Bayern – Salzburg 7:1 (kon.) | Liverpool – Inter 0:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:1 (0:0)
Inter Milán
Úterý 08.03.2022, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost. Věřím, že jste si zápas Liverpoolu s Interem patřičně užili a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:25:49)
     
    Dnešní utkání sledovalo 51 747 diváků.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:3.
    Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 8:2.
    Ofsajdy: 2:5.
    Fauly: 10:9.
     
    My ještě zrekapitulujme dnešní utkání samostatně. Po první půli měl Liverpool na své straně mírnou převahu a v zádech pochopitelně náskok dvou branek. Na startu druhé pětačtyřicítky měly oba celky znovu možnost ujmout se vedení, jenže to se podařilo až Nerazzurri v 62. minutě, kdy po přihrávce Alexise Sáncheze nádherně zakroutil míč k zadní tyči svatyně Alissona Lautaro Martínez.
    Jenže hned vzápětí přišla pro Inter pohroma, když si Alexis Sánchez špatně vyměřil skluz, dojel kolíky na holeň Fabinha a viděl druhou žlutou a tím pádem i červenou kartu. Od té doby už se Milán do žádné velké příležitosti nedostal a Liverpool zase čekal spíš na závěrečný hvizd, protože především nechtěl otevřít zadní vrátka pro případný kontr protivníka. Přesto si svěřenci Jürgena Kloppa vytvořili ještě několik příležitostí, smolařem duelu je Mohamed Salah, jenž dnes orazítkoval obě tyče svatyně soupeře. Luisi Díazovi vzal zase gól z kopačky v samotném závěru úžasným defenzivním zákrokem dne Arturo Vidal. Zápas tak skončil hubeným vítězstvím celku z Itálie v poměru 1:0.
     
    Odveta osmifinálového klání mezi Liverpoolem a Interem je u konce! Nerazzurri dokázali v podstatě nemožné, přerušili dlouhou šňůru výher Reds a dokázali na Anfieldu vyhrát! Jenže co je jim to platné. Svěřenci Jürgena Kloppa zvítězili v zápase na San Siru poměrem 2:0, a tak i přes domácí porážku 0:1 s výběrem Simone Inzaghiho postupují do čtvrtfinále Champions League!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Možná poslední šance Interu na srovnání skóre, Arturo Vidal centroval z půlící čáry na zadní tyč Resds, Danilo D'Ambrosio však byl na jeho míč moc krátký a Alisson nyní nebude spěchat, aby rozehrál od své klece.
     
    90+5
    Mohamed Salah byl nyní odstrčen Milanem Škriniarem od balonu a drží se za obličej, sudí však podle mě správně nechává hru plynout.
     
    90+4
    Roberto Gagliardini nyní jako blázen vletěl kolíky napřed do souboje s Trentem Alexanderem-Arnoldem a ač se snažil schovat na střídačce Milána, vidí od sudího žlutou kartu.
    90+3. Vidal skvělým skluzem zabránil tutovce Díaze!
     
    90+3
    Trent Alexander-Arnold hraje úžasný zápas! Doběhl s míčem skoro až k rohovému praporku a pak poslal centr mezi malé vápno a penaltu, tam už střílel z bezprostřední blízkosti na bránu Nerazzurri Luis Díaz, do jehož zakončení se však nohama vrhl Arturo Vidal, který zabránil jisté brance! Inter ještě žije.
     
    90+2
    Trent Alexander-Arnold nyní excelentně odzbrojil na pravé straně Ivana Perišiće a sám nyní uhání po pravém křídle rychle kupředu!
     
    90+1
    Pět minut má ještě Inter na srovnání. Ty nastavuje španělský sudí Lahoz nad rámec základní hrací doby. V té první se však Roberto Gagliardini nechal nachytat v ofsajdové pasti Reds.
     
    90
    Následně musel Trent Alexander-Arnold přeběhnout, protože zahrával rohový kop i z pravé strany, ten už však pro Samira Handanoviče nijak nebezpečný nebyl.
     
    90
    Trent Alexander-Arnold nacentroval od levého rohového praporku na zadní tyč a balon se od Virgila van Dijka odrazil jen kousek vedle pravé tyče svatyně Interu!
     
    89
    Andrew Robertson se cpal po levém křídle kupředu a už posílal prudký přízemní centr do vápna Interu, kam nabíhali jeho spoluhráči. Skvělý obranný zákrok Milana Škriniara, jenž sráží pas na roh.
     
    88
    Luis Díaz nyní na levém křídle přešel centrem přes Milana Škriniara, Jordan Henderson se však k zakončení z hranice velkého vápna neodhodlal.
     
    87
    Naby Keïta a Joël Matip mají balon na středovém kruhu, Reds znovu nikam nespěchají. Je to klasická situace, kdy se Liverpoolu nechce a Milán v deseti už nemůže.

    Petr Šatalík

    Branky: 62. Lautaro Martínez (Alexis Sánchez)

    Karty:   40. Diogo Jota (LIV), 47. Robertson (LIV), 70. Mané (LIV) – 45+5. Alexis Sánchez (INM), 45+5. Arturo Vidal (INM), 85. Bastoni (INM), 90+4. Gagliardini (INM)   63. Alexis Sánchez (INM)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 10:9.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Jones (65. J. Henderson), Fabinho, Th. Alcântara (65. Keïta) – M. Salah, Diogo Jota (83. L. Díaz), Mané.
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Milner, Keïta, Joe Gomez, J. Henderson, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Tsimikas, L. Díaz, Origi, Elliott.

    Trenér: Jürgen Klopp.

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij (46. D'Ambrosio), Bastoni – Dumfries (75. Darmian), Arturo Vidal, Brozović (75. Gagliardini), Çalhanoğlu (84. Vecino), Perišić – Lautaro Martínez (75. Correa), Alexis Sánchez.
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Gagliardini, Vecino, Džeko, Ranocchia, Gosens, Correa, Dimarco, D'Ambrosio, Darmian, F. Caicedo.

    Trenér: Simone Inzaghi.

    Rozhodčí: A. M. Lahoz – P. C. Devís, R. del Palomar – R. de Burgos (všichni ESP).

    Diváci: 51 747
    16.02.2022
    Inter - Liverpool 0:2

    Branky: 75. Firmino (Robertson), 83. M. Salah (V. van Dijk)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:9.
    bahis siteleri