Minnesota – Boston 4:2 (kon.) | Ottawa – Columbus 1:4 (kon.) | Seattle – Tampa 1:4 (kon.)
Calgary – New Jersey 6:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 17.03.2022, 00:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:23 Sean KURALY - 1:4
     
    58:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. SEAN KURALY sice prohrál buly, ale po nepovedené rozehrávce soupeře puk získal a ještě z obranného pásma mířil přesně do středu odkryté soupeřovy klece. Bez asistence.
     
    56:55
    Hokejisté v černých dresech získali útočné pásmo a Anton Forsberg míří na střídačku! Svěřenci kouče Smitha zkouší štěstí v powerplay.
     
    38:28
    Šance pro Ottawu vstřelit gól do šatny. Dvouminutový trest vyfasoval obránce Blue Jackets Andrew Peeke, jenž lehkým přidržením zabránil v kvalitním zakončení ze slibné pozice Watsonovi.
    34:21 Jack ROSLOVIC - 1:3
     
    34:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Larsena odskakují do dvoubrankového vedení! Od modré nahodil Laine, jehož pokus JACK ROSLOVIC ztečoval jen do obránce Zajceva. Vzápětí ovšem tentýž hráč skvěle zareagoval a volný puk před brankovištěm napálil neomylně nad Forsbergovu lapačku. Asistence: Patrik Laine a Gabriel Carlsson.
     
    27:40
    Domácí mají možnost vyrovnat v přesilové hře. Na trestnou lavici již usedl Patrik Laine, rozjetého Ennise zastavil jen za cenu hákování.
    22:40 Eric ROBINSON - 1:2
     
    22:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, Modrokabátnici jsou o krok napřed! Asistence míří i na konto brankáře Merzlikinse, protože Lotyš za bránou zastavil puk pro Werenskiho a obránce dlouhým pasem vyslal do úniku ERICA ROBINSONA. Člen čtvrtého útoku dojel až do pravého kruhu, odkud vyprodukoval nechytatelnou ránu zápěstím do protějšího horního růžku. Asistence: Zach Werenski a Elvis Merzlikins.
    15:13 Jack ROSLOVIC - 1:1
     
    15:13
    Columbus právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! JACK ROSLOVIC akci nejprve začal, ve finále ji gólově zakončil. Puk posunul k mantinelu na Laineho, jenž přenesl hru doleva na Werenskiho. Obránce v přečíslení dvou na jednoho volil nahrávku právě Roslovicovi, pětadvacetiletý forvard poslal kotouč neomylně za brankovou čáru podél levého betonu gólmana. Asistence: Zach Werenski a Patrik Laine.
    09:48 Tyler ENNIS - 1:0
     
    09:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři přežili těžké chvilky a sami se ujímají vedení! Tierney posunul touš na modrou Chabotovi, který se prohnal kolem svého osobního strážce, aby následně z levého kruhu nahrál před bránu TYLERU ENNISOVI a ten bekhendem nasměroval kus černé gumy z první za bezmocného Merzlikinse. Asistence: Thomas Chabot a Chris Tierney.
     
    05:38
    Vzápětí ale chyba domácího gólmana Forsberga, který chtěl spoluhráčům pomoci a vyhodit po mantinelu. Jenže kotouč nabral příliš zpříma a vyhodil jej úplně mimo hrací plochu, za což si vysloužil trest na dvě minuty. Hosté disponují 44 vteřinovou početní převahou pěti proti třem. Trest za brankáře odpyká Arťom Zub.
    05:08 Těžké tři zákroky Forsberga v krátkém časovém sledu
     
    05:08
    Zasloužené ovace pro Antona Forsberga! Ten nejprve vyrazil střelu Laineho, levým betonem si poradil i s dorážkou Bjorkstranda. Ale to nebylo vše! Do pravého kruhu následně dostal nabito Jack Roslovic, proti němuž se švédský gólman fantasticky přesunul k levé tyčce a vykouzlil efektní zákrok lapačkou.
     
    04:22
    První přesilovou hru si zahraje hostující Columbus. Zákrok z kategorie zbytečných předvedl Brady Tkachuk, když u mantinelu ve středním pásmu mimo dění hry nedovoleným bráněním zastavil v cestě Roslovice.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Ennis (Chabot, Tierney) – 16. Roslovic (Werenski, Laine), 23. E. Robinson (Werenski, Merzlikins), 35. Roslovic (Laine, G. Carlsson), 59. Kuraly


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Brännström – C. Brown (A), Norris, B. Tkachuk (C) – Ennis, Stützle, Formenton – Sanford, Colin White, N. Paul – Watson, P. Kelly, Tierney.
    Trenér: D. J. Smith

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Werenski (A), Bean, Gavrikov, Kukan, G. Carlsson – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Domi – Činachov, Kuraly, J. Voráček – Bemström, Danforth, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: South, Joannette – Brisebois, Fournier

    Diváci: 10 087
    thejrc.org