Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:13 Kelly KLÍMA - 2:1
     
    63:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po četné sérii šancí na rozhodnutí nakonec Lvi lámou zápas na svoji stranu! Lalancette podržel puk na levé straně a posléze uvolnil napříč kluzištěm volného KELLYHO KLÍMU. Ten měl před sebou jenom Hrachovinu a povedlo se mu jej prostřelit přes lapačku, Hradec končí základní část se 116 body – 2:1! Asistence: Christophe Lalancette.
     
    62:13
    Vráblík ještě udržel puk v útočném pásmu a Smoleňák dohrával Valského na mantinel. To mělo za následek velké šance Hradce a Orsava dvakrát odmítl rozhodnutí! Nejprve v brejku 2 na 1 trefil po skvělé kličce beton výborného Hrachoviny, následně místo prázdné branky trefil kousek nad břevno!
     
    60:33
    Série chyb na obou stranách, domácí byli v situaci 3 na 2, kterou mohl zakončovat Lev do prázdné, puk si však sklepl na brusle a následně upadl!
    56:19 Michal VONDRKA - 1:1
     
    56:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dočkává na konci třetiny branky, která jej klidně může posunout do čtvrtfinále a v hostujícím kotli je to euforie! Výbornou práci v tomhle případě odvedl na pravém kruhu Valský, který naznačil střelu, odstranil si hráče z cesty a z úhlu prostřelil Novotného. Puk sice proletěl mezi jeho betony ven z branky, ale ve správný čas stál na dorážku připravený MICHAL VONDRKA, který nezaváhal – 1:1! Asistence: Jakub Valský, Jan Štencel.
     
    53:27
    Jenže oslabení pro Motor přichází v nejnevhodnější chvíli! Michal Vondrka (CEB) pronikajícího Lalancettea seslal k ledu ramenem a rozhodčí udělují hostujícímu útočníkovi dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    50:57
    Důležitý zákrok předvedl Filip Novotný! Za prudkým nahozením směřujícím přímo na jeho kasu mířil Valský, jenže měl dlouhé střídání. Novotný proto všechno vsadil all-in a letěl až nad kruhy, aby kotouč odpálil. A to se povedlo, tohle může být moment zápasu!
     
    43:33
    Nedomlelovu střelu srazil clonící Pilař před brankou a Gulaš mohl díky tomu vyjet do rychlého brejku. Nedomlel se sice včas vrátil a zachránil celou situaci, při snaze odpravit puk nahrál však jenom Pechovi, který zakončoval z druhého sledu. Ani ten ale Novotného neprostřelil!
     
    40:51
    Navíc se hned poté dopustil Motor špatného střídání a dostává za to dvě minuty. Menší trest odsedí Jindřich Abdul (CEB).
     
    38:46
    A navíc dostal Motor přesilovkovou hru! Hrachovina měl již puk ve své moci a dorážel na něj Nikita Ščerbak (MHK). V první chvíli sice rozhodčí zdviženo neměl, posléze ale vylétla ruka vzhůru a ruského forvarda čekají maximálně dvě minuty na trestné.
     
    38:46
    Posléze to sehráli domácí na jeden dotek a před Orsavou po křižné nahrávce od Pavlíka zívala prázdná branka, ale Orsavovi se nepovedlo puk na první dobrou zpracovat!
     
    37:29
    Abdul za to vzal z pravého křídla a natlačil se přes Šaldu do Novotného, kterého nekompromisně nabral. K překvapení všech ale hra pokračovala dále a pro Štencela zívala u tyče prázdná branka, stále však drží Hradec těsné vedení! Přerušení přichází až v momentě, kdy Valského pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    35:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jindřich Abdul – 2 min., podrážení).
     
    31:23
    Filip Novotný vůbec nevěděl, kde má kotouč po střele Piskáčka z mezikruží. Nejblíže byl dorážce Jiří Novotný, kterému stačilo puk poslat pod beton domácího brankáře, ale v klíčové chvíli selhal a mezírku mezi ledem a betonem netrefil!
     
    28:01
    Také to však mohlo být 2:0! Pilař si našel vyhrané buly na kruhu a ihned bez přípravy střílel, za Hrachovinou cinkla jenom bližší tyč!
     
    26:46
    A po komerční přestávce rozehraje Motor další přesilovou hru. Filip Pavlík (MHK) slízl dvě minuty za v dnešní době netradiční prohřešek, když Beránka chtěl nabrat na bodyček, místo toho je z toho ale zásah do nohou.
     
    25:20
    Trest pro Kevina Klímu (MHK) a Jana Štencela (CEB) je jasný. Oba dostávají dvě minuty za hrubost. Tím by byl vyřešen první souboj.

    Další dvouminutový trest dostává Jordann Perret (MHK) za hrubost, neboť si neodpustil strčení do Vráblíka zezadu již poté, co bylo po všem. A dochází také k udělení dříve signalizovaného trestu pro Jiřího Ondráčka za podrážení. Tím pádem se hraje dále 4 na 4.
     
    25:20
    A máme tu další bitku! Původně anoncované signalizované vyloučení přešlo do přerušené hry, následně se to zvrhlo v strkanici Kevina Klímy s Janem Štencelem. A těch trestů bude určitě víc...
     
    24:29
    Zmatky v obraně Motoru mohl vytrestat Oksanen, který se dostal k odraženému puku mezi kruhy a nadvakrát se protlačil k zakončení. Napodruhé to již však bylo těsně před Hrachovinou, ten vytáhl skvělý zákrok betonem!
     
    22:12
    Pech prověřil Novotného zakončením z levé strany, domácí brankář vykopl betonem. A zaskvěl se na druhé straně i Hrachovina, Perret dorážel sražené Šaldovo nahození do odkryté branky, gólman Motoru však vykopl beton k tyči a zastavil puk!
     
    20:09
    Jakub Valský odmítl srovnání stavu! Vráblík jej výborně našel z vlastní obranné poloviny a Valský šel sám na branku, prohodil si Nedomlela, zakončení ale nebylo tak přesné, Novotnému stačilo jenom nastavit lapačku!
     
    17:05
    Abdul chtěl nahrávat z pravé strany před branku, Nedomlel však tečoval puk a nahrávka téměř zapadla Novotnému za záda. Domácí brankář se v poslední chvíli ale postavil a zamezil tomu, aby mu puk propadl!
     
    15:54
    Kelly Klíma (MHK) ale přesilovku Hradce ukončuje o něco dříve. V rohu kluziště chtěl být jako první u kotouče, jenže trefil hostujícího hráče holí do obličeje a hrajeme dále 4 na 4.
     
    14:28
    Tresty jsou po dlouhé debatě rozděleny takto: Aleš Jergl (MHK) dostává dvě minuty za aktivitu v následné potyčce. Na hostující straně je jediným trestaným Jan Štencel (CEB). Ten slízl jak dvojku za zahákování Perreta, tak dvě minuty za hrubost, a to zmíněný souboj s Jerglem. Druhý dvouminutový trest pro Štencela odsedí Josef Koláček.
     
    14:28
    Jordann Perret po velké chybě budějovické obrany ujel sám na branku a už Hrachovinu dostal mimo střelecký úhel, koncovku však nezvládl a puk nastřelil hostujícímu brankáři do betonu! Tady Hrachovina vytáhl další parádní zákrok!

    Následně se však strhla bitka téměř všech hráčů na ledě, sudí mají ruku nahoře a bude se trestat. Jak předešlý faul na Perreta, tak následná rvačka!
     
    13:03
    Výborné momenty první útočné formace Hradce a Aleše Jergla! Smoleňák si na levém křídle přejel nehlídán až do střelecké pozice, a i když puk na kruhu ztratil, dokázal si jej znovu najít a vystřelit, ale jenom do Hrachovinovy ruky. Hra však pokračovala dále, Smoleňák vyjel k modré a našel z druhé vlny Jergla, který prošel přes tři hráče a chtěl situaci dát do prázdné.

    Jenže upadl, následná valná hromada puk do branky nedostala, naopak se to začalo strkat. Hostující kotel posléze potěšil ještě Radek Smoleňák, který na urážky své osoby reagoval zamáváním a potleskem.
     
    06:41
    Filip Novotný chytil jasný gól Motoru! Oksanen na pravém kruhu nechal puk za sebou při střele a Pech s Piskáčkem letěli do situace 2 na 2. Pech jí vyřešil nejlépe jak mohl, zatáhl hru lehce z úhlu a nahrával Piskáčkovi před prázdnou, Novotný ale předvedl luxusní rozštěp a vykopl puk betonem!
     
    06:02
    Zanedlouho ale již vyloučení na straně Motoru přijde. Orsava hledal z pravého křídla před brankou Pilaře, toho však v poslední chvíli musel zahákovat Václav Karabáček (CEB), aby jej nepustil do šance. Evidentní faul a jsou z toho dvě minuty za hákování.
    04:18 Aleš JERGL - 1:0
     
    04:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Konzultace s videorozhodčím byla krátká, Hradec jde do vedení po čtyřech minutách hry! Richard Nedomlel získal na modré puk a z jedničky jej nahazoval na branku. To by samo o sobě nebylo příliš nebezpečně, mezi kruhy se však vyskytoval ALEŠ JERGL, který srazil puk k opačné tyči, než šel Hrachovina. Ačkoliv skončil puk na tyči, nabral výšku a od protější se odrazil ven, za čárou se objevil – 1:0! Asistence: Richard Nedomlel, Jordann Perret.
     
    04:18
    Hradec sice skóroval po tečované střele Nedomlela, na řadu ale půjde video! Důvodem je, zda přešel puk celým objemem brankovou čáru. Nedomlel totiž střílel od modré a na kruzích došlo k Jerglově teči, která šla do protipohybu Hrachoviny. Puk se následně zastavil o tyč a odrazil se na druhou stranu, není však jasné, že propadl celým objemem.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Nedomlel, Perret), 64. Kelly Klíma (Lalancette) – 57. Vondrka (Valský, Štencel)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bučko, Percy, Piskáček (A), Bindulis – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, Koláček, Gulaš (C) – D. Voženílek, J. Novotný, Valský.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Horák, Stano (SVK) – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 066
    thejrc.org