Buffalo – Toronto 5:2 (kon.) | Columbus – Vegas 6:4 (kon.) | Philadelphia – Montreal 3:4 (po pr.)
St. Louis – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Minnesota – Nashville 2:6 (kon.) | NY Islanders – Anaheim 4:3 (kon.)
Colorado – Calgary 3:0 (kon.) | Los Angeles – Florida 3:2 (2:1 po s.n.) | Vancouver – Tampa 1:2 (kon.)
po prodl.
HC Baník Sokolov
4:3 (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0) Stav série: 2:1
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 14.03.2022, 18:00 • Zimní stadion, Sokolov • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Již na zítra vás ale zvu k sledování 4. utkání série Sokolova s Třebíčí, kde se již může rozhodnout o vítězi a postupujícím do semifinálové čtyřky. Já se budu do té doby těšit a zítra vás ochotně provedu dalším kláním tohoto úžasného čtvrtfinále. Do té doby na počtenou. (21:36:50)
     
    Střely na bránu za celý zápas:

    HC Baník Sokolov – 40
    SK Horácká Slavia Třebíč – 29
     
    Dnešní utkání sledovalo 910 diváků.
     
    Napínavý duel mezi Sokolovem a Třebíčí tak končí po téměř dvaasedmdesáti minutách hry! První dvacetiminutovka duelu skončila bez branek, v druhé se do dvoubrankového trháku dostala Horácká Slavia, jenže Baník zvládl ještě do sirény vyrovnat. Na startu třetího dějství to pak byli Západočeši, kdo se ujal vedení, jenže kapitán celku z Vysočiny Bittner poslal necelých šest minut před třetí sirénou duel do prodloužení. V tom měli hokejisté Sokolova přeci jen trochu navrch, snad i díky podpoře domácích fanoušků. O osudu utkání pak na startu 72. minuty rozhodl individuální akcí Stanislav Vrhel.

    Sokolov tak poráží Třebíč 4:3 v prodloužení, získává výhodu mečbolu, vede v sérii 2:1 a již zítra se bude snažit čtvrtfinálovou bitvu s Horáckou Slavií na svém stadionu ukončit!
     
    Konec zápasu.
    71:04 Stanislav VRHEL - 4:3
     
    71:04
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník dává gól v prodloužení, vyhrává zápas a ujímá se vedení v sérii 2:1! STANISLAV VRHEL vzal nyní odpovědnost na svá bedra, z rohu kluziště vyjel před klec Třebíče a pod betony Pavla Jekela zametl bekhendem touš do sítě, Sokolov vítězí 4:3! Asistence: Ondřej Jurčík, Patrik Kadeřávek.
     
    71:01
    Jaromír Kverka vyváží kotouč z obranného pásma, našel pasem Daniela Přibyla, jehož tvrdou ránu z pravého kruhu vykopl Pavel Jekel před sebe, kde Kverkovi v tutovce podjel puk pod čepelí!
     
    70:37
    Adam Gajarský se vydal aktivně napadat, jenže na puku byl první Radek Jeřábek, který zvládl i rozehrát akci Baníku.
     
    70:05
    Tomáš Jandus se nakonec dostal ke střele skoro od modré čáry, jeho rána však byla sražena do ochranné sítě za klecí Třebíče beky Horácké Slavie.
     
    69:38
    Tomáš Rohan spěchá ve středovém kruhu s pukem ke kleci Třebíče. Nakonec hází touš do rohu, kde je Tomáš Jandus.
     
    69:14
    Baník nyní špatně rozehrál, Klejna špatně poslal puk po hrazení, který sebral pouze Martin Šťovíček, jenž vede touš do rohu kluziště.
     
    68:58
    Tomáš Vracovský vypálil z osy hřiště, jenže Pavel Jekel zvládl jeho pokus vyrazit do bezpečí a to už hraje Třebíč v plném počtu.
     
    68:36
    Jaromír Kverka ztratil kotouč na pravém hrazení a Horácká Slavia poslala kotouč přes všechny čáry ke kleci Cichoně.
     
    68:04
    Ondřej Jurčík má kotouč na levé straně hrací plochy, posílá ho na modrou čáru, kde bude hrát Jan Pohl, jenž vystřelil z osy hřiště, trefil však Furcha.
     
    67:27
    Trma vrma před klecí Třebíče, Ondřej Jurčík a Jaromír Kverka doráželi na brankoviště, touš však přes betony položeného Jekela nedostali.
     
    67:15
    Buly před Jekelem se muselo opakovat. Daniel Přibyl následně jen tak tak udržel kotouč na útočné modré. Sokolov staví přesilovkový vzorec.
     
    66:43
    Dominik Sklenář naprosto mimo hru fauloval Jana Pohla a dostává dvě trestné minuty za zákrok na půli hřiště, když měli jeho beci puk za vlastní klecí. Laciná přesilovka pro Sokolov.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 31. Vracovský (Radek Jeřábek), 40. Jurčík (D. Přibyl, Kverka), 52. Tomi (Jurčík, Hašek), 72. Vrhel (Jurčík, Kadeřávek) – 23. Střondala (Poizl, Vodný), 31. Šťovíček (Ferda), 55. L. Bittner (Střondala, Poizl)


    HC Baník Sokolov: A. Beran (31. Cichoň) – J. Novák, Kadeřávek, J. Pohl, Radek Jeřábek, Vodička, Klejna, A. Rulík – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.
    Trenér: Martin Štrba.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Popela – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota – D. Sklenář, Nedvídek, Střondala – Meluzín, Vodný (A), Gajarský – Krliš, D. Michálek, Ferda (A).
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Petružálek, Micka – Belko, Kokrment.

    Diváci: 990
    Sokolov 3 1 Třebíč
    #1 Čtvrtek 10.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 1:2
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 4:2
    #3 Pondělí 14.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 4:3 po prodl.
    #4 Úterý 15.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 3:0
    thejrc.org