Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
konec
New Jersey Devils
5:3 (0:2, 3:1, 2:0)
Colorado Avalanche
Středa 09.03.2022, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:58:44)
    Správci sociálních sítí New Jersey si po skvělém obratu neodpustili vůči soupeři lehké popíchnutí
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 43 – 26 | Přesilová hra: 2/4 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Nico Daws (NJD) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 59:29
    Darcy Kuemper (COL) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 57:53

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 1+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:43
    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:02

    Tři hvězdy utkání

    1. Jesper Bratt (NJD) – 0+3
    2. Jack Hughes (NJD) – 0+2
    3. Nathan Bastian (NJD) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 181 diváků.
     
    Parádní zápas s překvapivým vítězem. New Jersey si na domácím ledě připsalo cenný skalp, nejlepší tým letošního ročníku Colorado porazilo 5:3.

    Dlouho to přitom vypadalo, že Colorado potvrdí roli favorita v poklidu zvítězí, ve 26. minutě upravoval Cale Makar už na 3:0 ve prospěch Avalanche. Avšak Ďáblové ukázali obrovskou vůli, která jim vynesla zisk dvou bodů. Ještě před druhou sirénou bylo srovnáno na 3:3 a v 54. minutě využitou přesilovou hrou poprvé překlopil misky vah na stranu domácích Nathan Bastian. Hosté v závěru toužili využít přesilovku po faulu Subbana. Početní převahu ještě zvýšili odvoláním gólmana, leč právě v oslabení a při powerplay přišla pojistka ze strany Devils, z obranného pásma od levého mantinelu mířil do odkryté svatyně neomylně Jegor Šarangovič.

    Svěřenci kouče Ruffa i navzdory velkolepému obratu zůstávají ve Východní konferenci dvanáctí s velkým odstupem na postupové příčky. Colorado je v Západní konferenci první s pohodlným náskokem na druhé Calgary.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Je to jasné, New Jersey zvítězí! Po nepřesné zadovce Landeskoga ještě zkoušel vedení navýšit P. K. Subban, přes celé hřiště se ale poměrně výrazně minul.
     
    59:12
    Hosté pokračují bez gólmana. Michael McLeod nenapodobil Šarangoviče, a protože už Ďáblové jsou v plném počtu, odpískal rozhodčí icing.
    58:19 Jegor ŠARANGOVIČ - 5:3
     
    58:19
    Devils právě vstřelili branku!
    Skutečnost, že domácí hráli v oslabení, znamenala i jednu výhodu, a sice, že hráči mohli zkoušet trefit prázdnou bránu bez hrozby odpískání zakázaného uvolnění. A přesně toho využil JEGOR ŠARANGOVIČ. Bělorus u levého mantinelu dojel kotouč a bez rozmýšlení pokusil štěstí, trefil se neomylně! Asistence: Dawson Mercer.
     
    57:41
    Hokejisté v bílých dresech kombinují v útočné třetině a Darcy Kuemper míří na střídačku. Hosté zkouší powerpay, hrají v šesti proti čtyřem!
     
    57:17
    Hosté marně usilují o pevném postavení v útočné třetině. Do přečíslení naopak vystartoval Jimmy Vesey, Michael McLeod na jeho prudkou žabičku nedosáhl.
     
    56:46
    P. K. Subban vzápětí míří na trestnou lavici. V obranném pásmu nešikovně položil hokejku před Kadriho, který na ni stoupl a ztratil stabilitu. Dvě minuty za podrážení.
     
    56:40
    Přestože měl P. K. Subban poměrně dost času, tak vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Colorado získalo zadarmo útočné pásmo, Kuemper zatím zůstává v bráně.
     
    56:22
    Nahození Newhooka po mantinelu zastavil Dougie Hamilton. Stihl zvednout hlavu a před střetem s Ničuškinem posunul hrací předmět na volného Johnssona.
     
    55:42
    Tomáš Tatar zazdil slibně vypadající přečíslení. Správně počkal na Bratta, ale pak si kotouč sám zamotal mezi brusle, aby ve finále upadl bez cizího zavinění.
     
    55:11
    Snadný zákrok pro Nica Dawse, který si hravě poradil s nahozením Devona Toewse od modré čáry. Důležitý byl fakt, že puk nikdo nezvládl tečovat.
     
    54:39
    André Burakovsky zavezl po levém mantinelu touš do útočné třetiny a mezi kruhy nabil Nazemu Kadrimu, ten vypálil forhendem z první vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    54:12
    Domácí pokračují v útočení, nechtějí se spoléhat jen na bránění náskoku, a to je dobře! Nahození Hamiltona od modré tečoval Jegor Šarangovič těsně vedle levé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Tatar (Siegenthaler, Bratt), 33. Ty Smith (J. Hughes, Šarangovič), 38. Severson (Bratt, Zacha), 54. Bastian (J. Hughes, Bratt), 59. Šarangovič (Mercer) – 10. MacKinnon (Landeskog, Rantanen), 15. Rantanen (MacKinnon, Makar), 26. Makar (D. Toews, MacKinnon)


    New Jersey Devils: Daws (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, D. Hamilton, Graves, P. K. Subban, Ty Smith, Geertsen – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, Zacha, Tatar – A. Johnsson, J. Boqvist, Vesey – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Girard, R. Murray, E. Johnson, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – L. O'Connor, Compher, Newhook – Aube-Kubel, Jost, Helm.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Hebert, Anderson – Daisy, Kelly

    Diváci: 12 181
    ocianews.com