Stuttgart – Dortmund 0:2 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
0:2 (0:1)
Borussia Dortmund
Pátek 08.04.2022, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Páteční předehrávka 29. kola německé Bundesligy skončila bez překvapení, favorizovaná Borussia Dortmund zvítězila na stadiónu Stuttgartu 2:0.

    O oba zásahy se postaral hráč, který nefiguroval v základní sestavě. Julian Brandt ovšem přišel na hřiště už v 6. minutě z důvodu Reynova zranění a úvodní gól vstřelil po šesti minutách na hřišti, když využil výborné nahrávky Haalanda a zakončoval do prázdné brány. Druhý zásah si Brandt schoval na 71. minutu, kdy si nejprve vyměnil míč s Reusem, aby následně vypálil za velkým vápnem gólovou střelu k levé tyči. Přestože domácí skončili s nulou v kolonce vstřelených branek, tak i oni si vytvořili několik zajímavých příležitostí. Stenzel se Sosou trefili břevno, jinou Sosovu ránu zase skvěle vytáhl Kobel.

    Svěřenci kouče Roseho se díky vítězství přiblížili vedoucímu Bayernu na šest bodů a od třetího Leverkusenu se odpoutali na bodů devět. Stuttgart zůstává patnáctý a v průběhu víkendu se klidně může stát, že klesne do sestupového pásma. (22:35:36)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 11:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:6.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V probíhající poslední minutě utkání vstřelili hosté gól z ofsajdu. Za posledním obráncem se nacházel Jude Bellingham v době Reusovy nahrávky, nahrávka před prázdnou bránu k Haalandovi již byla navíc.
     
    90+3
    Kousek chyběl Tanguyi Coulibalymu k zachycení dobře myšleného obloučku Millota za obranu. Ale míč nezahrál, ten doskákal až do rukou Kobela.
     
    90+2
    S malou domů si Florian Müller poradil bez problémů. Dokonce si troufl i na rychlé zpracování, aby před Haalandem uvolnil naběhnuvšího Mavropanose.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací dob čtyři minuty.
     
    90
    Ne, domácím dnes prostě není přáno. Borna Sosa si vyměnil míč s Karazorem, hlavou si posunul míč před sebe a ještě ze vzduchu jej nasměroval na bránu. Kobela proměnil do role diváka, gólmana BVB dnes podruhé zachránila horní tyč. Po odrazu balónu za bránu se chytil za hlavu, jako kdyby sám nevěřil tomu, jak Sosa mohl v těžké pozici vyprodukovat tak povedenou ránu.
     
    89
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tiago Tomás, přichází Enzo Millot.
     
    88
    Po dlouhém odkopu Gregora Kobela došlo k hlavičkovému souboji mezi Endem a Brandtem. Uspěl domácí kapitán, Stuttgart tedy může opět útočit a živit alespoň malé naděje na bodový zisk.
     
    87
    Obranný skluz si Dan-Axel Zagadou načasoval dokonale. Počkal si, až Tiago Tomás potáhne míč po lajně, aby jej následně odvezl i se sebou do zámezí.
     
    86
    Nebezpečný zákrok Atakana Karazora, který na polovině hřiště šlapákem tvrdě trefil Juliana Brandta, naštěstí do holenního chrániče. Přesto může být domácí hráč rád, že vyvázl jen se žlutým trestem.
     
    85
    Ani teď to není gól. Tiago Tomás zpětnou zasekávačkou vyřadil ze hry Wolfa, načež odcentroval na Massima, který však výskok nenaplánoval vůbec dobře a slabě míč hlavičkoval vedle pravé tyče.
     
    84
    Možná příliš zbytečně uspěchal centr Atakan Karazor. Do míče se opřel z jedničky a nasměroval jej mimo dosah adresáta Erika Thommyho.
     
    83
    Kličku na osu hřiště protáhl Tiago Tomás až příliš. Mezitím k němu kromě Zagaoua přiběhli další dva protihráči, proti nimž byl domácí borec bez šance.
     
    82
    Kartónek žluté karty si vykoledoval Jude Bellingham. Hříšník moc dobře věděl, že ve skluzu nemá šanci trefit míč, ale jenom nohy rozběhnutého Enda.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Borussia Dortmund i díky skvělému zákroku Kobela z před malé chvíle udržuje dvoubrankový náskok, zisk tří bodů je blízko.
     
    80
    Fantastický Gregor Kobel. Endo pod tlakem dokázal posunout míč na Bornu Sosu, jenž z levé strany natáhl k parádní technické střele na zadní tyč. Hostující gólman se ovšem vymrštil do vzduchu a vytáhl fenomenální zákrok pravou rukou.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Brandt (Haaland), 71. Brandt (Reus)

    Karty:   45+3. Mangala (STU), 86. Karazor (STU) – 82. Bellingham (DOR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 11:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:6.
    VfB Stuttgart: F. Müller – Stenzel, Mavropanos, Ito, Sosa – Endo (C), Karazor, Mangala (62. Coulibaly) – Führich (78. Massimo), Tomás (89. Millot), Marmúš (79. Thommy).
    Náhradníci: Bredlow – Beyaz, Coulibaly, Millot, Mola, Thommy, Tibidi, Bazzoli, Massimo.

    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    Borussia Dortmund: Kobel – Can, Akanji, Hummels (46. Zagadou), Guerreiro (75. M. Wolf) – Dahoud (36. Witsel), Bellingham – Reyna (6. Brandt), Reus (C), T. Hazard – Haaland.
    Náhradníci: Hitz – Brandt, Moukoko, Pongračić, Reinier, Witsel, M. Wolf, Zagadou, Bynoe-Gittens.

    Trenér: Marco Rose

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Hüwe
    thejrc.org