Ottawa – Nashville 2:3 (kon.) | New Jersey – Montreal 4:7 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:0 (kon.)
Columbus – Philadelphia 1:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 5:3 (kon.) | Dallas – Toronto 3:4 (po pr.)
Chicago – Seattle 0:2 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:5 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 2:3 (kon.)
San Jose – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (0:2, 2:1, 3:0)
Buffalo Sabres
Pátek 08.04.2022, 01:35 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:06:25)
    Carolina si vítězstvím nad Buffalem zajistila místenku do play-off
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 21 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 18 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 60:00
    Craig Anderson (BUF) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1%, odchytal 59:04

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -2 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 14:56

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Staal (CAR) – 2+0
    2. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
    3. Andrej Svečnikov (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 15 639 diváků.
     
    Carolina nakonec potvrdila roli favorita, byť to měla po druhé třetině pořádně nahnuté. Šavlím z Buffala vrátila dva dny starou porážku, na domácím ledě je porazila 5:3.

    Hurikáni nastupovali do závěrečné dvacetiminutovky se ztrátou jednoho gólu. Misky vah vyrovnal ve 46. minutě kapitán Jordan Staal, aby je poprvé překlopil na domácí stranu o pět minut později svým druhým gólem v utkání Sebastian Aho. Dvě trefy zaznamenal i Jordan Staal, jenž v poslední minutě pečetil vítězství Canes přesnou střelou do odkryté hostující klece.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura přerušili nelichotivou sérii dvou porážek v řadě a v tabulce Východní konference se z druhého místa přiblížili Floridě na čtyři body, ale hlavně si dnešním vítězství zajistili postup do vyřazovací části. Buffalo zůstává dvanácté bez šance na postup do play-off.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Hosté pokračují bez gólmana. Hattrick mohl završit Sebastian Aho, jenž uspěl v šermovačce, jenže kotouč usměrnil o pár decimetrů vedle pravé tyčky.
    59:05 Jordan STAAL - 5:3
     
    59:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! JORDAN STAAL vzal jako správný kapitán zodpovědnost na sebe a poradil si náramně. Nenechal se rozhodit dvojicí dotírajících protihráčů a přes padajícího třetího usměrnil hrací předmět do odkryté hostující svatyně. Bez asistence.
     
    58:45
    Buffalo získalo útočné pásmo, což byl signál pro Craiga Andersona k opuštění brány. Trenér Granato ví, že není nač čekat, powerplay je logickým řešením.
     
    58:23
    Sebastian Aho správně očekával, že Dylan Cozens zkusí projet do útočné třetiny středem. Počkal na jeho nahrávku a bekhendovou stranou hole ji zastavil.
     
    57:40
    Skvělé střídání druhé útočné formace Canes. Max Domi totiž zastavil nahrávku Pysyka po mantinelu ještě v útočné třetině, bekhendovým nahozením za bránu pak donutil Dahlina vymýšlet od znovu.
     
    57:22
    V rohu kluziště podrželi kotouč Nino Niederreiter s Jordanem Staalem. První jmenovaný pak ještě vyvezl puk za bránu, kde o něj přišel v souboji s Pysykem.
     
    56:48
    Tentokráte bylo s přechodem Kylea Okposa přes modrou čáru všechno v pořádku. Následovala tvrdá rána příklepem, jež proletěla nad břevnem.
     
    56:27
    Rozjetého Kylea Okposa zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Americký útoční vrhl smutný pohled po Zemgusi Girgensonsovi, který jej vystavil ofsajdu.
     
    55:55
    Daleko se hosté nedostali. Peyton Krebs naznačil kličku po mantinelu a zkusil štěstí středem, kus černé gumy mu šikovně vypíchl Nino Niederreiter.
     
    55:25
    Moc dobře si byl Mattias Samuelsson vědom, že není času na zbyt. Přesto musel počkat na prostřídání formací, aby mohl rozehrát na Peytona Krebse.
     
    54:49
    Tage Thompson sice vybojoval puk v útočné třetině, jenže byl sám proti třem. Podle očekávání o hrací předmět přišel, byť bojoval statečně.
     
    54:28
    Ještě ze středního pásma vystřelil Anthony DeAngelo. Craig Anderson měl zakrytý výhled, ale nemusel smutnit, obránce Casey Fitzgerald odvedl práci za něj.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Aho (A. Svečnikov, Jarvis), 37. T. Teräväinen, 46. J. Staal (Pesce, Fast), 52. Aho (A. Svečnikov, Jarvis), 60. J. Staal – 4. Tage Thompson (J. Skinner, Tuch), 7. Tuch (J. Skinner, Tage Thompson), 26. V. Olofsson (Mittelstadt, M. Samuelsson)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Martinook.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Bryson, M. Samuelsson, Pysyk (A), Fitzgerald – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Hinostroza, Cozens, Krebs – Okposo (A), Eakin, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Chmielewski, South – Kovachik, Deschamps

    Diváci: 15 639
    ocianews.com