Edmonton – Washington 4:3 (po pr.) | Vancouver – Montreal 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 10.03.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký den. (17:57:16)
     
    V Liberci se dnes hrálo víceméně na jednu branku a hlavně díky fantastickému výkonu brankáře Maláče si dnes Jihlava neodváží výrazně horší výsledek. Severočeši každopádně navzdory slabší produktivitě v poklidu diktovali tempo hry a berou tři body.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:06
    V hlavní roli se nyní objevil Matěj Leden, který se nejprve tlačil před bránu a hosté ho při snaze o bekhendový blafák na poslední chvíli rozhodili. Leden pak střílel z kruhu ještě jednou a trefil boční síť.
     
    58:45
    Jihlavští se ještě snaží alespoň o čestný gól, nicméně jejich útočná aktivita zatím nic nebezpečného nepřinesla, Vopravil v klidu odolává.
     
    57:18
    Jakub Dvořák mířil z levého kruhu do horní poloviny brány, kam gólman natáhl lapačku.
     
    56:11
    Filip Patzelt vyslal ideální nahození, které mohl tečovat jak Gajda, tak Jansa. Puk nakonec prolétl bez zásahu kteréhokoliv z Libereckých až do rukavice Maláče.
     
    56:05
    Dukla zahrála na zakázané uvolnění.
     
    54:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bezprostředně po skončení přesilovky Severočeši zvyšují náskok. Střelu Adama Měchury z pravého kruhu ještě Filip Maláč pokryl, jenže na přesně mířenou dorážku pohotového PETRA GAJDY už neměl nárok. Asistence: Adam Měchura, Jakub Zajíček.
     
    53:56
    Teď už měl Dvořák větší šanci, když se k němu odrazil kotouč mezi kruhy. Maláč výborně povyjel z branky, čímž zmenšil střelecký úhel a připsal si další zákrok.
     
    53:23
    Filip Dvořák si připravil střelu švihem zpoza pravého kruhu. Vzduchem prosvištěla lapačka Filipa Maláče, která byla znovu pohotová.
     
    52:44
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Sapík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:12
    Filip Jansa si hezky udělal prostor ke střele z levého kruhu a kotouč škrtl boční síť. Poté na modré čáře vystřelil Filip Patzelt, jehož pokus si Maláč našel.
     
    49:59
    Ofsajd šelem.
     
    49:50
    Vopravil chytil do lapačky nahození z neutrální zóny, následuje buly po jeho levé ruce.
     
    48:58
    Na druhé straně se musel ohánět také Štěpán Vopravil, na kterého zblízka dotíral Marek Melenovský. Liberecký brankář stále drží nulu.
     
    47:38
    Neuvěřitelný Filip Maláč! Obrovskou šanci měl nejprve Matěj Leden, jehož střelu z mezikruží brankář vykopl. Po následné skrumáži dorážel Šimon Pavlík zblízka do odkryté brány, jenže Maláč puk zázračně vytáhl holí!
     
    45:49
    Adam Měchura se dostal k tečované přihrávce a ze strany se natlačil před Maláče. Bekhendový blafák pak v pádu namířil těsně mimo klec.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. Jenčovský (Pavlík, Dvořák), 5. Měchura (Nezbeda, Hampl), 40. Leden (Nezbeda), 55. Gajda (Měchura, Zajíček)


    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Král) – Kollert, Šedivý, Kovář, Hampl, Hladík, Dvořák (A), Patzelt – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Jenčovský, Zajíček, Gajda.
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Uhrin) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Vovsík, Chvátal, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Nevšímal, Sojka.
    thejrc.org