Kobra – Vsetín 4:3 (kon.) | Poruba 2011 – Ústí n/L 2:0 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
4:3 (3:1, 0:2, 1:0) Stav série: 1:0
VHK ROBE Vsetín
Středa 09.03.2022, 16:15Play-down ligy juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    Třetí třetina rozhodla o tom, že se Kobra ujímá vedení v sérii 1:0. Domácí se prosadili zkraje třetího dějství po chybě ve vsetínské obraně, kdy Mikuláš Skoupý obešel bránícího hráče a nikým neatakován zakončil po ledě. Vsetínští měli následně několik šancí na srovnání, opět jim soupeř nabídl i přesilové hry, ale se všemi pokusy si poradila defenziva nebo Volevecký v bráně Pražanů. Domácí naopak nejvíce hrozili z přečíslení, ale ani oni se neprosadili, protože ne vždy zvolili to nejlepší možné řešení celé situace. To ovšem Kobře vadit nemusí, protože svůj jednobrankový náskok uhájila a vítězstvím 4:3 nakročila lépe k vítězství v sérii
    Ode mě je to pro dnešek vše, budu se těšit zase zítra u druhého zápasu mezi Kobrou a Vsetínem. (18:37:58)
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Bareš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – osobní trest do konce utkání, napadání rozhodčích).
     
    59:32
    Tkadlec je na střídačce. Vsetín hraje v šesti.
     
    57:34
    Jde vidět, že Vsetínští se chtějí za každou cenu tlačit do brány. Domácí jsou na to však připraveni a svému soupeři to neumožňují. Místo toho posílají kotouč do rohu kluziště, kde o něj oba celky bojují.
     
    56:42
    Tkadlec musel opět hasit pražské přečíslení. Na druhé straně zblokovala Sýkorovu střelu od modré domácí obrana. V posledních minutách třetí třetiny vidíme velmi rychlý hokej.
     
    55:41
    Valaši jsou aktivnějším týmem, ale pro vyrovnání potřebují hlavně přesnou střelbu, jenže k té se ne a ne dostat.
     
    53:58
    Hosté se před brankovištěm ocitli v situaci tři proti dvěma. Sviták přihrál Janíčkovi, který trefil levý beton. Na dorážku byl připraven ještě Przybyla.
     
    53:30
    Svou ofenzivu naopak na druhé straně započala Kobra. Kalajevova střela od modré mířila mimo.
     
    53:17
    Domácí v plném počtu. Vsetínští se nakonec vyrovnávací branky v přesilové hře nedočkali.
     
    52:53
    Vsetín je v přesilovce velmi nebezpečný. Valaši hrají převážně v okolo brankoviště a vyrovnávací gól je na spadnutí.
     
    51:30
    Hráčská lavice Kobry nesouhlasila s trestem za příliš mnoho hráčů, ovšem začátek této hry v oslabení zvládla bez problémů. Černý chtěl nejprve v přečíslení dva na jednoho nahrát kotouč na levé křídlo, ovšem přes bránícího Ramerta k tomu neměl prostor. Svou střelou pak trefil tyč vsetínské branky.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Skoupý.
     
    51:01
    Przybyla nabil Svitákovi na modrou čáru. Ránu vsetínského veka od modré ještě na hranici brankoviště tečoval a později dorážel Przybyla.
     
    50:49
    Liss dostal kotouč do vsetínského útočného pásma, zde ovšem s Bachánkem na levém křídle nic nevymysleli.
     
    50:28
    Kobra se drží v útočném pásmu. Barešovu střelu z pravého kruhu vytěsnil Tkadlec vyrážečkou. Rána Ribarovského od modré letěla vysoko nad.
     
    49:46
    Situace na ledě se začíná přiostřovat. Po pasáži v útočném pásmu Kobry došlo k menší výměně názorů vedle vsetínské střídačky. Všechno se však obešlo bez vyloučení.
     
    48:36
    Hosté v plném počtu. Tkadlec měl sice v bráně plno práce, ale i přesto dokázali Valaši čtvrté oslabení ubránit.
     
    48:15
    Hráči v zeleno-žluté kombinaci znovu vyhodili puk až do rohu za Voleveckého brankou. Rozehrávku domácích navíc přesně vystihl Liss, který se tak na pravém křídle mohl dostat ke střele v oslabení. Obrana jej však nepustila.
     
    47:40
    Domácí kapitán Ribarovski na modré čáře rozhazuje rukama. Po jeho střele totiž kotouč skončil někde u bruslí obránce Machů.
     
    47:22
    Hosté se velmi rychle osvobodili, ale nyní už je Kobra zpět v útoku a kombinuje.
     
    46:36
    Pod množstvím střeleckých pokusů si ocitl také Tkadlec na druhé straně. Vše začalo Kalajevovou střelou z vrcholu levého kruhu, kterou tečoval Štípek. Domácí se následně dostali i k dalším zakončením z předbrankového prostoru a vše vyústilo hákováním Svitáka. Vsetínský obránce tak dostává dvouminutový trest.
     
    45:53
    Vsetín zakončuje z předbrankového prostoru. Dobře zamýšlené střely hostů končí pouze ve výstroji Voleveckého.
     
    45:37
    Fojtík zastavil přečíslení Kobry dva na jednoho. Valaši míří dopředu.
     
    44:17
    Domácí hrají v plném počtu. Valaši měli v přesilovce několik střeleckých příležitostí, brankář pražského celku ovšem na všechny pokusy viděl a neměl s nimi větší problém.
     
    43:20
    Bednaříkova střela z mezikruží letěla mimo. K dalšímu pokusu se na levém křídle dostal Janíček, jenž trefil betony domácího brankáře.
     
    42:52
    Domácí se osvobodili. Vsetínské při přechodu do pásma zastavilo postavení mimo hru.
     
    42:21
    Liss na nic nečekal a vypálil od modré. Jeho střelu vyráží Volevecký vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    42:17
    Skorčík putuje na trestnou lavici za podrážení. Valaši budou mít šanci na srovnání v podobě přesilové hry.
     
    41:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra se opět dostává do vedení. Pražané rozehráli z vlastního pásma a zprvu se zdálo, že jejich akce skončí už ve středním pásmu. Tak si ovšem kotouč vybojoval MIKULÁŠ SKOUPÝ, obešel vsetínského obránce a v situaci, kdy byl sám před gólmanem, si poradil střelou po ledě k levé tyče. Asistence: Bez asistence.
     
    40:31
    Hosté v plném počtu.
     
    40:22
    Domácí dohrávají v úvodu třetího dějství přesilovou hru, ale vsetínská čtveřice dobře brání. Jedinou její chybu na obranné modré čáře mohl využít Bareš, ale souboj o volný puk prohrál.
     
    40:16
    Třetí třetina začíná zakázaným uvolněním domácí Kobry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vstup do druhé třetiny patřil hokeji nahoru dolů, na jehož konci stála druhá přesná trefa Jana Ramerta. Vsetínští byli najednou na dostřel a ve hře také mnohem aktivnější. Kobra se k výraznějšímu projevu dostala pouze ve dvou přesilových hrách. To se projevilo také na skóre. Po čtyřech nevyužitých početních výhodách totiž Vsacané po vyloučení Štípka zareagovali a na aktuální podobu upravil skóre Martin Janíček. Po čtyřiceti minutách hry je tedy skóre nerozhodné a ve třetí třetině se máme ještě na co těšit.
    Třetí třetina začne cca v 17:49.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Domácí se snaží využít opravdu každé šance, a proto i po vsetínském vyhození rychle sprintují zpátky do útoku. Tentokrát se pražská ofenziva ukázala na hranici brankoviště a hostující brankář musel dávat pozor u své pravé tyče.
     
    39:12
    Další kotouč letěl do ochranné sítě za vsetínskou brankou, hra je přerušena.
     
    38:51
    Hra se spolu s přesilovkou přestěhovala na druhou stranu a ofenzivnějším týmem se stala domácí Kobra, která se tlačí do branoviště. Pražané své střely situují do horních pater branky, odkud Tkadlec posílá puky za branku.
     
    38:31
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Machů – 2 min., držení).
     
    37:11
    Nechybělo mnoho a Valaši mohli být poprvé v zápase ve vedení. Horský měl před brankou Kobry dostatek prostoru, ale trefil jen pravý beton. S dorážkou k pravé tyči nebyl úspěšný ani Maštalíř.
     
    36:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Pátou přesilovku už hosté využívají. Střelu Adama Čapky od modré vyrazil domácí brankář pouze před sebe do chumlu hráčů, kde se nejlépe zorientoval MARTIN JANÍČEK, který natáhl svou hokejku a posunul kotouč k odkryté levé tyči. Asistence: Štěpán Jurek, Adam Čapka.
     
    35:32
    Kobra vyhrála vhazování a bleskově se přesunula do útoku. Tkadlec si s nečekaným zakončím na betony poradil.
     
    35:24
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Štípek – 2 min., podrážení).
     
    35:16
    Bachánek mířil z pravého křídla do vzdálenějšího horního rohu. Volevecký proti střele zasahuje vyrážečkou a puk končí na brankou.
     
    34:31
    Vsetínští vyhráli vhazování v útočném pásmu a okamžitě začali s kombinací. Przybyla ovšem neměl z vrcholu kruhu komu nahrát, jelikož mu obrana Kobry zatarasila všechny cesty. Zvolil proto možnost střely, která nebyla přesná.
     
    33:41
    Bednařík čekal nepokrytý v předbrankovém prostoru a po přihrávce z rohu kluziště vystřelil z první. Rána mu však nesedla a puk pouze proletěl kolem levé tyče.
     
    31:42
    Domácí v plném počtu.
     
    31:34
    Kalajev se za osm sekund vrátí na led, Bauer ovšem zahrozil už nyní. Proti pokusu z pravého křídla ke vzdálenější tyči vytasil Tkadlec vyrážečku.
     
    30:31
    Domácí opět vyhazují kotouč přes všechny čáry.
     
    30:17
    Hosté se rychle a bez problémů dostali za útočnou modrou čáru a ještě dál si nabruslil Jurek, který v individuální akci operoval v předbrankovém prostoru.
     
    30:01
    Kobra se po necelých dvaceti sekundách v oslabení osvobozuje. Valaši za tu dobu ani jednou nevystřelili.
     
    29:42
    Do útoku si po levém křídle najížděl Horský. Se střelou nespěchal, protože čekal na najíždějící spoluhráče, ale nakonec přece jen zakončil sám. Po akci jej ovšem za brankou tvrdě atakoval Kalajev, který dostává dvouminutový trest za faul kolenem.
     
    27:51
    Hosté hrají v plném počtu. Početní nevýhodu zakončil Vsetín v útočném pásmu, v první polovině oslabení se však museli hosté dlouho bránit.
     
    27:49
    Horský v brejku ve vlastním oslabení nevyzrál na pražského gólmana. Vsetín nebyl daleko od vyrovnání.
     
    26:19
    Domácí se drží v útočném pásmu a střílí především z pravého křídla. Tkadlec ovšem příliš práce nemá, protože bránící čtveřice střely blokuje.
     
    25:51
    Vsetín bude hrát ve čtyřech. Na trestnou lavici odchází za hákování Čapka.
     
    25:28
    Od levé tyče zakončoval nad beton Voleveckého Janíček. Po nepovedené střele si musel kotouč v rohu kluziště znovu vybojovat a přihrál Bednaříkovi. Ani vsetínský kapitán se za rozpohybovaného gólmana neprosadil.
     
    25:04
    Hra se po vsetínském gólu výrazně zrychlila, což vedlo k dalšímu úniku na straně Vsetína. Tentokrát byla ovšem obrana Kobry pohotová a akci na levém kruhu zastavila.
     
    24:36
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ondřej Broža vybídl k brejku JANA RAMERTA a ten situaci bezchybně využil ke svému druhému gólu v utkání, když od pravé tyče zakončil do protějšího horního rohu. Asistence: Ondřej Broža, Josef Machů.
     
    24:00
    Tkadlec pomáhá s rozehrávkou, jenže jeho přihrávka se přes několik hokejek ve středním pásmu dostala pouze k zadnímu mantinelu, kde se ke stejnému počinu uchýlil Volevecký.
     
    23:37
    Hra se přestěhovala do středního pásma. Kobra volí pro svůj další postup pouze nahození, Vsetínské na druhé straně zastavuje ofsajd.
     
    23:01
    Oba týmy se střídají v útočných kombinacích. Jejich pokusy už ale nejsou tak nebezpečné jako v úvodu druhého dějství.
     
    21:32
    Domácí měli velkou šanci na navýšení svého vedení, když si hosté v předbrankovém prostoru nepohlídali Rejnu. Jeho zakončení se od Tkadlecových betonů odrazilo ještě ke Štípkovi, který se také dostal ke střele. Vše končí úspěšným zákrokem vsetínského brankáře u levé tyče.
     
    20:34
    Vsetínští do druhé třetiny doslova vletěli. Bachánek držel puk za brankou a z přihrávkou otálel, následně však vybídl Przybylu, který z mezikruží bez přípravy zakončil. Volevecký si nebyl jistý, kde se puk nachází, ale u jeho betonů jej našel Cichoň a vyhodil kotouč směrem ven z pásma. Na modré čáře jej ovšem ještě zastavil Liss, který se prezentoval prudkou střelou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vsetínští byli v první třetině častěji v útoku, a to mimo jiné díky třem přesilovkám, ale prosadit se dokázali jen jednou. Daleko efektivnější hru předvedla Kobra, která dokázala klíčové momenty ubránit a sama se z velkých příležitostí prosadila hned třikrát. Za domácí otevřel skóre tečí střely od modré Jáchym Čermák, o čtyři minuty později to na sebe vzal hostující Jan Ramert, který překvapil Voleveckého a bylo vyrovnáno. Stejně jako první gól Vsetína, tak i druhá pražská branka přišla těsně po skončení přesilové hry. Na straně domácích se o ni postaral Mark Rejna a Kobra byla opět ve vedení. To stihla navýšit ještě pět sekund před koncem úvodního dějství, kdy si odražený puk našel Viktor Štípek a poslal jej do zcela odkryté branky.
    Domácí mají do druhé třetiny lepší výchozí pozici, ale jen před námi ještě minimálně čtyřicet minut základní hrací doby a Valaši tak ještě mají čas s výsledkem něco udělat.
    Druhá třetina začne cca v 17:01.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Do konce první třetiny zbývá pět sekund a Kobra navyšuje své vedení. Střela Marka Rejny z vrcholu levého kruhu se od Tkadlecových betonů odrazila přesně na hokejku dojíždějícího VIKTORA ŠTÍPKA, kterému stačilo vystřelit do zcela odkryté brány. Asistence: Mark Rejna, Michal Novák.
     
    19:43
    Vypadá to, že se bude v posledních sekundách hrát hodně nahoru dolů. Nebezpečnou příležitost musel řešit jak Tkadlec, tak na druhé straně Volevecký.
     
    19:30
    Domácí v plném počtu. Ani třetí početní výhodu hosté nevyužili.
     
    19:03
    Brejkovou situaci si na pravém křídle vypracoval domácí kapitán Ribarovski. Na druhé straně kluziště se mu do přečíslení nabízel ještě jeden ze spoluhráčů, ale Ribarovski to vzal na sebe a z kruhu vystřelil. Tkadlec si s touto šancí bez problémů poradil.
     
    18:50
    Hráči Kobry drží kotouč daleko od své branky a mají jej pod kontrolou. Vsetín zatím soupeřova gólmana nijak významně neohrozil.
     
    17:30
    Kobra se v první třetině prezentuje jako nedisciplinovaný celek, čehož však Valaši zatím nedokázali využít. Další šanci budou mít ovšem hned v následujících minutách, kdy bude na trestné lavici sedět Černý.
     
    15:54
    Kobra právě vstřelila branku!
    A tato útočná aktivita se domácím vyplatila. Do opětovného vedení posílá Kobru MARK REJNA, který v mezikruží získal kotouč od Michala Nováka a vydal se, z už tak výhodné pozice, dopředu. Rozpohyboval vsetínského gólmana a kolem pravé brusle poslal puk k volné tyči. Asistence: Michal Novák, Viktor Štípek.
     
    15:21
    Hosté v plném počtu. Stejně jako v případě vsetínské přesilovky ovšem stále zůstává útočící tým na značkách. Pražský celek bez přestávky kombinuje.
     
    14:39
    Kobra se usadila v útočném pásmu, ale své střelecké pokusy míří spíš z větší vzdálenosti, což dokládá například střela Cichoně z vrcholu kruhů. Vsetínská čtveřice uzamkla předbrankový prostor.
     
    13:27
    A přesilovkové šance hned vidíme také na druhé straně. Od modré čáry zahrozil Šesták, jenž zamířil k levé tyči. Tkadlec byl na jeho prudkou ránu připraven.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Machů – 2 min., podrážení).
     
    12:51
    Lissovu střelu od modré dorážel v mezikruží Przybyla. Domácí brankář proti pokusu povyjel až na hranici svého brankoviště, což hostujícímu forvardovi nabídlo prostor pro zakončení. Przybyla však trefil jen pravý beton Voleveckého.
     
    12:28
    Hosté ukazují, že výpad Pražanů byl ojedinělou záležitostí. Stále totiž v útočném pásmu kombinují jako při přesilové hře a dobře pracují také v předbrankovém prostoru, kde si musí Volevecký hlídat prostor okolo tyčí.
     
    11:41
    A naopak po návratu vyloučeného Bauera zahrozila Kobra. S rychlým brejkem domácích si poradil až Tkadlec.
     
    11:38
    Domácí jsou opět v plném počtu. Ani tentokrát Vsacané nabídnutou přesilovou hru nevyužili.
     
    11:32
    Domácí brankář na prudkou Ramertovu střelu od modré příliš neviděl, ale naštěstí pro něj se pokus vsetínského útočníka zastavil o levý beton.
     
    10:38
    Minuta vsetínské přesilové hry je za námi. Početní výhoda Valachů zatím vypadá sympaticky, hosté se drží v pásmu a hodně kombinují.
     
    09:38
    Další menší trest v řadách domácí Kobry. Za držení putuje na trestnou lavici Bauer.
     
    08:04
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru Valaši nevyužili, ale po jejím skončení přece jen vyrovnávají stav utkání. JAN RAMERT získal puk v nepřehledné situaci v rohu kluziště, nabruslil si s ním za Voleveckého branku a soupeřova brankáře překvapil následným zakončením z nulového úhlu. Asistence: Ondřej Broža, Jiří Maštalíř.
     
    07:10
    Domácí jsou v plném počtu, hosté se však stále drží v útoku.
     
    07:00
    Domácí se osvobodili a z rychlého protiútoku se ve velké šanci ocitl Przybyla. Z bezprostřední blízkosti však nenašel skulinku mezi betony Voleveckého.
     
    06:40
    Hosté se v přesilovce drží před Voleveckým. Jejich střely však nejsou pro brankáře Kobry nijak nebezpečné.
     
    05:10
    Vsetínští budou mít možnost vyrovnat v přesilové hře. Menší trest za podrážení dostává Kulinič.
     
    04:09
    Kobra právě vstřelila branku!
    Valaši sice vyhráli vhazování v obranném pásmu, ale jako první byl u kotouče MIKULÁŠ ČERNÝ, který nahrál na modrou čáru Jáchymu Čermákovi, ten vystřelil a Černý jeho pokus na hranici brankoviště sklepl ze vzduchu do levého horního rohu. Asistence: Jakub Cichoň, Mikuláš Černý.
     
    04:02
    Kalajevovu ránu od modré tečoval v předbrankovém prostoru Ribarovski. Domácí kapitán trefil Tkadlece a hra je přerušena.
     
    03:40
    Kobra vybojovala kotouč ve svém pásmu a usadila se v tom útočném. Domácí se chystají zahájit kombinaci, ale zatím vidíme jen souboj o puk v rohu kluziště.
     
    02:51
    Tkadlecovu pozornost u pravé tyče otestoval ze zmatku v předbrankovém prostoru Rejna. Vsetínský brankář byl připraven.
     
    02:08
    Na kotouči jsou v prvních minutách utkání převážně hosté, nedaří se jim však dostat přes střední pásmo. Sám si to teď na vlastní kůži vyzkoušel Broža, jehož přihrávka byla zastavena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Volevecký (Kadlec) – Kulinič, Šesták, Skorčík, Svach, Cichoň, Kalajev – Bauer, Čermák, Štípek, Rejna, Skoupý, Čečetka, Černý, Bareš, Novák, Ribarovski, Svoboda.
    Trenér: Milan Vrzal

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Janura) – Sýkora, Liss, Machů, Mojžíš, Fojtík, Čapka, Sviták (A) – Maštalíř, Jurek, Przybyla, Jurek, Horský, Bednařík (C), Koláček, Bachánek (A), Ramert, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Kraval – Kučera, Schopf.
     
    V minulém kole:

    HC KOBRA PRAHA
    Volevecký – Šesták, Skorčík, Cichoň, Kalunič, Kalajev – Bareš, Černý, Rejna, Ribarovski, Svoboda, Čečetka, Štípek, Bauer, Novák, Čermák.

    HC Kobra Praha – HC Chrudim 3:4
    Branky a nahrávky: 5. Čečetka (Skorčík, Rejna), 29. Bauer (Ribarovski), 51. Skorčík (Novák) – 2. Macas (Prýl), 26. Burda (Prýl), 30. Jaša (Bárta, Pilař), 60. Hykl (Pazdera). Rozhodčí: Jechoutek – Horažďovský, Teršíp. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:2. Diváci: 39. Střely na branku: 47:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

    VHK ROBE VSETÍN
    Tkadlec (32. Hořejší) – Sýkora, Liss, Machů, Prčík, Fojtík, Sviták, Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Bednařík, Przybyla, Jurek, Koláček, Ramert, Bachánek, Horský, Broža.

    HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín 3:4
    Branky a nahrávky: 35. Švejda (Kleniar, Hlávka), 40. Švejda (Holík, Hlávka), 54. Němec (Hanák, Štíbr) – 7. Bachánek (Sviták), 20. Horský (Prčík, Ramert), 29. Janíček (Tkadlec), 34. Bachánek (Horský, Przybyla). Rozhodčí: Novotná – Bubela, Axman. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. Diváci: 148. Střely na branku: 46:20. Průběh utkání: 0:4, 3:4.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Po prvních osmi kolech základní části vůbec nic nenaznačovalo tomu, že budou muset Valaši řešit záchranu soutěže. Výsledky sice nebyly nijak přesvědčivé, ale stačily na druhé místo v tabulce, tedy hned za suverénním Přerovem. Vše se změnilo v druhé polovině října, kdy Vsetín prohrál pět utkání v řadě. Vsacané doplatili na jinak pozitivní aspekt východní skupiny, kterým je vyrovnanost. Stačilo totiž pět zápasů bez bodu a Vsetín, adept na play-off, se najednou propadl na poslední místo. Po studené sprše se hráči z Lapače oklepali, ale vytáhli se jen o příčku výš. Na pátém místě zůstali až do konce první části soutěže a už jen vyhlíželi, na koho v bojích o záchranu narazí.

    Při pohledu do statistik zjistíme, že Vsetínští čelili třetímu nejvyššímu počtu střel a z 1499 pokusů inkasovali 163 branek. V porovnání s ostatními týmy v soutěži se jedná o poměrně velká čísla. Nejednou totiž Valaši inkasovali sedm a více gólů. Naopak dobrá čísla mají svěřenci Aleše Bachánka v přesilovkách (procentuální úspěšnost 17,74 %) i v oslabeních (87,65 % ubráněných) a jsou také druhým nejméně vylučovaným týmem v soutěži. Ještě donedávna v této statistice drželi prvenství, ale Přerov nakonec základní část dokončil s 422 trestnými minutami, Vsetín s 426.

    V individuálních statistikách najdeme v elitní desítce kanadského bodování pouze hráče ze čtyř nejlepších týmů, které postoupily do play-off, a Adama Bachánka. Vsetínský útočník má navíc se všech těchto hráčů vinou zranění odehráno nejméně zápasů, takže za optimální situace by se dozajista dostal i na lepší umístění, než je desáté místo s 48 body za 16 gólů a 32 asistencí.

    Mezi obránci se s nejproduktivnějšími v lize poměřuje Richard Liss (8+23) a v počtu vstřelených branek také Matěj Mojžíš (7+6). Jednu z nejvyšších bilancí +/- v týmu má bek Adam Sýkora, mezi útočníky je to pak Martin Janíček. Co se týče produktivity ovšem nesmíme zapomenout na další jména, jako jsou Ondřej Broža (13+17), Matyáš Horský (8+17), Petr Przybyla (8+14) nebo kapitán David Bednařík (16+5), o které by se měla vsetínská ofenziva v play-down opírat.
     
    HC Kobra Praha

    Pražané zažili podobný průběh sezony jako Vsetín, když se ještě po čtrnácti kolech vyhřívali na druhé příčce s náskokem šesti bodů na nejbližšího pronásledovatele. Zlom nastal až v druhé polovině listopadu, kdy je sesadila Chrudim, a od té doby už Kobra ne a ne najet zpět na vítěznou vlnu. Svědčí o tom také fakt, že od začátku prosince vyhrál pražský celek pouze pětkrát.

    Z pohledu týmových statistik je Kobra spíše nevýrazným týmem, který se řadí do průměru. Výhodou pro Vsetín by však mohly být nepříliš dobré přesilovky a oslabení pražského soupeře. V obou těchto statistikách figuruje Kobra na 10. místě.

    V kanadském bodování se vysoko nachází Patrik Bauer (18+22), Viktor Štípek (20+17) a kapitán Dejan Ribarovski (14+23). V defenzivě se může soupeř Vsetína spolehnout například na Václava Svacha nebo Dzabraila Kalajeva. Specialistou na vítězné góly je Mark Jefferson Rejna a k přesilovkovým střelcům patří kromě výše jmenovaných například i Albert Bareš.
     
    Kobra Praha a VHK Vsetín na sebe po dvou letech opět narazili jako soupeři. Jenže tentokrát v úplně jiné situaci. Zatímco týmy vedené hlavně dorazovým ročníkem 2000 se spolu utkali ve čtvrtfinále, jejich následovníci mají poněkud jiné starosti.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy HC Kobra Praha a VHK ROBE Vsetín, a to v rámci prvního zápasu play-down Ligy juniorů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Černý (Čermák), 16. Rejna (Novák, Štípek), 20. Štípek (Rejna, Novák), 42. Skoupý – 9. Ramert (Broža, Maštalíř), 25. Ramert (Broža, Machů), 37. Janíček (Jurek, Čapka)


    HC Kobra Praha: Volevecký (Kadlec) – Kulinič, Šesták, Skorčík, Svach, Cichoň, Kalajev – Bauer, Čermák, Štípek, Rejna, Skoupý, Čečetka, Černý, Bareš, Novák, Ribarovski, Svoboda.
    Trenér: Milan Vrzal

    VHK ROBE Vsetín: Tkadlec (Janura) – Sýkora, Liss, Machů, Mojžíš, Fojtík, Čapka, Sviták (A) – Maštalíř, Jurek, Przybyla, Jurek, Horský, Bednařík (C), Koláček, Bachánek (A), Ramert, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Kraval – Kučera, Schopf
    Kobra 1 3 Vsetín
    #1 Středa 09.03.2022 • 16:15
    Kobra - Vsetín 4:3
    #2 Čtvrtek 10.03.2022 • 16:15
    Kobra - Vsetín 3:5
    #3 Neděle 13.03.2022 • 16:00
    Vsetín - Kobra 7:1
    #4 Pondělí 14.03.2022 • 17:30
    Vsetín - Kobra 4:3 po prodl.
    #5 Středa 16.03.2022 • 15:00
    Kobra - Vsetín
    bahis siteleri