Ottawa – Arizona 3:5 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
3:0 (2:0, 0:0, 1:0) Stav série: 3:1
SK Horácká Slavia Třebíč
Úterý 15.03.2022, 18:00 • Zimní stadion, Sokolov • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je čtvrtfinále play-off Chance ligy a my se zaměříme na sérii mezi týmy HC Baník Sokolov a SK Horácká Slavia Třebíč. Půjde o čtvrtý duel.
     
    HC Baník Sokolov

    Baník postoupil do čtvrtfinále play-off z 6. místa po základní části, kde na své konto zvládl nastřádat devětasedmdesát bodů. Díky tomu udržel klíčovou pozici o bod před Slavií Praha, která skončila na 7. příčce a postoupil přímo mezi osm nejlepších, zatímco celek z hlavního města musel do předkola.

    Nejproduktivnější hráči Sokolova v ZČ:
    Jaromír Kverka (14+23)
    Vojtěch Tomi (17+19)
    Jan Pohl (10+23)
    Ondřej Jurčík (9+23)
    Tomáš Šmerha (11+16)

    Úspěšnost zákroků brankářů v ZČ:
    Adam Beran – 90,59 %
    Oldřich Cichoň – 90,26 %
     
    SK Horácká Slavia Třebíč

    Horácká Slavia se prodrala mezi osmičku nejlepších týmů Chance ligy tím, že základní část zakončila na 3. pozici se ziskem dvaadevadesáti bodů. O vzájemné zápasy tak za svými zády udržela úhlavního rivala z Jihlavy a v souboji se Sokolovem měla pro první dvě utkání výhodu domácího prostředí, která se však dnešním duelem stěhuje do západních Čech.

    Nejproduktivnější hráči Třebíče v ZČ:
    Ladislav Bittner (17+13)
    Vojtěch Střondala (10+19)
    Michal Vodný (9+19)
    Lukáš Nedvídek (6+19)
    Martin Dočekal (12+12)

    Úspěšnost zákroků brankářů v ZČ:
    Pavel Jekel – 93,14 %
    Jan Mičán – 91,42 %
     
    1. zápas série

    První duel vyzněl lépe pro sokolovský tým, který šel na konci první třetiny do vedení. A to vydrželo až do jednapadesáté minuty, kdy Třebíč vyrovnala zásluhou Gajarského a začínalo se znovu od začátku. Nicméně poslední slovo měl opět Sokolov, který za necelou minutu opět vedl a těsný náskok 2:1 si udržel až do konce. Ujal se tak v sérii 1:0 na zápasy.
     
    2. zápas série

    Druhý zápas v této sérii byl vyrovnaný, po druhé třetině to bylo 2:2. Hned v první minutě třetiny třetí strhl vedení na stranu Třebíče Střondala a na tahu byl Sokolov, který musel dohánět manko. Baník se snažil o vyrovnání, které ale nepřišlo. V závěru pak pečetil výhru Třebíče střelou do prázdné klece Vodný a pečetil tak výhru svého týmu – 4:2. Za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy se tak série přestěhovala na sokolovský led.
     
    3. zápas série

    Včera se mezi Baníkem a Horáckou Slavií rozhořela doposud nejostřejší bitva, když 60 minuty hry nerozhodlo. Po bezbrankové první třetině se do dvoubrankového náskoku dostali hokejisté Třebíče. Jejich euforie ale trvala jen 24 sekund, protože následně Západočeši snížili na 1:2 a do konce druhého dějství stihli i brankou šest sekund před druhou sirénou srovnat. Ve třetí části hry Sokolov zápas otočil na svou stranu, ale kapitán hostí Bittner poslal svým zásahem necelých 6 minut před koncem třetí dvacetiminutovky střetnutí do prodloužení. V tom už ale měli domácí zřetelnou převahu, kterou gólem stvrdil Stanislav Vrhel, jenž zařídil pro svůj tým mečbol, který budou chtít svěřenci Martina Štrby dnes využít.
     
    Dnes nás tedy čeká bitva o všechno, Sokolov buďto zvítězí a postoupí do semifinále, nebo Třebíč sérii srovná a získá neskutečně důležitou výhodu domácího prostředí pro rozhodující 5. zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Cichoň (A. Beran) – J. Pohl, Radek Jeřábek, J. Novák, Kadeřávek, Klejna, Vodička, A. Rulík – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.
    Trenér: Martin Štrba.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Popela – Ferda (A), D. Michálek, Gajarský – D. Sklenář, Vodný (A), Střondala – Meluzín, Nedvídek, Krliš – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Bejček, Valenta – Jindra, Štofa.
     
    Krásný dobrý den přeji ještě jednou všem příznivcům ledního hokeje. 4. duel čtvrtfinálové série Chance ligy mezi Sokolovem a Třebíčí je tu! Po čtyřiadvaceti hodinách jsme znovu na stejném místě už nyní jsme napjatí jako struny z toho, co nás v nejbližších hodinách čeká. Podaří se dnes Baníku postoupit do semifinále play-off? Nebo zabojuje Horácká Slavia, která by mohla sérii srovnat a vrátit se na rozhodující 5. zápas do velice výhodného domácího prostředí? Odpovědi na tyto otázky se nám začnou rýsovat už za necelou půlhodinku.
     
    Změny v sestavách:

    Sokolov dělá po včerejším duelu důležitou změnu, která se ale dala trochu očekávat. Adamu Beranovi se předchozí klání nepovedlo, mezi tyčemi Baníku se tak dnes objeví znovu věkem junior Oldřich Cichoň, který včera odchytal půlku zápasu a vedl si velice dobře. V obranných a útočných řadách nastaly jen formální, nikoliv personální změny.

    Třebíč naprosto zpřeházela tři útočné letky, které budou nastupovat v jiném složení, než ve kterém se představili včera. Pospolu zůstala jediná formace – Šťovíček – Bittner – Psota. K personálním změnám ale nedošlo, mezi tyčemi bude stejně jako včera spolehlivý Pavel Jekel.
     
    Vzájemné vazby

    Ještě jsme se nezmínili o vzájemných vazbách, které na sebe kluby mají, ačkoliv jsou geograficky poměrně dost vzdálené. Hráči Horácké Slavie Daniel Poizl a David Tureček dříve oblékali dres Sokolova. Naopak Vojtěch Šik, asistent trenéra Baníku Martina Štrby, zase krátce působil v Třebíči.
     
    Hokejisté už přichází na ledovou plochu, duel začne za malou chvilku. Probíhají už poslední rituály před svatyněmi obou mužstev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Úvodní buly vyhráli hokejisté Třebíče a Radim Ferda ihned sebral ve středovém kruhu puk a nahodil jej za klec Sokolova.
     
    00:38
    Adam Gajarský míchal s pukem před klecí Baníku, jenže byl zády k bráně a na hřbetu mu vyseli dva soupeři, takže zakončit nemohl.
     
    00:49
    Jan Novák dostal kotouč na pravý kruh, odkud pálil na vzdálenější tyč, jenže Pavel Jekel předvedl skvělý zákrok vyrážečkou a jeho pokus zneškodnil. Následně si poradil i s pokusem Konečného od hrazení.
     
    01:14
    Jan Novák nahazuje z půlící čáry puk zase až za klec Třebíče, kde startuje lehká šťouchanice mezi Formanem a Vrhelem. Sudí přerušují, vylučovat se nebude, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:37
    Horácká Slavia získala kotouč na buly a Daniel Poizl může založit akci celku z Vysočiny u své svatyně.
     
    01:37
    Kotouč končí na střídačce Baníku. Následuje buly před Cichoněm, Nedvídek ho vyhrál, jenže vhazování se bude opakovat.
     
    02:05
    Nahození Jana Mlčáka z levé strany prošlo až k Oldřichu Cichoňovi, který puk vyrazil před sebe, kde touš uklidil do bezpečí František Klejna.
     
    02:20
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov otevírá střelecký účet večera a jde na startu utkání do vedení! Radek Jeřábek vystřelil od modré čáry na klec Třebíče, David Michálek srazil jeho ránu přímo na hůl JAKUBA KONEČNÉHO, který projektilem z vrcholu kruhů pod horní tyč poslal puk do sítě Horácké Slavie a Baník vede 1:0! Asistence: Radek Jeřábek.
    02:20 Jakub KONEČNÝ - 1:0
     
    02:37
    A Západočeši si navíc zahrají také první přesilovku utkání, dvě trestné minuty za podrážení vyfasoval Matěj Psota.
     
    03:05
    Jaromír Kverka vystřelil z pravé strany od modré čáry, jenže jeho pokus vykopl Pavel Jekel betonem a Třebíč následně vyhodila touš přes všechny čáry.
     
    03:38
    Petr Hašek posouvá kotouč na levém hrazení k Vracovskému, který s pukem zpomalí a Baník detailně postaví svůj přesilovkový vzorec.
     
    03:59
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník využívá početní výhodu a vede už 2:0! Západočeši zahráli z levého kruhu na modrou čáru, podél níž přenesli hru doprava a VÍTĚZSLAV BÍLEK ostrým projektilem z větší vzdálenosti dostal puk do sítě Jekela, jenž se tentokrát nepřesunul včas a musí lovit touš ze své svatyně. Hned na startu utkání odskakuje Sokolov svému soupeři do vedení o dvě branky a má velkou výhodu. Asistence: Jan Novák, Tomáš Vracovský.
    03:59 Vítězslav BÍLEK - 2:0
     
    04:18
    Patrik Kadeřávek rozehrává na levé straně obranného pásma. Následně ho Petr Hašek zaváží za útočnou modrou, kde přihrává Tomimu.
     
    04:37
    Lukáš Nedvídek se dral po levém hrazení kupředu, jenže byl zdvojen obránci Sokolova a daleko se tak nedostal.
     
    05:16
    Daniel Poizl rozehrává zpoza vlastní svatyně, přihrávka na Radima Ferdu sice neprošla, ale Baník zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    05:43
    Daniel Poizl nahazuje touš z modré čáry do předbrankového prostoru, tam se však Lukáš Nedvídek nyní prosadit přes beky Sokolova nedokázal.
     
    06:05
    Erik Meluzín dostal kotouč na levou stranu a od hrazení vypálil na přední tyč, kde však byl připravený brankář Pavel Jekel.
     
    06:38
    Adam Gajarský prošťouchl kotouč do útočného pásma, kde se ke střele z levého kruhu dostal Václav Krliš, jehož pokus však byl hodně nepřesný.
     
    07:05
    Jaromír Kverka se ocitl v prostoru před svatyní Třebíče, jenže v dobrém prostoru promáchl puk, který na něj mířil.
     
    07:39
    Jan Pohl rozehrává u pravého hrazení v obranném pásmu, hrdina včerejšího utkání Stanislav Vrhel může po jeho pasu postupovat kupředu.
     
    08:01
    Dominik Sklenář obdržel pas na pravé křídlo, vyjel s pukem na kruh, jenže Oldřich Cichoň jeho následný projektil vyráží do bezpečí.
     
    08:38
    Jan Pohl nyní nedokázal vyhodit touš z obranného pásma, který zastavil Vojtěch Střondala, jenž okamžitě pálil na klec Baníku, obranný val před sebou však nepropálil.
     
    09:01
    David Tureček dostal kotouč na modrou čáru, jenže proti jeho pokusu stihl vystoupit Ondřej Jurčík, kterému se povedlo střelu zblokovat.
     
    09:20
    Marek Sloboda se díky svým rychlým nohám prodral na pravý kruh a zkusil ránu ke vzdálenější tyči na vyrážečku, dobrý zákrok Pavla Jekela.
     
    09:48
    Tomáš Rohan vyhrál buly v útočném pásmu, jenže Jan Pohl následně nerozehrál dobře a puk mají hokejisté Třebíče.
     
    10:12
    Radim Ferda šikovně kroužil s pukem po útočném pásmu, pak k němu ale přijel Stanislav Vrhel, jenž ho čistým hitem poslal k ledu.
     
    10:37
    Daniel Přibyl jde kupředu, po křižném pasu střílel z vrcholu levého kruhu Jakub Konečný, který ale vzdálenější tyč svatyně Horácké Slavie o pár čísel minul
     
    11:08
    Dominik Sklenář šikovně prohodil kotouč kupředu na Michala Vodného, jenž pálil z pravé strany, jenže Oldřich Cichoň byl pozorný.
     
    11:32
    Lukáš Nedvídek nyní vyhrál přetahovanou s Radkem Jeřábkem o puk a zaváží hrací předmět za klec Oldřicha Cichoně.
     
    12:04
    Tomáš Jandus se dostal ke střele na levé straně hrací plochy, jenže ta byla sražená a následně Západočeši vlétli do postavení mimo hru.
     
    12:27
    Sokolov nahazuje kotouč z útočné modré do brankoviště, konkrétně to byl Tomáš Vracovský, kdo poslal touš na Jekela, jenž ho ovšem bezpečně přikryl lapačkou.
     
    12:48
    Západočechům se povedlo vyhrát buly před svatyní protivníka a Daniel Přibyl už si to mašíruje s pukem po hrazení za klec Jekela.
     
    13:16
    Sokolovští mají kotouč za svou svatyní a čekají, až oba celky dostřídají. Jan Pohl následně hned z půlící čáry nastřelil touš za bránu Horácké Slavie.
     
    13:39
    Erik Meluzín sbírá kotouč v obranném pásmu a předává ho bekům, kteří nakonec jen vyhazují někam k útočné modré.
     
    14:18
    Třebíč se žene kupředu na ose hřiště, Lukáš Nedvídek chtěl procpat pas na Erika Meluzína, ale jeho pas byl domácí obranou sražen k hrazení.
     
    14:33
    Tomáš Vracovský se na levém křídle hnal moc hladově do pásma Horácké Slavie a čárový sudí mu píská postavení mimo hru.
     
    15:01
    Souboj o kotouč v rohu kluziště za svatyní Třebíče, na puku stojí čtveřice hokejistů, beci Horácké Slavie jej nakonec zvládli vypíchnout.
     
    15:08
    Adam Gajarský hasil průšvih Třebíče, když v úniku u obranné modré poslal k zemi unikajícího Vítězslava Bílka, za což ale fasuje dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    15:37
    Jan Pohl nahodil puk na klec Třebíče z pravé strany od modré čáry, Pavel Jekel touš vůbec neviděl, přesto ho dokázal vyrazit do rohu hrací plochy.
     
    15:54
    Vojtěch Tomi měl nejprve šanci na pravém kruhu, jenže svou ránu poslal jen do Jekela, následně do gólmana Třebíče ještě sekl, za což jde na trestnou lavici a uvidíme hru ve čtyřech. Že ho pak řádně zpacifikovali dva beci Horácké Slavie už sudí neřeší.
     
    16:27
    Jakub Konečný dobře zapracoval ve středu hrací plochy a sebral soupeři kotouč, který okamžitě posílá až za klec Třebíče.
     
    16:58
    Lukáš Forman rozehrál dobře po pravé straně a v pásmu Baníku má kotouč Radim Ferda, jenž z ostrého úhlu prověřil Cichoně.
     
    17:16
    Třebíč je kompletní a začíná její zkrácená přesilovka. Daniel Poizl v ní pálil od modré čáry, ale Tomáš Rohan zblokoval jeho pokus.
     
    17:51
    Michal Vodný střílel z vrcholu levého kruhu a Tomáš Rohan opět sráží střelu do bezpečí, jenže Horácká Slavia tlačí dál.
     
    18:01
    Obrovská smůla Třebíče! Kotouč se po sražené střele zprava odrazil na levý kruh, kde na Michala Vodného zívala polovina prázdné klece, forvard Horácké Slavie však svým projektilem trefil jen bližší tyč klece Cichoně!
     
    18:28
    Kotouč nakonec získali po buly hokejisté Sokolova, Vojtěch Tomi se prohnal mezi třemi soupeři a dojede vyhozený touš na zadním hrazení.
     
    18:38
    Daniel Přibyl se šikovně proháčkoval před klec Třebíče z levé strany, jenže bekhendem zde puk pod klečícím Jekelem do sítě Horácké Slavie zamést nedokázal.
     
    18:45
    Erik Meluzín se prohnal po pravém hrazení, podle mě vysokou holí srazil puk zpět před sebe a následně pálil, jenže jen do vyjetého Cichoně.
     
    19:02
    Třebíč posílá kotouč za klec Sokolova, kde je ale první Jan Novák, který odehrává kotouč skoro přes všechny čáry, kde přejímá hrací předmět Lukáš Forman.
     
    19:30
    Dominik Sklenář se na ose hřiště protlačil do šance, jenže z bezprostřední blízkosti napálil puk pouze do Oldřicha Cichoně.
     
    19:47
    Daniel Poizl rozehrává jednu z posledních akcí prvního dějství. Nahozený kotouč ze středního pásma sbírá Oldřich Cichoň do lapačky a podrží ho v ní, nechce riskovat špatnou rozehrávku před dojíždějícím Erikem Meluzínem.
     
    19:57
    Ladislav Bittner nakonec uspěl na buly a sám se dostal ke střele z pravého kruhu, Oldřich Cichoň jeho střelu zvládl vyhodit a jeho beci vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    19:59
    Poslední buly Ladislav Bittner pro svůj celek vyhrát dokázal, Martin Šťovíček ještě střílel, jenže jeho zblokovaný pokus pro Cichoně nebezpečný nebyl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dějství 4. čtvrtfinálového duelu Baníku s Horáckou Slavií je za námi. Podstatně lépe na něj budou vzpomínat Západočeši, kteří se hned ve 3. minutě dostali do vedení po přesné střele Jakuba Konečného. Neutekly ani další dvě minuty a bylo to 2:0, když přesilovou hru proměnil ranou od modré čáry Vítězslav Bílek. Třebíč následně převzala aktivitu i otěže utkání do svých rukou, Oldřicha Cichoně zasypala čtrnácti projektily, jenže se žádný z nich neujal. Sokolov tak na startu druhé části hry bude hájit dvougólový náskok.
     
    Střely na bránu v 1. třetině:

    HC Baník Sokolov – 8
    SK Horácká Slavia Třebíč – 14
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:53.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, druhá třetina může začít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Po mele ve středovém kruhu získali kotouč hráči Sokolova, Jaromír Kverka jej následně z útočné modré poslal za klec Třebíče, kde puk krotí Pavel Jekel.
     
    20:27
    Celek Horácké Slavie si nyní nerozuměl na pravé straně hrací plochy a prudký pas míří na icing. Buly po pravé ruce Jekela.
     
    20:49
    Jan Pohl se šikovně prodral po levém hrazení až za klec Horácké Slavie, kde je ale dostoupen soupeřem a dohrán na mantinel.
     
    21:16
    Stanislav Vrhel se dostal ke střele na ose hřiště, jeho lehce tečovaný projektil však jen třískl o tvrzené sklo za klecí Třebíče.
     
    21:25
    Kotouč zašlápli čtyři hokejisté u hrazení v pásmu Horácké Slavie a sudí raději přerušili hru. Následné buly vyhráli Západočeši a Tomáš Jandus může s pukem za klec celku z Vysočiny.
     
    22:04
    Třebíč se stahuje k obranné modré, puk z hole Formana však cinkl Střondalovi jen o brusle a vrátil se na čepel beka Horácké Slavie.
     
    22:48
    David Tureček se snaží udržet na zádech Tomáše Vracovského, který jej hodně aktivně napadá, bek Třebíče se z nepříjemné pozice dostal.
     
    23:01
    Horácká Slavia poslala kotouč přes všechny čáry a píská se zakázané uvolnění, kotouč u vlastní klece zkontroloval František Klejna.
     
    23:28
    Daniel Přibyl se dostal do obrovské šance, sám stál před klecí soupeře, Jekelovi udělal bekhendovou kličku, po níž puk skončil na tyči svatyně Třebíče!
     
    23:49
    Baník vyhrál buly před svým brankářem a Jaromír Kverka napadá na útočné modré rozehrávku obránců Horácké Slavie.
     
    24:08
    Stanislav Vrhel se na ose hřiště jako tygr protáhl kupředu za útočnou modrou, kotouč mu ale sjel z čepele a letí do rohu.
     
    24:38
    Oldřich Cichoň přikrývá kotouč svou lapačkou. Nahození z velké vzdálenosti si pohlídal. David Michálek dnes již podruhé schytal ránu pukem do nechráněného místa a bolestivě klopýtá na střídačku.
     
    25:01
    Vojtěch Střondala se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti na pravé straně hrací plochy, Oldřich Cichoň si ale jeho pokus pohlídal a hra je následně přerušena, Třebíčští si přihráli rukou.
     
    25:18
    Kupředu se tlačil Tomáš Vracovský, jehož Martin Šťovíček stáhl na útočné modré k ledu, na nějž i Vracovský sedl, sudí vylučovat nebudou.
     
    25:47
    Horácká Slavia získala kotouč ve středu kluziště a Dominik Sklenář může kombinovat na pravém hrazení s Michalem Vodným. Na druhé straně se píská icing Baníku po nahození Jana Pohla.
     
    26:18
    Buly po pravici Cichoně dopadlo lépe pro hokejisty Třebíče, Václav Krliš se ale zatím nemůže dostat z tlaku Jana Pohla.
     
    26:27
    Velké štěstí pro Baník! Václav Krliš se nakonec dostal ke střele od levého hrazení, kterou Oldřich Cichoň trochu nevědomky vyrážečkou srazil na led a puk proskákal kolem bližší tyče na boční síť! Brankář Sokolova ale vůbec netušil, kde hrací předmět je.
     
    26:40
    Stanislav Vrhel si v rohu kluziště počínal poněkud nešikovně, když podrazil otloukánka tohoto duelu Davida Michálka, jenž už zase bolestivě mizí na střídačce celku z Vysočiny. Pro svůj tým teď získal dvě minuty přesilovky.
     
    27:05
    Michal Vodný se prohnal po pravém hrazení až za klec Baníku, kde získal nahozený kotouč a přihrává na modrou čáru Poizlovi.
     
    27:38
    Vojtěch Střondala dostal kotouč na pravý kruh a okamžitě střílel, dobře umístěnou ránu na zadní tyč obětavě blokuje Tomáš Jandus.
     
    28:04
    Následně se Sokolov dostal do ofsajdu. Buly ve středním pásmu vyhrál a kotouč letí až za klec Horácké Slavie, Pavel Jekel pomůže s rozehrávkou.
     
    28:18
    Kupředu se nyní prodral Lukáš Nedvídek, jenž prošel mezi třemi soupeři a přes beka pálil na klec Baníku, Oldřich Cichoň stále připraven.
     
    28:37
    Radim Ferda vniká na pravé straně do třetiny Baníku, z přesilovky Horácké Slavie už moc nezbývá. Jiří Hunkes pálil od modré čáry, jeho pokus blokuje Adam Rulík.
     
    28:52
    Michal Furch ještě zkusil nahodit touš na klec Baníku z pravé strany od modré čáry, Oldřich Cichoň však zastavil puk svou lapačkou.
     
    29:01
    Stanislav Vrhel se vrací na trestnou lavici a ačkoliv se diví, tak ve skutečnosti nemá čemu. Soupeře zezadu srazil ve velké nájezdové rychlosti, přitom protivník o něm vůbec nevěděl. Dvě minuty za krosček jsou na místě. Přesilovka pro Třebíč.
     
    29:17
    Patrik Kadeřávek vjel za svou klec kde sebral puk, jenže bekhendem jej přes obrannou modrou vyhodit nedokázal.
     
    29:37
    Vojtěch Střondala dostal kotouč na pravou stranu a ranou z kruhu jen těsně minul brankovou konstrukci, kterou chrání Oldřich Cichoň.
     
    30:05
    Daniel Poizl dostal kotouč na modrou čáru, vyjel na vrchol kruhů, jenže jeho ostrou ránu na lapačku chňape Oldřich Cichoň do své rukavice! Krásná akce z obou stran!
     
    30:28
    Marek Sloboda protlačil kotouč na pravé modré přes obrannou modrou a donutí tak hráče Třebíče vycouvat z prostoru před Cichoněm.
     
    30:30
    Lukáš Forman nyní špatně rozehrál a je z toho zakázané uvolnění. Z přesilovky Třebíče už zbývá jen přibližně půl minuty.
     
    30:47
    Horácká Slavie musí začít s další akcí od vlastní klece, kterou startuje na pravém křídle Adam Gajarský, jenž jde vpřed.
     
    31:05
    Hokejisté Baníku hrají v plném počtu. Navíc se Západočeši dostávají k puku a Jan Pohl ho nahazuje za klec Třebíče.
     
    31:37
    Radek Jeřábek se nyní dostal k ráně z vrcholu pravého kruhu a Pavel Jekel vytěsnil jeho ránu jen před sebe, tam však byli beci Horácké Slavie dost důrazní.
     
    32:15
    Celek z Vysočiny se chvilku zabydlel před bránou Sokolova, jenže Adam Gajarský následně nedosáhl na přihrávku na modrou čáru.
     
    32:38
    Vítězslav Bílek se dostal k puku v rohu kluziště za vlastní klecí a vysokým obloukem jej posílá do středového kruhu.
     
    33:06
    Rozehrávat bude z obranného pásma Jan Novák, který posílá na levém hrazení kupředu Tomáš Jandus.
     
    33:37
    Dobře nyní ve středu hřiště zapracoval David Tureček, který se na pravém hrazení dostal k puku a posouvá jej kupředu.
     
    34:02
    Jiří Hunkes nakonec dostal puk na vrchol pravého kruhu a vyslal na klec Třebíče projektil, který měl rychlost! Přesnost ale byla slabší, touš trefil Cichoně přímo do pupku.
     
    34:28
    Ondřej Jurčík dojel puk na zadním hrazení a ramenem srazil čistě k ledu Adama Gajarského, jenž je ale rychle zpět na nohou a osobní souboj zdaleka nevzdává.
     
    34:49
    Vhazování před svatyní Oldřicha Cichoně zvládli vyhrát spoluhráči gólmana Baníku a Daniel Přibyl jde po levé straně kupředu.
     
    35:15
    Daniel Přibyl nyní ale na levé straně naprosto zbytečně volil přihrávku na pravou stranu, kde byl Jakub Konečný, přitom mohl střílet sám. Akci Baníku zazdil.
     
    35:37
    Horácká Slavie nahodila touš přes útočnou modrou, jenže tam není nikdo, kdo by s pukem hrál v dresu Třebíče, Patrik Kadeřávek na druhé straně vjel do postavení mimo hru.
     
    36:01
    Marek Sloboda dostal kotouč do mezikruží a jeho ránu na přední tyč vyráží Pavel Jekel do rohu hrací plochy. Na druhé straně chytá nahození na svou klec Oldřich Cichoň zcela v klidu.
     
    36:18
    Celek z Vysočiny se tlačí kupředu, Lukáš Nedvídek dostal trošičku prostoru na levé straně, jenže jeho ránu sráží do ochranné sítě Patrik Kadeřávek, který stihl soupeře rychle dostoupit.
     
    36:37
    Hra nemá v celé druhé třetině skoro žádné tempo, sudí velice často přerušují. Nyní Jiří Hunkes vystoupil kupředu po pravé straně, ale jeho rána z ostrého úhlu se neujala.
     
    37:04
    Radek Jeřábek chtěl přihrávat z modré čáry do předbrankového prostoru, jenže Erik Meluzín jeho pas zblokoval.
     
    37:27
    Daniel Přibyl nyní prudce přihrál z pravého hrazení do předbrankového prostoru, kde Jaromír Kverka nedokázal nasměrovat rychlou přihrávku na klec Třebíče, přední tyč o fous minul!
     
    37:37
    Vítězslav Bílek se šikovně na pravé straně uvolnil a poslal touš na čepel Radka Jeřábka, jehož nahození však už svírá ve své dlani Pavel Jekel.
     
    38:04
    Adam Gajarský prohodil kotouč kupředu na Radima Ferdu, který ale o přihrávce v podstatě nevěděl a puk mají zase hráči Baníku.
     
    38:37
    Petr Hašek zachytil puk ve středním pásmu, následně ale neměl rychlost na to, aby se protáhl kolem Lukáše Formana, jenž ho rychle dostoupil.
     
    39:04
    Vojtěch Tomi spěchá do útočného pásma Baníku, kde rozehrává David Tureček, jemuž se nakonec povedlo forvarda Sokolova zbavit.
     
    39:27
    Martin Šťovíček dostal kotouč na osu hřiště, následně zvládl vypálita Oldřich Cichoň si připisuje ne úplně snadný zákrok vyrážečkou.
     
    39:45
    Jiří Hunkes musí rozehrávat z obranného pásma, jeho pas na pravou stranu nachází Vojtěcha Střondalu, poslední akci ještě na druhé straně zakončí Přibyl ranou do náruče Jekela.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá dvacetiminutovka 4. čtvrtfinálového souboje Západočechů s celkem z Vysočiny patří historii. Branku jsme v ní neviděli, Horácká Slavia měla jistou mírnou převahu a dokázala si vytvořit větší počet nebezpečných akcí. Mladý brankář Oldřich Cichoň však zatím za svá záda stále nenechal projít ani jeden puk! No a to je hlavní důvod toho, proč je Sokolov dvacet minut od historického úspěchu, kterým by byl vůbec první postup do semifinále play-off 2. nejvyšší tuzemské soutěže v ledním hokeji. Zda se tento malý zázrak svěřencům Martina Štrby skutečně podaří, bychom mohli vědět přibližně za hodinu. Třetí část hry začnou hráči pod jeho taktovkou stejně jako tu druhou s dvougólovým náskokem. Třebíč se aktuálně nachází dvacet minut od konce sezóny a pokud její hráči nechtějí balit manželkám kufry na dovolenou, budou muset šlápnout do bruslí a na ledě předvést něco víc, než v dosavadním průběhu tohoto souboje.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

    HC Baník Sokolov – 10 (18)
    SK Horácká Slavia Třebíč – 13 (27)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:45.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, třetí třetina může začít.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Úvodní buly vyhráli hokejisté Sokolova a Daniel Přibyl se ihned hnal po pravé straně kupředu, spoluhráči však poslal puk pod brusle.
     
    40:38
    Jan Novák nahazuje kotouč za klec soupeře, kde ho sbírá Michal Furch, jenž okamžitě po mantinelu posílá touš kupředu.
     
    41:15
    Michal Vodný pálil na pravém kruhu, ale kotouč se odráží jen na zadní hrazení za klec západočeského celku.
     
    41:38
    Třebíč musí začít zase jen od své svatyně, Daniel Poizl má kotouč na čepeli a čeká na to, až oba celky prostřídají hráče.
     
    42:05
    David Michálek spěchá za nahozeným kotoučem kupředu, ten však nechytil a na druhou stranu zase míří Tomáš Vracovský, kterého stihl zakřižovat Adam Gajarský.
     
    42:38
    Tomáš Rohan nyní špatně rozehrál a Třebíčští se tak opět dostávají do pásma Baníku, kde je u hrazení na kotouči Adam Gajarský.
     
    43:05
    Petr Vodička nyní hodně tvrdě sestřelil u hrazení hokejkou do zad Adama Gajarského a může být rád, že nevyfasuje dvě trestné minuty.
     
    43:38
    Hraje se zatím pěkně v rytmu na rozdíl od druhého dějství, skoro se nepřerušuje, což vyhovuje Baníku. Ondřej Jurčík spěchá po pravém hrazení rychle vpřed.
     
    44:04
    Vojtěch Tomi se snažil na pravé straně protáhnout přes útočnou modrou, jenže Tomáš Rohan mu vjel do třetiny a tak se píská ofsajd.
     
    44:38
    Marek Sloboda se dostal na pravém kruhu k zakončení, jenže jeho rána šla přímo do náruče předem připraveného Pavla Jekela.
     
    45:04
    Marek Sloboda ale znovu získává kotouč na zadním mantinelu a přihrává ho Haškovi, jehož pokus ale sráží do bezpečí Jiří Hunkes.
     
    45:27
    Po zákroku Jekela proti nahození od modré čáry se pošťuchují Jiří Hunkes s Tomášem Jandusem, sudí vše řeší bez toho, aby museli vylučovat.
     
    45:28
    Oldřich Cichoň podrží v lapačce ránu z pravé strany od modré čáry, kterou na jeho klec poslal nejspíš Jan Mlčák.
     
    45:49
    Matěj Psota se snažil prodrat kupředu na pravé straně, jenže pas dostal trochu nešťastně pod brusle a puk se mu mezi nimi zapletl.
     
    46:01
    Ladislav Bittner nyní neudržel kotouč na modré čáře a když pak puk posunul za ni, odpískal čárový sudí správně ofsajd.
     
    46:04
    Nahození Dominika Sklenáře ze středního pásma zkrotí Oldřich Cichoň v pohodě pod svou lapačkou, Vodného, který před ním stál, ještě přijel odstavit Tomi.
     
    46:34
    O kotouč se bojuje v rohu hrací plochy za svatyní Sokolova, Oldřich Cichoň chytá střelu z ostrého úhlu, kterou na něj poslal Martin Šťovíček.
     
    46:49
    Vítězslav Bílek a David Tureček se srazili ve středním pásmu, na led padl hráč Baníku. Sudí ale pískat nebudou, hra bude pokračovat.
     
    47:16
    Hokejisté Horácké Slavie drží touš za svou svatyní, Václav Krliš jej na pravé straně protečoval do pásma Baníku, kde je ale Petr Vodička.
     
    47:38
    Daniel Přibyl získal kotouč v rohu kluziště a předává ho na Jakuba Konečného, jehož ale hráči Třebíče vytlačili za modrou čáru.
     
    48:04
    Vojtěch Tomi spěchá po pravém křídle kupředu, jenže kotouč mu ujel z čepele a rozehrávat tak bude Jan Mlčák.
     
    48:37
    Tomáš Jandus nyní nestihl odehrát kotouč před napadajícím soupeřem a Jan Mlčák mohl střílet z levé strany od modré čáry, klec Baníku však minul.
     
    49:04
    Patrik Kadeřávek vyhazuje kotouč až na útočnou modrou, kde Daniel Poizl prohazuje Tomáše Janduse, ale kupředu se s pukem moc nedostal.
     
    49:26
    David Tureček nyní poslal kotouč přes všechny čáry, ale sudí zrušili signalizaci icingu kvůli Cichoňovi, jenž vypadal, že chce hrát.
     
    49:50
    Radek Jeřábek už si chystal ránu na pravé straně, ale puk na něj směřující srazila brusle Michala Furcha do brankoviště, kde touš přikryl Pavel Jekel lapačkou.
     
    50:16
    Jiří Hunkes musí zase rozehrávat až od své klece, nyní prudkým pasem vyslal kupředu Erika Meluzína, před nímž odehrává puk Jan Pohl.
     
    50:37
    Erik Meluzín vystřelil nyní z pravého kruhu, jenže brankář Oldřich Cichoň jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou Nedvídka.
     
    51:04
    Michal Furch drží puk za svou klecí a čeká, až mu dostřídají spoluhráči, následně si vybírá pas na Lukáše Formana.
     
    51:49
    David Tureček se snažil prokličkovat obranou Sokolova na útočné modré, proti dvěma protivníkům však hrací předmět ztrácí.
     
    52:16
    Jaromír Kverka se protáhl na pravém mantinelu a nahazuje puk za klec soupeře. Hokejisté Třebíče následně poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    52:37
    Horácké Slavii běží čas strašně rychle a začíná jí docházet. Ondřej Jurčík mezitím v obranném pásmu předává puk na Jeřábka.
     
    53:05
    Michal Vodný si šikovně na levém křídle prohodil dva soupeře, jenže pak to měl k puku za klecí Baníku hrozně daleko.
     
    53:07
    Vojtěch Tomi se nyní prodral po podklouznutí Mlčáka na pravém křídle ke střele. Přední tyč však minul. Jan Mlčák si nejspíš natáhl tříslo, přijít pro něj musel lékař, který ho vede rovnou do kabin.
     
    53:37
    Hokejisté Třebíče se snažili omést puk o levé hrazení, Lukáši Formanovi se však kotouč vrací jako bumerang zpět na obrannou modrou.
     
    54:04
    Michal Furch prohodil kotouč po pravém hrazení za klec Baníku, kde je však první František Klejna, který zase odpálí puk na druhou stranu hrací plochy.
     
    54:26
    Pavel Jekel drží puk, který byl nastřelen za jeho klec, na své velké holi a následně ho předává k rozehrávce Poizlovi.
     
    54:49
    Jan Pohl nyní obětavě padl do přihrávky Dominika Sklenáře a srazil kotouč do rohu hrací plochy. Výborná defenzivní práce.
     
    55:08
    Celek z Vysočiny zas a znovu jen hází puky za klec Baníku, nevím, co tímhle chtějí hokejisté Horácké Slavie vymyslet. Václav Krliš nyní také nic většího nevymyslel.
     
    55:38
    Celkem v pohodě vyváží puk zpoza své klece Vodička, jenž vyslal kupředu Jakuba Konečného, jenž šel málem do úniku, ke kterému mu ale chyběly dva kroky.
     
    56:22
    Dominik Sklenář na pravém kruhu také nedokázal nic velkého vymyslet, dva bránící soupeři mu zastoupili cestu a o hrací předmět jej obrali.
     
    56:51
    Patrik Kadeřávek rozehrává z obranné modré, kotouč letí po prknech do třetiny Třebíče, kde ho sbírá Lukáš Forman.
     
    57:18
    David Michálek zachytil vyhozený puk na modré čáře, posunul ho doleva na Lukáše Formana a ten pálil na klec Baníku. Oldřich Cichoň připravený.
     
    57:18
    Kamil Pokorný si bere oddechový čas, jeho hráči se k němu sjíždějí, teď už bude hrát Třebíč všechno, nebo nic, Pavel Jekel jde na střídačku! Celek z Vysočiny v šesti bruslařích na hrací ploše!
     
    57:26
    Baník právě vstřelil branku!
    Je hotovo, v semifinále play-off bude Sokolov! Baník vyhrál buly před svou klecí, Tomáš Jandus pálil z půlící čáry do tyče, od ní se puk odrazil před bránu, kde dal nejsnazší gól kariéry MAREK SLOBODA, jenž přidává trefu na 3:0 a posílá Západočechy mezi nejlepší 4 týmy Chance ligy! Asistence: Tomáš Jandus, Tomáš Rohan.
    57:26 Marek SLOBODA - 3:0
     
    58:04
    Horácká Slavia drží kotouč za vlastní svatyní, přechod přes útočnou modrou se jí ale následně nepovedl, David Michálek byl v pásmu Baníku moc brzy.
     
    58:37
    Vhazování ve středním pásmu vyhráli hráči Baníku a Daniel Přibyl získal puk. Po levé straně může postupovat rychle kupředu.
     
    59:04
    Pavel Jekel rozehrává zpoza vlastní klece, následně Matěj Psota nepřešel na levé straně útočnou modrou, puk je na střídačce Baníku. Zimní stadion v Sokolově už slaví postup do semifinále.
     
    59:26
    Horácká Slavia přetlačila na pravém hrazení beky Sokolova, Ladislav Bittner to nakonec zvládl a přihrával za sebe na modrou Lukáši Formanovi, jenž ale dokonale dokumentuje zmar Třebíče – puk mu přeskočil hůl.
     
    59:38
    Západočeši vyhazují puk do středního pásma, Erik Meluzín naposledy hází kotouč do útočného pásma, Petr Vodička se stahuje za vlastní klec... no sudí by měli vylučovat, v čase 00:02 už byla celá střídačka Sokolova na hrací ploše... ale to už není důležité.
     
    Konec zápasu.
     
    Historický úspěch tak slaví celek HC Baník Sokolov, který poráží mužstvo Horácké Slavie Třebíč ve čtvrtfinálové bitvě 3:1 na zápasy a poprvé v dějinách postupuje mezi nejlepší čtyři týmy české druhé nejvyšší hokejové soutěže! Gratulujeme!
     
    SK Horácká Slavia Třebíč musí být hrozně zklamaná. V základní části letos předvedla parádní výkony, dlouhou dobu se držela na samé špici Chance ligy. Jenže v závěru ročníku šla její forma spíše dolů a výsledek v play-off to jasně dokumentuje. Dnes nenašla prakticky nic, čím by Baník ohrozila. Zvlášť ve třetí třetině to už byla ze strany celku z Vysočiny trochu křeč. Přesto mohou hokejisté Třebíče odjet se vztyčenou hlavou, za celkový výkon se v tomto ročníku rozhodně stydět nemusí, v tom příštím to chce ale lépe načasovat formu směrem k závěru sezóny. Já zdravím tamního hokejového fotografa Jiřího Mokrého a věřím, že ani on nebude nad výsledkem svého celku příliš smutnit.
     
    A my ještě jednou zopakujme, že HC Baník Sokolov je letos vůbec prvním účastníkem semifinále play-off! Na své protivníky si musí počkat, protože žádný jiný tým ještě své místo mezi elitní čtveřicí jisté nemá. A my se můžeme jen dohadovat, kam to letos celek ze západních Čech může dotáhnout... do finále? Do extraligy?... Na to si ale ještě budeme muset počkat. Dnešní večer však jednoznačně patří všem hokejovým příznivcům bývalého Falknova nad Ohří, kteří dnes určitě budou mocně slavit úspěch svého celku!
     
    A my ještě pojďme shrnout závěrečný duel čtvrtfinálové série. Baník vedl nad Horáckou Slavií po čtyřiceti minutách 2:0 a pro třetí dějství dostal jasný úkol – bránit, bránit a bránit. Opravdu jsme v závěrečné třetině neviděli žádný hezký hokej. Sokolov číhal na soupeře ve středu kluziště a hra se tak změnila v přehazovanou, kdy kotouče létaly za obě klece, ale do šancí se oba celky dostávaly sporadicky. Přitom čas rychle utíkal, což přesně zapadalo do not Západočechů. Nelze než pogratulovat trenéru Martinu Štrbovi k jeho správně zvolené taktice a jeho svěřencům k jejímu preciznímu provedení. V závěru duelu pak Marek Sloboda poté, co Jandus trefil tyč, zpečetil svým nejsnazším gólem v kariéře postup Baníku do semifinále play-off Chance ligy.
     
    Střely na bránu v celém utkání:

    HC Baník Sokolov – 20 (8, 10, 2)
    SK Horácká Slavia Třebíč – 32 (14, 13, 5)
     
    Nezapomeňme také zmínit skvělý výkon a vychytané čisté konto mladého brankáře Baníku Oldřicha Cichoně, jenž si dnes za své představení zaslouží absolutorium.
     
    Dnešní postup Sokolova do semifinále play-off Chance ligy sledovalo přímo na Zimním stadionu na západě Čech 1014 diváků.
     
    A tímto hodnocením se s vámi rozloučím. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:56:59)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. J. Konečný (Radek Jeřábek), 4. V. Bílek (J. Novák, Vracovský), 58. M. Sloboda (T. Jandus, T. Rohan)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (A. Beran) – J. Pohl, Radek Jeřábek, J. Novák, Kadeřávek, Klejna, Vodička, A. Rulík – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.
    Trenér: Martin Štrba.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Popela – Ferda (A), D. Michálek, Gajarský – D. Sklenář, Vodný (A), Střondala – Meluzín, Nedvídek, Krliš – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Bejček, Valenta – Jindra, Štofa.

    Diváci: 1014
    Sokolov 3 1 Třebíč
    #1 Čtvrtek 10.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 1:2
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 4:2
    #3 Pondělí 14.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 4:3 po prodl.
    #4 Úterý 15.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 3:0
    thejrc.org