proto je z toho ofsajd a komerční brejk.
     
    12:59
    Kalina nahodil za litvínovské obránce a Oksanen byl k puku blíže, proto se nepískal icing. Zkusil posléze zakončení z ostrého úhlu, proti Godlovi to bylo bez šance na úspěch.
     
    11:43
    McCormack sice nechtěl pustit puk tak brzy, jenže po chybě Fronka ve středním pásmu projel puk až před Godlu. Tam nebyl nikdo z domácích na střelu, hosté dostávají touš do středního pásma.
     
    11:06
    Sukel nabral na levém křídle rychlost a přebruslil Blaina. Na dlouhou hůl prověřil Novotného, který si betonem poradil a prodloužil kotouč za sebe k mantinelu.
     
    10:16
    Kevin Klíma si poradil na levém křídle se Zemanem a prošel až do střelby, je však z toho jenom další blok litvínovské obrany.
     
    09:39
    Oksanen jako první přebral kotouč, od kterého byl odstaven Lukeš. Díky tomu mohl přejet snadno do útoku a založit kombinaci pro domácí, bylo z toho ale jenom nahození na Godlu. I to nicméně stačilo k vybojování vhazování.
     
    09:13
    Kudrna naskočil na led, hned dostal kotouč a přejel s ním až na levý kruh. I přes clonícího Janka vyslal tvrdý pokus, právě hůl řízného obránce však puk odeslala do ochranné sítě.
     
    08:43
    Nedomlel si sjel od modré až na levý kruh a čekal na příležitost ke střele. Ta přišla, svižný pokus ale holí zablokoval Jarůšek.
     
    08:19
    V komerční přestávce navíc hlavní tribuna hradeckého zimáku zvedá modré a žluté fólie, které dohromady dávají celek ukrajinské vlajky. To celé je navíc doprovázeno potleskem celého stadionu. Silný moment.
     
    08:13
    Kelly Klíma naskočil ze střídačky, ještě stihl puk v plné rychlosti před modrou čárou a z pravého kruhu vypálil. Godla puk v teploměru udržel a následuje komerční přestávka.
     
    07:26
    Lev dostal nabito na levý kruh a natvrdo z první trefil před sebou Strejčka, který hned zahodil rukavici, v bolesti nicméně odjezdil zbytek střídání a výrazně dopomohl hostům ubránit se.
     
    06:48
    Až po minutě a čtvrt se povedlo hostům vyhodit. Oba týmy proto velmi rychle střídají, Novotný navíc výrazně napomáhá s rozehrávkou.
     
    06:15
    Blain využil dobré práce Kevina Klímy a žabičkou chtěl vyzvat mezi kruhy Cingela, jenže trefil jenom blokujícího Straku. Puk je ve středním pásmu.
     
    05:51
    Cingel si nabruslil na levý kruh a po přihrávce zpoza branky střílel Godlovi na vzdálenější tyč, slovenský gólman vykopl puk betonem. Posléze se povedlo Hrbasovi vyhodit na vlastní střídačku.
     
    05:29
    Zanedlouho se rozehraje první přesilovka Lvů. Andrej Kudrna (LIT) jde ven za již zmíněný souboj s McCormackem, který skončil zahákováním.
     
    04:56
    Hosté forčekovali velmi vysoko, jenže Kudrna fauloval a domácí jsou v signalizované výhodě. Ze sevření se dostali rychle a kombinují 6 na 5 v útočném pásmu.
     
    04:33
    McCormack až příliš tlačil s rozehrávkou na pilu a poslal puk riskantně napříč celým kluzištěm. Ten tak skončil až za Godlovou brankou a je z toho zakázané uvolnění.
    03:50 Kevin KLÍMA - 1:0
     
    03:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    ČPP Aréna explodovala radostí, Hradec se dostává do vedení! V momentě, kdy Jank nastupoval na led, propadli Litvínovští na modré a jelo se 3 na 2. Útočné tažení vedl KEVIN KLÍMA a z levého křídla posunul pod sebe na Jergla, před kterým se otevřel prostor na střelbu. Godla si tak proti němu povyjel, Jergl však v poslední chvíli pustil puk zpět na Klímu, který poslal puk do prázdné – 1:0! Asistence: Aleš Jergl.
     
    03:33
    Ze strany Vervy není zatím přesilovka příliš povedená. Hradec se v pohodě brání, navíc po ofsajdu Kudrny zbývá hostům jenom sedm sekund do návratu Janka na led.
     
    02:14
    A po chybách litvínovské obrany to mohlo být klidně 1:0! Nejprve ujeli do situace 2 na 1 Perret s Cingelem a francouzský útočník to chtěl dát až do prázdné, jenže následný pas na Cingela byl dlouhý. O pár chvil později byl v tutovce Pilař, nadvakrát ale Godlu nepřekonal!
     
    01:49
    Estephan na pravém křídle předržel puk a následná nahrávka na Sukela mezi kruhy byla nepřesná. Domácí vyhazují.
     
    01:42
    Bohumil Jank (MHK) jde jako první hráč utkání na trestnou lavici. Zemanovi v obranném pásmu nasadil ostrou hrazdu a rozhodčí Pražák to měl jako na dlani.
     
    00:56
    Perret sprintoval do souboje s Kudrnou o kotouč a čárový jejich cestu za vyhozením důsledně pozoroval. I když to napříč stadionem vypadalo vyrovnaně, rozhodčí píská zakázané uvolnění. A zřejmě oprávněné, nikdo z hráčů moc neprotestuje.
     
    00:21
    Blain nahozením podél prken rozjel Smoleňáka, který se přes dva souboje ve středním pásmu dostal do útoku. Střela však nepřišla a na tahu byli znovu hosté, sražená střela Estephana končí v ochranné síti.
     
    00:03
    Duel v Hradci před skvělou atmosférou skoro vyprodané arény začíná, úvodní buly vyhráli hosté a po souboji u mantinelu poslali kotouč do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -1
    Ještě před utkáním však dojde k ceremonii. Jakub Lev odehraje dnes 594. duel bez přestávky, čímž přeskočil Petra Lešku a stává se tak hráčem s nejdelší sérii duelů bez přestávky. Proto se mu také dostává bouřlivých ovací.
     
    -2
    Zatímco domácí hráče vítala napěchovaná tribuna na stání, ty litvínovské poměrně mohutný pískot. Zkrátka to dnes bude po dlouhé době atmosféra se vším všudy!
     
    -7
    V hale, která je již nyní velmi solidně zaplněná, lze registrovat i pár desítek fanoušků Litvínova, kteří na poměrně velkou vzdálenost vyjeli svůj klub podpořit.
     
    -20
    Ještě jednou vám přeji krásný páteční večer z Hradce Králové! Stadion se plní velmi příznivě, po dlouhé době lze vidět otevřený sektor na stání, což je po několika měsících půstu opravdu příjemný pohled. Oba týmy již zmizely do kabin, po ledě nyní krouží rolba, aby upravila ledovou plochu do co nejlepší podoby.
    Bude dnes Mountfield slavit zisk prezidentského poháru?
     
    Krásný páteční večer z hradecké ČPP Arény! Duel 58. kola může být pro celý hradecký hokej významným milníkem, a to z důvodu možnosti pojistit si prvenství po základní části a získat Prezidentský pohár, což se v historii hradeckého hokeje ještě nikdy nestalo.

    Soupeře však k tomu budou mít Lvi velmi nepříjemného. K soutoku Labe s Orlicí totiž přijede Litvínov, který má v současnosti nejlepší formu ze všech extraligových týmů. Vyhrál posledních pět duelů v řadě, fakticky si tím pojistil vyřazovací boje, navíc v posledním zápase ukončil rázně Hradci sérii osmi výher v řadě. Dokázal stáhnout dvoubrankovou ztrátu a utkání překlopit na vítěznou stranu v samostatných nájezdech.

    Východočeši tak poznali hořkost porážky po osmi duelech, přesto se jim za bod získaný po remíze v základní hrací době povedlo náskok na Třinec o bod navýšit, k čemuž jim dopomohli i sami Oceláři prohrou v Liberci. Tabulka tak hovoří jasně, pokud Hradec vyhraje za tři body, bez ohledu na zbytek svých a třineckých soubojů bude mít jistotu prvního místa a Prezidentský pohár se bude předávat po skončení zítřejšího duelu.

    Utkání začíná v 18:00, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Kevin Klíma (Jergl), 18. Perret (Kevin Klíma), 59. Kevin Klíma (Ščerbak)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Ščerbak.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – D. Kolář, Stříteský, Hrbas, Strejček, Demel, D. Zeman – Sukeľ, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), Fronk, Jarůšek – Kudrna, Gerhát, P. Svoboda – Zygmunt, V. Hübl (C), M. Havelka – F. Lukeš (A).
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Pražák, Pilný – Gerát, Hynek

    Diváci: 5 536
    thejrc.org