Ottawa – Nashville 2:3 (kon.) | New Jersey – Montreal 4:7 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 3:0 (kon.)
Columbus – Philadelphia 1:4 (kon.) | Carolina – Buffalo 5:3 (kon.) | Dallas – Toronto 3:4 (po pr.)
Chicago – Seattle 0:2 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:5 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 2:3 (kon.)
San Jose – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Nashville Predators
Pátek 08.04.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:41
    Zakázané uvolnění Nashvillu, branka Ottawy je už prázdná!
     
    56:14
    Brady Tkachuk s Mathieuem Josephem za brankou nepříjemně dohráli Mattiase Ekholma! Dvojitý zásah ocenil sudí trestem za vražení pro Tkachuka. Hosté tak budou hrát přesilovku.
    52:38 Ryan JOHANSEN - 2:3
     
    52:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově využili přesilovku! Nahození Matta Duchenea přizvedl jeden z bránících hráčů a puk se obloučkem snášel do bředbrankového prostoru. Tam se od brusle obránce Zajceva dostal k RYANOVI JOHANSENOVI, který zareagoval pohotově a doklepl ho za záda Forsberga – 2:3. Asistence: Matt Duchene a Roman Josi.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Cole Reinhardt – 2 min., hákování).
     
    50:02
    Další propadnutí obrany Nashvillu a Brady Tkachuk najížděl sám na Sarose. Ten si na jeho zakončení počíhal a švihl proti němu lapačkou! Reklamní přestávka.
    47:48 Tanner JEANNOT - 2:2
     
    47:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté srovnávají stav! Colton Sissons vyhrál buly na levém kruhu na Danteho Fabbra. Ten na modré čáře posunul puk doprava na Romana Josiho, který z první vypálil a kotouč zapadl pod víko. Forsberg šel do univerzálního rozkleku a jinak nestačil nijak zareagovat. Gól je nakonec připsán TANNEROVI JEANNOTOVI, jenž Josiho střelu ještě tečoval. Asistence: Roman Josi a Dante Fabbro.
     
    47:27
    Další šance Senátorů. Josh Norris servíroval puk před brankoviště Bradymu Tkachukovi, který ho neprotlačil za záda Sarose! Následuje reklamní přestávka.
    44:36 Josh NORRIS - 2:1
     
    44:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení! Brady Tkachuk odebral puk rozehrávajícímu Forsbergovi a předal ho Joshovi Norrisovi. Ten chtěl ještě nahrávat doleva Josephovi, ovšem trefil jen nohy obránce Fabbra. Od nich se kotouč vrátil k JOSHOVI NORRISOVI, který z mezikruží vypálil k levé tyčce z pohledu bezmocného Sarose – 2:1. Asistence: Brady Tkachuk.
    35:32 Mathieu JOSEPH - 1:1
     
    35:32
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hostující obránci se nepoučili a opět si nechali najet hráče soupeře za svá záda! Erik Brännström našel krásným pasem MATHIEUA JOSEPHA, který puk přebral na útočné modré, rozjel se proti Sarosovi a střelou na vyrážečku vyrovnal – 1:1. Asistence: Erik Brännström a Parker Kelly.
     
    33:56
    Ani třetí samostatný únik ve druhé třetině domácí neproměnili! Tentokrát měl tuhle šanci Alex Formenton, který to vyřešil střelou vedle pravé tyčky.
     
    30:44
    Z protiútoku mohli udeřit hosté! Z levé strany ho zakončoval Matt Duchene, ovšem také Forsberg ukázal své umění a vyrazil zakončení hráče Nashvillu.
     
    30:33
    Austin Watson sebral hostům puk a uháněl sám na Sarose. Ten střelu mezi betony pokryl!
     
    28:04
    Ryan Johansen dělal pořádek před hostujícím brankovištěm až příliš důrazně a dostal za to trest za hrubost. Přesilovka pro Ottawu.
     
    27:45
    Mathieu Joseph mohl vyrovnat! S kotoučem se ocitl sám před Sarosem, který ale po kličce do forhendu zasáhl pravým betonem!
     
    22:57
    Arťom Zub dostal dvouminutový trest za držení.
     
    19:33
    Mattias Ekholm dostává dvě minuty za faul kolenem. Domácí mají k dispozici početní výhodu o dva muže!
     
    18:50
    Mark Borowiecki podrazil Alexe Formentona. Po reklamní přestávce rozehrají Senátoři přesilovku.
     
    16:47
    Filip Forsberg si vyměnil puk s Granlundem a zakončoval z mezikruží. Zamířil však vedle levé tyčky z pohledu pro změnu ottawského Forsberga.
     
    14:15
    Velká šance hostí v oslabení! Mikael Granlund poslal do úniku Jakova Trenina, který bekhendovou kličkou neoklamal Forsberga!
     
    13:16
    Luke Kunin vyfasoval dvě minuty navíc a Ottawa tak bude hrát přesilovku!
     
    13:16
    Mark Kastelic se popral s Lukem Kuninem a tenhle souboj k radosti domácích fanoušků vyhrál!
    08:32 Matt DUCHENE - 0:1
     
    08:32
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Mikael Granlud se dostal k puku na levém křídle a společně s Duchenem najížděli na jediného obránce. Finský šikula to vyřešil najetím až do blízkosti branky a následným krosem na MATTA DUCHENEA, který zvedl kotouč mimo dosah přesouvajícího se brankáře Forsberga. Asistence: Mikael Granlund a Roman Josi.
     
    05:45
    Oba kohouti dostali pětiminutové tresty za bitku. Na počtu hráčů na ledě to nic nemění.
     
    05:45
    Brady Tkachuk s Jérémym Lauzonem shodili rukavice a pustili se do pěstního souboje! Hostující obránce nakonec zatlačil Tkachuka do defenzivy a vyhrál na body!
     
    03:13
    Dvě minuty za hákování dostává Connor Brown. Nashville si tak zahraje přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 36. M. Joseph (Brännström, P. Kelly), 45. Norris (B. Tkachuk) – 9. Duchene (Mikael Granlund, Josi), 48. Jeannot (Josi, Fabbro), 53. Johansen (Duchene, Josi)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (Sögaard) – Zub, Brännström, Hamonic, Del Zotto, N. Zajcev, Holden (A) – M. Joseph, Norris, B. Tkachuk (C) – Reinhardt, Tierney, Formenton – C. Brown, Colin White, P. Kelly – Watson, Kastelic, Gaudette.
    Trenér: Smith

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Lauzon, Borowiecki – Tomasino, Johansen, F. Forsberg – Duchene, Mikael Granlund (A), Kunin – Jeannot, Sissons, Trenin – Luff, Tolvanen, Cousins.
    Trenér: Hynes

    Rozhodčí: Schlenker, Brenk – Gawryletz, Suchánek

    Diváci: 12 103
    thejrc.org