Mountfield HK – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 7:1 (kon.) | Sparta – Slavia 4:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:1 (3:0, 1:1, 1:0) Stav série: 2:1
HC Vítkovice Ridera
Neděle 13.03.2022, 17:00 • PSG arena, Zlín • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:12:13)
     
    Během poslední třetiny jsme viděli pouze jednu branku, která padla, i přes velký počet vyloučení ze strany ševců, do svatyně Smolky. Díky tomu je po třech utkáních rozhodnuto o postupujícím celku, kterým jsou domácí Berani.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Na zlínské střídačce se už pomalu, ale jistě, začíná oslavovat. I na hráčích soupeře jde už přece jenom poznat, že už moc ani nechce hrát, a snaží se hlavně udržet puk na svých holích.
     
    58:37
    Utkání už je s největší pravděpodobností rozhodnuté, i přesto se ale ještě hosté snaží alespoň jednou prosadit. Nyní se o to pokusil Michal Činčala, který ale našel pouze vyrážečku gólmana.
     
    57:38
    Od modré nyní vyslal střelu Šimon Bialy. Jeho pokus ale mířil pouze přímo do středu těla brankáře. Na následném vhazování se navíc dostali ke kotouči ševci.
     
    56:39
    Ve středním pásmu dokázal získat kotouč Zdeněk Urban. Následná přihrávka jednoho z jeho spoluhráčů byla ale natolik nepřesná, že skončila na holi soupeře.
     
    55:40
    Střelou od pravého kruhu se nyní přihlásil o slovo Matěj Štiak. Ten se rovnou dvakrát pokusil vyslat puk na bránu, v obou případech ale zasáhl clonícího obránce.
     
    54:41
    I přes konec početní výhody drží hráči Ridery v útočném pásmu. Díky tomu se nyní ke střele od modré dostal Michal Činčala. Jeho pokus sice brankář zastavil, jeho zákroky lapačkou jsou ale v posledních minutách opravdu hodně nejisté.
     
    53:42
    Tak přece jenom se Vítkovicím podařilo usadit v útočném pásmu. Díky tomu se dostal ke střele od levého kruhu Martin Milata. Po zákroku brankáře je ale svatyně opět odsunutá.
     
    52:43
    Nyní mají hosté šanci napravit své zaváhání v podobě několika nevyužitých přesilovek. Ani tentokrát k tomu ale neměli blízko zatím ani jednou, jelikož zatím mají na svém kontě přesně nula střel.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Filip Kaláč – 2 min., podrážení).
     
    51:26
    Druhá půle nebyla ze strany hostů o nic lepší. Důkazem je toho i větší počet střel na straně soupeře. O jednu z nich se nyní postaral Richard Marek, který pálil od pravého kruhu.
     
    50:47
    V dnešním utkání dali ševci více gólu ve vlastním oslabení, než při početní výhodě. Nyní k tomu měl blízko i Lukáš Heš, nabídka na jeho hůl k němu ale nedoputovala.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Adam Klimek – 2 min., podrážení).
     
    48:37
    Své defenzivní přednosti nyní ukázal Adam Hamrla, který svým aktivním napadáním zastavil dobře rozjetou akci soupeře. I přesto se ale nakonec dostávají do útoku Vítkovice.
     
    47:38
    Po několikáté posunutí brány získal na vhazování puk Matěj Štiak. Jeho následné nahození, ale našel pouze jedné z obránců soupeře, díky čemuž se dostal ke střele Tomáš Pilát.
     
    46:39
    Ani tato akce nebyla ze strany žlutomodrých o moc lepší. Nyní totiž poslali nepřesnou rozehrou puk na zakázané uvolnění. Na následném buly se jim ho ale podařilo získat zpátky.
     
    45:40
    Beranům se podařilo i přes velký tlak soupeře dostat do útoku. Ten ale nakonec končí ještě dříve, než pořádně začal, a to nepřesnou přihrávkou Martina Vaculíka.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 6. Holba (Hamrla, Pilát), 13. Pilát (Hamrla, Lukáš Heš), 17. Jakub Heš (Lukáš Heš), 24. Šišák, 43. Pilát (Urban, Holba) – 40. Chlán


    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Kopřiva, Špaňhel, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Babulík (A), Kaláč, J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Fibigr (C), Kalandra, Chaloupka, Bialy, Man (A), Lazár, Činčala – Glas, Krčmarský, Fojtík, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Štiak (A), Chlán, Žídek
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Vrba – Kučera, Peluha
    Zlín 2 1 Vítkovice
    #1 Středa 09.03.2022 • 17:15
    Zlín - Vítkovice 3:2 po s.n. (2:0)
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:00
    Vítkovice - Zlín 3:2
    #3 Neděle 13.03.2022 • 17:00
    Zlín - Vítkovice 5:1
    ocianews.com