Martin – Skalica 2:3 (po pr.)
po prodl.
HK VITAR Martin
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
HK Skalica
sk Pondělí 28.03.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Milan Klement (asistent trénera HK iClinic Skalica): "Po dvoch domácich prehrách sa nám do Martina necestovalo ľahko. Skalica však nie je mužstvom, ktoré by si bolo dopredu povedalo, že končí v semifinále a postup ďalej necháva Martinu. Zápas bol preto napínavý od začiatku do konca. Takisto vyrovnaný, so šťastnejším mužstvom na jeho konci po strelenom treťom góle. V stretnutí bolo minimum vylúčených pričom aj ponúknuté príležitosti zostali dnes nevyužité. Vzhľadom k počtu vylúčených sme boli šťastnejším tímom, domáci hráči však nepôsobili pokojným dojmom a veľa pukov im odskakovalo. U nás sme videli na hokejkách oveľa väčší pokoj, v oslabení sme takisto hrali veľmi dobre. Zachytili sme nástup domáceho tímu, čo sa nám na domácom ľade nepodarilo. V sérii zatiaľ nehrá rolu domáce prostredie, dúfam, že tomu bude takto aj zajtra. Pred zajtrajším duelom zostávame v Martine, budeme oddýchnutí a pripravení na zápas."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Po dvoch víťazných zápasoch na pôde Skalice sme do tohto stretnutia nastúpili akoby na prípravný duel. V šatni sme si povedali, že chceme byť aktívni, zasypať súpera strelami, zlyhali sme však v záležitostiach, ktoré nás v predchádzajúcich zápasoch doviedli k víťazstvám. Viazla nám rozohrávka, neposúvali sme puky dopredu, chýbala nám súhra. Ak by sme v takomto výkone pokračovali ďalej, prehráme už po šesťdesiatich minútach. Hru sme však postupne vyrovnali, začali sme herne dominovať. Skalica hrala na brejky. Po vyrovnávajúcom góle sme nastrelili žŕdku, mali sme niekoľko príležitostí, ktoré sa nám ale nepodarilo využiť a v predĺžení sme sa dopustili taktickej chyby, ktorá znamenala víťazstvo súpera. Skalica sa dnes raduje, my sme si i napriek vyššiemu počtu striel víťazstvo nezaslúžili. Škoda, že zatiaľ v tejto sérii nehrá rolu domáce prostredie, pretože ak by sme mali lepší úvod, so zápasom sme mohli urobiť niečo už skôr. Skalici chýbali v stretnutí traja hráči, ktorých nahradili dobrými korčuliarmi. Boli aktívni, čo znamená, že ani zajtra nás nečaká ľahké stretnutie. Máme však dobre natrénované, verím, že zajtrajší duel zvládneme. Od začiatku zápasu musíme ale predvádzať hokej, aký sme začali hrať od druhej tretiny. V tomto prípade by nás nemrzeli nevyužité príležitosti Makarova, respektíve nevyužitý nájazd Fafráka. Pri premieňaní príležitostí musíme byť dôraznejší."

    Richard Nemec (útočník HK iClinic Skalica): "Vedeli sme, čo nás čaká a preto sme chceli zvíťaziť, aby sme sa v sérii udržali. Martin to nemal v stretnutí jednoduché, zápas bol vyrovnaný a napokon dospel až do predĺženia. Škoda nevyužitého dvojgólového vedenia, po našich chybách domáci hráči vyrovnali. V predĺžení sme napokon uchmatli víťazstvo, v tejto sezóne sa nám väčšinou v nadstavenom čase darí. Medzi týmito mužstvami už dlhšiu dobu zároveň platí, že výhoda domáceho ľadu nehrá svoju rolu. Hosťujúcim tímom sa zvykne dariť viac, v zajtrajšom zápase sa preto pokúsime túto štatistiku potvrdiť a doma následne zvrátiť v náš prospech. V play-off sa snažíme nebyť vylučovaní, nakoľko práve početná výhoda rozhoduje takéto zápasy. Občas sa faul vyskytne, je však na nás, aby sme nerovnovážny stav ubránili. Po zápase nás čaká výbeh, máme spoločnú večeru a naplánovaný oddych. Zajtra máme na programe tréning, večer nás už čaká stretnutie. Štvrté stretnutie bude opäť o maličkostiach, o tom, kto urobí menej chýb. Tím, ktorý bude chcieť viac zvíťaziť, uspeje."

    František Poliaček (útočník HK VITAR Martin): "Vyrovnávajúci gól v danej chvíli určite všetkých potešil, posledný však zaznamenal súper. Pri druhom góle urobil veľký kus práce Charvát, ktorý sa dobre odtiahol, vystrelil a ja som už len z medzikružia trafil puk do protipohybu brankára. Môžeme síce pozitívne hodnotiť fakt, že sa nám podarilo vyrovnať za nepriaznivého stavu 0:2, stretnutie sme však mali dotiahnuť do víťazného konca. Zajtra by to bol úplne iný zápas. V úvodnom zápase sme mali viac šťastia v závere my, kedy sme sa doťahovali na domácich. Po úvodnom striedaní sme v Skalici rozhodli my, teraz to vyšlo hosťujúcim hráčom. Do zajtrajšieho zápasu musíme nastúpiť úplne inak ako dnes. Zo zápasu si môžeme odniesť pozitívum v podobe jediného vylúčenia, dúfam, že v tomto ukazovateli to bude rovnaké i zajtra. Neviem, či sme si po dnešnom stretnutí nepohnevali fanúšikov, dúfame však, že prídu i zajtra a podporia nás. Na súpera sa nebudeme niekoľko hodín pred stretnutím špeciálne pripravovať, tímy sa zo sezóny dostatočne poznajú. Sériu by sme chceli ukončiť v čo najkratšom možnom čase, veríme, že k splneniu tohto cieľa urobíme prvý krok už zajtra." (22:26:56)
     
    Martin podľahol Skalici 2:3 po predĺžení. Góly: 38. Toma (Dírer), 47. Poliaček (Charvát, Dvořák) – 17. Vidovič (Janáč), 37. Dzhioshvili (Galimov), 63. Galimov (Dzhioshvili).
     
    Koniec zápasu.
     
    62:09
    Skalica dala gól!
    Strela v podaní Vladislava Dzhioshviliho a dorážka z pravej strany v podaní BULATA GALIMOVA dnes rozhodli o víťazovi stretnutia.
     
    61:56
    Vidovič pred bránku. Napokon bol z toho takmer vlastný gól.
     
    61:28
    Pacalajova strela. Do lapačky brankára.
     
    60:34
    Tiainen sa do zakončenia nedostal. Šmach získava puk.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Stretnutie nám dospelo do predĺženia v ktorom sa môže i nemusí rozhodnúť o víťazovi duelu.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:58
    Toma v závere ešte z diaľky. Už to však nestihne.
     
    59:26
    Šmach od modrej vedľa bránky. Veľmi pekný pokus.
     
    58:50
    Charvát dostal puk za modrú čiaru. Domáci si môžu založiť protiútok.
     
    58:28
    Janáč udržal útočné pásmo. Domáci sa nevedia dostať von.
     
    57:55
    Lavička sa musí vrátiť po puk. Do konca tretiny už veľa času nezostáva.
     
    57:20
    Galimov sa dostal za domácu bránku. Prihrávka nenašla adresáta.
     
    56:49
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Stalo sa tak po zakončení Poliačeka.
     
    56:17
    Janáč skončil na Pacalajovi. Bojuje sa o každý centimeter ľadovej plochy.
     
    55:57
    Vidovič na Nemca. Dírer blokuje strelu.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 38. Toma (Dírer), 47. Poliaček (Charvát, Dvořák) – 17. Vidovič (Janáč), 37. Dzhioshvili (Galimov), 63. Galimov (Dzhioshvili)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Nátny, Krempaský – Lavička, Pacalaj – Nemec, Smidžár – Juščák, Huhtela, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Fafrák, Murček, Poliaček – Makarov, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    HK Skalica: Borák (Trenčiansky) – Horváth, Šmach – Arbuzov, Janík – Vidovič, Hílek – Kadlečík, Mizerák – Hujsa, Dzhioshvili, Galimov – Janáč, Včelka, Šátek – Nemec, Jarolín, Rajčák – Šišolák, Kuba, Kotvan
    Trenér: Michal Ružička

    Rozhodčí: Konc, Adamec – Pribula, Riš, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 1789
    thejrc.org