Cádiz – Real Betis 1:2 (kon.) | Mallorca – Atlético 1:0 (kon.) | Villarreal – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
Real Madrid – Getafe 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
2:0 (1:0)
Getafe CF
Sobota 09.04.2022, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Real Madrid potvrdil roli favorita a na domácím stadiónu porazil v rámci 31. kola španělské LaLigy Getafe výsledkem 2:0.

    Bílý balet dominoval od prvních minut a bylo jen otázkou času, kdy se dostane do vedení. Už ve 4. minutě rozvlnil síť Karim Benzema, jeho zásah však ještě neplatil pro ofsajd. Regulérní branka padla ve 38. minutě, kdy Vinícius Júnior odcentroval zleva a Casemiro hlavou zakončil do protipohybu gólmana. Důležitou pojistku přidal v 68. minutě Lucas Vázquez, po výměně míče s Rodrygem zakončil z pravé strany šestnáctky technicky neomylně na zadní tyč. Getafe mohlo alespoň zmírnit porážku v nastaveném čase, povedená křižná rána Ünala ovšem skončila jenom na tyči.

    Svěřenci kouče Ancelottiho udělali další důležitý krok k zisku titulu. Na druhou Sevillu mají k dobru dvanáct bodů a do konce ligy zbývá odehrát sedm zápasů. Getafe zůstává čtrnácté, náskok na sestupem ohrožený Cádiz čítá čtyři body. (22:59:36)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V útoku opět domácí. Marcelo vyvinul velkou rychlost po levé lajně, nicméně mu výborně zkřížil cestu Florentino a nahrávku k Asensiovi nepustil.
     
    90+1
    Getafe bylo blízko ke zdramatizování koncovky. Nacho Fernández sice nepustil za záda Ramíreze, ale nechal míč propadnout a za sebou měl Enese Ünala. Nejlepší střelec týmu v sezóně si posunul balón před sebe a z pravé strany vypálil křižnou ránu, ta se od brankové konstrukce odrazila do autu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Standardka hostujícímu celku nevyšla. Damián Suárez odcentroval do malého vápna, kde se do poskakujícího balónu z otočky opřel Erick Cabaco, mířil příliš vysoko.
     
    88
    Óscar Rodríguez dlouho neváhal a po převzetí míče vyzkoušel centr do vnitra pokutového území. K protihráči přispěchal Vázquez a sražením míčem míče mimo hrací plochu zařídil pro Getafe první rohový kop v utkání.
     
    87
    Z dvaceti metrů vyzkoušel střelu Sandro Ramírez. Thibaut Courtois zasahovat nemusel, balón se zastavil o trojčlenný obranný blok v bílém.
     
    86
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází David Alaba, přichází Nacho Fernández.
     
    86
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Nemanja Maksimović, přichází Okay Yokuşlu.
     
    85
    Středopolař Dani Ceballos vymyslel zajímavý pas za obranu na Lucase Vázqueze. Střelec druhého gólu zkusil hrát hned z první pod sebe na Balea, toho ustrážil Florentino.
     
    84
    Hodně volného prostoru dostal za šestnáctkou Federico Valverde. Volil centr na Marcela, avšak míč až k domácímu kapitánovi nedoputoval, hlavou poslal míč do rukavic gólmana Sorii Damián Suárez.
     
    83
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Marco Asensio.
     
    82
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Jorge Cuenca, přichází Erick Cabaco.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Realu Madrid není pochyb, bílý balet hraje lépe, vede dvoubrankovým náskokem a do tabulky zapíše očekávané, ale velmi důležité tři body.
     
    80
    Domácí gólman Thibaut Courtois dnes neměl prakticky žádnou práci a určitě je rád za každý dotek s míčem. Teď vyběhl ven z šestnáctky, aby nikým neatakovaný zpracoval odkop Mitroviće a nahrál Alabovi.
     
    79
    Djené Dakonam jen smutně rozhodil rukama. Poté, co skočil na špek Viníciusovi Júniorovi, hasil nebezpečí stažením soupeře k zemi za dres. Podle očekávání následovala žlutá karta, která je pro hostujícího kapitána už pátá v sezóně, příští utkání s Villarrealem tedy stráví pouze na tribuně.

    Milan Huppert

    Branky: 38. Casemiro (Vinícius Júnior), 68. L. Vázquez (Rodrygo)

    Karty:   44. Casemiro (REA), 45. Valverde (REA) – 76. Olivera (GET), 79. Dakonam (GET)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:11.
    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Militao, Alaba (86. Nacho Fernández), Marcelo (C) – Valverde, Casemiro (75. D. Ceballos), Camavinga – Rodrygo, Benzema (74. Bale), Vinícius Júnior (83. Asensio).
    Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, Bale, Carvajal, D. Ceballos, Nacho Fernández, Kroos, Modrić.

    Trenér: Carlo Ancelotti

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Cuenca (82. Cabaco), Dakonam (C), S. Mitrović, Olivera – Aleñá (46. Óscar Rodríguez), Nemanja Maksimović (86. Yokuşlu), Villar (74. Florentino) – Ünal, B. Mayoral (46. Sandro Ramírez).
    Náhradníci: Conde – Álvarez, Cabaco, Florentino, Iglesias, Sandro Ramírez, Óscar Rodríguez, Vitolo, Yokuşlu.

    Trenér: Quique Sánchez Flores

    Rozhodčí: Soto – De Francisco, Álvarez

    Diváci: 50 740
    bahis siteleri