Dvůr Králové n. L. – Mostečtí Lvi 1:3 (kon.) | Val. Meziříčí – Opava 2:3 (kon.) | Nový Jičín – Kopřivnice 3:1 (kon.)
Příbram – Kobra 3:2 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
3:2 (0:2, 1:0, 2:0) Stav série: 4:1
HC Kobra Praha
Středa 09.03.2022, 18:30 • Zimní stadion Příbram • Play-off 2. liga, skupina Jih • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ve slušně zaplněných ochozech příbramské haly zavládla obrovská radost, Baník poráží Kobru a postupuje do finále! Tam narazí na Tábor.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:50
    Příbram právě vstřelila branku!
    Tak tohle je pro Pražany extrémně smolný gól, který může potenciálně rozhodnout celou sérii! Střelu z modré čáry z dílny Josefa Sani cestou k brankovišti tečoval ONDŘEJ PANNA, přičemž Ondríkovi puk proklouzl mezi betony a zajel za brankovou čáru – 3:2! Asistence: Josef Saňa, Petr Josefus.
     
    57:00
    Tak tohle je hodně nepříjemná situace pro Kobru! Přesně tři minuty před koncem je po souboji za brankou vyloučen Daniel Čech (KOB), který si jede odpykat menší trest za podrážení.
     
    46:54
    Obrovská škoda pro hosty! Tondr byl ve výborné pozici u pravé tyče, ale nezvládl si včas zpracovat přihrávku od Bříšky! Kdyby byl jen o něco málo rychlejší, mohl zakončovat do takřka prázdné branky!
     
    45:07
    Početní výhodu si poprvé vyzkouší také hosté, za podrážení míří ven ze hry Petr Josefus (PRI).
     
    43:51
    Příbram právě vstřelila branku!
    Víte, co se říká: tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne – Baník přetavil naprosto enormní nápor ve svou druhou branku a zkraje poslední části máme vyrovnáno! Obrana Kobry se sesypala jako domeček z karet a před Jirouškem zavládl pořádný chaos, kterého naplno využil ONDŘEJ PANNA – 2:2! Asistence: Robin Malý, Petr Josefus.
     
    43:01
    Ondrík prožil doslova pekelné chvíle mezi třemi tyčemi, Baník na jeho branku pořádně zatlačil a hned několikrát byl blízko k vyrovnání! Situaci vyřešil až jeden z hostů, když puk vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    36:20
    Tohle byla velká šance pro Příbram! Baník se dostal do přečíslení dva na jednoho a Pinkas byl před Ondríkem úplně sám, nedokázal však zachytit slibnou přihrávku z pravé strany!
     
    29:39
    Tohle mohlo Jirouška vyjít hodně draho! Domácí gólman se rozhodl vyjet dozehrát puk na kruh, přičemž ho poslal k forčekujícímu Dominiku Novákovi! Ten si jej zpracoval a vystřelil, ale zasáhl jen plexisklo za brankovištěm!
     
    28:29
    Příbram právě vstřelila branku!
    Baník bleskově využívá přesilovku, kontaktní gól na světě! Jiroušek Saňovu střelu z mezikruží jen vyrazil, přičemž v prostoru pro vhazování se jej pak chopil nikým nehlídaný ROBIN MALÝ. Jeho následná rána zaletěla přesně k bližší tyči pražské klece – 1:2! Asistence: Josef Saňa.
     
    28:08
    Domácí mají šanci snížit své manko, Lukáš Tondr (KOB) se odebírá na trestnou za sekání.
     
    25:58
    Panna byl v dobré pozici na to doklepnout odražený puk za položeného Ondríka, na poslední chvíli se na něj ale nalepil protihráč a k pryži ho nepustil!
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    17:02
    Kobra právě vstřelila branku!
    Aktivita hostů ale nakonec přeci jen nese ovoce, svěřenci Miloslava Šeby jdou do dvoubrankového trháku! Procházka napřáhl z modré čáry a střelu na mezikruží tečoval DENIS HELDÁK, přičemž Jirouškovi následně puk poněkud smolně vypadl z výstroje a doskákal až za brankovou čáru – 0:2! Asistence: Radek Procházka, Ondřej Zmeškal.
     
    12:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí měli zatím více ze hry a ve třinácté minutě celkem zaslouženě odskakují do vedení! Na pravém kruhu se uvolnil DENIS HELDÁK, který následně Jirouška překvapil celkem jednoduchou střelou na vzdálenější horní roh! Tohle brankář Příbrami rozhodně chytit mohl, ale vybral si slabou chvíli – 0:1! Asistence: Daniel Čech, Radek Procházka.
     
    11:32
    Jiroušek absolvoval hodně náročné sekundy, během kterých čelil hned několika dorážkám z dílny dua Bříška – Šťastný! Příbramská obrana zaspala a nechala svého gólmana na holičkách, ten ale situaci zvládl bravurně!
     
    04:46
    Jiroušek nyní vyrazil jednu z hostujících střel na kruh, kde byl nikým nehlídaný Zídek! Ten okamžitě zakončil, ale gólman Příbrami ráně rychle nastavil do cesty beton!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 29. Malý (Saňa), 44. Panna (Malý, Josefus), 58. Panna (Saňa, Josefus) – 13. Heldák (Čech, Procházka), 18. Heldák (Procházka, Zmeškal)


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Havlín, Hlaváček, Saňa (A), Malý, Grubner, Jelínek, Zdeněk – Furch, Kraus, Seniov, Josefus (C), Panna (A), Gengel, Svoboda, Pinkas.
    Trenér: Pavel Marek.

    HC Kobra Praha: Ondrík (Sochůrek) – Zmeškal, Holý, Ženíšek, Šteiner (A), Knesl, Procházka – Bříška (C), Tondr, Havrda, Janča, Čech, Heldák, Ksandr, Zídek, Novák (A), Šťastný, Petrák, Hlinka.
    Trenér: Miloslav Šeba.

    Rozhodčí: Marek, Květoň – Kubíček, Roupec.

    Diváci: 541
    Příbram 4 1 Kobra
    #1 Úterý 01.03.2022 • 18:30
    Příbram - Kobra 5:2
    #2 Čtvrtek 03.03.2022 • 18:00
    Kobra - Příbram 1:2 po s.n. (1:2)
    #3 Sobota 05.03.2022 • 18:00
    Příbram - Kobra 0:4
    #4 Pondělí 07.03.2022 • 18:00
    Kobra - Příbram 2:4
    #5 Středa 09.03.2022 • 18:30
    Příbram - Kobra 3:2
    thejrc.org