Samson České Budějovice – MB HOKEJ 0:5 (kont.) | Mělník – Chomutov 1:9 (kon.)
konec
HC Junior Mělník
1:9 (0:2, 1:5, 0:2)
Piráti Chomutov
Pátek 08.04.2022, 18:30 • Zimní stadion Mělník • Kvalifikace o 2. ligu • 5. kolo
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (20:28:30)
     
    Chomutov postupuje do druhé ligy a stále platí, že v sezóně ještě nepoznal hořkost porážky! Severočeši od poloviny zápasu diktovali tempo hry a soupeře deklasovali 9:1. Naopak Mělník zůstává v krajské lize a sezóna pro něj dnešním zápasem končí.
     
    Konec zápasu.
     
    58:16
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti si připisují trefu také při vlastním oslabení. Milan Kostourek naznačil střelu golfákem, ale místo zakončení přihrál na zadní tyčku, odkud se nemýlil také DAVID ČERNÝ. Asistence: Milan Kostourek.
     
    57:23
    Petr Freiberg prohodil posledního obránce, a tak sám na brankáře uháněl Milan Kostourek. Šikovný útočník ve vlastním oslabení orazítkoval břevno.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká T. Svoboda.
     
    55:36
    Zakončením od modré čáry se prezentoval znovu Marek Macek, jehož snažení vyrazil Miroslav Hanuljak betonem. Chomutov následně posunul hru do středního pásma.
     
    54:53
    Po odrazu se na levé straně útočného pásma nacházel Marek Macek, který už měl proti sobě jen hostujícího brankáře. Ovšem zakončením na první tyčku neuspěl.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Kamil Charousek – 2 min., hákování).
     
    53:26
    Pro nahození Junioru zamířil za branku Miroslav Hanuljak, který na nic nečekal a svou širokou holí vyhodil k druhému maskovanému muži na ledové ploše.
     
    52:06
    Najetý Kryštof Kapoun se z jedné opřel do kotouče, který jen těsně proletěl vedle vzdálenější tyče.
     
    51:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Novák – 2 min., hákování).
     
    51:12
    Daniel Šilar posunul černou gumu do pravého kruhu, odkud okamžitě vystřelil Petr Freiberg! Chomutovský urostlý útočník orazítkoval bližší tyčku.
     
    49:52
    Domácí hráči mířili do přečíslení, avšak Tomáš Havel nezpracoval přihrávku od Davida Šubrta. Chomutovský gólman mohl být tentokrát v klidu.
     
    49:32
    Hra se znovu přerušuje, protože Junior Mělník vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    48:51
    Na ose hrací plochy se pohyboval Jakub Chrpa, který mířil do levého horního rohu branky. Jenomže vyrážečka domácího gólmana byla na správném místě.
     
    48:02
    Nahození ještě ze středního pásma schoval chomutovský brankář do lapačky. Miroslav Hanuljak chtěl rychle rozehrát, ale rozhodčí už přerušil hru.
     
    46:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Krásnu přihrávku naservíroval před branku kapitán juniorského výběru Chomutova! David Petrásek viděl osamoceného DANIEL ŠILAR, který se střelou na první tyč nemýlil – 1:8. Asistence: David Petrásek a Petr Freiberg.
     
    46:23
    Domácí mužstvo se nacházel malou chvíli pod tlakem, a tak přišlo vyhození na zakázané uvolnění. Jenže po chvíli rozhodčí přiznali chybu a hra se přesunula jen do středového kruhu.
     
    45:17
    Za brankou se Jan Vernek, který se snažil rychle strhnout svůj pohyb a zasunout puk k první tyči. Vše se mu povedlo, ale s touto variantou počítal také Miroslav Hanuljak.
     
    44:16
    Erik Mežnar přebruslil Kapouna, který mu následně nedal čas na zakončení. Slovinský útočník tak nedokázal přehodit puk přes brankářův beton.
     
    43:19
    Z ostrého úhlu se snažil domácího brankáře překvapit Jaroslav Kůs, který ale na Davida Šimáčka nevyzrál.
     
    41:48
    Sraženého kotouče se zmocnil před brankou Tomáš Havel, jenž se chtěl rychle otočit, ale vystřelit už nedokázal.
     
    41:18
    Jako první do rohu útočného pásma přijel Roman Chlouba, který počkal až mu najede spoluhráče před branku. Avšak Jakub Chrpa zamířil jen vedle levé tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Do druhé periody vstoupil mnohem lépe Mělník, který po osmadvaceti vteřinách snížil na rozdíl jediné trefy. Ovšem následnou zkázu Junioru započal Petr Freiberg a Chomutovští následně odskočili na rozdíl šesti gólů. Piráti tak míří za postupem do druhé ligy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:02
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Adam Novák – 2 min., podrážení).
     
    38:00
    Mělník se nacházel v rohu útočného pásma, ale nepřesná přihrávka pak mířila za branku. Chomutov poté vyhrál souboj u hrazení a posunul černou gumu do bezpečí.
     
    37:23
    Kličkou se na modré čáry neuvolnil Roman Chlouba, který navíc skončil na ledové ploše. Následně Junior zahrál pouze na zakázané uvolnění.
     
    35:40
    Na druhé straně se v samostatném úniku nacházel David Šubrt, který na chomutovského brankáře nevyzrál. Jeho pokus zastavil Miroslav Hanuljak betonem.
     
    34:21
    Z druhé vlny přijel na vrchol levého kruhu Kamil Charousek, jehož pumelice zamířila jen nad horní tyčku domácí svatyně.
     
    33:05
    Oddechový čas pro domácí.
     
    33:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    A v krátkém sledu tu máme další trefu Chomutova, který už míří do druhé ligy! Do samostatného úniku ujel urostlý PETR FREIBERG, jehož pokus na lapačku slavil úspěch. Bez asistence.
     
    32:31
    Piráti právě vstřelili branku!
    Severočeši mířili ve třech na jediného obránce, s čímž si Milan Kostourek poradil na jedničku. Na zadní tyči situaci uzavíral TADEÁŠ SVOBODA, který střelou zápěstím dává další branku Chomutova. Asistence: Milan Kostourek.
     
    32:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    Před branku mířil JAKUB CHRPA, jenž si cestou narazil s Erikem Mežnarem. Chomutovský odchovanec pak se štěstím překonal domácího brankáře. Asistence: Erik Mežnar a Patrik Huňady.
     
    31:33
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dlouhou dobu čekal Jaroslav Kůs na to, až si někdo najede do volného prostoru. Před brankou se pohyboval ROMAN CHLOUBA, který zasunul černou gumu za beton bezmocného Davida Šimáčka. Asistence: Jaroslav Kůs a František Mála.
     
    31:24
    Mezi obránce si najel František Mála, který bekhendem zamířil do ramene domácího maskovaného muže.
     
    29:29
    Chomutovští ustupovali, a tak se na ose hrací plochy nacházel Miloslav Cafourek. Miroslav Hanuljak byl znovu dobře postavený a černou gumu za svá záda nepustil.
     
    28:39
    František Mála přihrával k pravé tyči, kde se nacházel Roman Chlouba, jenž se snažil zasunout černou gumu do branky. Jenomže tu jen o kousek minul, a tak se skóre nemění.
     
    28:00
    Střetnutí se hraje před skvělou kulisou, oba tábory fanoušků si souboj užívají a dodávají zápasu šmrnc.
     
    27:06
    Chomutovští znovu ujížděli do přečíslení a Milan Kostourek přes obránce přihrál na zadní tyčku. Po ledě tak zakončoval Josef Rindoš, ale David Šimáček se skvěle přesunul.
     
    26:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Severočeši využívají početní výhodu, když před branku přihrával Jaroslav Kůs. Na hranici brankoviště operoval PETR FREIBERG, jenž předvedl, že má rychlé ruce a uklidil puk pod víko – 1:3 Asistence: Jaroslav Kůs.
     
    25:21
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Michael Krejsa – 2 min., vysoká hůl).
     
    25:09
    Z rohu hrací plochy mířil kotouč mezi kruhy, kam si z modré čáry najížděl Jakub Chrpa, který černou gumu netrefil.
     
    24:17
    Zpoza branky až mezi kruhy vybruslil Tomáš Havel, který okamžitě mířil mezi ruku a tělo Miroslava Hanuljaka. Hostující gólman mezeru rychle utěsnil, avšak Chomutov je pod obrovským tlakem Junioru.
     
    23:30
    Jaroslav Kůs a Dominik Ferbas ujížděli při oslabení do přečíslení. Avšak pirátský obránce nevystřelil do prostoru tří tyčí.
     
    22:50
    Michal Žižka zachytil kotouč, který ale po prknech nevyhodil. A tak od modré čáry na branku černou gumu nahazoval ještě Jakub Nesládek.
     
    22:01
    Z pravé strany si nabruslil na osu hrací plochy Kryštof Kapoun, jenž zakončení směřoval ke vzdálenější tyči. Jenomže Miroslav Hanuljak byl tentokrát pozorný.
     
    21:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Robert Bártek – 2 min., držení).
     
    20:28
    Mělník právě vstřelil branku!
    Jen osmadvacet vteřin trvalo Mělníku, aby se dočkal trefy ve druhé třetině. MAREK MACEK zajel za branku, odkud nahodil puk zpátky. Z chomutovského brankáře puk vypadl, a tak stejný hráč zaznamenal snadnou trefu. Asistence: Tomáš Havel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do střetnutí lépe vstoupil Chomutov, který se ale po brance Erika Mežnara až moc uklidnil, a tak si slovo vzal v druhé polovině úvodní části Mělník. Nejblíže vyrovnání byl Tomáš Havel, který ve dvou případech neprostřelil Miroslava Hanuljaka. A jak už to tak bývá, přišel druhý trest! V závěru periody se totiž mezi střelce zápasu zapsal také Josef Rindoš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:44
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak přeci Chomutov uniká do dvoubrankového vedení, i když Mělník v poslední chvíli hodně zlobil! Na osu hrací plochy dostal přihrávku JOSEF RINDOŠ, jemuž kotouč přeskočil přes hůl. Přesto pirátský útočník vymetl bližší šibenici branky – 0:2. Asistence: Milan Kostourek a Martin Hartman.
     
    17:49
    Na ose modré čáry byl v pohybu Jakub Šípek, který neměl tolik rychlosti, a tak jej dojížděli obránce. Jeho pokus ale mířil znovu do připraveného Miroslava Hanuljaka.
     
    17:32
    A znovu se v akci nacházel Roman Chlouba, který si počkal na přejetí obránce a až poté vystřelil. Jenomže ani on není druhým střelcem Pirátů.
     
    16:45
    Zpoza branky přihrával před branku Roman Chlouba, jehož přihrávku složitě zpracovával František Mála. Chomutovský útočník pak na domácího brankáře nevyzrál z hranice brankoviště.
     
    15:58
    Za chomutovskou obranou se nacházel znovu Tomáš Havel, který si skvěle položil Miroslava Hanuljaka, ale tělem už se dostal na úroveň branky, a tak černou gumu do pokladnice nezasunul.
     
    15:30
    Mezi kruhy se nacházel odstoupený Tomáš Havel, jehož bekhendový pokus zamířil do hrudníku chomutovského gólmana.
     
    15:07
    U hrazení skvěle proskočil Milan Kostourek, jenž se dostal do přečíslení, ale přihrávka na Josefa Rindoše byla obráncem zachycená. Následně Piráti zahráli na icing.
     
    14:25
    Na pravé straně si do střelecké pozice vykroužil Jakub Chrpa, jehož pokus mířil jen do domácího brankáře. David Šimáček zakončení udržel ve výstroji, a tak Erik Mežnar neměl možnost dorážet.
     
    13:36
    Tomáš Havel zachytil puk na levé straně útočného pásma, odkud poslal střílenou přihrávku před branku, kde ještě číhal David Šubrt. Chomutovský brankář ale ani tentokrát neinkasoval, i když situaci Mělník nezahrál úplně nejlépe.
     
    13:21
    Nepřesná přihrávka mířila na Daniela Šilara, a tak se bude vhazovat před Miroslavem Hanuljakem.
     
    12:15
    Před brankou Junioru bojoval o kotouč Milan Kostourek. Černá guma pak vypadla mezi kruhy, odkud Jakub Chrpa nezamířil přesně.
     
    11:58
    Na pravém kruhu se nacházel napřažený Milan Kostourek, ale s pukem se stihl přesunout David Šimáček.
     
    10:47
    Michal Žižka přihrával na levý vrchol kruhu, odkud Roman Chlouba minul vzdálenější tyčku branky. Junior se tak ubránil a už bude alespoň ve čtyřech.
     
    10:18
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Miloslav Cafourek – 2 min., hákování).
     
    10:02
    Chomutovskému celku se početní výhoda vůbec nedaří, Mělníku se znovu povedlo vyhodit přes celé kluziště.
     
    08:53
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Ondřej Novotný – 2 min., podrážení).
     
    08:32
    Jakub Jaroš neprošel přes střední pásmo, a tak se musel Chomutov vrátit před vlastní branku. Jenomže také Mělník předvedl nepřesnou kombinaci.
     
    07:37
    Junior se snažil jet do akce, avšak nezvládl přechod přes modrou čáru. Rozhodčí hru přerušili a vykázali ji do středního pásma.
     
    06:57
    Do přečíslení ujížděl Jakub Chrpa, který se snažil přihrát na Erika Mežnara, k němuž kotouč neprošel. Následně pálil ještě Patrik Huňady, jehož snažení vyrazil domácí brankář ramenem.
     
    06:00
    Na modré čáře získal kotouč Jakub Šípek, který viděl před brankou osamoceného Tomáše Havla, jenž černou gumu v dobré pozici netrefil.
     
    05:10
    Na pravé straně mezi obránci proskočil Milan Kostourek, jenž to následně zkusil z pravého kruhu. Jeho pokus mířil pod horní tyčku, avšak David Šimáček byl připravený zasáhnout.
     
    04:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Na levé straně nabral velkou rychlost ERIK MEŽNAR, který se dostal až sám před brankáře. Slovinský útočník nabral kotouč na bekhend, jímž zamířil pod horní tyčku. Asistence: Michal Žižka.
     
    03:20
    Znovu se v dobré příležitosti nacházel Roman Chlouba, jehož pokus z pravého kruhu zamířil do brankové konstrukce.
     
    03:00
    Tadeáš Svoboda sice přihrávku na Kostourka nedostal, ale puk ještě na malou chvíli získal zpátky. Na druhou stranu se vydal David Šubrt, jenž byl blízko hostujícímu brankáři.
     
    01:50
    Z levého křídla vypálil Jakub Chrpa, jehož pokus mířil k první tyči. Avšak domácí brankář měl vyrážečku na správném místě.
     
    00:55
    Na ose hrací plochy se nacházel Roman Chlouba, který branku přestřelil. Následně to bekhendem ještě zkoušel Jaroslav Kůs, jenž si na Davida Šimáčka nepřišel.
     
    00:10
    Jaroslav Kůs vyhrál vhazování a následně se puku zmocnil František Mála. Avšak byl to Mělník, který se vydal do akce, ale Hanuljaka střelecky neohrozil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Junior Mělník: Šimáček (Chábera) – Cicvárek, Krejsa, Prejza, Nesládek, Cafourek, Kapoun – Šubrt, Richtr, Lenc, Šnajdr, Fedymycz, Novotný, Šípek, Havel, Vernek, Macek, Šícha.
    Trenér: Libor Stinka.

    Piráti Chomutov: Hanuljak (D. Svoboda) – Charousek, Bártek, Novák, Ferbas, Hartman, M. Žižka, Petrásek – Chlouba, Kůs, Mála – Huňady, Mežnar, Chrpa – Kostourek, T. Svoboda, Josef Rindoš – Jaroš, D. Šilar, Freiberg – Černý.
    Trenér: Petr Martínek.

    Rozhodčí: Šperl, Květoň – Kubíček, Tuháček.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu u souboje, v němž Chomutov může postoupit do druhé ligy, ovšem potřebuje uhrát bod proti Mělníku. Střetnutí odstartuje zhruba za 15 minut a provede vás jím Michal Luxa. Pojďme se bavit hokejem!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV – HC Junior Mělník 6:1 (2:0, 0:0, 4:1)

    Branky a nahrávky: 4. Řezníček (Kostourek), 17. Chlouba (Kůs, Žižka), 42. Žižka, 43. Mála (Chlouba, Žižka), 53. Kostourek (Chrpa, Mežnar), 59. Svoboda (Charousek) – 55. Novotný

    Střely na branku: 47:36
    Vyloučení: 6:6 – navíc Žižka (Chomutov) 5+20 minut
    Využití: 2:0
    V oslabení: 2:0
    Diváci: 2 584

    Sestava Chomutova: Hanuljak – Ferbas, Charousek, Petrásek, Žižka, Bártek, Hartman, Novák – Josef Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Freiberg, Řezníček, Kostourek – Jaroš, T. Svoboda, Mála – D. Šilar

    Sestava Mělníku: Chábera – Cicvárek, Prejza, Krejsa, Chvátal, Nesládek, Cafourek, Kapoun – Lenc, Šubrt, Šnajdr, Macek, Richtr, Stinka, Novotný, Šípek, Havel, Vernek, Litera, Šícha

    Rozhodčí: Battěk, Kraval – Kučera, Jurak
    Sestřih z prvního kvalifikačního souboje obou celků
     
    V dosavadním průběhu odehrál Mělník tři zápasy. Nejprve v Praze porazil tamní Hvězdu, ovšem v domácí odvetě na ní nestačil. Do druhého zmíněného zápasu nenastoupil Jan Chábera, který je hlavní zbraní Junioru. Ten k jednomu duelu zajížděl do chomutovské ROCKNET ARÉNY, kde dvě třetiny trápil střelce favorita. Piráti v poslední části přidali čtyři zásahy a ovládli střetnutí 6:1.

    Naopak Chomutov v dosavadním průběhu sezóny ještě nepoznal hořkost porážky. Pokud by dnes urval v Mělníku bod, začal by cestu zpátky na vrchol. Jak je všem známo, Severočeši byli posláni do krajské ligy kvůli dluhům. Nyní už klepou na vrata druhé ligy, ale stále jim krůček schází. Asi nejtěžší souboj sezóny odehráli Piráti na ledě Hvězdy, kde proti nim stálo několik univerzitních hráčů, kteří byli pohybově a rychlostně velmi dobře vybaveni. Pražané sahali po senzaci, avšak v závěru si vsítili vlastní branku, čímž svěřencům Petra Martínka darovali důležité body.
     
    Kvalifikace o druhou ligu se pomalu chýlí ke svému konci. Ovšem nejprve nás čekají ještě dva zápasy, do nichž nastoupí chomutovští Piráti, kteří nejprve zajíždějí do Mělníku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Macek (Havel) – 5. Mežnar (M. Žižka), 19. Josef Rindoš (Kostourek, Hartman), 27. Freiberg (Kůs), 32. Chlouba (Kůs, Mála), 33. Chrpa (Mežnar, Huňady), 33. T. Svoboda (Kostourek), 34. Freiberg, 47. D. Šilar (Petrásek, Freiberg), 59. Černý (Kostourek)


    HC Junior Mělník: Šimáček (Chábera) – Cicvárek, Krejsa, Prejza, Nesládek, Cafourek, Kapoun – Šubrt, Richtr, Lenc, Šnajdr, Fedymycz, Novotný, Šípek, Havel, Vernek, Macek, Šícha
    Trenér: Libor Stinka

    Piráti Chomutov: Hanuljak (D. Svoboda) – Charousek, Bártek, Novák, Ferbas, Hartman, M. Žižka, Petrásek – Chlouba, Kůs, Mála – Huňady, Mežnar, Chrpa – Kostourek, T. Svoboda, Josef Rindoš – Jaroš, D. Šilar, Freiberg – Černý
    Trenér: Petr Martínek

    Rozhodčí: Šperl, Květoň – Kubíček, Tuháček
    thejrc.org