Philadelphia – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Florida – Tampa 4:8 (kon.) | Washington – Toronto 3:4 (1:2 po s.n.)
Winnipeg – Colorado 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 3:5 (kon.) | Nashville – Minnesota 4:5 (po pr.)
Anaheim – St. Louis 3:6 (kon.) | Vegas – San Jose 4:5 (0:1 po s.n.)
konec
Winnipeg Jets
4:1 (0:0, 0:0, 4:1)
Colorado Avalanche
Pondělí 25.04.2022, 01:08 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:07)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 44 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 60:00
    Darcy Kuemper (COL) – 40 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,9%, odchytal 59:58

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Lowry (WPG) – 1+0
    2. Connor Hellebuyck (WPG) – 30 zákroků
    3. Blake Wheeler (WPG) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 14 443 diváků.
     
    Winnipeg prohloubil mizérii Colorada, jemuž se zase o něco více vzdálil zisk Prezidentovy trofeje, Tryskáče na domácím stadiónu zdolaly Laviny výsledkem 4:1.

    Tak dlouho se čekalo na gól, aby jich nakonec závěrečné dějství přineslo hned pět. Do vedení se dostali hosté, když se ve 46. minutě prosadil J. T. Compher. Inkasovaný gól byl pro Jets spouštěč k vybičování se k parádnímu výkonu. V 50. minutě prolomil Kuemperovo kouzlo Adam Lowry, o minutu později překlopil misky vah na domácí stranu kapitán Blake Wheeler. Ještě větší klid dal na hokejky hráčů Winnipegu Kyle Connor a konečnou podobu dal výsledku ránou do šibenice Nikolaj Ehlers.

    Svěřenci kouče Lowryho přerušili sérii čtyř porážek v řadě, na jejich nepostupu to ovšem nic nemění. Colorado zapsalo čtvrtou porážku za sebou a nevyužilo tak faktu, že Florida doma prohrála s Tampou. Tři zápasy před koncem základní části jsou Laviny v souboji o Prezidentovu trofej o čtyři body pozadu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě jeden zákrok pro Connora Hellebuycka, který správně očekával, že Ben Meyers bude zakončovat k pravé tyči, kam včas natáhl vyrážečku.
     
    59:23
    Na teč nahazoval od modré čáry André Burakovsky. Výborně zapracoval domácí zadák Logan Stanley, jenž zaklekl a kus černé gumy odrazil do ochranné sítě.
     
    58:44
    Artturi Lehkonen získal útočné pásmo, jenže nedostal se mu podpory od spoluhráčů. Zkusil tedy sám proskočit mezi dvojicí protihráčů, což se mu podařilo, ale bez kotouče na holi.
     
    58:13
    Domácí si závěr střetnutí vysloveně užívají. Morgan Barron se protáhl kolem Samuela Girarda před bránu, střelu vyrazil Kuemper levým betonem. Kanadský gólman si věděl rady i s dorážkou Harkinse.
     
    57:33
    Bowen Byram s rozehrávkou ani nikam nespěchá, vědom si porážky svého celku. Nakonec musel hrát pod tlakem Toninata, vybral si volného Ničuškina.
     
    57:06
    Laviny jsou totálně v rozkladu. Nic se jim nedaří a kupí jednu chybu za druhou. Na druhý gól v utkání útočil Kyle Connor, křižným pokusem těsně minul.
    56:18 Nikolaj EHLERS - 4:1
     
    56:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    K powerplay zřejmě vůbec nedojde, protože Jets přidávají čtvrtou trefu do černého. Jmenovitě NIKOLAJ EHLERS, kterému mezi kruhy poslal kotouč Stastny, dánský forvard vypálil zápěstím do pravé šibenice mimo dosah brankáře. Asistence: Paul Stastny.
     
    56:00
    Lze očekávat, že jakmile Colorado získá útočné pásmo, tak kouč Jared Bednar sáhne k odvolání gólmana. Tak se zatím neděje, v tlaku pokračuje Winnipeg.
     
    55:48
    Logan Stanley chtěl rozšířit střeleckou listinu o své jméno. Od levého mantinelu vyprodukoval svižný projektil na přední tyč, rozvlnil však jenom boční síťku.
    55:21 Connor minul kompletně odkrytou bránu
     
    55:21
    Kyle Connor musí doufat, že jej spálená šance nebude v závěru mrzet. K pravé tyčce soupeřovy brány dostal parádní nahrávku, místo kompletně odkryté svatyně ovšem kus černé gumy trestuhodně nasměroval vedle levé tyče.
     
    54:46
    Bylo pochopitelné, že Neal Pionk vůbec nikam nespěchal. Domácí bek rozehrával skutečně až když musel, jako cíl si vybral Blakea Wheelera.
     
    54:12
    Nathan MacKinnon si na malém prostoru zvládl touš podržet a vymíchat Morrisseyho se Sambergem, načež střílel do připraveného vyrážečky gólmana.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 50. Lowry (Morrissey), 51. Wheeler (Samberg, Pionk), 53. Connor (Harkins), 57. Ehlers (P. Stastny) – 46. Compher (E. Johnson, J. Johnson)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Stanley, Dillon, Samberg – Wheeler (C), P. Stastny (A), Ehlers – Harkins, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, M. Barron – J. Svečnikov, Toninato, A. Brooks.
    Trenér: Dave Lowry

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar (A), Byram, Manson, Girard, E. Johnson, J. Johnson – Ničuškin, MacKinnon (A), Lehkonen – Burakovsky, Kadri (A), Meyers – Aube-Kubel, Compher, Newhook – Helm, N. Sturm, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Joannette, Dwyer – Pancich, Knorr

    Diváci: 14 443
    bahis siteleri