Liberec – K. Vary 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 4:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 3:2 (2:0 po s.n.) | Třinec – Chomutov 5:2 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 2:1 (2:0 po s.n.)
Jihlava – Olomouc 3:1 (kon.) | Sparta – Slavia 5:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:3 (1:2, 2:1, 2:0) Stav série: 1:0
HC Slavia Praha
Středa 09.03.2022, 18:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:09:57)
     
    Máme dobojováno! Sparťané zvítězili zásluhou gólu Bogdana Stepanchuka, který obstaral vítěznou branku. V závěru ještě pojistil první výhru Sparty v osmifinálové sérii útočník Martin Vašíček. Sparťané se tedy ujímají v sérii vedení a v pátek na ledě Slavie mohou pomýšlet na postup do čtvrtfinále.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se prosazují gólem do prázdné branky! MARTIN VAŠÍČEK svou střelou od mantinelu bez obtíží poslal kotouč do opuštěné branky a pojistil sparťanské vítězství. Asistence: Mikuláš Odehnal, Lukáš Novák.
     
    59:28
    Slavia riskuje bez brankáře! Mezitím Curranova formace se zabydlela v útočném pásmu, ale sparťanská pětice tlaku odolává.
     
    58:28
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Fábry byl chvíli osamocen v prostoru před brankou, nicméně sparťanský útočník nebyl ve svém zakončení úspěšný.
     
    57:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přibližně dvě minuty před koncem základní hrací doby sparťané střílí vedoucí gól a jdou poprvé v utkání do vedení! Odehnal se rozhlédl a našel BOGDANA STEPANCHUKA, který z mezikruží střelou po ledě překonal Vavřenu. Asistence: Mikuláš Odehnal, Jan Janský.
     
    57:21
    Velké šance na straně domácích! Andrej Fábry dorážel kotouč na brankovišti a Vavřena v leže dokázal udržet naději pro svůj tým.
     
    57:01
    Curran čekal na kotouč u mantinelu v útočném pásmu a z urputného souboje o puk vyšli úspěšně hosté. Hrabal střelu od modré čáry zneškodnil.
     
    56:08
    Skuratov obdržel přihrávku na pravou stranu kluziště, odkud se snažil rychle vypálit. Vavřena nemusel zasahovat, střele chyběla potřebná razance.
     
    55:43
    Albert Skalský se dral za kotoučem podél mantinelu, ale sparťanská obrana včas zapracovala a nedovolila soupeři dostat se do zakončení.
     
    55:14
    Obrovská šance domácích! Lukáš Novák se protlačil do zakončení v mezikruží, odkud však pálil nepřesně. Slavia tlaku zatím odolává.
     
    55:08
    Curran nepřesně hledal svého spoluhráče u mantinelu v obranném pásmu a sparťané získali kotouč zpět. Vavřena raději přikryl puk v lapačce, hra je přerušena.
     
    53:58
    Bogdan Stepanchuk se prodral s kotoučem po pravé straně a svou střelou prověřil Vavřenovu lapačku! Hostující gólman vyrazil puk do bezpečí.
     
    53:15
    Jakub Hašek se z pozice obránce tlačil před branku do zakončení, sparťanský obránce měl však zablokovanou hokejku. Hra pokračuje dál.
     
    52:42
    Sparťané jsou zabydleni v útočném pásmu a dělají problémy slávistické obraně. Vašíček hlídkoval před brankou, ale kotouč k němu nedoputoval.
     
    52:16
    K nájezdu se rozjel sparťanský útočník Jakub Žmola, který nechal Vavřenu povyjet z branky a následně zakončil pouze do betonu hostujícího brankáře.
     
    52:16
    Petr Křišťan ujel soupeřově obraně do samostatného úniku a jelikož byl faulován, sparťané pojedou trestné střílení.
     
    51:20
    Vojtěch Port vyvezl kotouč z obranného pásma do neutrální zóny a bez větších potíží nahodil kotouč za soupeřovu branku. Hosté posílají na led čerstvé síly.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 18. Odehnal (Fábry, Bartoň), 33. Žmola (Stepanchuk), 38. Stepanchuk (Žmola), 58. Stepanchuk (Odehnal, Janský), 60. Vašíček (Odehnal, Novák) – 5. Curran (Kříženecký), 9. Kříženecký (Švec, Curran), 25. Curran (Hubinka)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Kogler) – Hašek, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Mack, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    HC Slavia Praha: Vavřena (Hodic) – Kříženecký, Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, Chludil, Krčál, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C).
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Šmika – Štofa, Gregar
    Sparta 2 1 Slavia
    #1 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Sparta - Slavia 5:3
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:45
    Slavia - Sparta 3:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 13:00
    Sparta - Slavia 4:1
    ocianews.com