Minnesota – Boston 4:2 (kon.) | Ottawa – Columbus 1:4 (kon.) | Seattle – Tampa 1:4 (kon.)
Calgary – New Jersey 6:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 17.03.2022, 00:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Ottawou a Columbusem.
     
    Ottawa Senators

    Lze téměř s jistotou říct, že Senátoři do letošního ročníku play-off neproniknou. Ve Východní konferenci totiž okupují až čtrnáctou pozici, přičemž na osmý Washington ztrácí už propastných sedmadvacet bodů. Navíc ani aktuální forma není dobrá, svěřenci kouče Smitha disponují dvěma porážkami v řadě, po Chicagu nestačili výsledkem 3:5 ani na Kojoty z Arizony. Nejproduktivnějším hráčem týmu je americký útočník a kapitán Brady Tkachuk se 44 body.
     
    Columbus Blue Jackets

    Ačkoli je na tom Columbus tabulkově lépe, tak ani v jeho případě to nevypadá s postupem příliš slibně. Ve Východní konferenci se nachází na první nepostupové deváté příčce, nicméně manko na osmé Washington je velké, už jedenáctibodové. Každopádně šance stále existuje a Modrokabátníci určitě zabojují. To ostatně potvrdili proti Minnesotě, s níž vyrovnali v poslední minutě a v nájezdech rozhodl Činachov. Na vítězství nad Wild posléze navázali proti Vegas, které na domácím ledě zdolali 6:4. Týmové produktivitě vévodí šestadvacetiletý Dán Oliver Bjorkstrand se 45 body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ)
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, P. Kelly, Tierney.
    Trenér: D. J. Smith

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, G. Carlsson – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Domi – Činachov, Kuraly, J. Voráček – Bemström, Danforth, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: South, Joannette – Brisebois, Fournier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Ottawou a Columbusem odstartoval! I vzhledem k postavení v tabulce jsou mírným favoritem hosté, ale Senátoři rozhodně nejsou bez šance.
     
    00:34
    Kanadský celek navíc poženou opředu fanoušci. Ti nyní hlasitě podporovali Joshe Norrise, který si po mantinelu posunul puk příliš prudce, za bránou jej zastavil gólman Merzlikins.
     
    01:26
    Levou stranou dojel Gustav Nyquist až do levého kruhu, odkud sáhl ke svižné ráně zápěstím na přední tyč. Forsberg zasahovat nemusel, kotouč narazil do bočního oblouku.
     
    01:50
    Protiútok Senátorů neměl dlouhého trvání. Nick Holden zkusil obloučkem vyslat do úniku Austina Watsona, ten nezvládl náročné zpracování.
     
    02:19
    A tak je tu znovu Columbus. Eric Robinson si srovnal kus černé gumy na střelu v levém kruhu, odkud střílel do středu brány, švédský gólman Anton Forsberg změnu skóre nepřipustil.
     
    02:48
    Sám proti třem Tim Stützle neměl moc šancí na úspěch. Přesto zabojoval a moc nechybělo, o hrací předmět jej připravil až poslední bránící Andrew Peeke.
     
    03:12
    Situaci dvou proti dvěma řešil Parker Kelly nahozením od pravého mantinelu. Elvis Merzlikins reagoval včas a vyrážečkou touš odrazil do ochranné sítě.
     
    03:45
    Defenzivní povinnosti si Josh Brown splnil na jedničku. Skvěle odcouval s Oliverem Bjorkstrandem, jemuž ve finále vypíchl puk z pod hokejky.
     
    04:14
    Na první větší příležitost stále čekáme. Erik Brännström zkusil zajímavé zakončení přes obránce, trefil však jenom brusli Werenskiho.
     
    04:22
    První přesilovou hru si zahraje hostující Columbus. Zákrok z kategorie zbytečných předvedl Brady Tkachuk, když u mantinelu ve středním pásmu mimo dění hry nedovoleným bráněním zastavil v cestě Roslovice.
     
    05:08
    Zasloužené ovace pro Antona Forsberga! Ten nejprve vyrazil střelu Laineho, levým betonem si poradil i s dorážkou Bjorkstranda. Ale to nebylo vše! Do pravého kruhu následně dostal nabito Jack Roslovic, proti němuž se švédský gólman fantasticky přesunul k levé tyčce a vykouzlil efektní zákrok lapačkou.
    05:08 Těžké tři zákroky Forsberga v krátkém časovém sledu
     
    05:38
    Vzápětí ale chyba domácího gólmana Forsberga, který chtěl spoluhráčům pomoci a vyhodit po mantinelu. Jenže kotouč nabral příliš zpříma a vyhodil jej úplně mimo hrací plochu, za což si vysloužil trest na dvě minuty. Hosté disponují 44 vteřinovou početní převahou pěti proti třem. Trest za brankáře odpyká Arťom Zub.
     
    06:25
    Trest Tkachuka je minulostí, domácí ve čtyřech. Hosté si nepracovali takový tlak, jaký by nejspíše sami chtěli. Největší šanci měl Oliver Bjorkstrand, proti jehož střele se Forsberg přesunul a zasáhl levým betonem.
     
    06:50
    Ne, hostům přesilová hra nevychází, a to ani ta klasická. Eric robinson nahodil za bránu, kde touš sebral Arťom Zub a odpálil ho až za Merzlikinse.
     
    07:11
    Zničehonic mohl skórovat Max Domi. Odrazil se k němu hrací předmět k levé tyčce soupeřovy svatyně, bekhendem ovšem nedokázal zvednout puk nad beton brankáře.
     
    07:40
    Domácí v plném počtu, první krizovou chvilku střetnutí tak přestáli bez úhony. Zachary Sanford následně dostal Senátory z pod tlaku obloučkem do střední třetiny.
     
    08:20
    Utkání probíhá delší dobu bez přerušení. Pomalejšího střídání soupeře chtěl využít Gabriel Carlsson, avšak rychlostní schopnosti Danfortha podcenil, poslal mu příliš dlouhý pas.
     
    08:56
    Muži v pruhovaném museli Columbusu odpískat zakázané uvolnění. Jake Bean jednal pod tlakem, Sean Kuraly jeho prudký nástřel netečoval.
     
    09:05
    Krátce po vhazování pálil od levého mantinelu Josh Brown. Elvis Merzlikins na tento projektil od počátku velmi dobře viděl, kotouč uschoval v lapačce.
     
    09:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři přežili těžké chvilky a sami se ujímají vedení! Tierney posunul touš na modrou Chabotovi, který se prohnal kolem svého osobního strážce, aby následně z levého kruhu nahrál před bránu TYLERU ENNISOVI a ten bekhendem nasměroval kus černé gumy z první za bezmocného Merzlikinse. Asistence: Thomas Chabot a Chris Tierney.
    09:48 Tyler ENNIS - 1:0
     
    10:30
    Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Oliver Bjorkstrand naznačil střelu, načež nahrál Jakubu Voráčkovi, ten z poměrně velkého úhlu minul bránu.
     
    11:11
    Neuspěl ani Eric Robinson. Antona Forsberga zkusil překvapit ránou z velkého úhlu, to by ovšem nejprve musel trefit cílový prostor.
     
    11:52
    Na gólmana Ottawy si nepřišel ani Gustav Nyquist. Švédský forvard vyzkoušel zakončení z levého kruhu mezi betony, krajan v dresu soupeře je však srazil k sobě včas.
     
    12:06
    Patrik Laine zády k soupeřově brány příliš dlouho váhal s pukem na hokejce. Inkasoval tvrdý hit zezadu od Nikity Zajceva, v důsledku čehož o hrací předmět přišel.
     
    12:44
    Akci domácího mužstva zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Alex Formenton udělal před útočnou modrou neočekávanou kličku, do ofsajdu jej vystavil Austin Watson.
     
    13:03
    V souboji jeden na jednoho Eric Robinson proti Eriku Brännströmovi neuspěl. Obránce vystihl kličku po mantinelu a bekhendem zvedl puk do některého z hráčů na střídačce, takže muselo dojít k dalšímu přerušení hry.
     
    13:45
    Vyhození Colea Sillingera zastavil Arťom Zub, ale až ve středním pásmu. Jeho spoluhráči tak museli vyklidit útočné pásmo a začít odznova.
     
    14:22
    Velkou příležitost spálil Patrik Laine. Z pravého kruhu nemířil forhendem na zadní tyč vůbec zle, ale Forsbergova vyrážečka byla proti vyrovnání.
     
    14:46
    Další zákrok Antona Forsberga následoval proti Maxi Domimu. Očekával, že protihráč bude zleva zakončovat na přední tyčku, u níž nechal položený pravý beton.
     
    15:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! JACK ROSLOVIC akci nejprve začal, ve finále ji gólově zakončil. Puk posunul k mantinelu na Laineho, jenž přenesl hru doleva na Werenskiho. Obránce v přečíslení dvou na jednoho volil nahrávku právě Roslovicovi, pětadvacetiletý forvard poslal kotouč neomylně za brankovou čáru podél levého betonu gólmana. Asistence: Zach Werenski a Patrik Laine.
    15:13 Jack ROSLOVIC - 1:1
     
    15:50
    Columbus je v dosavadním průběhu lepším týmem, srovnání stavu je proto zcela zasloužené. Modrokabátníci už podnikají snahy na obrat.
     
    16:13
    Nikita Zajcev neměl komu a moc dobře věděl, že se k němu nebezpečně blíží Emil Bemström. Neriskoval a poslal puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    16:45
    Autor vyrovnávací trefy Jack Roslovic atakoval za bránou soupeře Joshe Browna. Přitom ovšem ztratil kontrolu o tom, kde puk je, takže obránce zvládl s přehledem rozehrát na Stützleho.
     
    17:08
    Jake Bean po pravém mantinelu pláchl Nicku Holdenovi. Zkusil od mantinelu překvapit Forsrberga z velkého úhlu, avšak rozvlnil jenom boční síťku.
     
    17:49
    Na druhé straně zakončoval výrazně nebezpečněji Thomas Chabot. Od modré čáry zakončoval těsně nad ledem na zadní, levou tyč, Merzlikins vykopl beton v poslední chvíli.
     
    18:29
    Pořádně musel zrychlit Arťom Zub, aby udržel na zádech krajana Vladislava Gavrikova. To se mu nakonec povedlo a po zadním mantinelu přenesl hru na osamoceného Holdena.
     
    18:59
    Nejproduktivnější hráč Blue Jackets v sezóně, Oliver Bjorkstrand, vyjel do levého kruhu, odkud vyzkoušel ránu zápěstím na zadní tyč. Proti gólu byla Forsbergova lapačka.
     
    19:13
    Ne, to se nepovedlo. Brady Tkachuk sice rozjel Alee Formentona, jenže tomu trvalo zpracování a s hlavou sklopenou k ledu schytal hit od Peekeho, domácí forvard skončil na ledě.
     
    19:31
    Snahu Columbusu o gól do šatny přerušil čárový rozhodčí. Zach Werenski zabojoval, nicméně kus černé gumy už celým objemem přejel modrou čáru. Ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 15.
     
    První třetina zápasu mezi Ottawou a Columbusem nabídla dva góly, po jednom na každé straně. Senátory poslal v 10. minutě do vedení Tyler Ennis, který využil výborné práce Chabota a po jeho pasu bekhendem nasměroval puk za gólmana. Aktivnější Columbus prolomil střelecké mlčení v 16. minutě, kdy Werenski v přečíslení nabil Jacku Roslovicovi, ten s přehledem propálil přesunujícího se Forsberga. Hosté mají více ze hry, avšak Anton Forsberg předvedl několik velmi pěkných zákroků, hlavně díky němu je skóre pro Ottawu tak příznivé.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:36.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Josh Norris přetlačil na vhazování Jacka Roslovica a tak jsou to domácí, kteří mohou zaútočit.
     
    20:39
    Stalo se, ale Connor Brown příliš daleko nedojel. Poté, co dojel do útočného pásma, k němu sjel Zach Werenski, který s kličkou po mantinelu počítal a puk uzmul pro sebe.
     
    21:09
    Elvis Merzlikins si nebyl úplně jistý, jestli po střele Bradyho Tkachuka drží kotouč mezi betony. Proto vyjel úplně z brankoviště, aby nehrozilo jeho vypadnutí a doskákání za brankovou čáru. Kotouč z brankáře však nevypadl.
     
    21:40
    Poté, co Thomas Chabot inkasoval tvrdý hit, odjel v předklonu na střídačku. Pro Ottawu by byla velká komplikace, pokud by její nejlepší obránce nemohl ze zdravotních důvodu v utkání pokračovat.
     
    22:22
    Max Domi si rozmyslel útočný výpad, protože by musel jet sám proti dobře rozestaveným třem protihráčům. Otočil se čelem k vlastní bráně a nahrál Carlssonovi.
     
    22:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, Modrokabátnici jsou o krok napřed! Asistence míří i na konto brankáře Merzlikinse, protože Lotyš za bránou zastavil puk pro Werenskiho a obránce dlouhým pasem vyslal do úniku ERICA ROBINSONA. Člen čtvrtého útoku dojel až do pravého kruhu, odkud vyprodukoval nechytatelnou ránu zápěstím do protějšího horního růžku. Asistence: Zach Werenski a Elvis Merzlikins.
    22:40 Eric ROBINSON - 1:2
     
    23:30
    Komplikace pro Ottawu nekončí. Thomas Chabot naskočil na led, kde udělal jednu otočku, vrátil se na střídačku a zamířil do útrob stadiónu. Nejspíše půjde o problém s levým ramenem.
     
    24:23
    Mezitím hra pokračuje a od modré čáry střílel Nick Holden. Elvis Merzlikins na tento pokus od počátku viděl a vyrážečkou jej odpálil nad horní tyčku.
     
    24:49
    Další zákrok lotyšského gólmana na sebe nenechal dlouho čekat. Převedl výborný přesun k levé tyčce, kde betonem zastavil pokus Connora Browna po ledě.
     
    25:03
    Anton Forsberg nechtěl zůstat pozadu, i on předvedl pěkný zákrok. Zmenšil střelecký úhel Oliveru Bjorkstrandovi a pokus zápěstím do pravé šibenice schoval v lapačce.
     
    25:38
    Austin Watson skončil za bránou soupeře na ledě a dožadoval se odpískání nedovoleného zákroku. Marně, rozhodčí posoudili zákrok Nyquista jako čistý.
     
    26:00
    Erik Brännström zvládl rozehrávku zpoza vlastní brány na jedničku. Počkal si na pohyb Danfortha, načež hrál na druhou stranu k volnému Zajcevovi.
     
    26:46
    Kdo naopak rozehrávku zpoza brány nezvládl, to byl hostující gólman Elvis Merzlikins. Stihl se ovšem bleskově vrátit mezi tři tyče a po zadovce Connora Browna schytal tvrdou ránu Tkachuka do masky.
     
    27:03
    Jakub Voráček ukázal výborný přehled ve hře, když po modré čáře posunul puk k levému mantinelu na Jacka Roslovica, jeho zpětnou nahrávku na českého útočníka však zastavil Josh Brown.
     
    27:40
    Domácí mají možnost vyrovnat v přesilové hře. Na trestnou lavici již usedl Patrik Laine, rozjetého Ennise zastavil jen za cenu hákování.
     
    28:12
    V levém kruhu párkrát zakvedlal s kotoučem Tim Stützle, aby následně i vypálil. Síť nerozvlnil, napálil před sebou stojícího Werenskiho.
     
    28:45
    Hokejisté v bílých dresech zvládli dvě vyhození v krátkém časovém sledu. Na Werenskiho navázal Jake Bean, Arťom Zub začíná od Forsberga.
     
    29:12
    Hosté dokonce při vlastním oslabení i zaútočili. Jack Roslovic je při chuti a chtěl přidat do individuálních statistik druhý gól, zleva ale tentokráte mířil vedle brány.
     
    29:44
    Průnik středem vyzkoušel Zachary Sanford. Zastavil jej druhý protihráč Andrew Peeke, Formentonovi byl o chvíli později odpískán ofsajd. Patrik Laine se mezitím vrátil na ledovou plochu.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Columbus získal vedení zásluhou Erica Robinsona a nadále platí, že je aktivnějším týmem, takže náskok je zasloužený.
     
    30:36
    Po Chabotovi zamířil do útrob stadiónu také Tim Stützle. Jeho pohyb nebyl v pořádku, mladý německý forvard kulhal na pravou nohu. Komplikace Senátorů jsou větší a větší.
     
    31:25
    Teď ovšem nechybělo moc, aby domácí vrátili stav do vyrovnané podoby. Brady Tkachuk zprava nabil mezi kruhy Nicku Paulovi, jeho ránu z první vyrazil Merzlikins vyrážečkou.
     
    31:57
    Rychle na druhou stranu, kde Anton Forsberg neudržel ve výstroji nahození Jakea Beana. K dorážce se dostal Jegor Činachov, avšak síť nerozvlnil.
     
    32:30
    Po zisku kotouče vystartoval do protiútoku Jakub Voráček. Najel do útočného pásma, ale pak o puk přišel, sám proti dvěma obráncům neměl moc šancí na úspěch.
     
    32:55
    Andrew Peeke vyrobil velkou chybu a umožnil postupovat do slibné šance Bradymu Tkachukovi. Domácímu kapitánovi chytře zmenšil střelecký úhel Merzlikins, jenž proti jeho střele do horních pater brány předvedl parádní semafor, puk skryl v lapačce.
     
    33:33
    Finský útočník Patrik Laine si nevěřil na Arťoma Zuba, proto střílel přes něj. Ruský obránce skvěle zareagoval na ránu protihráče, levou bruslí ji zblokoval do rohu kluziště.
     
    33:57
    Forčekink nebyl Chrisi Tierneymu moc platný. Cole Sillinger udržel přehled ve hře a po zadním mantinelu přenesl na osamoceného Kuralyho.
     
    34:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Larsena odskakují do dvoubrankového vedení! Od modré nahodil Laine, jehož pokus JACK ROSLOVIC ztečoval jen do obránce Zajceva. Vzápětí ovšem tentýž hráč skvěle zareagoval a volný puk před brankovištěm napálil neomylně nad Forsbergovu lapačku. Asistence: Patrik Laine a Gabriel Carlsson.
    34:21 Jack ROSLOVIC - 1:3
     
    35:20
    Se Senátory mohlo být ještě hůř. Max Domi ale přečíslení tří proti jednomu nevyřešil vůbec dobře, pomalou nahrávku zblokoval jediný obránce Josh Brown za bránu.
     
    35:48
    Střelu na bránu vyprodukoval Erik Brännström. Puk zdánlivě schoval za Werenskiho, avšak Elvis Merzlikins si našel místečko, odkud na touš viděl po celou dobu, takže mu zákrok lapačkou moc starostí nenadělal.
     
    36:13
    Sean Kuraly musel rychle jednat, volil bekhendové nahození na soupeřovu svatyni. Tu trefil, nicméně Anton Forsberg zariskoval a rozehrál, kolem hokejky Gavrikova našel spoluhráče Zuba.
     
    36:52
    Viditelně rozladěný byl Tyler Ennis poté, co mu čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Situaci si ještě vyříkává s Formentonem, právě on jej do ofsajdu vystavil.
     
    37:05
    Alespoň jedna dobrá zpráva pro Ottawu, Tim Stützle je zpátky na ledové ploše v plné síle. Němec špatně rozehrál a ještě v útočném pásmu puk zastavil Jack Roslovic, zakončení z velkého úhlu mezi tři tyče nemířilo.
     
    37:39
    Kdo naopak prostor brány trefil, to byl z mezikruží domácí kapitán Brady Tkachuk. Oslavy mu přerušil Elvis Merzlikins včasným vykopnutím pravého betonu.
     
    38:01
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Zach Werenski. Od modré čáry vyprodukoval tvrdou dělovku, na níž gólman reagoval pozdě a měl velké štěstí, že puk prosvištěl nad břevnem.
     
    38:19
    Gustav Nyquist už mířil mezi tři tyče, ale tentokráte platilo, že Anton Forsbrg zareagoval skvěle a střelu forhendem švédského útočníka vytlačil lapačkou nad břevno.
     
    38:28
    Šance pro Ottawu vstřelit gól do šatny. Dvouminutový trest vyfasoval obránce Blue Jackets Andrew Peeke, jenž lehkým přidržením zabránil v kvalitním zakončení ze slibné pozice Watsonovi.
     
    39:07
    Úvodní půl minutu zvládl hosté ve čtyřech bez problémů. Arťom Zub si na ránu od modré nevěřil, načež po jeho chybné rozehrávce vychodil Werenski.
     
    39:48
    Kapitán Brady Tkachuk přenesl hru do levého kruhu, kde viděl Tima Stützleho. Německý útočník si na střelu nevěřil, místo toho volil střílený pas na bránu, na nějž adresát Connor Brown nedosáhl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 29.
     
    Prostřední dějství patřilo Columbusu, který dvěma vstřelenými góly zavelel k vítězství. Misky vah překlopil ve 23. minutě na stranu Blue Jackets Eric Robinson, jenž završil únik nechytatelnou ránou do pravé šibenice. Současnou podobu dal výsledku Jack Roslovic, který nejprve tečoval nahození Laineho do protihráče, napodruhé ovšem mířil neomylně na lapačku gólmana. Pokud chtějí domácí pomýšlet na bodový zisk, musí výrazně přidat, ve druhé třetině soupeři nestíhali.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Columbus do ní vstupuje s jasným cílem, a sice udržet vedoucí postavení až do závěrečné sirény. Od Ottawy lze ale očekávat velkou snahu směrem do ofenzivy.
     
    40:46
    Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili Senátoři s krátkou početní převahou, nicméně trest Patrika Laineho už vypršel. Finský útočník se okamžitě zapojil do výpomoci v defenzivě.
     
    41:22
    A byl to právě Patrik Laine, kdo mohl s Colem SIllingerem postupovat do situace dvou proti dvěma. Avšak nevěřil si a hrál směrem dozadu na Werenskiho.
     
    41:55
    Napodruhé už se Cole Sillinger nahrávky do útočného pásma dostal. Pěně si pak prohodil puk mezi dvojicí obránců, avšak na dlouhou hokejku střílel jen do betonu gólmana.
     
    42:09
    Protiútok Ottawy skončil odpískáním postavení mimo hru. Tim Stützle si nepohlídal postavení a dlouhý pas převzal až za útočnou modrou čárou.
     
    42:38
    Alex Formenton vymyslel zpoza brány zajímavou přihrávku, jejímž adresátem měl být Josh Norris. Spoluhráče však nenašel, pas zastavil Kuraly.
     
    43:21
    Za vlastní bránou pošetřil cenné vteřinky Andrew Peeke. Rozjel se v momentě, kdy začal sílit pískot domácích fanoušků, pro rozehrávku si zvolil ve střední třetině číhajícího Činachova.
     
    43:54
    Ruský forvard Činachov příliš daleko nedojel. Vyzval k souboji jeden na jednoho Joshe Browna, jenž však s kličkou po mantinelu počítal a soka na něj přimáčkl.
     
    44:12
    Max Domi si věřil na Arťoma Zuba, za jeho záda všem nepronikl. Na druhý pokus nabíjel mezi kruhy Bjorkstrandovi, rána dánského forvarda prosvištěla vysoko nad břevnem.
     
    44:44
    Nikita Zajcev neposlal Ottawu na kontakt. Elvis Merzlikins měl situaci pevně pod kontrolou a levým betonem puk odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    45:13
    Tlak Ottawy pokračoval. Nick Holden posunul puk do levého kruhu na Chrise Tierneyho, ten nechal vyniknout pro změnu Merzlikinsovu vyrážečku.
     
    45:54
    Na nedostatek práce si lotyšský gólman ve službách Blue Jackets v úvodu třetí části rozhodně stěžovat nemůže. Tentokráte úřadoval proti střele Norrise ze slotu, pravou ruku stihl přirazit k tělu.
     
    46:24
    Už to vypadalo, že Tim Stützle podnikne další z individuálních útočných výpadů, ale nakonec si chtěl narazit s Formentonem. Zpětnou nahrávku zastavil Peeke.
     
    46:59
    Další asistenci chtěl přidat do statistik Jakub Voráček. Vyzkoušel žabičku na obranu na Erica Robinsona, ovšem Josh Brown vyskočil a touš si hodil do hokejky.
     
    47:30
    Zach Werenski párkrát zakvedlal s kotoučem, aby jej před Tkachukem odpálil alespoň do střední třetiny. Sean Kuraly pak neuspěl v souboj proti Holdenovi.
     
    47:47
    Člen elitní útočné formace Connor Brown zkusil proskočit mezi dvěma obránci. Puk mezi nimi poslal, ale sám se nechal skřípnout do kleští.
     
    48:23
    Ottawa sice je aktivnějším týmem, ale marně usiluje o vytvoření gólové příležitosti. Erik Brännström pálil od modré příliš vysoko.
     
    48:49
    Přesněji nejspíše mířil Josh Brown, avšak s absolutní jistotou se tento fakt nedozvíme, protože proti němu zaklekl Justin Danforth a puk zblokoval do ochranné sítě.
     
    49:20
    V přehuštěném středu Patrik Laine neudržel kotouč na čepeli hole. Tělo před něj vložil Josh Norris, ten vzápětí nechal hrát Nikitu Zajceva.
     
    49:38
    Jakub Voráček správně očekával, že Tim Stützle na něj zkusí kličku na osu kluziště. Český forvard natáhl hokejku a německého protihráče o touš připravil.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Columbus udržuje dvoubrankové vedení, Ottawa i přes lepší herní projev marně usiluje o kontaktní trefu.
     
    50:38
    Za obránci zůstal opomenutý Max Domi. Kanadský forvard měl čas, ale zbrkle vystřelil bez větší přípravy z levého kruhu, křižný projektil Forsberg vyrazil levým betonem.
     
    51:09
    Rozehrávku z vlastního obranného pásma Gabriel Carlsson zvládl na jedničku. Po pravém mantinelu posunul hru na Laineho, jenž na jistotu protečoval touš do útočné třetiny.
     
    51:40
    Akci Senátorů zastavil ofsajd. Výraznou měrou se o něj přičinil Andrew Peeke, jenž vystoupil proti Tkachukovi, ten tak musel do kličky. S tím nepočítal Nick Paul, který přejel útočnou modrou o něco dříve.
     
    52:22
    Před bránou si klepl o nahrávku Oliver Bjorkstrand. Cole Sillinger jej zkusil najít, ale dánského forvarda skvěle pokryl Josh Brown, protihráči zamezil v pomýšlení na čtvrtý vstřelený gól.
     
    52:44
    Vytočení zpoza brány Bradymu Tkachukovi nevyšlo. Elvis Merzlikins měl dávno beton přilepený u tyčky, s přidržením kotouče si pomohl lapačkou.
     
    53:13
    Sám proti třem byl Patrik Laine prakticky bez šance. Finský útočník nicméně sympaticky zabojoval a málem i uspěl, zastavil jej až poslední bek Erik Brännström.
     
    53:51
    Vladislav Gavrikov moc dobře věděl, že se k němu blíží Alex Formenton. Zapřel se a snahu o hit bez problémů ustál, aby vzápětí uvolnil po zadním mantinelu Jakea Beana.
     
    54:12
    Hosté přesunuli hru do útočné třetiny. Jakub Voráček s hlavou nahoře přihrál na modrou Gavrikovovi, jeho ránu z první zvedl Forsberg do ochranné sítě.
     
    54:46
    Mohlo být hotovo. Gustav Nyquist vymyslel skvělou zadovku do předbrankového prostoru na Patrika Laineho, ten však z první o velký kus minul prostor u levé tyče.
     
    55:00
    Na hattrick útočil Jack Roslovic. V pravém kruhu si udělal prostor ke střele a zápěstím mířil na zadní tyč. Forsberg zasahovat nemusel, puk prosvištěl nad horní tyčkou.
     
    55:45
    Souboj v rohu kluziště obranného pásma Ottawy, tak přesně to Columbusu vyhovuje. Další našetření cenných vteřinek, vítězství je zase o něco blíž.
     
    56:21
    Senátoři však zbraně nesložili, to ani zdaleka. Colin White na sebe natáhl dva protihráče a do pravého kruhu nabil Paulovi, ten trefil gólmana do výstorje.
     
    56:55
    Hokejisté v černých dresech získali útočné pásmo a Anton Forsberg míří na střídačku! Svěřenci kouče Smitha zkouší štěstí v powerplay.
     
    57:19
    Skvělou práci odvedl Jack Roslovic. Vyvezl puk z obranného pásma a vypadalo to, že by kotouč mohl dovézt až do prázdné brány, ale výborně s e němu vrátil Erik Brännström, soupeře zpacifikoval čistým hitem.
     
    57:47
    Senátoři jsou zpět v útočné třetině. Z pravého kruhu pokusil střelecké štěstí Tyler Ennis, ani nadvakrát ovšem lotyšského gólmana Merzlikinse neprostřelil.
     
    58:18
    Elvis Merzlikins předvádí velmi jistý výkon. Rady si věděl i s pokusem Tima Stützleho od pravého mantinelu, kus černé gumy zastavil v lapačce.
     
    58:18
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. SEAN KURALY sice prohrál buly, ale po nepovedené rozehrávce soupeře puk získal a ještě z obranného pásma mířil přesně do středu odkryté soupeřovy klece. Bez asistence.
    58:23 Sean KURALY - 1:4
     
    59:17
    Hosté si závěr zápasu užívají. Z vrcholku levého kruhu střílel zápěstím na přední tyč Oliver Bjorkstrand, puk proletěl o pár decimetrů nad břevnem.
     
    59:51
    Ještě jednou si zaútočili i domácí. Colin White přihrál po levém mantinelu na modrou čáru Nicku Holdenovi, ránu do středu brány Merzlikins bez problémů ukryl ve výstroji.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Columbusu výlet do hlavního města Kanady zvládli na výbornou, Senátory z Ottawy porazili s přehledem 4:1.

    Úvod přitom vyšel lépe domácím, kteří se ujali vedení zásluhou Tylera Ennise. Od té doby už ovšem mířili do černého jenom hosté. Ještě v úvodním dějství vyrovnal Jack Roslovic, v tom prostředním udělali Blue Jackets důležitý krok k vítězství dalšími dvěma zásahy, když se trefili Eric Robinson a opět Jack Roslovic. Ottawa ve třetí třetině zabrala, ale na skvěle chytajícího Merzlikinse podruhé nevyzrála, při powerplay soupeře naopak pečetil vítězství hostů Sean Kuraly gólem do prázdné brány.

    Svěřenci kouče Larsena se díky vítězství přiblížili ve Východní konferenci osmému Washingtonu na rozdíl jedenácti bodů, šance na postup do play-off stále existuje. Ottawa zůstává předposlední, v jejím případě účast ve vyřazovací části nepřichází v úvahu.
     
    Utkání přihlíželo 10 087 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 37 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 58:34
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:47

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Roslovic (CBJ) – 2+0
    2. Elvis Merzlikins (CBJ) – 0+1, 30 zákroků
    3. Patrik Laine (CBJ) – 0+2
    Columbus se naladil na důležitý souboj s Washingtonem vítězstvím, v Ottawě zvítězil 4:1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:19:33)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Ennis (Chabot, Tierney) – 16. Roslovic (Werenski, Laine), 23. E. Robinson (Werenski, Merzlikins), 35. Roslovic (Laine, G. Carlsson), 59. Kuraly


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, P. Kelly, Tierney.
    Trenér: D. J. Smith

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, G. Carlsson – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Domi – Činachov, Kuraly, J. Voráček – Bemström, Danforth, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: South, Joannette – Brisebois, Fournier

    Diváci: 10 087
    bahis siteleri