Písek – Ústí n/L 6:1 (kon.) | Kobra – Chrudim 3:4 (kon.) | Poruba 2011 – HK MD Šumperk 3:2 (2:1 po s.n.)
Přerov – Vsetín 3:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Kralupy n. Vltavou 5:4 (po pr.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:4 (0:2, 2:2, 1:0)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 06.03.2022, 16:30 • MEO Aréna, Přerov • Liga juniorů • 42. kolo
Partner:
     
    59:31
    Půlminuty před koncem ještě Přerov bude hrát přesilovku, za podrážení je vyloučen Adam Bachánek (VSE).
     
    58:44
    Brázda měl na holi vyrovnání, bekhendem ale Hořejšího zblízka nepřekonal. Hostující brankář nyní skvěle zasáhl ramenem. Zanedlouho chtěl prázdnou bránu Zubrů trefit Przybyla, ovšem minul ji.
     
    58:02
    Hendrych je na střídačce a Zubři to zkouší v šesti!
     
    55:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Fencl – 2 min., nesportovní chování).
     
    55:30
    Prudkou ránu bez přípravy nyní nad kruhy vyprodukoval Ramert. Hendrych si připsal dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    53:49
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hanáci šest minut a jedenáct sekund před koncem třetí třetiny snižují na rozdíl jediného gólu. Nutno zmínit, že jim k tomu vydatně pomohl nešťastný zásah jednoho ze vsetínských hráčů. Ten střelu JAKUBA NĚMCE tečoval tak, že kotouč změnil směr a zapadl na opačnou stranu branky, než kam se přemisťoval Hořejší. Asistence: Tomáš Hanák a Miroslav Štíbr.
     
    52:18
    Hendrych nyní dokázal ustát situaci u levé tyče, kde nebezpečně dotíral Horský. Domácí brankář ale kotouč neudržel a hostující útočník chtěl obkroužit branku a zakončit do její volné části. Za brankou ale upadl a ve svém snažení tak nemohl pokračovat.
     
    47:55
    Billa vyslal hodně tvrdou ránu od modré čáry, kterou Hořejší hrudí vytěsnil jen před sebe. K dorážce se pak z bezprostřední blízkosti dostal Kleniar, kotouč ale za beton roztáhnutého hostujícího brankáře a především za brankovou čáru nezasunul.
     
    39:53
    První větší práci měl nyní Hendrych. Hosté v oslabení ujeli dva na jednoho a Mojžíš vzal odpovědnost na sebe. Střídající brankář Přerova jeho pokus z levé strany zachytil na betonech a lapačkou pak hru definitivně přerušil.
     
    39:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku pět na tři. Další tvrdou střelu od Holíka Hořejší pouze vyrazil před sebe a v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval PETR ŠVEJDA. Útočník Zubrů dorazil puk do sítě a skóruje podruhé v utkání. Asistence: Adam Holík a Tadeáš Hlávka.
     
    38:50
    Dvě velké šance Zubrů ve dvojnásobné početní výhodě. Nejprve Hořejší zlikvidoval tvrdou ránu od Holíka, poté Hlávka na pravém kruhu minul odkrytou bránu!
     
    38:33
    Zubři budou hrát minutu a půl přesilovku pět na tři, za hákování dostává dvě minuty Adam Bachánek (VSE).
     
    38:05
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mojžíš – 2 min., podrážení).
     
    34:46
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí celek se konečně prosazuje. Kleniar nabral rychlost a v útočném pásmu přebruslil vsetínského bránícího hráče. Před brankou pak oslovil úplně volného PETRA ŠVEJDU, který vmžiku zakončil za marně se natahujícího se Hořejšího. Asistence: Patrik Kleniar a Tadeáš Hlávka.
     
    33:18
    Zubři na nepříznivý stav reagují střídáním v brankovišti. Místo Petra Žurka se mezi tři tyče postaví Michal Hendrych.
     
    33:18
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Žurek nyní vůbec nevěděl, kde se nachází kotouč. Vzápětí před něj zpoza branky vyjel ADAM BACHÁNEK a zblízka pohotově přidal čtvrtou trefu hostujícího celku. Pro Bachánka jde o druhý gól v zápase. Asistence: Matyáš Horský a Petr Przybyla.
     
    31:47
    Vsetín chtěl v utkání prostřídat brankáře a právě tak činí. David Tkadlec už další zákrok nepřidá, Zubři jej ani jednou nepřekonali. Do branky Valachů se postaví Filip Hořejší.
     
    30:52
    Zubři se nastěhovali do útočné třetiny, Švejda ale pas před brankou nedokázal zpracovat. Velkou šanci na snížení měl pak Štíbr, který jel sám na Tkadlece. Hostující brankář ale předvedl výborný zákrok, střelu domácího útočníka zastavil vyrážečkou.
     
    28:49
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přerov měl sice nyní více ze hry, prosazuje se ale opět hostující celek. Tkadlec vyslal nahrávkou dopředu MARTINA JANÍČKA, jehož střela propadla Žurkovi skrz výstroj až za brankovou čáru. Vracející se Zubři se sice vehementně natahovali po klouzajícím se kotouči, aby potřetí neinkasovali. Puk ale dostihli právě až za brankovou čárou. Asistence: David Tkadlec.
     
    28:23
    Vysoký obránce Nesvadba se dostal až za oba vsetínské beky. Vypadalo to sice, že ke kotouči bude mít nejblíž Tkadlec, opak byl ale pravdou. Nesvadba ještě sáhl do letícího kotouče, který o kousek minul pravou tyč hostující brány.
     
    27:48
    Zubři pokračují v útočném snažení. Holíkovu křížnou střelu z levé strany zpacifikoval Tkadlec vytrčeným levým betonem. Zanedlouho se na pravém kruhu otočil s pukem Švejda, klečícího brankáře Valachů ale přízemním pokusem nepřelstil.
     
    24:45
    Přerov zatlačil soupeře u jeho brány. Kotouč vyletěl do vzduchu a poblíž levé tyče o něm prokázal nejlepší přehled Fencl. Jakmile puk dopadl na led, rychle ho nahrnul na Tkadlece. Ten ovšem u levé tyče nekapituloval a dál tak drží čisté konto.
     
    24:12
    Dvě velké šance Zubrů a v nich Kolařík a Kleniar. Oba útočníci domácího celku ale dopadli stejně, jako spoluhráči před nimi. Ztroskotali na zatím prakticky bezchybném Tkadlecovi. Zejména možnost Kleniara volala po gólu, Tkadlec se ale kousek před brankovištěm natáhl, jak mohl, a letící puk zastavil.
     
    19:53
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši jdou 7,6 sekundy před koncem první třetiny do vedení o dva góly. Od modré čáry vypálil Prčík a jeho střelu tečoval za Žurkova záda projíždějící MATYÁŠ HORSKÝ. To je ukázkový gól do šatny ze strany hostujícího týmu. Asistence: Petr Prčík a Jan Ramert.
     
    17:33
    Druhý trest pro Jana Ramerta (VSE) v zápase a opět za hákování. Domácí si tak zahrají druhou přesilovku.
     
    12:36
    Kleniar už už pronikal k bráně Vsetína, Jan Ramert (VSE) ho však na poslední chvíli zahákoval. Rozhodčí tento faul na straně Valachů neunikl a domácí si zahrají přesilovku.
     
    10:10
    Velká šance Zubrů na vyrovnání! Prakticky sám postupoval na Tkadlece Kuchta, hostující gólman ovšem jeho prudký pokus zápěstím dokázal zlikvidovat.
     
    08:26
    Švejda si najel na levou stranu kluziště, na Tkadlece ale nevyzrál. Od modré čáry poté vyslal tvrdý pokus Holík. Hostující brankář se roztáhl na brankovišti a betonem vytěsnil puk před sebe. Zubři se ještě pokoušeli o dorážky, ovšem marně. Na druhé straně následně došlo na velkou šanci Vsetína. Bednařík našel na ose hřiště najetého Jurka, ovšem ten kotouč usměrnil nad horní tyč domácí brány.
     
    06:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku přece jen využívají. Ne sice z kombinace v útočném pásmu, ale z postupného útoku. Po pravém křídle projel neproduktivnější hráč Vsetína ADAM BACHÁNEK a jeho křížná střela na Žurkovu vyrážečku zapadla k zadní tyči. Asistence: Matěj Sviták.
     
    06:04
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Holík – 2 min., hákování).
     
    00:59
    Zubři znovu pronikli do útočného pásma a do mezikruží obdržel kotouč volný Fencl. Domácí útočník vyslal pokus na stranu Tkadlecovy lapačky, právě touto částí výstroje ale brankář Vsetína dokázal zasáhnout. Následná Holíkova střela od modré čáry skončila mimo.
    Marken.cz

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 35. Švejda (Kleniar, Hlávka), 40. Švejda (Holík, Hlávka), 54. Němec (Hanák, Štíbr) – 7. Bachánek (Sviták), 20. Horský (Prčík, Ramert), 29. Janíček (Tkadlec), 34. Bachánek (Horský, Przybyla)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (34. Hendrych) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Fencl, Halík, Kleniar, Šilhavý, Hyža, Štíbr (A), Kolařík (A), Brázda, Švejda, Hlávka, Kuchta
    Trenér: Pavel Neuman

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (32. Hořejší) – Sýkora, Liss, Machů, Prčík, Fojtík, Sviták (A), Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Bednařík (C), Przybyla, Jurek, Koláček, Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Novotná – Bubela, Axman

    Diváci: 148
    thejrc.org