Mountfield HK – Třinec 5:3 (kon.) | Liberec – Jihlava 1:3 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
Zlín – Plzeň 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (0:0, 3:0, 1:1) Stav série: 2:1
BK Mladá Boleslav
Neděle 20.03.2022, 13:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Čtvrtfinále
Partner:
     
    To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:08:44)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si své vítězství ve třetí třetině bez větších potíží pohlídali a dokráčeli k výhře 4:1 a zároveň k druhému bodu ve čtvrtfinálové sérii. Další vzájemná bitva obou soupeřů je na programu už v pondělí 21. března od 18.00 hodin.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Ještě jedna nebezpečná střela od modré čáry. Brankář David Hora zkontroloval kotouč svým pohledem a sparťané šetří další vteřiny z časomíry.
     
    59:22
    Poslední minuta třetí třetiny. Obránce Vlasák nahodil kotouč z obranného pásma do útočné zóny a rozhodčí píská zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    58:33
    Jakub Žmola zavítal do útočného pásma a ještě pozdržel boleslavský postup směrem do středního pásma. Sparťané tohle utkání už zvládnou.
     
    57:39
    Martin Vašíček se dostal s kotoučem na hokejce do útočného pásma a vzápětí zkusil vystřelit. Brankář Hora zasáhl a vyráží kotouč pro své spoluhráče.
     
    57:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen ještě prosazují a stahují náskok domácího týmu na tři branky. STANISLAV GRON byl v útočném pásmu hostí nejefektivnější a boleslavský útočník překonává Hrabala poprvé v utkání. Asistence: Vojtěch Vochvest, Nikita Moyseyev.
     
    56:58
    Stepanchuk vyrazil se svým spoluhráčem do útočného pásma a našetřil cenné vteřinky. Sparťané se už především soustředí na svou defenzivní práci.
     
    56:31
    Můžeme pokračovat ve hře. Hosté se usadili v útočném pásmu a kombinovali v útočném pásmu. Sparťané své oslabení zvládají na výbornou.
     
    56:21
    Až nyní se jeden ze sparťanských hráčů za pomoci svých spoluhráčů zvedá na ledovou plochu. Za bouřlivého potlesku míří na domácí střídačku.
     
    56:21
    Útočník Šachl tvrdě atakoval jednoho ze sparťanských hráčů v rohu kluziště v útočném pásmu. Sparťanský hráč se stále nezvedá z ledové plochy.
     
    55:41
    Hosté se ještě nevzdávají a kombinují v útočném pásmu. Střelu Hlinského od modré čáry zablokoval clonící hráč a kotouč šel těsně vedle branky.
     
    55:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané v poslední pětiminutovce střílí čtvrtou branku a míří za druhým vítězstvím v sérii! MARTIN VAŠÍČEK z obranného pásma vyhodil kotouč přesně do boleslavské opuštěné klece. Bez asistence.
     
    54:54
    Hosté to zkouší bez brankáře! Obránce Skok vyslal prudkou ránu od modré čáry a Hrabal svou lapačkou zneškodnil nebezpečný pokus.
     
    54:39
    Bude se znovu vylučovat a sparťané budou čelit přesilové hře soupeře. Na trestnou lavici usedl sparťanský obránce Vojtěch Port (SPA) za držení.
     
    54:03
    Lislerova nebezpečná rána z levé straně skončila zablokovaná a sparťané o pár okamžiků později vyváží puk do středního pásma. Hostům se čas krátí.
     
    53:43
    František Netušil napadal boleslavskou rozehrávku a Hasman ještě nahodil kotouč na druhý konec kluziště. Hraje se ve svižném tempu, oba týmy střídají.
     
    53:09
    Velké šance Sparty! Netušilův pokus skončil zablokován, následná střela z prostoru před brankou rovněž nebyla úspěšná.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 21. Vašíček (Fábry, Port), 23. Novák (Poláček, Křišťan), 23. Fábry (TS), 56. Vašíček – 58. Gron (Vochvest, Moyseyev)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Kogler) – Hašek, Marton, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    BK Mladá Boleslav: Hora (Vystrčil) – Skok, Sypecký, Vochvest, Hlinský, Vlasák (A), Průšek – Šachl, Hasman, Hradec (C), Dobner, Steklý, Moyseyev, Král, Vítek (A), Gron, Šindelář, Lisler.
    Trenér: Václav Pletka

    Rozhodčí: Kostourek – Beneš, Kučera
    Sparta 3 1 Mladá Boleslav
    #1 Středa 16.03.2022 • 17:30
    Mladá Boleslav - Sparta 4:5
    #2 Čtvrtek 17.03.2022 • 14:30
    Mladá Boleslav - Sparta 2:1 po prodl.
    #3 Neděle 20.03.2022 • 13:00
    Sparta - Mladá Boleslav 4:1
    #4 Pondělí 21.03.2022 • 18:00
    Sparta - Mladá Boleslav 6:2
    thejrc.org