Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:27
    Jenže oslabení pro Motor přichází v nejnevhodnější chvíli! Michal Vondrka (CEB) pronikajícího Lalancettea seslal k ledu ramenem a rozhodčí udělují hostujícímu útočníkovi dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:51
    Navíc se hned poté dopustil Motor špatného střídání a dostává za to dvě minuty. Menší trest odsedí Jindřich Abdul (CEB).
     
    38:46
    A navíc dostal Motor přesilovkovou hru! Hrachovina měl již puk ve své moci a dorážel na něj Nikita Ščerbak (MHK). V první chvíli sice rozhodčí zdviženo neměl, posléze ale vylétla ruka vzhůru a ruského forvarda čekají maximálně dvě minuty na trestné.
     
    35:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jindřich Abdul – 2 min., podrážení).
     
    26:46
    A po komerční přestávce rozehraje Motor další přesilovou hru. Filip Pavlík (MHK) slízl dvě minuty za v dnešní době netradiční prohřešek, když Beránka chtěl nabrat na bodyček, místo toho je z toho ale zásah do nohou.
     
    25:20
    Trest pro Kevina Klímu (MHK) a Jana Štencela (CEB) je jasný. Oba dostávají dvě minuty za hrubost. Tím by byl vyřešen první souboj.

    Další dvouminutový trest dostává Jordann Perret (MHK) za hrubost, neboť si neodpustil strčení do Vráblíka zezadu již poté, co bylo po všem. A dochází také k udělení dříve signalizovaného trestu pro Jiřího Ondráčka za podrážení. Tím pádem se hraje dále 4 na 4.
     
    15:54
    Kelly Klíma (MHK) ale přesilovku Hradce ukončuje o něco dříve. V rohu kluziště chtěl být jako první u kotouče, jenže trefil hostujícího hráče holí do obličeje a hrajeme dále 4 na 4.
     
    14:28
    Tresty jsou po dlouhé debatě rozděleny takto: Aleš Jergl (MHK) dostává dvě minuty za aktivitu v následné potyčce. Na hostující straně je jediným trestaným Jan Štencel (CEB). Ten slízl jak dvojku za zahákování Perreta, tak dvě minuty za hrubost, a to zmíněný souboj s Jerglem. Druhý dvouminutový trest pro Štencela odsedí Josef Koláček.
     
    06:02
    Zanedlouho ale již vyloučení na straně Motoru přijde. Orsava hledal z pravého křídla před brankou Pilaře, toho však v poslední chvíli musel zahákovat Václav Karabáček (CEB), aby jej nepustil do šance. Evidentní faul a jsou z toho dvě minuty za hákování.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Nedomlel, Perret), 64. Kelly Klíma (Lalancette) – 57. Vondrka (Valský, Štencel)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bučko, Percy, Piskáček (A), Bindulis – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, Koláček, Gulaš (C) – D. Voženílek, J. Novotný, Valský.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Horák, Stano (SVK) – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 066
    thejrc.org