Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 066 diváků. (20:10:14)
     
    Z mé strany je to dnes vše. V hostujícím kotli to vypadá ještě na mírnou dohru událostí minut posledních, leč na finálním výsledku to nic nezmění. Mějte úspěšný pracovní týden, užijte si víkend a za jedenáct dní se na vás budeme odtud, z ČPP Arény, znovu těšit u hokeje!
     
    O první čtyřce je tak po dnešku jasno. Za necelé dva týdny zahájí oba celky čtvrtfinále play off na domácím ledě, na svého soupeře ale musí čekat. Pomyslného Černého Petra si tak vytáhly Pardubice, kterým nepomohla ani výhra ve Zlíně a série proher v závěru základní části jim srazila vaz. V Hradci tak bude nyní deset dní klid od mužského hokeje.
     
    V prodloužení to byl souboj na dvou frontách. Jedna byla ta hokejová, druhá fanouškovská, kdy o sobě dali vědět jinak doposud klidní ultras hostí, avšak rozuzlení je jisté jenom na té hokejové. V prodloužení na tom byl Hradec o něco lépe, měl více příležitostí na skórování a rozhodnuto mohlo být ve finále i o něco dříve. Ale utkání nakonec rozhodl na začátku 64. minuty Kelly Klíma a přisoudil tak Hradci druhý bod v dnešním nervózním utkání!

    Střely na branku: 30 – 31 (2 – 0)
     
    Konec zápasu.
    63:13 Kelly KLÍMA - 2:1
     
    63:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po četné sérii šancí na rozhodnutí nakonec Lvi lámou zápas na svoji stranu! Lalancette podržel puk na levé straně a posléze uvolnil napříč kluzištěm volného KELLYHO KLÍMU. Ten měl před sebou jenom Hrachovinu a povedlo se mu jej prostřelit přes lapačku, Hradec končí základní část se 116 body – 2:1! Asistence: Christophe Lalancette.
     
    62:13
    Vráblík ještě udržel puk v útočném pásmu a Smoleňák dohrával Valského na mantinel. To mělo za následek velké šance Hradce a Orsava dvakrát odmítl rozhodnutí! Nejprve v brejku 2 na 1 trefil po skvělé kličce beton výborného Hrachoviny, následně místo prázdné branky trefil kousek nad břevno!
     
    61:19
    Perret dlouho motal s kotoučem, až nakonec po jediné přihrávce o něj přišel. Na tahu je tak po zisku puku zase Motor.
     
    60:33
    Série chyb na obou stranách, domácí byli v situaci 3 na 2, kterou mohl zakončovat Lev do prázdné, puk si však sklepl na brusle a následně upadl!
     
    60:03
    Začíná pětiminutové prodloužení 3 na 3, to je okořeněno pokusem hostujících fanoušků ze sektoru přeskočit mezi domácí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak se i děje a hostující střídačka slaví! Právě jediný bod pomohl Motoru k tomu, aby přeskočil Pardubice a šel přímo mezi poslední osmičku! Ve třetí třetině už to žádný skvělý hokej nebyl. Podle očekávání byli hosté aktivnější a byli herně o něco lepší, jenže dlouho nemohlo přijít z jejich strany kýžené srovnání. Hradec si toho naopak směrem dopředu již tolik nevytvářel, a tak v čase 56:19 rozhodl Michal Vondrka o tom, že je první čtyřka jasná.

    Ještě nás však čeká prodloužení, které začíná cca za minutu.

    Střely na branku: 28 – 31 (7 – 8)
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Vondrka bojoval u mantinelu se Ščerbakem o puk, hosté reklamují faul, domácí také. Ale pravděpodobně už to Motoru ke čtvrtfinále stačit bude.
     
    58:53
    Ščerbak ztratil v útočném pásmu hůl a Motor okamžitě vyletěl dopředu. Vypadá to, že utkání k zisku jednoho bodu dovede.
     
    58:03
    Startují poslední dvě minuty třetí třetiny a Motor klidně může vyhrát za tři body. Nadále drží hru před Novotným, Hradec je v pasáži po inkasované brance lehce vykolejený.
    56:19 Michal VONDRKA - 1:1
     
    56:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dočkává na konci třetiny branky, která jej klidně může posunout do čtvrtfinále a v hostujícím kotli je to euforie! Výbornou práci v tomhle případě odvedl na pravém kruhu Valský, který naznačil střelu, odstranil si hráče z cesty a z úhlu prostřelil Novotného. Puk sice proletěl mezi jeho betony ven z branky, ale ve správný čas stál na dorážku připravený MICHAL VONDRKA, který nezaváhal – 1:1! Asistence: Jakub Valský, Jan Štencel.
     
    55:51
    Rozhodčí nyní rozhodně nepotěšili hostující lavičku, neboť signalizovali icing, který nebyl na první dobrou jasný. A kdybych to měl ze své pozice posoudit, tak byl hradecký hráč v rozhodnou chvíli o něco vůči soupeři pozadu.
     
    55:03
    Kevin Klíma v kombinaci na modré o puk přišel a Beránek s Pechem vytáhli hru až za branku Novotného. Oslabení pravděpodobně už zvládne Motor dohrát do konce bez inkasování.
     
    54:17
    Ale oslabení jdou v tomto duelu Motoru skvěle. Ani teď se Hradec příliš nedostává do šancí, naopak spíše honí kotouč u vlastní branky.
     
    53:37
    První vhazování v přesilovce sice Hradec prohrál, následně se však puku zmocnil Piskáček a s přehledem posílá puk vzduchem až za Novotného.
     
    53:27
    Jenže oslabení pro Motor přichází v nejnevhodnější chvíli! Michal Vondrka (CEB) pronikajícího Lalancettea seslal k ledu ramenem a rozhodčí udělují hostujícímu útočníkovi dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    53:12
    Budějovice měly velmi dobré střídání, které zakončoval po křížné přihrávce od Pecha z vrcholku levého kruhu Gulaš. Jeho střela do vinglu ale přesná nebyla, následný závar ukončuje Novotný držením puku pod betonem. Komerční přestávka.
     
    52:26
    Lev dlouho čekal u prken, nakonec zkoušel nahrát podél na Pavléka k modré lajně. Jenže tam byl kotouč zastaven a Budějovice mohou přejít do ofenzivy.
     
    50:57
    Důležitý zákrok předvedl Filip Novotný! Za prudkým nahozením směřujícím přímo na jeho kasu mířil Valský, jenže měl dlouhé střídání. Novotný proto všechno vsadil all-in a letěl až nad kruhy, aby kotouč odpálil. A to se povedlo, tohle může být moment zápasu!
     
    50:09
    Zatímco Lalancette držel puk v rohu a motal obránce, dva hradečtí hráči odjeli vystřídat. Posléze to na sebe vzal na modré Pavlík, sražený puk se ale ani k Hrachovinovi nedostal.
     
    49:26
    Motor nicméně tlačí, to je naprosto zřetelné. Zatím ale mají Východočeši utkání relativně pod kontrolou a nedostávají se až pod tak velký nápor.
     
    48:39
    Beránek poslal napříč útočným pásmem svižnou přihrávku, na druhé straně mu dojížděl Hanzl, ale na dlouhou hůl již puk nezpracoval.
     
    48:03
    Valský na pravém křídle nabral rychlost a táhl situaci 2 na 2. Na protější straně měl Vondrku, kterému i puk adresoval, do přihrávky však vstoupil Kalina a odpravil kotouč k hrazení.
     
    46:59
    Pech zakombinoval na pravém kruhu s Abdulem, následně Pech natlačil na mantinel Nedomlela a doloval zpod něj puk. Řízný obránce se ale nedal, kotouč udržel a ještě vysunul puk na Perreta.
     
    46:21
    Ve středním pásmu došlo k přihrávce rukou z hostující strany, po komerční přestávce se bude vhazovat před budějovickou obrannou modrou.
     
    45:55
    Novotný z levého kruhu zcela minul cíl a Oksanen mohl za kotoučem pádit na křídle. Naskakující Vráblík ze střídačky byl však na tom ale lépe a podržel puk na holích Motoru.
     
    45:05
    Zatím však musí vstřelit alespoň jednu branku, neboť prohrává 0:1. Budějovice teď podržel opět Hrachovina, který se zorientoval v závaru před brankou.
     
    44:43
    Tempo hry je v úvodních minutách třetí třetiny již o něco klidnější. Dá se však očekávat, že Motor bude více tlačit, právě jemu stačí bod k jistotě postupu do čtvrtfinále.
     
    43:33
    Nedomlelovu střelu srazil clonící Pilař před brankou a Gulaš mohl díky tomu vyjet do rychlého brejku. Nedomlel se sice včas vrátil a zachránil celou situaci, při snaze odpravit puk nahrál však jenom Pechovi, který zakončoval z druhého sledu. Ani ten ale Novotného neprostřelil!
     
    43:15
    Vráblík se po přechodu modré čáry nadechl a vystřelil, Novotný pokus na vzdálenější tyč vykopl betonem do ochranné sítě. Budějovice však mají do třetí třetiny určitě lepší vstup.
     
    42:51
    Abdul naskočil na led v momentě, kdy Oksanen posílal přihrávku na Pavlíka, který byl k hostujícímu útočníkovi zády. Avšak Pavlík stihl ještě dostat puk mimo nebezpečí a Abdul nemohl jít sám na branku.
     
    42:16
    Krátce poté se povedlo Jihočechům zmocnit kotouče a poslat jej až za Novotného. Lvům se čas na využití přesilovky začíná výrazně krátit.
     
    42:01
    Až střela Jergla zleva šla na Hrachovinu, hostující brankář přikrývá kotouč v lapačce a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    41:48
    Hradec kombinuje v útočném pásmu a snaží se čtveřici hostí umotat, ale zatím bez úspěchu, Motoru funguje dobře obrana.
     
    40:51
    Navíc se hned poté dopustil Motor špatného střídání a dostává za to dvě minuty. Menší trest odsedí Jindřich Abdul (CEB).
     
    40:39
    Pechova přihrávka byla posléze navíc dlouhá na Šenkeříka a přesilovka Motoru tak již gólem skončit vzhledem ke zbývajícímu času nemůže.
     
    40:09
    Hradec zahajuje oslabení dobře, vyhrál úvodní buly, podržel kotouč ve vlastním obranném pásmu a následně vyhodil přes všechny lajny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Více se ale již toho v emocemi napěchované třetině nestane. Na gól jsme marně čekali, zatímco trestných minut bylo celkem čtrnáct. Obraz hry se již plně blížil typickému play off hokeji a šancí na obě strany bylo mnoho. Zatím je to ale souboj brankářů, stejně jak Filip Novotný, tak i Dominik Hrachovina chytají parádní duel a ve třetí třetině nás toho rozhodně čeká ještě hodně.

    Střely na branku: 20 – 22 (9 – 12)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Přesto tu však bude ještě jedno přerušení. Po nastřeleném kotouči na střídačku Hradce došlo k další menší rozmíšce, kterou ale rozhodčí ukončují v samotném zárodku.
     
    39:42
    Motoru se ale na startu přesilovky nedaří. Domácí vyhazují puky a pravděpodobně už druhou třetinu v těsním vedení udrží.
     
    38:46
    A navíc dostal Motor přesilovkovou hru! Hrachovina měl již puk ve své moci a dorážel na něj Nikita Ščerbak (MHK). V první chvíli sice rozhodčí zdviženo neměl, posléze ale vylétla ruka vzhůru a ruského forvarda čekají maximálně dvě minuty na trestné.
     
    38:46
    Posléze to sehráli domácí na jeden dotek a před Orsavou po křižné nahrávce od Pavlíka zívala prázdná branka, ale Orsavovi se nepovedlo puk na první dobrou zpracovat!
     
    38:13
    Pavlík se postavil na modré a posléze zkusil nastřelit puk na branku, ale bez úspěchu, došlo k zablokování pokusu.
     
    37:29
    Abdul za to vzal z pravého křídla a natlačil se přes Šaldu do Novotného, kterého nekompromisně nabral. K překvapení všech ale hra pokračovala dále a pro Štencela zívala u tyče prázdná branka, stále však drží Hradec těsné vedení! Přerušení přichází až v momentě, kdy Valského pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    36:54
    Celou snahu Hradce ukončil Jergl palbou z pravé strany, Hrachovina drží puk v lapačce a přerušuje hru. Z přesilové hry zbývá posléze domácím už jenom deset sekund.
     
    36:36
    Vondrka sice vyhodil, ale jenom těsně do středního pásma. To Motoru na prostřídání nestačí, v tlaku pokračují Lvi dále.
     
    35:53
    Finský snajpr se do toho posléze na kruzích opřel a skoro zlomil hůl, nakonec je z toho ale jenom střela do plexiskla.
     
    35:23
    Vyhodit Motoru téměř jasný puk nevyšlo a Hradec může pokračovat vepředu. Zejména Oksanen je hodně vidět, zatím ale chybí domácím finální fáze.
     
    35:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jindřich Abdul – 2 min., podrážení).
     
    34:59
    Abdulovu prudkou přihrávku na levou stranu vybral Pavlík a otáčel hru, posléze byl však podražen Abdulem. Po sérii dalších emocí dojde k vyloučení.
     
    33:56
    Piskáček byl nejprve dohrán na mantinel od Lalancettea a domácí útočník převzal puk na hokejku, posléze však byl lehce podražen, rozhodčí do utkání i nadále nevstupují a nechávají hráče hrát.
     
    33:12
    Lev našel kotouč na levém kruhu v obranném pásmu a jenom jej postrčil na útočnou modrou. Tohle Hradci zatím stačí.
     
    32:40
    Nahození prodloužil Novotný jenom do ochranné sítě a v komerční přestávce si ještě sudí Horák vysvětluje s Filipem Novotným domnělé střídání Motoru v šesti, po němž chtěl téměř celý stadion trest pro hostující střídačku.
     
    31:23
    Filip Novotný vůbec nevěděl, kde má kotouč po střele Piskáčka z mezikruží. Nejblíže byl dorážce Jiří Novotný, kterému stačilo puk poslat pod beton domácího brankáře, ale v klíčové chvíli selhal a mezírku mezi ledem a betonem netrefil!
     
    30:26
    Ščerbak vymyslel ve finále hodně zajímavou akci. Na pravé straně sice neměl rychlost, puk zprvu nesmyslně nastřelil do bruslí jednoho z hostujících plejerů na lajně. Jenže od nich se kotouč odebral směrem k brance pro Lalancettea, který byl ale již tak blízko, že nedokázal cokoliv s pukem udělat.
     
    29:29
    Ondráček okamžitě po přebruslení do útočného pásma pálil z první, Novotný jeho pokus měl ve výstroji a ihned rozehrával. Zejména na něm je vidět velká psychická pohoda, kterou si v Hradci vybudoval.
     
    28:53
    Ani v této početní výhodě nenašel Motor způsob, jak srovnat stav duelu. Novotný Gulašovo nahození z levého kruhu bezpečně lapil a nepřipustil žádné vzrušení.
     
    28:27
    Zakončení Pecha z ostrého úhlu na pravé straně Novotný ustál, následné vhazování dopadlo lépe pro domácí, kteří ihned vyhodili.
     
    28:01
    Také to však mohlo být 2:0! Pilař si našel vyhrané buly na kruhu a ihned bez přípravy střílel, za Hrachovinou cinkla jenom bližší tyč!
     
    27:40
    Z trestu pro Pavlíka je pryč 54 sekund a hosté se dopustili úmyslného ofsajdu. Proto se hra stěhuje před branku Hrachoviny, a to poněkud po delší době.
     
    27:29
    Motor opět hraje přesilovku velmi solidně a drží pásmo, jenže Novotný nemá zatím žádnou větší práci.
     
    26:59
    Jihočechům se start přesilovky příliš nepovedl. Dvakrát se pokoušel Hradec vyhodit, podruhé to ještě hosté udrželi, podruhé musel Šenkeřík poslat puk na vlastní střídačku.
     
    26:46
    A po komerční přestávce rozehraje Motor další přesilovou hru. Filip Pavlík (MHK) slízl dvě minuty za v dnešní době netradiční prohřešek, když Beránka chtěl nabrat na bodyček, místo toho je z toho ale zásah do nohou.
     
    25:53
    V ČPP Aréně to ještě bude dlouho vřít. Hosté přešli do ofsajdového postavení, Smoleňák ještě následně cosi vysvětloval zblízka Beránkovi a znovu to vypadalo na potyčku, rozhodčí však včas vše rozdělili.
     
    25:20
    Trest pro Kevina Klímu (MHK) a Jana Štencela (CEB) je jasný. Oba dostávají dvě minuty za hrubost. Tím by byl vyřešen první souboj.

    Další dvouminutový trest dostává Jordann Perret (MHK) za hrubost, neboť si neodpustil strčení do Vráblíka zezadu již poté, co bylo po všem. A dochází také k udělení dříve signalizovaného trestu pro Jiřího Ondráčka za podrážení. Tím pádem se hraje dále 4 na 4.
     
    25:20
    A máme tu další bitku! Původně anoncované signalizované vyloučení přešlo do přerušené hry, následně se to zvrhlo v strkanici Kevina Klímy s Janem Štencelem. A těch trestů bude určitě víc...
     
    24:29
    Zmatky v obraně Motoru mohl vytrestat Oksanen, který se dostal k odraženému puku mezi kruhy a nadvakrát se protlačil k zakončení. Napodruhé to již však bylo těsně před Hrachovinou, ten vytáhl skvělý zákrok betonem!
     
    23:42
    Hraje se však dlouho bez přerušení a tenhle hokej zkrátka baví. Cingel nejprve zakončoval situaci 2 na 2 z pravého kruhu a trefil Hrachovinovi beton, neuspěl posléze ani Orsava se zakončením na bližší tyř.
     
    22:12
    Pech prověřil Novotného zakončením z levé strany, domácí brankář vykopl betonem. A zaskvěl se na druhé straně i Hrachovina, Perret dorážel sražené Šaldovo nahození do odkryté branky, gólman Motoru však vykopl beton k tyči a zastavil puk!
     
    21:09
    Aktivní vstup Motoru do druhé třetiny pokračuje. Beránek byl připraven mezi kruhy a bekhendem píchl do puku po Bindulisově přihrávce, ten musel Novotný vytěsňovat maskou.
     
    20:09
    Jakub Valský odmítl srovnání stavu! Vráblík jej výborně našel z vlastní obranné poloviny a Valský šel sám na branku, prohodil si Nedomlela, zakončení ale nebylo tak přesné, Novotnému stačilo jenom nastavit lapačku!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina nabídla hokejovou zábavu na velmi vysoké úrovni. I když byl při vstupu do zápasu aktivnější Motor, postupem času přebral iniciativu Hradec a na začátku páté minuty šel do vedení, přestože tečovanou střelu Richarda Nedomlela od Aleše Jergla musel ještě posvětit videorozhodčí. I nadále se dařilo domácím dostávat do koncovky, pár situací překombinovali, zatímco Jihočechům fakticky sebral jistý gól výborným zákrokem Filip Novotný, který v oslabení vychytal Piskáčka. Utkání má navíc spád a o emoce není nouze.

    Střely na branku: 12 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    První třetina se zřejmě dohraje už bez branek či dalších šancí. Hradec nikam nespěchá a ťuká si s pukem u vlastní branky.
     
    19:35
    Cingel sice postupoval dále po levém křídle, ale to již v době, kdy Jergl okupoval útočné pásmo. Proto je z toho ofsajd domácích.
     
    18:53
    Na sklonku předposlední minuty Motor prostřídává formace a vrhá síly do útoku. Hradec vysunul obranu skoro až na protější kruhy, hostům se tohle však povedlo poměrně snadno překonat.
     
    17:54
    Ačkoliv Budějovice sehrály přesilovku velmi dobře a kombinačně se jim povedla, nakonec z toho není pro ně nic. Při nástupu Kellyho Klímy na led mohl ještě navíc Miškář poslat Klímu do brejku, jeho pohybu si však všiml velmi pozdě.
     
    17:05
    Abdul chtěl nahrávat z pravé strany před branku, Nedomlel však tečoval puk a nahrávka téměř zapadla Novotnému za záda. Domácí brankář se v poslední chvíli ale postavil a zamezil tomu, aby mu puk propadl!
     
    16:32
    Motor je již v plném počtu, tudíž může zahájit svou první přesilovku v duelu, trvající 5 na 4.
     
    15:54
    Kelly Klíma (MHK) ale přesilovku Hradce ukončuje o něco dříve. V rohu kluziště chtěl být jako první u kotouče, jenže trefil hostujícího hráče holí do obličeje a hrajeme dále 4 na 4.
     
    14:28
    Tresty jsou po dlouhé debatě rozděleny takto: Aleš Jergl (MHK) dostává dvě minuty za aktivitu v následné potyčce. Na hostující straně je jediným trestaným Jan Štencel (CEB). Ten slízl jak dvojku za zahákování Perreta, tak dvě minuty za hrubost, a to zmíněný souboj s Jerglem. Druhý dvouminutový trest pro Štencela odsedí Josef Koláček.
     
    14:28
    Jordann Perret po velké chybě budějovické obrany ujel sám na branku a už Hrachovinu dostal mimo střelecký úhel, koncovku však nezvládl a puk nastřelil hostujícímu brankáři do betonu! Tady Hrachovina vytáhl další parádní zákrok!

    Následně se však strhla bitka téměř všech hráčů na ledě, sudí mají ruku nahoře a bude se trestat. Jak předešlý faul na Perreta, tak následná rvačka!
     
    13:03
    Výborné momenty první útočné formace Hradce a Aleše Jergla! Smoleňák si na levém křídle přejel nehlídán až do střelecké pozice, a i když puk na kruhu ztratil, dokázal si jej znovu najít a vystřelit, ale jenom do Hrachovinovy ruky. Hra však pokračovala dále, Smoleňák vyjel k modré a našel z druhé vlny Jergla, který prošel přes tři hráče a chtěl situaci dát do prázdné.

    Jenže upadl, následná valná hromada puk do branky nedostala, naopak se to začalo strkat. Hostující kotel posléze potěšil ještě Radek Smoleňák, který na urážky své osoby reagoval zamáváním a potleskem.
     
    12:06
    Pech zhatil Hradci přechod do rychlého útoku a táhl výpad po pravém křídle. Celou dobu se k němu stahoval obránce, až nakonec Pech musel zvolit křižnou přihrávku před branku. Tam nikdo z jeho spoluhráčů ale nebyl.
     
    11:16
    Lalancette přenesl hru elegantní kličkou proti Karabáčkovi, kterého dostal ze hry. Díky tomu se otevřela možnost pro rychlý brejk. Z levého kruhu jej měl možnost zakončit Šalda, trefil ale křížem jenom nastavenou lapačku Hrachoviny.
     
    10:32
    Jergl pustil Kalinovi kotouč poměrně odvážnou přihrávkou na modrou a hradecký obránce střílel. Trefil ale jenom Štencelovu hokejku, od které se puk odrazil kamsi do rohu.
     
    10:10
    Zahrozit se tak povedlo Motoru. Gulašovo nahození z pravé strany však Novotného nepřekvapilo a gólman proti němu předvedl jistý zákrok.
     
    09:37
    Šaldovi nahrával podél mantinelu Lev na modrou, mladému obránci však puk na hokejce uskočil a hra se tak přesunula do středního pásma.
     
    09:13
    Lev se při bránění ve středním pásmu tahal s Pechem o hokejku a dres, jejich souboj ale skončil v momentě, kdy došlo k Percyho střele na Novotného klec od modré.
     
    08:18
    Jenže Motor toho vepředu moc neuhrál. Nedomlel udržel protihráče na zádech a přehodil puk až do útočného pásma Hradce, kde pro Východočechy nebezpečí téměř nehrozí.
     
    07:39
    Kombinace Lvů pokračuje a Motor je pod tlakem. Tedy, spíše byl. Hned poté vyhazují hosté puk přes celé ledové kluziště.
     
    07:08
    Pokračujeme dále ve hře a McCormack si nabruslil na modré pro střelu. Hrachovina toho sice moc přes clonu neviděl, ale kotouč stejně letěl mimo.
     
    06:49
    Na druhé straně si domácí vybojovali vhazování a chvíli se hrát nebude, neboť máme v brankovišti Hrachoviny díru v ledu. Tudíž to vyžaduje opravu.
     
    06:41
    Filip Novotný chytil jasný gól Motoru! Oksanen na pravém kruhu nechal puk za sebou při střele a Pech s Piskáčkem letěli do situace 2 na 2. Pech jí vyřešil nejlépe jak mohl, zatáhl hru lehce z úhlu a nahrával Piskáčkovi před prázdnou, Novotný ale předvedl luxusní rozštěp a vykopl puk betonem!
     
    06:06
    První klinč po vyhraném buly ale hosté zvládli, ihned vyhazují kotouč až za branku Novotného. Hradec se tak musí snažit založit útok znovu.
     
    06:02
    Zanedlouho ale již vyloučení na straně Motoru přijde. Orsava hledal z pravého křídla před brankou Pilaře, toho však v poslední chvíli musel zahákovat Václav Karabáček (CEB), aby jej nepustil do šance. Evidentní faul a jsou z toho dvě minuty za hákování.
     
    05:38
    Hra se přerušuje krátce poté, neboť došlo k souboji Bindulise se Ščerbakem ve vlastním obranném pásmu Lvů. Bindulis při dohrávání krosčekoval domácího útočníka obouruč do zad a pokračoval ve hře, zatímco Ščerbak zůstal ležet na ledě. Pozitivní však je, že nepotřebuje ošetření, dále hrajeme 5 na 5.
     
    05:19
    Ščerbak sprintoval za vyhozeným kotoučem ihned po buly před Novotným, tělem jej ale zastavil čistým způsobem Percy a nechal puk doletět až na zadní hrazení. Proto další zakázané uvolnění domácích.
    04:18 Aleš JERGL - 1:0
     
    04:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Konzultace s videorozhodčím byla krátká, Hradec jde do vedení po čtyřech minutách hry! Richard Nedomlel získal na modré puk a z jedničky jej nahazoval na branku. To by samo o sobě nebylo příliš nebezpečně, mezi kruhy se však vyskytoval ALEŠ JERGL, který srazil puk k opačné tyči, než šel Hrachovina. Ačkoliv skončil puk na tyči, nabral výšku a od protější se odrazil ven, za čárou se objevil – 1:0! Asistence: Richard Nedomlel, Jordann Perret.
     
    04:18
    Hradec sice skóroval po tečované střele Nedomlela, na řadu ale půjde video! Důvodem je, zda přešel puk celým objemem brankovou čáru. Nedomlel totiž střílel od modré a na kruzích došlo k Jerglově teči, která šla do protipohybu Hrachoviny. Puk se následně zastavil o tyč a odrazil se na druhou stranu, není však jasné, že propadl celým objemem.
     
    03:00
    Oksanen si situaci u střídačky nekomplikoval, hned nahazoval puk směrem k brance Motoru. Tam ho dokázal vybojovat Smoleňák a domácí znovu kombinují před brankou.
     
    02:26
    Gaspar nakoukl do áčkové sestavy a hned se vydal po pravém křídle na útočný výlet. Možná až moc snadno se dostal nad pravý kruh a švihem střílel, ale jenom Hrachovinovi do lapačky.
     
    01:39
    Kelly Klíma podél prken stáhnul hru ke své střídačce, kde se objevoval Nikita Ščerbak. Ruský forvard otočil hru okamžitě vpřed a Lalancette z kruhu střílel, Hrachovina nastavil lapačku.
     
    01:00
    Druhá útočná formace Motoru předvedla útočný výpad, který táhl zejména Jindřich Abdul. Jeho dvě nahrávky před branku pro Lukáše Pecha však nebyly úspěšné ani v jednom případě, Hradec ve snaze kontrovat spáchal ofsajd.
     
    00:30
    Karabáček z útočného pásma po přechodu modré hned nahodil na Novotného a tomu vypadl puk z lapačky, měl však dost prostoru na nápravu, která přišla.
     
    00:03
    Poslední duel základní části začíná, před nepříliš zaplněnými tribunami jsou to hosté, kteří vyhráli úvodní buly a ihned napadají rozehrávku Hradce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vám přeji krásné páteční odpoledne z východočeské metropole! Do začátku duelu zbývá zhruba deset minut a stadion se plní velmi pozvolna. Slušně naplněn je již však hostující sektor, kde se fanoušci Motoru oblečeni převážně v černém baví fanděním již nějakou dobu.
     
    -14
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bučko, Percy, Piskáček (A), Bindulis – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, Koláček, Gulaš (C) – D. Voženílek, J. Novotný, Valský.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Horák, Stano (SVK) – Rampír, Bohuněk.
    Jistotu prvního místa už mají Hradečtí v kapse. Jak zvládnou závěrečný zápas základní části?
     
    MOUNTFIELD HK
    1. místo, 114 bodů, skóre 180:114, bilance 31-8-5-11

    Hradec si prvenství po základní části zajistil už v pátečním duelu s Litvínovem. Doma mu stačilo vyhrát za tři body, Vervu naprosto přejel a před napěchovanou ČPP Arénou tak mohl slavit zisk Prezidentského poháru, a to poprvé v klubové historii. Rozhodující krok pro první místo udělali Lvi ve finiši základní části. Od konce ledna totiž padli ze 14 duelů jenom třikrát a navíc zaznamenali sérii osmi výher v řadě, čímž srovnali klubový rekord z letošního ročníku. Poslední utkání se však Hradci příliš nepovedlo, ve Vítkovicích sice vedl, ale nakonec padl 1:3.

    Pro tým má sice přínos každý hráč v útoku, nejvíce bodů ale nasbíral finský šikula Ahti Oksanen. Za 55 duelů má bilanci 25+24 a je sedmým nejproduktivnějším hráčem extraligy. Velmi dobře funguje Lvům i obrana. 114 inkasovaných branek je nejméně z celé ligy!
     
    MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
    4. místo, 92 bodů, skóre 165:149, bilance 26-5-4-20

    Zatímco po větší část sezóny se Motor pohyboval okolo konce první osmičky, velmi se mu povedl přelom ledna a února, ve kterém vyhrál sedmkrát v řadě a rázem vyskočil do bojů o první čtyřku. A v boji se mu daří i díky kolapsu Pardubic s Plzní, u nichž se s přímou účastí ve čtvrtfinále počítalo, ale nakonec musí Dynamo doufat v to, že mu klub z východočeské metropole pomůže, Plzeň je již ze hry. Právě duel s Pardubicemi byl pro Motor velmi klíčový. V rámci 52. kola Budějovice zdemolovaly hosty 7:1.

    Jako výborný jackpot se ukázalo angažování Lukáše Pecha. Tomu letošní ročník u národního pivovaru neskutečně sedl, v letošním ročníku má bilanci 22+36 a v dospělé kategorii nikdy více bodů nenasbíral!
     
    Krásné páteční odpoledne z Hradce Králové! Poslední kolo základní části má ještě rozhodně co nabídnout, a duel u soutoku Labe s Orlicí je jedním z nich! Domácí Mountfield HK má sice jistotu prvenství po základní části, avšak poslední kolo ve Vítkovicích těsně prohrál a směrem do vyřazovacích bojů by se rád naladil vítězstvím.

    Zatímco České Budějovice mají trochu jiné starosti. Silný závěr základní části je ze situace, kdy se s nimi počítalo do předkola play off, vystřelil do bojů o poslední čtyřku a celou situaci má Motor fakticky ve vlastních rukách. Na pátou Plzeň má bod náskoku, na šesté Dynamo dva a bez ohledu na ostatní duely jim stačí pouhý bod k uhájení čtvrtého místa, což by pro současnou historii budějovického hokeje znamenalo hodně.

    Řevnivý duel začíná v ČPP Aréně od 17:20, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Nedomlel, Perret), 64. Kelly Klíma (Lalancette) – 57. Vondrka (Valský, Štencel)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bučko, Percy, Piskáček (A), Bindulis – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, Koláček, Gulaš (C) – D. Voženílek, J. Novotný, Valský.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Horák, Stano (SVK) – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 066
    thejrc.org