K. Vary – Sparta 1:4 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:2 (1:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 04.03.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Kevin KLÍMA - 3:0
     
    58:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sečteno, podtrženo, v Hradci se bude slavit vítězství v základní části! Nepřesnou nahrávku na modrou zachytil Ščerbak, rybičkou poslal kotouč do jízdy na KEVINA KLÍMU, který ze vzduchu trefil puk a napálil jej do prázdné kasy – 3:0! Asistence: Nikita Ščerbak.
     
    57:42
    Litvínov se ještě pokouší zvrátit duel hrou bez gólmana, Godla je na střídačce!
     
    53:08
    Zdánlivě banální nahození do útočného pásma nakonec výrazně pomohlo Zdráhalovi, který do toho dvakrát šlápl a rázem zakončoval z levého křídla. Novotný jenom zvedl vyrážečku a puk se otřel za jeho přispění o břevno!
     
    39:44
    Orsava mohl třetinu uzavřít třetím gólem v utkání, když zpoza branky dostal od Pilaře přihrávku na hranici brankoviště, puk mu ve finální fázi ale z hole sjel a proskákal vedle tyče!
     
    35:15
    I tak ale domácí dvouminutovému trestu neuniknou. Ahti Oksanen (MHK) si v útočném pásmu před vlastní střídačkou pomohl podrážením. Bude třetí střela na branku od hostů gólová?
     
    34:30
    Krásný moment fair play v utkání! Ačkoliv to vypadalo, že Nedomlel půjde za podrážení Zdráhala na trestnou lavici a emoce byly našponované, hostující útočník, který dnes hraje 100. zápas za Litvínov, přijel sám za rozhodčím a sdělil mu, že o faul z domácí strany se nejednalo. Trest byl proto následně odvolán!
     
    31:30
    Na modrou dostal nabito McCormack a už to vypadalo, že Godlu prostřelil. Ono se tak i stalo, Litvínov však od třetí inkasované branky pro tenhle moment uchránila tyč!
     
    30:52
    Avšak zlepšený výkon Vervy bude na další dvě minuty otupen. Nikita Ščerbak si to namířil v útočném pásmu mezi dva obránce a Patrik Demel (LIT) jej ve snaze zastavit hákoval. Přestože by si domácí kotel přál trestné střílení, jsou z toho oprávněné dvě minuty za hákování.
     
    28:46
    Divoký zápas bez přerušení pokračuje a šancí je nespočet! Kevin Klíma dojížděl brejk Lvů z druhé vlny a dostal nad kruhy nabito. Z jízdy posílal puk do protipohybu Godly, ale nakonec netrefil ani branku!
     
    27:46
    Avšak mohlo to být zase jinak! Svobodovi se na levém křídle nedostávalo prakticky vůbec žádné pozornosti, proto mohl hostující forvard jít do střelby. Novotného v tomto případě zachránila tyč!
     
    27:19
    Litvínov je na prodloužené jízdě, protože Hradec v těchto minutách naprosto válcuje soupeře. Pro hosty je velkou oporou Godla, který vychytal i samostatný únik Lalancettea tažený z pravého křídla!
     
    26:22
    A po dalším propadu hostí šli Hradečtí 3 na 1. Ščerbak celou situaci táhl po levé straně a chtěl i sám přes padajícího obránce zakončit, jenže Godla vytáhl efektní zákrok lapačkou!
     
    21:36
    Střídání Litvínova mohlo skončit absolutním fiaskem! Všichni hráči odjeli na lavičku a z ničeho letěl sám na branku Lalancette. Pokoušel se Godlu rozhýbat, hostující brankář byl však zcela v klidu a vystínoval pohyb domácího útočníka až do momentu, kdy zakončení šlo do betonu.
     
    20:41
    Hradec zahájil třetinu v útočném pásmu a hned z toho je potyčka v prvním přerušení! Ostřelování ze všech stran chtěl zamezit Godla, puk však i kvůli kontaktu s Oksanenem neměl plně pod kontrolou a Smoleňák ve snaze dorážet píchl do lapačky. Právě proto skočil po domácím kapitánovi Stříteský a už se to mlelo. Jak však měla akce rychlý náběh, tak i brzo skončila.
     
    20:00
    Smoleňák se ještě v závěru chytil v útočném pásmu s Kolářem a vypadalo to na nějakou potyčku, skončilo to ale jenom u potahání dresů a důrazné domluvy od rozhodčích.
    17:36 Jordann PERRET - 2:0
     
    17:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Navíc jdou Východočeši na dvě branky náskoku ještě v první třetině! Litvínovský pokus o vyhození napříč kluzištěm skončil soubojem mezi kruhy, načež obránce hostí poslal puk bekhendem za sebe tak nešťastně, že našel jenom Kevina Klímu. Ten odmítl protihráče a v pokleku poslal puk před branku na sjíždějícího JORDANNA PERRETA. Tomu ani nevadilo, že byl lehce zahákován a v pádu dotáhl svoji kličku za Godlův beton – 2:0! Asistence: Kevin Klíma.
     
    05:29
    Zanedlouho se rozehraje první přesilovka Lvů. Andrej Kudrna (LIT) jde ven za již zmíněný souboj s McCormackem, který skončil zahákováním.
    03:50 Kevin KLÍMA - 1:0
     
    03:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    ČPP Aréna explodovala radostí, Hradec se dostává do vedení! V momentě, kdy Jank nastupoval na led, propadli Litvínovští na modré a jelo se 3 na 2. Útočné tažení vedl KEVIN KLÍMA a z levého křídla posunul pod sebe na Jergla, před kterým se otevřel prostor na střelbu. Godla si tak proti němu povyjel, Jergl však v poslední chvíli pustil puk zpět na Klímu, který poslal puk do prázdné – 1:0! Asistence: Aleš Jergl.
     
    02:14
    A po chybách litvínovské obrany to mohlo být klidně 1:0! Nejprve ujeli do situace 2 na 1 Perret s Cingelem a francouzský útočník to chtěl dát až do prázdné, jenže následný pas na Cingela byl dlouhý. O pár chvil později byl v tutovce Pilař, nadvakrát ale Godlu nepřekonal!
     
    01:42
    Bohumil Jank (MHK) jde jako první hráč utkání na trestnou lavici. Zemanovi v obranném pásmu nasadil ostrou hrazdu a rozhodčí Pražák to měl jako na dlani.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Kevin Klíma (Jergl), 18. Perret (Kevin Klíma), 59. Kevin Klíma (Ščerbak)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Ščerbak.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – D. Kolář, Stříteský, Hrbas, Strejček, Demel, D. Zeman – Sukeľ, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), Fronk, Jarůšek – Kudrna, Gerhát, P. Svoboda – Zygmunt, V. Hübl (C), M. Havelka – F. Lukeš (A).
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Pražák, Pilný – Gerát, Hynek

    Diváci: 5 536
    thejrc.org