NY Islanders – Tampa 1:4 (kon.) | NY Rangers – Buffalo 5:4 (po pr.) | Pittsburgh – Detroit 11:2 (kon.)
Nashville – Philadelphia 5:4 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:2 (po pr.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (po pr.)
New Jersey – Montreal 3:2 (4:3 po s.n.) | Toronto – Florida 5:2 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
5:4 (2:2, 2:2, 0:0 - 0:0, 0:0, 1:0) Stav série: 4:1
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 28.03.2022, 19:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Generali play off Tipsport extraligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z tohoto netradičně dlouhého zápasu vše, děkuji všem za pozornost a přeji dobrou noc! Na počtenou! (23:37:50)
     
    Po čtyřech a půl hodinách máme konečně dobojováno! Úspěšným střelcem je obránce Tomáš Pavelka, který na brankovišti poslal kotouč do sítě. Asistenci si připisují David Tomášek a Michal Řepík. Sparťané tedy poráží Liberec 5:4 v prodloužení a v semifinále narazí na České Budějovice!
     
    Konec zápasu.
    103:28 Tomáš PAVELKA - 5:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    103:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nekonečný zápas je u konce! Sparťané se dostali do útočného pásma a po skrumáži před brankou se domácí zorientovali nejlépe a vítězí! Úspěšným střelcem je obránce TOMÁŠ PAVELKA! Asistence: David Tomášek, Michal Řepík.
     
    103:14
    Před brankou domácích byl úplně volný jeden hráč Tygrů, ale jeho spoluhráči se k zakončení nedostali. Sparťané míří dopředu!
     
    102:48
    Kváča vyrazil kotouč svými betony do rohu kluziště a posléze ještě pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Šmíd zakládá útočnou akci středem kluziště.
     
    102:08
    První velká šance Sparty ve třetím prodloužení! Vitouchova střela z mezikruží byla zablokovaná a kotouč končí až v ochranné síti.
     
    101:54
    Petr Kolmann si poradil s napadajícími protihráči a liberecký obránce posléze založil útočnou akci. Hosté se však do pásma soupeře nepropracovali.
     
    101:18
    Elitní formace Tygrů získala kotouč zpět na své hokejky, ale při přechodu útočné modré čáry si nerozuměla. Rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    100:54
    Tomáš Filippi neuspěl na vhazování ve středním pásmu a sparťané vzápětí přesunuli hru na druhou stranu. Šmerha ještě napadal libereckou rozehrávku.
     
    100:41
    Ladislav Šmíd poslal střílenou přihrávku z obranného pásma do neutrální zóny, kde tečoval kotouč směrem do útočného pásma Klepiš. Hra pokračuje dál.
     
    100:10
    Hosté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a přesouvají se na druhý konec kluziště. Brankář Hudáček zatím nemusel zasahovat, u kotouče i nadále Tygři.
     
    100:01
    Začalo třetí prodloužení.
     
    Hráči už jsou znovu zpět ze svých kabin, nejdříve na ledovou plochu míří Tygři, za nimi už za bouřlivého potlesku vjíždí na led domácí sparťané.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:25 hodin.
     
    Je to neuvěřitelné, ale v O2 areně máme za sebou pět třetin a stále neznáme vítěze. Hráči obou týmů už bruslí v předklonu a nyní míří do kabin. Stejně jako v prvním prodloužení jsme viděli několik šancí na obou stranách i ve druhém nastavení, ale oba brankáři nehodlají pustit kotouč za svá záda.
     
    100:00
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    99:46
    Matuškin zkusil vypálit od modré čáry a následně se strhl v brankovišti velký závar! Hosté krušné chvilky znovu ustáli a vypadá to, že půjdeme znovu do přestávky.
     
    99:29
    Roman Horák sice vyhrál vhazování na hokejku obránce Davida Němečka, ale buly se bude ještě opakovat. Vhazuje se tedy znovu po pravici brankáře Kváči.
     
    99:17
    Liberečtí měli další šanci! Melancon střílel od modré čáry a jeho prudkou ránu zastavil svou vyrážečkou pozorný Hudáček.
     
    98:46
    Moravčíkovu ránu od modré čáry zablokoval první clonící hráč na straně Tygrů a kotouč končí vzápětí až ve středním pásmu. Hra pokračuje dál.
     
    98:25
    Blíží se nám konec druhého prodloužení! Kváča svou hokejkou poslal kotouč do rohu kluziště v obranném pásmu a sparťané se ještě pokusí zaútočit.
     
    97:49
    Ordoš ještě bojoval o kotouč se svými spoluhráči u mantinelu, konkrétně u sparťanské střídačky. Domácí obránci však byli v tomto osobním souboji úspěšnější.
     
    97:11
    Po vhazování v útočném pásmu domácích se hosté dostali do dobrého tlaku. Filippi hledal před brankou Ordoše, který téměř z nulového úhlu nebyl úspěšný.
     
    96:41
    Liberečtí obránci počkali na své spoluhráče ze střídačky a Grígerova formace je usazena před Hudáčkem. Sparťanský brankář našel puk v lapačce.
     
    96:02
    Klapka nahodil kotouč ze středního pásma na sparťanskou branku a Hudáček vyklepal puk ze své lapačky. Hra pokračuje v obranném pásmu Sparty.
     
    95:28
    Polášek se vložil do liberecké souhry v útočném pásmu a následně se sparťané vymanili až na druhou stranu kluziště. Oba týmy vzápětí střídají.
     
    94:47
    Martin Faško-Rudáš se protlačil přes posledního obránce domácích a následně zkoušel překonat Hudáčka. Sparťanský gólman podržel Spartu.
     
    94:23
    Erik Thorell postupoval s kotoučem podél mantinelu, ale sparťané se do nebezpečné pozice už nedostali. Brankář Kváča tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    93:36
    Neúspěšně. Liberečtí hokejisté se neudrželi na dlouhou dobu v útočném pásmu a sparťané mají kotouč ve své moci. Brankář Hudáček nemusel zasahovat.
     
    93:18
    Filip Chlapík neuspěl na buly v útočném pásmu a domácí dostali hru alespoň do neutrální zóny. Vlachova formace se zkouší prosadit v útoku.
     
    92:56
    Jan Ordoš bojoval o kotouč v rohu kluziště v obranném pásmu, i přesto se však domácí ještě dostali k jedné střele. Kváča raději přerušil hru.
     
    92:28
    Tomáš Filippi neuspěl na vhazování proti Tomáškovi a sparťané bleskově přesunuli hru na druhý konec kluziště. Kváča vyrazil střelu jednoho z domácích.
     
    92:21
    Liberečtí hokejisté byli ještě chvíli usazeni v útočném pásmu, ale k další nebezpečné střele se už nedostali. Hra je přerušena, následuje komerční přestávka.
     
    92:13
    David Vitouch neuspěl na vhazování a ihned po buly zkoušel střílet pohotový Vlach. Rána libereckého útočníka však nebyla gólová.
     
    92:05
    Tomáš Dvořák udělal oblouk v obranném pásmu a sparťané počkali na své spoluhráče ze střídačky. Sudí nakonec píská zakázané uvolnění domácích.
     
    91:23
    Roman Horák uspěl na vhazování v obranném pásmu domácích a sparťané se dostali na druhý konec kluziště. Kváča však ani tentokrát nemusel zasahovat.
     
    91:03
    Filippi viděl na modré čáře volného Melancona, ale jeden z domácích hráčů zablokoval přihrávku libereckého útočníka.
     
    90:39
    Melancon poslal kotouč do hloubi útočného pásma a Filippi ještě chvíli bojoval o puk na druhé straně modré čáry. Sparťané však byli úspěšnější.
     
    90:27
    Nyní musel sparťanský brankář zasahovat! Klapkova svižná rána od modré čáry byla velmi štiplavá a Hudáček udržel puk ve své výstroji.
     
    90:08
    David Tomášek neuspěl na vhazování v útočném pásmu a liberečtí hráči chvíli drželi kotouč ve středním pásmu. Klapka se však k Hudáčkovi nedostal.
     
    89:48
    Sparťané získali kotouč po vhazování zásluhou Vitoucha v obranném pásmu a zaútočili. Liberečtí hráči se však dokázali rychle vrátit na druhý konec kluziště.
     
    89:41
    Máme za sebou přibližně deset minut druhého prodloužení a stále neznáme vítěze tohoto utkání. Strnad nedosáhl na přihrávku svého spoluhráče, píská se icing.
     
    88:39
    Další náznak sparťanské šance! Chlapík vystřelil z mezikruží, ale ani tento pokus z domácí strany není úspěšný. Kváča kotouč vyrazil do bezpečí.
     
    88:15
    David Němeček předal kotouč Matuškinovi, který vypálil svižně od modré čáry. Rána sparťanského beka nebyla přesná, kotouč je v rohu kluziště.
     
    88:08
    Kváča znovu pozorný! Moravčík vypustil ze své hokejky prudkou ránu a liberecký brankář zastavil střelu domácího beka na své hrudi.
     
    87:36
    Strnad si nahodil kotouč do útočného pásma a první útočná formace Sparty zůstala chvíli zabydlena před Kváčou. Řepík se však ke střele už nedostal.
     
    86:56
    Němečkova formace se už do dalšího tlaku v útočném pásmu neprotlačila a liberečtí hokejisté se ujímají kotouče. Hra se přesouvá na druhou stranu kluziště.
     
    86:33
    Vhazování ve středním pásmu ovládli hosté, kteří získali na chvíli kotouč. Sparťané však rychle obrací hru na druhou stranu kluziště, Kváča v pohotovosti.
     
    86:21
    Adam Dlouhý nemohl pokračovat v útočné akci na pravé straně kluziště, píská se postavení mimo hru na straně Liberce. Následuje komerční přestávka.
     
    85:58
    Další zákrok libereckého brankáře. Zdeněk Doležal vyslal svižnou střelu z levé strany kluziště a liberecký gólman raději podržel kotouč ve své výstroji.
     
    85:51
    Filippi udržel kotouč proti napadajícímu protihráči, ale hosté se do další střelecké pozice nedostali. Kotouč mají domácí hokejisté, kteří míří dopředu.
     
    85:28
    Polášek udržel kotouč v útočném pásmu a sparťané chvíli kombinovali. Liberečtí hokejisté své další krušné chvilky ve svém obranném pásmu ustáli.
     
    85:07
    Adam Klapka dělal všechno pro to, aby zrušil zakázané uvolnění, ale jeden z domácích hráčů měl ke kotouči přeci jen blíže. Sudí píská zakázané uvolnění Tygrů.
     
    84:43
    Oba celky poslaly na ledovou plochu čerstvé síly ze střídačky, sparťané mezitím rozjeli další svou útok po pravé straně. Následnou střelu Poláška zastavil Kváča.
     
    84:08
    Tomáš Dvořák odpálil kotouč z obranného pásma do neutrální zóny, ale hosté se rychle vrací zpátky do útočného pásma. Hudáček musí být v pozoru.
     
    83:31
    Obrovská možnost pro hosty! Filippi sám z bezprostřední blízkosti nastřelil Hudáčka a liberecký útočník neuspěl ani se svou dorážkou.
     
    83:10
    Kotouč nakonec končí až v obranném pásmu Bílých Tygrů, kteří zakládají další rychlý útok. Sparťané mezitím posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    82:40
    Sparťané svou početní výhodu nevyužili, hosté hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Řepík společně se svými spoluhráči bojovali o puk v rohu kluziště.
     
    81:57
    Tomášek našel na kruhu připraveného Chlapíka, který svou střelou nebyl úspěšný. Liberečtí hokejisté se krátce nato osvobozují a domácí musí začít znovu.
     
    81:18
    Matuškin našel ve středním pásmu své spoluhráče a sparťané se konečně usadili v pásmu. Tomáškova střela z kruhu mířila mimo branku.
     
    80:51
    David Tomášek nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče ve středním pásmu a hosté vzápětí posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Hra plyne dál.
     
    80:31
    Sparťané mají jedinečnou šanci rozhodnout! Na trestnou lavici za podrážení útočník Tomáš Filippi (LIB), který oslabuje svůj tým. Sparta hraje přesilovou hru.
     
    80:10
    Liberečtí hokejisté vyhráli vhazování ve středovém kruhu a přesouvají se do útočného pásma. Tam však dlouho hosté nezůstali a u puku jsou domácí hráči.
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Hráči už jsou zpátky na ledové ploše, druhé prodloužení může odstartovat!
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:34 hodin.
     
    První prodloužení je úspěšně za námi. Na začátku prodloužení si i díky přesilové hře liberečtí hráči vypracovali velký tlak v útočném pásmu, ale všechny šance zneškodnil brankář Hudáček. Sparťané přepnuli v dalších minutách na vyšší rychlostní stupeň a Kváča udržel svůj tým ve hře. Skóre, které určila druhá třetina, se zatím od třicáté minuty nepohnulo. Přijde rozuzlení ve druhém prodloužení?
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    79:26
    První prodloužení se nám pomalu chýlí ke svému konci. Moravčík ustál osobní souboj u mantinelu a sparťané vzápětí poslali puk na druhou stranu kluziště.
     
    79:08
    Poslední minuta prvního prodloužení! Roman Horák pouze tečoval u sparťanské střídačky letící kotouč do útočného pásma a sparťané vzápětí odjeli střídat.
     
    78:43
    Tomáš Filippi uspěl na vhazování v obranném pásmu, ale domácí hokejisté se rychle vrací zpátky do útočné zóny. Kváča znovu musí být v pozoru.
     
    78:34
    Neskutečné! Nejprve střílel nad branku obránce Němeček a vzápětí Kváča nadpozemským zákrokem zneškodnil ránu z bezprostřední blízkosti.
     
    78:08
    Kváča vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Nutno dodat, že liberečtí hráči jsou v posledních minutách pod tlakem.
     
    77:28
    Pavelka uklidnil situaci v obranném pásmu a následně nahodil puk do útočné zóny. Řepík následně vybojoval puk a Chlapíkova rána byla nepřesná.
     
    77:08
    David Dvořáček chtěl pokračovat v útočné akci podél mantinelu, ale sudí píská postavení mimo hru. Za chvilku se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    76:31
    Filippi nedovolil Strnadovi pokračovat v útočné akci, nicméně domácí hokejistí v posledních minutách opravdu tlačí na pilu. Kváča musí být v pozoru.
     
    75:39
    Rosandič na poslední chvíli zastavil nebezpečnou situaci na straně domácích. Sparťané však záhy vrací puk zpátky do obranného pásma Tygrů.
     
    75:11
    Tomáš Pavelka z obranného pásma založil další rychlou akci a liberečtí obránci museli být v pozoru. Filippi ještě pomohl svým spoluhráčům.
     
    74:56
    Chlapíkova formace zůstala na ledové ploše, zatímco liberečtí hráči nemohou střídat vinou zakázaného uvolnění. Hra se vrací před Petra Kváču.
     
    74:28
    Kváča ustál další těžkou situaci ve svém brankovišti. Liberecký brankář utěsnil prostor u levé tyčky a nedovolil sparťanskému útočníkovi skórovat.
     
    74:00
    Po další komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu domácího týmu a Tomášek uspěl. Forman ještě přihrával Řepíkovi, který trefil boční síť.
     
    73:57
    Další akce domácích, kteří jsou v posledních minutách aktivnější. Tomáškova svižná rána mířila pouze do připraveného Kváči.
     
    73:26
    Adam Polášek dojel kotouč v obranném pásmu a sparťané založili rychlý protiútok. Buchtele však neudržel puk na své hokejce za soupeřovou brankou.
     
    72:41
    David Vitouch si chtěl obhodit posledního obránce hosté, což se mu ovšem nepovedlo. Rosandič posílá kotouč do středního pásma, hra pokračuje dál.
     
    72:08
    Obrovská možnost pro domácí! Roman Horák střílel úplně sám před brankářem Kváčou a zkušený útočník narazil jen na Kváču.
     
    71:28
    Jan Buchtele nahodil kotouč do útočného pásma a Doležal ještě hledal svého spoluhráče v hloubi útočné zóny. Tam byli připravení pouze hosté.
     
    71:01
    Sparťanský kapitán Řepík mohl rozhodnout! Domácí útočník si počkal na vhodný okamžik, ale vzápětí poslal kotouč pouze do připraveného Kváči.
     
    70:51
    Michal Řepík si vzal kotouč v obranném pásmu a do útočného pásma poslal na zteč Formana. Druhý jmenovaný se přes posledního obránce Tygrů neprodral.
     
    70:13
    Petr Kolmann čeká za svou brankou na své spoluhráče a až nyní hosté mohou založit útočnou akci. Hudáček vzápětí odpálil puk do rohu kluziště.
     
    69:35
    Adam Klapka střílel z pravé strany a jeho ránu mohl ještě dorazit jeden z dojíždějících spoluhráčů. Obrana domácích celou situaci ustála.
     
    69:26
    Thorell hledal od mantinelu před brankou Šmerhu, který však byl obsazený a druhý jmenovaný nedokázal zakončit. Kváča následně podržel puk v lapačce.
     
    68:53
    Erik Thorell kroužil s kotoučem na hokejce v útočném pásmu, domácí hokejisté se však do další střelecké pozice už nedostali. Hosté posílají puk do bezpečí.
     
    68:35
    Blížíme se do poloviny prvního prodloužení a stále zatím není jasné, kdo ovládne tento duel. Nyní sparťané vyhráli vhazování v obranném pásmu.
     
    68:10
    Melancon založil rychlou libereckou akci a Ordoš vyslal z levé strany nebezpečnou ránu. Hudáček tentokrát nemusel zasahovat, hra pokračuje dál.
     
    67:43
    Zdeněk Doležal se prodral přes levou stranu kluziště a následně hledal najetého Chlapíka. K tomu se však už kotouč nedostal.
     
    67:36
    Michal Ivan hledal na útočné modré čáře připraveného Šíra, který však nemohl pokračovat v akci. Píská se postavení mimo hru, hra je znovu přerušena.
     
    67:10
    David Tomášek uspěl proti Klepišovi na vhazování v útočném pásmu, ale liberečtí hokejisté byli pohotovější a dostávají kotouč do středního pásma.
     
    66:59
    Teď jsou to zase pro změnu sparťané, kteří útočí. Dvořákova svižná rána od modré čáry zaplula přesně do náruče brankáře Kváči. Následuje komerční přestávka.
     
    66:44
    Polášek nyní dostal nabito na modrou čáru, odkud zkusil vypálit! Sparťanský obránce při snaze vystřelit zlomil svou hokejku. Liberecká obrana si může oddechnout.
     
    66:12
    Poláškova nebezpečná střela od modré čáry byla velmi prudká, ale brankář Kváča nemusel zasahovat, jelikož střela domácího beka byla nepřesná.
     
    66:08
    Nervozita se dá krájet! Řepík v dobré střelecké pozici chtěl zakončit, ale jeden z libereckých hráčů ho na hraně pravidel odzbrojil. Hra pokračuje dál.
     
    65:30
    Hudáček vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Forman následně bojoval o puk v útočném pásmu, leč neúspěšně.
     
    64:57
    Štibingr ještě udržel hru v útočném pásmu a sparťané se nemohli dostat do neutrální zóny. Hudáček však nemusel zasahovat, hosté nyní mají puk na hokejkách.
     
    64:28
    Tomáš Filippi neuspěl na vhazování v útočném pásmu a sparťané se o pár chvil později dostávají na druhý konec kluziště. Domácí tohle oslabení ubrání.
     
    64:20
    Melancon nabil na levou stranu Vlachovi, který svou prudkou dělovkou prověřil Hudáčka. Sparťanský brankář i tentokrát podržel svůj celek.
     
    64:02
    Hned dva liberečtí hráči se snažili procedit kotouč do sparťanské branky, ale Hudáček za pomoci svých spoluhráčů celou situaci ustál a přerušuje hru.
     
    63:35
    Dávid Gríger udržel hru v útočném pásmu a liberečtí hráči kombinují. Šmíd ještě zastavil puk pro své spoluhráče na útočné modré čáře, liberecký tlak pokračuje.
     
    62:57
    Hosté se drží v útočném pásmu a útočí! Najman měl dostatek prostoru na střelu před brankou, ale libereckému útočníkovi nesedla střela.
     
    62:31
    Liberečtí hráči mají ideální příležitost na rozhodnutí! Na trestnou lavici usedl sparťanský obránce Maxim Matuškin (SPA), jenž vyfasoval "dvojku" za držení.
     
    61:54
    Moravčík se rychle vrátil do obranného pásma a pomohl uklidnit divokou pasáž hry. Oba týmy mezitím posílají na ledovou plochu další čerstvé síly.
     
    61:51
    A znovu připravený Kváča. Dvořákova prudká rána od modré čáry zaplula přesně do náruče libereckého brankáře, který přerušuje hru. Bude se vhazovat.
     
    61:08
    Chlapík se prokličkoval s kotoučem do útočného pásma a vzápětí mohl střílet z mezikruží Polášek. Jeho rána šla těsně vedle branky.
     
    60:34
    Uběhlo jen pár vteřin a máme tu další zakázané uvolnění na straně hostí. Brankář Petr Kváča musí být spolu se svými spoluhráči znovu v pozoru.
     
    60:26
    Kapitán Michal Řepík zastavil liberecké vyhození podél hrazení a nyní je to Liberec, který vyhazuje kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    60:08
    Sparťané sice vyhráli vhazování ve středovém kruhu, ale následně poslali kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před brankáře Hudáčka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hráči jsou připraveni na ledové ploše, čtvrtá třetina páté čtvrtfinálové bitvy může pokračovat!
     
    Třetí třetina je za námi a oproti předchozím třetinám jsme tentokrát gól neviděli. Šance byly k vidění na obou stranách, ale brankáři obou týmů zatím předvádí velmi dobrý výkon. Další třetina začíná ve 21:39 hodin.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Polášek střílel prudce od modré čáry a rána domácího obránce nebyla přesná. Kotouč vzápětí končí v rohu kluziště, liberečtí hráči se brání zuby nehty.
     
    59:29
    Posledních jednatřicet vteřin ve třetí třetině. Hra je znovu přerušena po zákroku libereckého brankáře a vhazovat se bude po pravici Petra Kváči.
     
    58:51
    Petr Kolmann dobruslil kotouč v obranném pásmu a následně střelu jednoho z hostí zastavil připravený Hudáček. Hra pokračuje dál, vypadá to, že se bude prodlužovat.
     
    58:24
    Marek Zachar spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale k puku měli podstatně blíže domácí obránci. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    58:06
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Július Hudáček vyrazil střelu z nebezpečného prostoru do ochranné sítě, hra je na malou chvíli znovu přerušena.
     
    57:14
    Hosté teď byli blízko. Tomáš Filippi chtěl zasunout kotouč kolem Hudáčkova betonu, liberecký útočník však nebyl úspěšný.
     
    56:41
    Po Horákově zablokované střele se vydal dopředu Klapka, který hledal svého spoluhráče na druhé straně. Jeden z vracejících se domácích beků odvedl dobrou práci.
     
    56:11
    Adam Klapka se dostal ke kotouči po vhazování ve středním pásmu a nahodil ho do útočné zóny. Domácí obránci rychle obrací hru na druhou stranu.
     
    55:55
    Tomáš Šmerha se dobře vrátil do obranného pásma a přenechal kotouč za brankou svým obráncům. Sparťané míří obměnit své síly na ledové ploše.
     
    55:21
    Chlapík uspěl na vhazování v obranném pásmu a sparťané posunuli kotouč alespoň do středního pásma. Následně brankář Kváča pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    55:10
    Rozhodčí znovu přerušují hru, následuje další komerční přestávka. Po ní budeme pokračovat vhazováním ve středním pásmu, blíže k brance Sparty.
     
    54:31
    Michal Ivan dojel kotouč v obranném pásmu, i přesto se první útočná formace Sparty dostala k puku. Řepíkova rána ze záklonu trefila Kváču.
     
    53:53
    Michal Moravčík ještě bojoval spolu se svými spoluhráči o kotouč v útočném pásmu, ale sparťané se v útočné zóně dlouho neudrželi. Oba týmy střídají.
     
    53:28
    Šír našel na útočné modré čáře připraveného Vlacha, který poslal kotouč do hloubi útočného pásma. Tam však jsou připravení pouze domácí hokejisté.
     
    53:09
    Strnadova rychlá střela z levé strany byla velmi nebezpečná, ale brankář Kváča se nenechal zaskočit a vyrazil puk do bezpečí. Hra je na chvíli přerušena.
     
    52:54
    Hudáček svou hokejkou zastavil kotouč pro svého spoluhráče a připravil puk pro obránce. Sparťané míří do útočného pásma ohrozit Kváčovu branku.
     
    52:14
    Další rozruch v útočném pásmu domácích. Doležal se uvolnil a svou střelou z prostoru před brankou jen těsně minul libereckou branku. Škoda pro domácí.
     
    51:31
    Teď se mohli domácí hokejisté radovat! Kapitán Michal Řepík svou střelou z levé strany orazítkoval tyčku liberecké branky.
     
    50:57
    Tomáš Filippi obdržel přihrávku do jízdy a liberečtí hráči založili rychlou protiakci. Hosté se však přes sparťanskou obranu k dalšímu ohrožení branky nedostali.
     
    50:08
    Tomáš Pavelka si najel do střelecké pozice na modré čáře, ale sparťanský obránce v rozhodujícím okamžiků nevystřelil. Oba týmy vzápětí posílají na led čerstvou sílu.
     
    49:21
    Faško-Rudáš v situaci dva na dva nebyl úspěšný, když jeden z vracejících se obránců Sparty zablokoval libereckému mladíkovi hokejku na střelu.
     
    48:51
    Milan Jurčina poslal kotouč do útočného pásma, kde však byli připravení pouze hráči Liberce, kteří okamžitě otáčí hru na druhý konec kluziště.
     
    48:24
    Němeček musel dávat pozor proti napadajícímu Zacharovi a sparťanský obránce celou situaci v obranném pásmu zvládl. Domácí mají puk na svých hokejkách.
     
    47:42
    Filippi vyhrál vhazování v útočném pásmu a Hudáček viděl následnou ránu od modré čáry na poslední chvíli. Sparťanský brankář vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    47:30
    Šmíd počkal na své spoluhráče ze střídačky a liberečtí hráči nahodili puk na Hudáčka. Sparťanský brankář vyjel z branky a rozehrává na své spoluhráče.
     
    47:08
    David Vitouch uspěl na vhazování v útočném pásmu a sparťané ještě zůstali chvíli v útočném pásmu. U mantinelu byli posléze liberečtí hráči úspěšnější.
     
    46:56
    Kváča znovu předvedl úspěšný zákrok proti nebezpečné střele z dobré pozice a přerušil hru. Liberečtí hráči už hrají v pěti, následuje komerční přestávka.
     
    46:24
    Domácí hokejisté udrželi hru v útočném pásmu a Moravčíkova formace zůstala usazena před Kváčou. Liberecký tým tohle oslabení už zvládne.
     
    45:51
    Jan Šír se ve vlastním oslabení tlačil do samostatného úniku, ale dotírající Matuškin nepovolil libereckému mladíkovu zakončit.
     
    45:25
    Sparťané jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují. Tomášek spolu se svými spoluhráči nebezpečně ohrozili libereckou branku, hosté zatím odolávají.
     
    44:52
    Bude se vylučovat na liberecké straně, když obránce Michal Ivan (LIB) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a odsedí si za to dvě trestné minuty.
     
    44:26
    Hosté znovu vystrkují růžky a Hudáček má plno práce. Zacharovu nebezpečnou ránu zastavil Hudáček svými betony, hra pokračuje dál.
     
    43:45
    Buchtele chtěl najít Chlapíka ve středním pásmu, ale sparťanský útočník v tísni nepřihrál přesně. Liberečtí hráči mají kotouč na svých hokejkách.
     
    43:08
    Liberec uklidňuje celou situaci za svou brankou a oba týmy mezitím posílají na ledovou plochu čerstvé síly. Matuškinova formace odvrátila další nebezpečí.
     
    42:17
    Šmíd přišpendlil jednoho ze sparťanských hráčů na mantinel a hosté získali puk na své hokejky. Rosandičova prudká střela nebyla úspěšná.
     
    41:41
    Roman Horák rozjel sparťanskou akci podél levého mantinelu, kde liberečtí obránci se včas vrátili a zastavili domácí průnik do útočného pásma. Hraje se dál.
     
    40:51
    Jakub Klepiš ještě udržel kotouč v útočném pásmu a v osobním souboji u mantinelu byli hosté úspěšnější. Klepišova rána skončila zablokovaná.
     
    40:39
    Jaroslav Vlach nemohl pokračovat v útočné akci, jelikož rozhodčí viděl postavení mimo hru. Hra bude pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    40:10
    Matuškin odpálil kotouč z obranného pásma na druhou stranu kluziště, kde jsou připravení liberečtí obránci. Hra se vrací zpátky na opačný konec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči se už vrátili zpátky ze svých kabin na ledovou plochu, třetí třetina startuje.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:43 hodin.
     
    Druhá a hlavně velmi divoká třetina je za námi. Znovu jsme stejně jako v té první viděli čtyři branky. Za domácí stranu se prosadil Jan Buchtele a Miroslav Forman, libereckou listinu střelců rozšířil Tomáš Filippi a Jan Šír. Kdo se bude radovat ve třetí třetině? Uvidíme dnes v O2 areně třeba i prodloužení?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Řepík nabil na modrou čáru Moravčíkovi, který v dobré pozici na střelu zlomil svou hokejku a kotouč nakonec končí až ve středním pásmu.
     
    39:26
    Tomáš Dvořák se dostal ke kotouči a vyhodil ho až do útočného pásma Sparty. Liberečtí hokejisté jsou vyhnáni z obranného pásma domácího celku.
     
    39:15
    Poslední minuta druhé třetiny. Obránce Kolmann byl u puku dříve, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění Sparty přesune před Hudáčka.
     
    38:25
    Rosandič si zpracoval kotouč na modré čáře a následně poslal puk podél mantinelu do hloubi útočné zóny. Hosté však brankáře Hudáčka neohrozili.
     
    38:15
    Adam Polášek zůstal po střetu s libereckým hráčem ležet na ledové ploše a nyní za pomoci jednoho ze svých spoluhráčů a sparťanského kustoda míří na střídačku.
     
    37:46
    Další šance Sparty! Michal Řepík si připravil kotouč na střelu z osy kluziště a sparťanský kapitán svým pokusem mířil jen těsně mimo branku.
     
    37:18
    Kváča vyjel ze svého pracoviště a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Šmíd však prudký pas od svého spoluhráče nezpracoval, hosté to zkouší znovu.
     
    37:01
    Nebezpečná situace pro Liberec! Strnadovu ránu vyrazil Kváča a jeden z obránců hostí následně uklidil puk na poslední chvíli do bezpečí.
     
    36:28
    Jakub Strnad při rovnovážném počtu hráčů na ledě zavezl kotouč do útočného pásma, ale dlouho se sparťané na puku neudrželi. Hra pokračuje dál.
     
    36:08
    Jan Šír čistě vyhrál vhazování pro svůj tým a liberečtí hokejisté o pár chvil později dostali kotouč do útočného pásma. Tohle oslabení hosté ustojí.
     
    35:58
    Na ledě je druhá přesilovková formace Sparty a střelu jednoho z domácích borců zablokoval vracející se hráč Tygrů. Kotouč končí až v ochranné síti.
     
    35:21
    Sparťanům chvíli trvalo než zavezli kotouč do útočné zóny. Nyní už jsou rozestaveni a nebezpečnou ránu musel zastavit svým zákrokem připravený Kváča.
     
    34:57
    Filip Chlapík vystřelil z kruhu pro vhazování a jeho prudkou ránu zastavil svým zákrokem připravený Kváča. Následně se Tygři osvobozují přes všechny čáry.
     
    34:23
    Tomášek získal kotouč po vhazování v útočném pásmu a Sparta rozestavuje své postavení pro kombinaci. Kváča spolu s obránci na pozoru.
     
    34:07
    Sparťané budou po komerční přestávce hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici tentokrát usedl útočník Dávid Gríger (LIB), který vyfasoval "dvojku! za podrážení.
     
    33:53
    Thorell nahodil kotouč podél mantinelu a sparťané ještě bojovali o puk v rohu kluziště. Úspěšnější byl ale obránce Rosandič, který obrací hru na druhou stranu.
     
    33:39
    Melancon uklidnil situaci za svou brankou, ale následně rozehrál pouze na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí zpátky před libereckého brankáře Petra Kváču.
     
    32:56
    Ordoš se probíjel přes levou stranu kluziště neúspěšně a Filippiho formace se musí pro kotouč následně vracet až do svého obranného pásma ke Kváčovi.
     
    32:17
    Sparťané se už v plném počtu hráčů na ledě přesunuli do útočného pásma a Němečkovu nebezpečnou ránu zastavil Kváča svým ramenem.
     
    31:53
    Sparťané byli znovu úspěšní na vhazování a obránce Polášek vyhodil kotouč až do obranného pásma Tygrů. Liberečtí hokejisté svou přesilovku nevyužili.
     
    31:43
    Dávid Gríger zachytil kotouč u mantinelu a poslal ho zpět do hloubi útočného pásma. Následnou střelu zastavil svým zákrokem brankář Hudáček.
     
    31:08
    Adam Klapka neuspěl na vhazování v útočném pásmu a sparťané se dostali ke kotouči. Puk vzápětí letí až na druhou stranu kluziště k Petru Kváčovi.
     
    30:56
    Filippi jako dispečer přihrávek na levém kruhu pro vhazování zkusil tentokrát vystřelit a jeho rána nebyla přesná. Hra je znovu na chvíli přerušena.
     
    30:08
    Šmíd neudržel kotouč na modré čáře a sparťané vyhodili puk přes všechny čáry. Liberečtí se zatím nemohou plně usadit ve své útočné zóně. Sparta střídá.
     
    29:58
    Emoce znovu vzplály a rozhodčí budou vylučovat. Na trestnou lavici usedl tentokrát obránce Milan Jurčina (SPA), jenž vyfasoval menší trest za hrubost.
     
    29:50
    Michal Ivan si dojel kotouč do obranného pásma a vzápětí rozhodčí přerušují hru, puk zřejmě opustil hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    29:18
    Sparťané vyhráli vhazování ve středovém kruhu a přesunuli se do útočného pásma. Brankář Kváča zatím nemusel zasahovat, liberečtí hráči získají puk.
    29:05 Adam POLÁŠEK - 4:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:05
    Sparta právě vstřelila branku!
    V O2 aréně máme gólové hody, sparťané se po čtvrtém inkasovaném gólu znovu radují z vyrovnání! ADAM POLÁŠEK vyslal od modré čáry přesnou střelu, která skončila až v liberecké síti. Asistence: Miroslav Forman.
     
    28:38
    Matěj Machovský (SPA) tedy opustil své brankoviště a místo ve sparťanském modrém půlkruhu zaujal slovenský fantom Július Hudáček (SPA).
    28:38 Jan ŠÍR - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí hokejisté znovu pronikli do útočného pásma a prosazují se počtvrté v utkání! JAN ŠÍR svou střelou z osy kluziště nedal Machovskému šanci zasáhnout a sparťanský brankář odjíždí střídat. Bez asistence.
    28:07 Tomáš FILIPPI - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    V O2 areně máme potřetí vyrovnáno! Šmíd nahrál TOMÁŠI FILIPPIMU, jehož rána z dobré pozice propadla až do sparťanské branky. Asistence: Ladislav Šmíd, Jakub Klepiš.
     
    27:41
    Střelec zatím rozdílového gólu Jan Buchtele (SPA) vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení a sparťanský útočník už sedí na trestné lavici.
     
    27:24
    Dávid Gríger neuspěl proti Chlapíkovi na vhazování a sparťané se dostali do útočného pásma. Chlapík ovšem nebyl úspěšný, rozhodčí signalizují faul!
     
    27:10
    Adam Polášek našel na druhé straně připraveného spoluhráče, ale sparťané nemohli pokračovat ve svém útočném tažení. Píská se postavení mimo hru.
     
    26:15
    Další nebezpečná situace v útočném pásmu Sparty! Formanovu prudkou ránu z mezikruží zastavil až zadní mantinel za brankou Tygrů.
     
    25:58
    Liberečtí hokejisté podnikli rychlý výpad po levé straně kluziště, ale sparťané byli v obranném pásmu připravení a získali kotouč zpátky na své hokejky.
     
    25:08
    Sparťané si vytvořili v útočném pásmu velký tlak a Kváča měl plné ruce a nohy práce! Horák chtěl zasouvat kotouč u tyčky, ale domácí útočník nebyl úspěšný.
     
    24:46
    Domácí hokejisté mohli jít do dvoubrankového vedení! Šmerhovu prudkou ránu zastavil na své hrudi brankář Kváča. Hra je na malou chvíli přerušena.
    24:27 Jan BUCHTELE - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se prosazují potřetí v utkání a vůbec poprvé jdou do vedení! Chlapíkovu ránu dorazil před brankou připravený JAN BUCHTELE, který měl už jednoduchou úlohu. Asistence: Filip Chlapík, Tomáš Dvořák.
     
    24:08
    Zdeněk Doležal uspěl na vhazování a mohl střílet! Jeho pokus na poslední chvíli zastavil obránce Kolmann, který posílá kotouč pro svůj tým do bezpečí.
     
    23:56
    David Tomášek rozjel své motory ve středním pásmu a jeho následnou ránu z velké rychlosti zablokoval vracející se obránce hostí. Kotouč končí v ochranné síti.
     
    23:13
    Michal Řepík hledal v hloubi útočného pásma svého spoluhráče, nicméně liberecká pětka byla pozorná a Vlach společně se svými spoluhráči dostává puk do bezpečí.
     
    23:02
    Sparťané se dostali na druhou stranu kluziště a brankář Kváča musel pro změnu zasahovat. Liberecký brankář podržel kotouč ve své lapačce a přerušil hru.
     
    22:51
    Šmíd si vzal kotouč na modré čáře a o pár vteřin později uplatnil své kilogramy obránce Jurčina, který přišpendlil jednoho z hostí na mantinel.
     
    22:44
    Machovský znovu v akci, když zastavil svižnou ránu z dobré pozice jednoho z Tygrů. Sparťanský brankář raději přerušil hru, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    22:18
    Kolmann se zbavil napadajícího protihráče a liberecký obránce založil rychlou protiakci. V útočném pásmu Tygrů byli úspěšnější domácí hokejisté.
     
    21:46
    Michal Moravčík spěchal za kotoučem do obranného pásma a sparťanský obránce zvládl situaci poměrně dobře. Domácí se dostávají až do neutrální zóny.
     
    21:08
    Tomáš Filippi neudržel kotouč na své hokejce a sparťané rychle obrátili hru na druhou stranu kluziště. V obranném pásmu Tygrů dobře zapracoval Ordoš.
     
    20:54
    Liberecká formace se musí vrátit zpátky na ledovou plochu, jelikož sudí píská zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před libereckého brankáře Kváču.
     
    20:40
    Machovský zastavil kotouč za svou brankou a sparťané v klidu mohli založit další rychlou protiakci. Filippi však dobře zapracoval ve středním pásmu.
     
    20:07
    Jakub Klepiš uspěl na buly, ale Tomášek se záhy dostal ke kotouči a Řepíkovu střelu zablokovali vracející se hráči hostí. Hra je na malou chvíli přerušena.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpátky na ledové ploše, druhá třetina může odstartovat!
     
    Další třetina začne přibližně v 19:52 hodin.
     
    Úvodní třetina nám nabídla hned čtyři branky. Liberečtí šli dvakrát do vedení zásluhou Jana Ordoše a Adama Dlouhého, ale domácí hokejisté pokaždé vyrovnali. První trefu Sparty v utkání obstaral David Tomášek a v průběhu čtrnácté minuty se trefil obránce Adam Polášek. Kdo z týmů půjde do vedení v dalším průběhu utkání?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:24
    Gríger zavítal do útočného pásma a jeho další prudkou ránu zastavil Machovský na své hrudi. Klapka se už k následné dorážce nedostal.
     
    18:57
    Blíží se nám poslední minuta první třetiny. Hosté jsou v tlaku v útočném pásmu, ale Klapka se ke kotouči v mezikruží už nedostal. Hra pokračuje dál.
     
    18:26
    Pozor znovu na druhé straně! Grígerovu prudkou dělovku z levé strany zastavil Machovský, který si ještě vyjel ze svého pracoviště.
     
    17:40
    Sparťané se však dobře vrátili a hru na druhou stranu obrátil Vitouch. Sparťanský útočník v přečíslení tří proti dvěma nebyl úspěšný, hra pokračuje dál.
     
    17:13
    Šmíd byl u kotouče v obranném pásmu jako první a liberecký obránce posunul puk na svého spoluhráče. Hosté zakládají další útočnou akci.
     
    17:04
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu kluziště a Machovský musel předvést další zákrok. Rychlovský se už k dorážce v brankovišti nedostal.
     
    16:39
    Tomáš Pavelka ustál napadání útočníka Najmana a sparťané se dostali do velké šance v útočném pásmu. Kváča tentokrát nemusel zasahovat.
     
    15:55
    Nebezpečná rodící se šance hostí! Němeček nepřesně hledal svého spoluhráče a Ordoš si ještě před brankou připravoval kotouč. Neúspěšně.
     
    15:25
    Matuškin musel rychle spěchat do obranného pásma, aby zamezil případnému ohrožení Machovského branky. Domácí obránce zvládl situaci na jedničku.
     
    15:07
    Domácí hokejisté se usadili v útočném pásmu a ohrozili Kváču! Poláškovu nebezpečnou střelu zneškodnil svým zákrokem liberecký brankář, který přerušil hru.
     
    14:41
    Tomáš Šmerha zavítal do útočného pásma dříve než kotouč na jeho hokejce a rozhodčí píská postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    14:23
    Buchtele nezpracoval přihrávku od svého obránce a kotouče se zmocnili Tygři. Ivan hledal před brankou Zachara, který však na puk nedosáhl.
     
    13:50
    Adam Najman uspěl na buly, ale sparťané se dostali ke kotouči u mantinelu a poslali puk do neutrální zóny. Novou akci rozjíždí Buchteleho formace.
     
    13:42
    Jakub Klepiš si najel do útočného pásma a svou střelou z pravé strany kluziště prověřil Machovského pozornost. Hra je přerušena, následuje komerční přestávka.
    13:06 Adam POLÁŠEK - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    V O2 areně máme znovu vyrovnáno! ADAM POLÁŠEK osamocen na ose kluziště nedal Kváčovi šanci na zákrok a vyrovnal skóre utkání. Asistence: David Dvořáček, Jakub Strnad.
     
    12:51
    Ladislav Šmíd z pozice obránce projel do útočného pásma a na chvíli vybojoval puk pro svůj tým. Nyní se však s kotoučem míří do útoku domácí.
     
    12:01
    Martin Faško-Rudáš dobře zapracoval a zastavil ujíždějícího Horáka. Liberečtí hokejisté nyní nepouští svého soupeře do vyložených příležitostí.
     
    11:28
    Dvořák bekhendovým obloukem vyhodil kotouč do středního pásma a sparťané mohou v klidu poslat na ledovou plochu čerstvé síly. Puk mají hosté.
     
    11:14
    Sparťané nemohli pokračovat v útočné akci a jelikož pokračovali, rozhodčí celou situaci vyhodnotil jako úmyslné postavení mimo hru. Vhazuje se před Machovským.
     
    10:36
    Pavelka nastřelil kotouč na Kváču, který svými betony poslal puk do rohu kluziště. Následnou Poláškovu střelu liberečtí hráči zablokovali, hra pokračuje dál.
     
    10:17
    Hra se rychle obrátila na druhou stranu kluziště a Strnad střílel z nebezpečné pozice před brankou! Rána sparťanského útočníka mířila mimo branku.
     
    09:35
    Marek Zachar jako torpédo se prohnal přes levou stranu kluziště, ale liberecký útočník se nedostal do zakončení i díky dobré práci Němečka.
     
    09:23
    Kváča vyjel ze svého pracoviště a rozehrál kotouč na své spoluhráče v obranném pásmu. Liberečtí hokejisté mají puk na hokejkách a míří dopředu.
     
    08:43
    Filip Chlapík dobře zapracoval ve středním pásmu v náznaku přečíslení hledal svého spoluhráče na druhé straně. Obránci hostí přihrávku zablokovali.
     
    08:09
    Machovský podržel kotouč ve své výstroji a přerušil divokou pasáž hry. Vhazování v obranném pásmu domácích vyhráli Pražané, kteří dostávají puk do bezpečí.
     
    07:51
    Ivanovu rychlou střelu po vhazování zastavil svou hokejkou brankář Machovský a kotouč končí v rohu kluziště. Tygři pokračují ve svém tlaku v útočném pásmu.
     
    07:49
    Najmanovu střelu z pravé strany kluziště zneškodnil s menšími problémy brankář Machovský a přikryl kotouč pod svou lapačku. Hra je na chvíli přerušena.
     
    07:23
    Němeček společně s Vlachem ještě dojížděli situaci v rohu kluziště a liberečtí hráči dostali kotouč na druhou stranu kluziště. Hra pokračuje dál.
    06:52 Adam DLOUHÝ - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí hokejisté jdou ale z následného protiútoku do vedení! Gríger v přečíslení předložil kotouč ADAMU DLOUHÉMU, jehož ránu propustil Machovský mezi svými betony. Asistence: Dávid Gríger, Marek Zachar.
    06:17 David TOMÁŠEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Tentokrát se však DAVID TOMÁŠEK dostal ke střele z dobré pozice a svou střelou vyrovnává skóre. V O2 areně tedy začínáme znovu od začátku. Asistence: Miroslav Forman, Tomáš Pavelka.
     
    06:10
    David Tomášek neuspěl na vhazování v útočném pásmu, i přesto se však domácí udrželi na puku. Tomášek se však ke střele z dobré pozice nedostal.
     
    06:01
    Jeden z libereckých hráčů obdržel tvrdý hit ve středním pásmu a chvíli trvalo než se zvedl z ledu. Situaci ještě jel zkontrolovat Jakub Klepiš, následuje komerční přestávka.
     
    05:33
    Roman Horák udržel kotouč proti napadajícímu protihráči u mantinelu, nicméně hosté o pár chvil později zapracovali a dostali puk alespoň do středního pásma.
     
    04:54
    Hosté se rychle vrátili zpět do obranného pásma a poslali na led čerstvé síly. Němečkova střela z levé strany pro vhazování nebyla příliš přesná.
     
    04:28
    Sparťané se snaží o rychlou odpověď, ale liberecká obrana je zatím pozorná. Rozhodčí nyní píská postavení mimo hru na domácí straně Pražanů.
    03:42 Jan ORDOŠ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    03:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pozor, liberečtí hokejisté využili chvilkové nepozornosti domácích a jdou do vedení. Klepiš našel úplně volného JANA ORDOŠE, který svou střelou bez obtíží překonává Machovského. Asistence: Jakub Klepiš, Tomáš Filippi.
     
    03:33
    Matuškinova formace si nerozuměla ve své rozehrávce a musí zpátky do obranného pásma. Píská se zakázané uvolnění, vhazuje se před Machovským.
     
    02:58
    Jakub Rychlovský ještě bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale sparťanští obránci byli včas připravení. Domácí hokejisté posílají na led čerstvé síly.
     
    02:21
    Adam Najman svou skvělou prací v rohu kluziště vybojoval puk a Ivanovu ránu musel zastavit svými betony brankář Matěj Machovský. Hraje se dál.
     
    01:34
    Klepiš vystihl sparťanskou rozehrávku a hledal před brankou lépe postaveného Grígera. Liberecký útočník kotouč nezpracoval.
     
    01:08
    První útočný výpad Liberce! Jan Ordoš byl hodně aktivní u levé tyčky, ale liberecký útočník nakonec nebyl úspěšný. Machovský nemusel zasahovat.
     
    00:43
    Souboj v rohu kluziště zvládli lépe hostující hráči a jeden z libereckých obránců uklidňuje situaci za svou brankou. Oba týmy posílají na led čerstvou sílu.
     
    00:10
    Matuškin si sebral kotouč ve středovém kruhu a sparťané se přesunuli na druhý konec kluziště. Tam se však domácí hokejisté dlouhou dobu neudrželi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se už vrátili zpátky ze svých kabin na ledovou plochu, zahajovací formace jsou připravené na vhazování. Brankáři jsou také nachystaní, jdeme na to!
     
    Rozbruslení obou týmů před malou chvílí skončilo, do startu utkání zbývá už necelých dvacet minut! Hráči zamířili naposledy před zápasem do kabiny, aréna se zahalila do tmy. Kapitánem domácího týmu je tradičně Michal Řepík, céčko na dresu libereckých Tygrů vidíme na dresu Ladislava Šmída, jenž zastoupil v této pozici absentujícího Petra Jelínka.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásný a ničím nerušený pondělní podvečer u sledování páté čtvrtfinálové bitvy mezi Spartou a Libercem. Třaskavé utkaní startuje už za necelou hodinu a aréna se pomalu začíná plnit. Vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro tento zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček (A), A. Polášek, T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Tomášek, M. Řepík (C) – Buchtele, Chlapík (A), Z. Doležal – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: J. Jandač

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (C), M. Ivan, M. Rosandić, Štibingr, Kolmann, Melancon, Aubrecht – Ordoš, Filippi (A), Klepiš – J. Vlach (A), J. Šír, Klapka – A. Dlouhý, Gríger, M. Zachar – Rychlovský, A. Najman, Faško-Rudáš.
    Trenér: P. Augusta

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Brejcha, Ondráček.
     
    Krásný pondělní podvečer u sledování extraligového play off! Sparťané dnes na svém ledě vyzvou v pátém čtvrtfinálovém utkání Liberec. Kdo ovládne pátou bitvu v sérii? Utkání startuje v pražské O2 areně přesně od 19.00 hodin, buďte u toho.
     
    Liberec po třech porážkách ve čtvrtfinálové sérii konečně zabral a ve čtvrtém utkání zvítězil 4:2. Severočeši položili základní stavební kámen úspěchu dvěma góly ve druhé třetině, kdy se dostali do vedení. Liberečtí hokejisté svůj pracně vybudovaný náskok ještě v průběhu třetí části navýšili gólem Rosandiče z mezikruží a první vítězství Tygrů v sérii pojistil svou trefou do prázdné sparťanské branky Dávid Gríger.
     
    Sparťané mohli ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu už pomýšlet na postup do semifinále, ale družina kolem kapitána Michala Řepíka prohrála s Libercem 2:4. Pražané sice vyrovnali skóre trefou Adama Poláška a ve třetí třetině zadělali na drama gólem obránce Tomáše Pavelky, ale více už toho sparťané nestihli. Série se tak za stavu 3:1 pro Spartu přesouvá zpět do hlavního města.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 7. Tomášek (M. Forman, T. Pavelka), 14. A. Polášek (Dvořáček, J. Strnad), 25. Buchtele (Chlapík, Tomáš Dvořák), 30. A. Polášek (M. Forman), 104. T. Pavelka (Tomášek, M. Řepík) – 4. Ordoš (Klepiš, Filippi), 7. A. Dlouhý (Gríger, M. Zachar), 29. Filippi (L. Šmíd, Klepiš), 29. J. Šír


    HC Sparta Praha: Machovský (29. J. Hudáček) – Matuškin, David Němeček (A), A. Polášek, T. Pavelka, Moravčík, Tomáš Dvořák, Jurčina – M. Forman, Tomášek, M. Řepík (C) – Buchtele, Chlapík (A), Z. Doležal – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček.
    Trenér: J. Jandač

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (C), M. Ivan, M. Rosandić, Štibingr, Kolmann, Melancon, Aubrecht – Ordoš, Filippi (A), Klepiš – J. Vlach (A), J. Šír, Klapka – A. Dlouhý, Gríger, M. Zachar – Rychlovský, A. Najman, Faško-Rudáš.
    Trenér: P. Augusta

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Brejcha, Ondráček

    Diváci: 9 287
    Sparta 4 1 Liberec
    #1 Pondělí 21.03.2022 • 19:00
    Sparta - Liberec 7:0
    #2 Úterý 22.03.2022 • 19:00
    Sparta - Liberec 3:2
    #3 Pátek 25.03.2022 • 17:00
    Liberec - Sparta 1:2
    #4 Sobota 26.03.2022 • 15:00
    Liberec - Sparta 4:2
    #5 Pondělí 28.03.2022 • 19:00
    Sparta - Liberec 5:4 po prodl.
    thejrc.org