Liberec – K. Vary 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 4:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:2 (2:0 po s.n.) | Třinec – Chomutov 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (2:0 po s.n.)
Jihlava – Olomouc 3:1 (kon.) | Sparta – Slavia 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:2, 2:1, 2:0) Stav série: 1:0
HC Slavia Praha
Středa 09.03.2022, 18:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se prosazují gólem do prázdné branky! MARTIN VAŠÍČEK svou střelou od mantinelu bez obtíží poslal kotouč do opuštěné branky a pojistil sparťanské vítězství. Asistence: Mikuláš Odehnal, Lukáš Novák.
     
    59:28
    Slavia riskuje bez brankáře! Mezitím Curranova formace se zabydlela v útočném pásmu, ale sparťanská pětice tlaku odolává.
     
    58:28
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Fábry byl chvíli osamocen v prostoru před brankou, nicméně sparťanský útočník nebyl ve svém zakončení úspěšný.
     
    57:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přibližně dvě minuty před koncem základní hrací doby sparťané střílí vedoucí gól a jdou poprvé v utkání do vedení! Odehnal se rozhlédl a našel BOGDANA STEPANCHUKA, který z mezikruží střelou po ledě překonal Vavřenu. Asistence: Mikuláš Odehnal, Jan Janský.
     
    57:21
    Velké šance na straně domácích! Andrej Fábry dorážel kotouč na brankovišti a Vavřena v leže dokázal udržet naději pro svůj tým.
     
    55:14
    Obrovská šance domácích! Lukáš Novák se protlačil do zakončení v mezikruží, odkud však pálil nepřesně. Slavia tlaku zatím odolává.
     
    53:58
    Bogdan Stepanchuk se prodral s kotoučem po pravé straně a svou střelou prověřil Vavřenovu lapačku! Hostující gólman vyrazil puk do bezpečí.
     
    52:16
    K nájezdu se rozjel sparťanský útočník Jakub Žmola, který nechal Vavřenu povyjet z branky a následně zakončil pouze do betonu hostujícího brankáře.
     
    52:16
    Petr Křišťan ujel soupeřově obraně do samostatného úniku a jelikož byl faulován, sparťané pojedou trestné střílení.
     
    49:58
    Sparťané půjdou na třicet vteřin do tří! Útočník Mikuláš Odehnal (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na trestné lavici.
     
    48:28
    Přesilová hra Sparty končí po necelé minutě. Martin Vašíček (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    47:40
    Slávisté hráli v šesti hráčích v poli, čehož si rozhodčí všimli a posílají Slavii do oslabení. Trest za příliš mnoho hráčů na ledové ploše odpyká Jakub Havlíček (SLA).
     
    46:44
    Andrej Fábry byl velmi aktivní v prostoru před soupeřovou brankou a talentovaný útočník neprocedil kotouč pod betony brankáře Vavřeny.
     
    45:20
    Několik šancí Slavie v útočném pásmu! Švec střílel z dobré pozice od modré čáry, nicméně rána hostujícího beka byla zablokovaná.
     
    40:13
    Hosté ihned zkraje třetí třetiny dostali do velké šance, když útočník Maxmilian Curran střílel z dobré pozice. Hrabal zasáhl a podržel svůj tým.
     
    40:00
    Sparťané budou po návratu Žemličky zahrávat zkrácenou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl hostující Denis Hlavička (SLA) za hru vysokou holí.
     
    38:13
    Sotva se vrátil obránce Byakov na ledovou plochu, sparťané budou hrát znovu ve čtyřech! Richard Žemlička (SPA) vyfasoval "dvojku" za zdržování hry.
     
    37:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor, sparťané se prosazují ve vlastním oslabení a máme vyrovnáno! Žmola v rychlém protiútoku poslal kotouč BOGDANU STEPANCHUKOVI, který dorazil kotouč do sítě. Asistence: Jakub Žmola.
     
    36:11
    Vojtěch Port musel spěchat za kotoučem do obranného pásma, nicméně sparťané se budou muset bránit. Arkadiy Byakov (SPA) se provinil napadením.
     
    34:26
    Slávisté se budou muset v nadcházejících deseti minutách obejít bez svého útočníka Radka Tomase (SLA), který vyfasoval osobní trest za nesportovní chování.
     
    33:48
    Na opačné straně kluziště musel být pozorný Hrabal. Sparťanský brankář si našel střelu jednoho z hostí, když zastavil nebezpečný pokus z osy kluziště.
     
    33:02
    Maximilian Curran se radoval ze vstřelené branky, ale kotouč po střele slávistického útočníka zamířil do tyčky sparťanské klece!
     
    32:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme znovu sníženo! JAKUB ŽMOLA se zorientoval v útočném pásmu nejlépe ze všech hráčů a sparťanský útočník svou dorážkou poslal kotouč za bezmocného Vavřenu. Asistence: Bogdan Stepanchuk.
     
    29:42
    Sparťané budou hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Alex Kubánek (SLA), který vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení. Slavia hraje v oslabení.
     
    27:56
    Curran útočil na hattrick! Talentovaný útočník dorážel kotouč na brankovišti a Hrabal musel vytasit své betony. Skóre zůstává neměnné.
     
    27:32
    Pozor také na druhé straně! Vašíček obdržel přihrávku před branku, ale sparťanský útočník v rychlé jízdě nedokázal usměrnit kotouč do sítě.
     
    24:52
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se o pár okamžiků později přeci jen prosazují a jdou znovu do dvoubrankového vedení! MAXMILIAN CURRAN svou přesnou střelou ze strany prostřelil Hrabala na vzdálenější tyčku. Asistence: Ondřej Hubinka.
     
    24:25
    Chyba ve sparťanské obraně! Nikolas Filip byl osamocen před brankou Sparty a svou střelou otestoval pozornost sparťanského brankáře Hrabala.
     
    22:49
    Slávisté byli blízko třetímu vstřelenému gólu! Radek Tomas chtěl zvednout kotouč pod horní tyčku, ale ležící Hrabal na poslední chvíli zasáhl.
     
    21:05
    Mikuláš Odehnal mohl vyrovnat skóre utkání! Sparťanský útočník se dostal ke kotouči na levé straně a úplně sám mířil pouze do připraveného Vavřeny.
     
    19:50
    Richard Žemlička čekal na přihrávku od svého spoluhráče na brankovišti, avšak sparťanský útočník se k razantnějšímu zakončení nedostal.
     
    17:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Holešovicích máme sníženo! Fábry našel v útočném pásmu najetého MIKULÁŠE ODEHNALA, který svou střelou na vzdálenější tyčku překonal Vavřenu poprvé v utkání. Asistence: Andrej Fábry, Tomáš Bartoň.
     
    16:38
    Nebezpečná situace v útočném pásmu Sparty! Po Fábryho vyražené střele se ještě natahoval svou hokejkou Vašíček, který však na kotouč nedosáhl.
     
    14:15
    Denis Hlavička ujížděl sám na sparťanského brankáře a i přes dotírajícího protihráče dokázal zakončit! Hrabal zastavil další šanci Slavie.
     
    13:41
    Po zakázaném uvolnění na straně hostí se vhazovalo v útočném pásmu Sparty a Fábry střílel okamžitě po buly! Rána domácího útočníka nebyla přesná.
     
    10:31
    Síly na ledě se ovšem o pár vteřin později vyrovnávají. Na trestnou lavici tentokrát usedl Andrej Fábry (SPA), jenž dostal dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    10:10
    Jakub Žmola spolu se svými spoluhráči bojovali o kotouč v útočném pásmu a vzápětí se budu vylučovat. Daniel Kříženecký (SLA) vyfasoval "dvojku" za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    09:51
    Jeden ze sparťanů zablokoval ostrou ránu Kříženeckého od modré čáry a vzápětí domácí ujeli do přečíslení! Brankář Vavřena podržel svůj tým.
     
    08:47
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté z Vršovic vedou na sparťanském ledě v průběhu deváté minuty už o dvě branky! Slávisté se usadili v útočném pásmu a střela DANIELA KŘÍŽENECKÉHO se ukázala býti natolik přesná, že skončila až za zády sparťanského brankáře. Asistence: Martin Švec, Maxmilian Curran.
     
    07:02
    Velká šance v útočném pásmu Slavie! Nemes se dostal do dobré pozice, ale slávistický útočník svou střelou z kruhu trefil jen Hrabala.
     
    04:38
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní se už hosté dočkali a jdou do vedení! Po přihrávce Kříženeckého se prosadil útočník MAXMILIAN CURRAN, který otevírá skóre utkání a posílá Slavii do vedení. Asistence: Daniel Kříženecký.
     
    04:22
    Hosté jsou usazeni v útočném pásmu a obránce Švec vyslal od modré čáry velmi prudkou střelu! Sparťané zatím hostujícímu tlaku odolávají.
     
    03:52
    Bude se poprvé v utkání vylučovat, konkrétně z domácích řad. Na trestnou lavici usedl útočník Petr Křišťan (SPA), který vyfasoval dvě trestné minuty za napadení.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 18. Odehnal (Fábry, Bartoň), 33. Žmola (Stepanchuk), 38. Stepanchuk (Žmola), 58. Stepanchuk (Odehnal, Janský), 60. Vašíček (Odehnal, Novák) – 5. Curran (Kříženecký), 9. Kříženecký (Švec, Curran), 25. Curran (Hubinka)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Kogler) – Hašek, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    HC Slavia Praha: Vavřena (Hodic) – Kříženecký, Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Chludil, Krčál, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C).
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Šmika – Štofa, Gregar
    Sparta 2 1 Slavia
    #1 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Sparta - Slavia 5:3
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:45
    Slavia - Sparta 3:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 13:00
    Sparta - Slavia 4:1
    thejrc.org