Minnesota – Boston 4:2 (kon.) | Ottawa – Columbus 1:4 (kon.) | Seattle – Tampa 1:4 (kon.)
Calgary – New Jersey 6:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (1:2, 0:1, 4:0)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 17.03.2022, 16:30 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Junioři brněnské Komety předvedli ve třetí třetině parádní obrat, díky němuž udrželi šance na postup do vyřazovací části. Hlavní postavou závěrečné dvacetiminutovky byl bezesporu Erik Meluzín, jenž během tří minut zkompletoval hattrick a domácí byli rázem o krok napřed. Ve zbývajícím průběhu přidali svěřenci kouče Zachrly ještě jeden gól, na konečných 5:3 upravil v 50. minutě tvrdou ránou kapitán Jakub Malý. (18:37:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Možná poslední útok Jihlavy měl na svědomí Josef Vyvial. Mezi kruhy našel najetého spoluhráče Davida Straku, který gól nevstřelil, napálil bránícího Němce.
     
    59:11
    Dobrou práci odvedl forčekující Adam Boltvan. Za bránou soupeře dohrál Štěpánu Šabatkovi, který pod tlakem voli jen oblouček do střední třetiny.
     
    58:40
    Patrik Fajmon si dal s rozehrávkou hodně načas. Za vlastní bránou počkal na vystřídání formací, načež po pravém mantinelu rozjel Martina Pigla.
     
    58:06
    Zakázané uvolnění vrátilo hru před Pavla Puldu. Jakub Malý vyhrál buly na Patrika Fajmona, lehce tečované nahození Šalém zastavil Pulda pravým betonem.
     
    57:49
    Otočku zpoza brány a zasunutí kotouče k pravé tyči zkusil František Němec. K úspěchu moc nechybělo, na poslední chvíli do střely vložil pravou brusli Sapík.
     
    57:23
    Avšak svěřenci kouče Zachrly hrají velmi svědomitě a konkurenta do vlastní obranné třetiny nepouští. Patrik Fajmon čistým hitem vystavil stopku Zemanovi.
     
    56:35
    Domácí hrají v plném počtu. Další důležitý kok k vítězství, od kterého Komety dělí necelé čtyři minuty. Uvidíme, jestli náhodou Jihlava ještě nezkusí powerplay.
     
    56:21
    Markovi Melenovskému vůbec nevyšla rána od pravého mantinelu. Kus černé gumy letěl hodně dlouho, Schnattingerovi nedělalo větší problémy ho schovat ve výstroji.
     
    55:55
    Eduard Šalé znovu ukázal, že chytat ho není vůbec jednoduché. Ujel oběma obráncům a za jihlavskou svatyní pošetřil cenné vteřinky.
     
    55:09
    Hosté v plném počtu a startuje jejich přesilová hra. Z velkého úhlu pokusil štěstí Jan Nevšímal, domácí gólman zaváhání nepřipustil.
     
    54:47
    Hokejisté Komety jsou pod tlakem. Z vrcholku pravého kruhu pálil David Straka, křižnou ránu vyrazil Michael Schnattinger koncem vyrážečky.
     
    54:22
    Už v momentě, kdy hrála Jihlava ve čtyřech, dochází k vyloučení domácího hokejisty. Nesim Harmim se v útočném pásmu provinil proti pravidlům krosčekem.
     
    53:57
    Příliš vysoko mířil rovněž Adam Boltvan. Dobře si sice připravil kotouč na střelu, určitě i viděl volné místečko v levém horním rohu, ale puk nasměroval mimo tři tyče.
     
    53:30
    Do pravého kruhu sjel Eduard Šalé. Dlouho neváhal a pálil z první, forhendem zvedl kus černé gumy příliš vysoko.
     
    52:59
    Po zákroku gólmana Puldy a přerušení hry rozhodčími došlo k bitce mezi Lukášem Číhalem a Matějem Bělohlavem. Jako první složil protihráče k ledu hostující bek, to ovšem nic nemění na faktu, že oba hokejisté dostali trest na pět minut + do konce utkání, Číhal ještě ke všemu dvě za hrubost. Menší dvouminutové tresty pak ještě vyfasovali z domácích řad Erik Meluzín a z hostujících Michael Bačkovský. Kometa tak bude hrát přesilovku pěti proti třem.
     
    52:26
    Hokejisté v bílých dresech dlouho v útočné třetině nepobyli. Čitelnou nahrávku Šalého přečetl Štěpán Šabatka, v poklidu vyhodil po mantinelu.
     
    51:58
    Jihlavským ještě více komplikuje situaci Patrik Zeman. Poté, co se právě tento obránce dotkl kotouče, tak rozhodčí přerušili hru a vyloučili ho za sekání.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Šalé (Pigl, Malý), 42. Meluzín (Šalé, Fajmon), 43. Meluzín (Šalé), 45. Meluzín (Malý, Fajmon), 50. Malý (Šalé, Meluzín) – 3. Kerber (Jungwirth), 18. Vyvial (Melenovský, Kerber), 26. Jungwirth


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Petržílka) – Řehák, Fajmon, Holemý (A), Ulbricht, Svoboda, Němec – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Bělohlav, Malý (C), Pigl, Rakus, Boltvan, Harmim.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Dukla Jihlava: Pulda (Maláč) – Kerber, Sapík (A), Zeman, Šabatka, Číhal – Báťa, Melenovský, Bačkovský, Straka, Zdarsa, Vyvial (C), Jungwirth, Pavelec, Rauš, Nevšímal, Sojka.
    Trenér: Michal Broš

    Rozhodčí: Kohoutek, Maršálek – Kráľ, Viskot

    Diváci: 131
    thejrc.org