Liverpool – Watford 2:0 (kon.) | Brighton – Norwich 0:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 0:2 (kon.)
Chelsea – Brentford 1:4 (kon.) | Leeds – Southampton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Aston Villa 2:1 (kon.)
Manchester Utd. – Leicester 1:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
1:4 (0:0)
Brentford FC
Sobota 02.04.2022, 16:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 31. kolo
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:5. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:7. (18:03:26)
     
    Je hotovo, dobojováno! Takovýhle průběh, především tedy ve druhém poločasu, mohl čekat málokdo. Londýnské derby vyznělo lépe pro Brentford. Přitom to byla právě Chelsea, která se ujala vedení po přesné střele. Nicméně pak už gólové otěže přebrali The Bees. Pod dva góly se zapsal Janelt, vítěznou trefu má na kontě Eriksen a v závěru se trefil také Wissa, který na branku potřeboval pouze patnáct sekund na hřišti. Za The Blues se trefil pouze Rüdiger velmi pohledným dalekonosným pokusem.

    První poločas sice branku nenabídl, nicméně v jeho začátku měl více šancí Brentford, všechny zůstaly nevyužity. Obranu domácích proháněl především Toney, který ale následně ze své aktivity ubral. To i proto, že otěže pomalu přebírala Chelsea, nicméně ze své aktivity nevytěžila v první půli přesnou trefu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ivan Toney se ještě vydal na opačnou stranu z rychlého protiútoku. Ten skončil centrem z pravé strany, po kterém míč končí na rohovém kopu, který bude mít Brentford k dispozici. Zřejmě poslední akce zápasu.
     
    90+3
    Na hřišti nyní byli ošetřování hned dva hráči. Kai Havertz byl jedním z nich a už odchází mimo hrací plochu, do dnešního duelu se už jistě nevrátí, ale vypadá, že bude v pořádku. Míč bude rozehrávat Raya.
     
    90+2
    Mateo Kovačić doběhl balón a po zemi ho pak posílal do vápna. Tam byl ale jen pozorný obránce Brentfordu, který hrozbu odvrací na rohový kop.
     
    90+1
    Fanoušci Brentfordu, kteří dorazili na Stamford Bridge, se hromadně radují. Je jasné, že jejich tým dnes bude ten vítězný. Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    90
    Chelsea se ještě drží těsně před šestnáctkou. Nyní Lukaku posílal střílenou přihrávku na branku. David Raya proti ni ale stihl vystoupit a vyrazil ji mimo dosah domácích útočníků.
    87. Yoane WISSA - 1:4
     
    87
    Brentford právě vstřelil branku!
    Londýnské derby má velmi nečekaný průběh a nic nenasvědčuje tomu, že se něco změní. Čas pomalu dochází. Antonio Rüdiger chtěl poslat míč mimo šestnáctku, jenže ho netrefil čistě a nahrál přímo YOANE WISSOVI, který tak na gól potřeboval jen pár sekund na hřišti! Wiss poslal míč přesně k tyči, Mendy byl bez nároku na zákrok.
     
    86
    Hakím Zíjáš se dostal k míči a vypadalo to, že začne protiútok. K míči se ale dostal za pomoci faulu, a to celkem zbytečného. Naopak tedy budeme sledovat přímý kop, který rozehraje Eriksen.
     
    85
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Bryan Mbeumo, přichází Yoane Wissa.
     
    85
    Hakím Zíjáš přispěchal s dalším centrem, tentokrát z druhé strany. Míč ve vzduchu pořádně zaplachtil, David Raya proti němu ale vystoupil a už ho drží v rukavicích.
     
    83
    Hakím Zíjáš poslal z velké dálky poměrně dobrý centr. Obrana The Bees si ale poradila bez větších komplikací. Následně to ještě zkuil Antonio Rüdiger, jeho střela ale letí opravdu velmi mimo a brankáře Raya rozhodně neohrozí.
     
    81
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Mathias Jensen.
     
    80
    Kai Havertz měl další velmi dobrou šanci, ze které mohl skórovat! Ve vápně si naskočil na centr a u míče byl jako první. Chtěl skórovat hlavou, nicméně trefil znovu jen těsně mimo levou tyč.
     
    80
    Sledovali jsme poměrně pomalou kombinaci domácích fotbalistů, kteří opět nenašli potřebný prostor k finální přihrávce. Na opačnou stranu se pak dostal Brentford, ani zde však nevidíme žádnou branku ohrožující šanci.
     
    78
    Přímo před domácí brankou nastala velmi nepřehledná situace, z níž se pokoušelo zakončovat velké množství hráčů. Nejblíže k brance měl asi Vitaly Janelt, který páli z otočky. Míč ale trefil jen obránce Chelsea. Ta si tak může výrazně ulevit.

    Adam Pavlíček

    Branky: 48. Rüdiger (Kanté) – 51. Janelt (Mbeumo), 54. Eriksen (Mbeumo), 61. Janelt (Toney), 87. Wissa


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 8:5. Rohy: 12:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:7.
    Chelsea FC: E. Mendy – M. Alonso (56. R. James), T. Silva, Rüdiger, Azpilicueta – Mount, Kanté (65. R. Lukaku), Loftus-Cheek – Werner (65. Kovačić), Zíjáš, Havertz.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Barkley, Christensen, R. James, Jorginho, Kovačić, R. Lukaku, Saúl, M. Sarr.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Brentford FC: Raya – Ajer, P. Jansson, Pinnock, Henry – Rasmussen, Janelt (81. M. Jensen), Nörgaard, Eriksen, Mbeumo (85. Wissa) – Toney.
    Náhradníci: Fernández – Baptiste, Sörensen, Canós, Fosu, Ghoddos, M. Jensen, M. Jörgensen, Wissa.

    Trenér: Thomas Frank

    Rozhodčí: Madley – Cook, Smith
    thejrc.org