Ottawa – Arizona 3:5 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
3:0 (2:0, 0:0, 1:0) Stav série: 3:1
SK Horácká Slavia Třebíč
Úterý 15.03.2022, 18:00 • Zimní stadion, Sokolov • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A my ještě jednou zopakujme, že HC Baník Sokolov je letos vůbec prvním účastníkem semifinále play-off! Na své protivníky si musí počkat, protože žádný jiný tým ještě své místo mezi elitní čtveřicí jisté nemá. A my se můžeme jen dohadovat, kam to letos celek ze západních Čech může dotáhnout... do finále? Do extraligy?... Na to si ale ještě budeme muset počkat. Dnešní večer však jednoznačně patří všem hokejovým příznivcům bývalého Falknova nad Ohří, kteří dnes určitě budou mocně slavit úspěch svého celku!
     
    SK Horácká Slavia Třebíč musí být hrozně zklamaná. V základní části letos předvedla parádní výkony, dlouhou dobu se držela na samé špici Chance ligy. Jenže v závěru ročníku šla její forma spíše dolů a výsledek v play-off to jasně dokumentuje. Dnes nenašla prakticky nic, čím by Baník ohrozila. Zvlášť ve třetí třetině to už byla ze strany celku z Vysočiny trochu křeč. Přesto mohou hokejisté Třebíče odjet se vztyčenou hlavou, za celkový výkon se v tomto ročníku rozhodně stydět nemusí, v tom příštím to chce ale lépe načasovat formu směrem k závěru sezóny. Já zdravím tamního hokejového fotografa Jiřího Mokrého a věřím, že ani on nebude nad výsledkem svého celku příliš smutnit.
     
    Historický úspěch tak slaví celek HC Baník Sokolov, který poráží mužstvo Horácké Slavie Třebíč ve čtvrtfinálové bitvě 3:1 na zápasy a poprvé v dějinách postupuje mezi nejlepší čtyři týmy české druhé nejvyšší hokejové soutěže! Gratulujeme!
    57:26 Marek SLOBODA - 3:0
     
    57:26
    Baník právě vstřelil branku!
    Je hotovo, v semifinále play-off bude Sokolov! Baník vyhrál buly před svou klecí, Tomáš Jandus pálil z půlící čáry do tyče, od ní se puk odrazil před bránu, kde dal nejsnazší gól kariéry MAREK SLOBODA, jenž přidává trefu na 3:0 a posílá Západočechy mezi nejlepší 4 týmy Chance ligy! Asistence: Tomáš Jandus, Tomáš Rohan.
     
    57:18
    Kamil Pokorný si bere oddechový čas, jeho hráči se k němu sjíždějí, teď už bude hrát Třebíč všechno, nebo nic, Pavel Jekel jde na střídačku! Celek z Vysočiny v šesti bruslařích na hrací ploše!
     
    53:07
    Vojtěch Tomi se nyní prodral po podklouznutí Mlčáka na pravém křídle ke střele. Přední tyč však minul. Jan Mlčák si nejspíš natáhl tříslo, přijít pro něj musel lékař, který ho vede rovnou do kabin.
     
    50:37
    Erik Meluzín vystřelil nyní z pravého kruhu, jenže brankář Oldřich Cichoň jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou Nedvídka.
     
    39:27
    Martin Šťovíček dostal kotouč na osu hřiště, následně zvládl vypálita Oldřich Cichoň si připisuje ne úplně snadný zákrok vyrážečkou.
     
    37:27
    Daniel Přibyl nyní prudce přihrál z pravého hrazení do předbrankového prostoru, kde Jaromír Kverka nedokázal nasměrovat rychlou přihrávku na klec Třebíče, přední tyč o fous minul!
     
    34:02
    Jiří Hunkes nakonec dostal puk na vrchol pravého kruhu a vyslal na klec Třebíče projektil, který měl rychlost! Přesnost ale byla slabší, touš trefil Cichoně přímo do pupku.
     
    30:05
    Daniel Poizl dostal kotouč na modrou čáru, vyjel na vrchol kruhů, jenže jeho ostrou ránu na lapačku chňape Oldřich Cichoň do své rukavice! Krásná akce z obou stran!
     
    29:01
    Stanislav Vrhel se vrací na trestnou lavici a ačkoliv se diví, tak ve skutečnosti nemá čemu. Soupeře zezadu srazil ve velké nájezdové rychlosti, přitom protivník o něm vůbec nevěděl. Dvě minuty za krosček jsou na místě. Přesilovka pro Třebíč.
     
    27:38
    Vojtěch Střondala dostal kotouč na pravý kruh a okamžitě střílel, dobře umístěnou ránu na zadní tyč obětavě blokuje Tomáš Jandus.
     
    26:40
    Stanislav Vrhel si v rohu kluziště počínal poněkud nešikovně, když podrazil otloukánka tohoto duelu Davida Michálka, jenž už zase bolestivě mizí na střídačce celku z Vysočiny. Pro svůj tým teď získal dvě minuty přesilovky.
     
    26:27
    Velké štěstí pro Baník! Václav Krliš se nakonec dostal ke střele od levého hrazení, kterou Oldřich Cichoň trochu nevědomky vyrážečkou srazil na led a puk proskákal kolem bližší tyče na boční síť! Brankář Sokolova ale vůbec netušil, kde hrací předmět je.
     
    23:28
    Daniel Přibyl se dostal do obrovské šance, sám stál před klecí soupeře, Jekelovi udělal bekhendovou kličku, po níž puk skončil na tyči svatyně Třebíče!
     
    18:01
    Obrovská smůla Třebíče! Kotouč se po sražené střele zprava odrazil na levý kruh, kde na Michala Vodného zívala polovina prázdné klece, forvard Horácké Slavie však svým projektilem trefil jen bližší tyč klece Cichoně!
     
    15:54
    Vojtěch Tomi měl nejprve šanci na pravém kruhu, jenže svou ránu poslal jen do Jekela, následně do gólmana Třebíče ještě sekl, za což jde na trestnou lavici a uvidíme hru ve čtyřech. Že ho pak řádně zpacifikovali dva beci Horácké Slavie už sudí neřeší.
     
    15:08
    Adam Gajarský hasil průšvih Třebíče, když v úniku u obranné modré poslal k zemi unikajícího Vítězslava Bílka, za což ale fasuje dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    09:20
    Marek Sloboda se díky svým rychlým nohám prodral na pravý kruh a zkusil ránu ke vzdálenější tyči na vyrážečku, dobrý zákrok Pavla Jekela.
    03:59 Vítězslav BÍLEK - 2:0
     
    03:59
    Baník právě vstřelil branku!
    Baník využívá početní výhodu a vede už 2:0! Západočeši zahráli z levého kruhu na modrou čáru, podél níž přenesli hru doprava a VÍTĚZSLAV BÍLEK ostrým projektilem z větší vzdálenosti dostal puk do sítě Jekela, jenž se tentokrát nepřesunul včas a musí lovit touš ze své svatyně. Hned na startu utkání odskakuje Sokolov svému soupeři do vedení o dvě branky a má velkou výhodu. Asistence: Jan Novák, Tomáš Vracovský.
     
    02:37
    A Západočeši si navíc zahrají také první přesilovku utkání, dvě trestné minuty za podrážení vyfasoval Matěj Psota.
    02:20 Jakub KONEČNÝ - 1:0
     
    02:20
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov otevírá střelecký účet večera a jde na startu utkání do vedení! Radek Jeřábek vystřelil od modré čáry na klec Třebíče, David Michálek srazil jeho ránu přímo na hůl JAKUBA KONEČNÉHO, který projektilem z vrcholu kruhů pod horní tyč poslal puk do sítě Horácké Slavie a Baník vede 1:0! Asistence: Radek Jeřábek.
     
    00:49
    Jan Novák dostal kotouč na pravý kruh, odkud pálil na vzdálenější tyč, jenže Pavel Jekel předvedl skvělý zákrok vyrážečkou a jeho pokus zneškodnil. Následně si poradil i s pokusem Konečného od hrazení.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. J. Konečný (Radek Jeřábek), 4. V. Bílek (J. Novák, Vracovský), 58. M. Sloboda (T. Jandus, T. Rohan)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (A. Beran) – J. Pohl, Radek Jeřábek, J. Novák, Kadeřávek, Klejna, Vodička, A. Rulík – J. Konečný, Kverka (A), D. Přibyl – Jurčík (A), Vrhel, Tomi – T. Jandus, Hašek, M. Sloboda – Vracovský, T. Rohan (C), V. Bílek.
    Trenér: Martin Štrba.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – Mlčák, Hunkes, L. Forman, M. Furch, Poizl, Tureček, Popela – Ferda (A), D. Michálek, Gajarský – D. Sklenář, Vodný (A), Střondala – Meluzín, Nedvídek, Krliš – Šťovíček, L. Bittner (C), Psota.
    Trenér: Kamil Pokorný.

    Rozhodčí: Bejček, Valenta – Jindra, Štofa.

    Diváci: 1014
    Sokolov 3 1 Třebíč
    #1 Čtvrtek 10.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 1:2
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:30
    Třebíč - Sokolov 4:2
    #3 Pondělí 14.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 4:3 po prodl.
    #4 Úterý 15.03.2022 • 18:00
    Sokolov - Třebíč 3:0
    thejrc.org