Burnley – Everton 3:2 (kon.)
konec
Burnley FC
3:2 (1:2)
Everton FC
Středa 06.04.2022, 20:30 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:47:37)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 4
    Střely mimo: 6 – 4
    Držení míče: 51 % – 49 %
    Rohové kopy: 9 – 6
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 11 – 16
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Everton prodloužil černou sérii na stadionech soupeřů a jeho náskok na zónu sestupu se smrskl na jediný bod. Na záda už mu dýchá Burnley, které poskočilo před Watford na osmnáctou příčku.
     
    Závěrečný hvizd Mikea Deana odšpuntoval v domácím táboře radost, jaká se v běžných ligových bojích jen tak nevidí. Speciálně pro Burnley to dnes nebyl ledajaký zápas. K udržení naděje na záchranu dnes museli svěřenci Seana Dyche bezpodmínečně bodovat, což se jim po velkém boji nakonec podařilo na sto procent. Emočně to dnes bylo jako na houpačce. Dobrý začátek Clarets ozdobil gól Collinse, jenže dvě penalty Richarlisona dostaly do výhody hosty z Liverpoolu. S Burnley to začalo vypadat bledě, leč dvě velmi podobné akce zase všechno změnily. Gólovou spolupráci z 57. minuty mezi Taylorem a Rodriguezem v poslední desetiminutovce zopakovali Vydra s Cornetem a zařídili obrat na 3:2 Jedinou reálnou možnost na srovnání těsně nedal střídající Rondón, a tak všechny body zůstávají na promáčeném Turf Moor.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jeden dlouhý míč od Pickforda. Čtvrtá nastavená minuta končí, ale Mike Dean patrně dá k dispozici čas na poslední akci.
     
    90+3
    Pickfordův dlouhatánský nákop letěl až na Popea. Ten nejprve nezakročil vůbec jistě, ale potom míč před hosty přece jenom zabezpečil.
    90+2. Rondón z voleje málem vyrovnal
     
    90+2
    Většině diváků na stadionu se zastavil dech při pohledu na volej Rondóna. Pope zůstal stát a očima vytlačil míč za svou pravou tyč.
     
    90+1
    Clarets svou standardku promarnili. Míč de facto odevzdali a museli se vracet s protiútokem. Nejhoršímu zase zabránil Tarkowski.
     
    90
    Při krocení vysokého balónu se jeden z hostů opět provinil faulem. Burnley má standardní situaci a neplánuje spěchat s její realizací.
     
    89
    Iwobi spolupracoval s Richarlisonem. Ten mu chtěl z rohu vápna balon vrátit, ale domácí fotbalisté tento úmysl vystihli. Definitivně je vysvobodil faul Doucourého.
     
    88
    Vydra se srdnatě pral v pokutovém území. K čerstvé asistenci chtěl přidat gól, ovšem z těžké pozice bránu minul.
     
    87
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Mason Holgate, přichází José Salomón Rondón.
    85. Maxwel CORNET - 3:2
     
    85
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Euforie na Turf Moor! Pickford pokazil nákop a daroval domácím aut, z něhož centroval Taylor. Godfrey nešikovně odrazil míč k Vydrovi a ten ho zleva přesně distribuoval na MAXWELA CORNETA. Pickford opět nemohl se střelou bez přípravy nic dělat.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Aaron Lennon, přichází Dwight McNeil.
     
    83
    Doucouré si nezpracoval Kennyho přihrávku. Vydra s Rodriguezem chtěli otočit hru, ale druhý z nich byl zastaven kousek za půlkou.
     
    82
    Grayův přetažený roh chytal na opačné straně Mykolenko, jenže ani ten v silném větru nenalezl u Popea nikoho v bílém dresu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. Collins (Cornet), 57. Jay Rodriguez (Ch. Taylor), 85. Cornet (Vydra) – 18. Richarlison (pen.), 41. Richarlison (pen.)

    Karty:   10. Brownhill (BLY), 76. Lowton (BLY) – 3. Holgate (EVE), 54. Godfrey (EVE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:16.
    Burnley FC: Pope – C. Roberts (72. Lowton), Tarkowski (C), Collins, Ch. Taylor – Lennon (84. McNeil), A. Westwood, Brownhill, Cornet – Jay Rodriguez, Weghorst (80. Vydra).
    Náhradníci: Hennessey – A. Barnes, Cork, K. Long, Lowton, McNeil, D. Stephens, Thomas, Vydra.

    Trenér: Sean Dyche

    Everton FC: Pickford (C) – Godfrey, Branthwaite, Holgate (87. Rondón) – Kenny, A. Doucouré, Iwobi, Mykolenko – Gordon (73. D. Gray), Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Begović – Alli, Coleman, Delph, El Ghazi, D. Gray, Price, Rondón, Welch.

    Trenér: Frank Lampard

    Rozhodčí: Dean – Smart, Scholes
    thejrc.org