Dukla – Karviná 25:31 (kon.) | Zubří – Plzeň 31:25 (kon.)
konec
HC Dukla Praha
25:31 (14:17) Stav série: 0:2
HCB Karviná
Středa 27.04.2022, 18:00 • Hala Ruzyně, Praha • Play-off Chance Extraligy mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky české házené! Společně dnes budeme sledovat vývoj utkání mezi celky HC Dukla Praha a HCB Karviná, které se střetnou v rámci semifinále české extraligy. Jedná se o druhý semifinálový souboj. Vzhledem k výsledku prvního střetnutí (32:25 ve prospěch Karviné) se dá očekávat, že Karviná bude plnit roli favorita.
     
    1. semifinále HCB Karviná – HC Dukla Praha 32:25 (11:8):
    Úvodní duel dopadl jednoznačnou výhrou Karviné. První poločas byl velmi vyrovnaný a střelci si lámali zuby na skvělých brankářích a po první třicetiminutovce bylo skóre 11:8. Jenže v druhé polovině prolomil Baník štěstí a vybudoval si dostatečný náskok, který Dukla dotahovala marně.

    Nejvíce branek: V. Patzel 10/4, Jan Užek 6, Skalický 5 – Blecha 7, M. Březina 6, Šůstek 5/4. Rozhodčí: Kichner, Vacula. Sedmimetrové hody: 4/4 – 4/4. Vyloučení: 2:2. ČK: Fulnek (KAR).

    Sestavy:

    HBC Karviná: Mokroš, N. Marjanović, Tabara – Halama, V. Patzel, S. Mlotek, Fulnek, Jan Užek, Solák, K. Petrović, Skalický, Nantl, Široký, Sobol, Růža, Franc.
    HC Dukla Praha: Votava, Petržala (C) – Zelenka, Vlček, Sviták, Z. Ježek, F. Březina, Rumian, Šebesta, Křístek, J. Rakouský, Turek, M. Rakouský, Šůstek, Blecha, M. Březina.
     
    HBC Karviná:
    Karviná prošla nejrychlejší možnou cestou do semifinále, když vyřadila Nové Veselí díky třem sebevědomým výhrám, a na suverénní výkony z čtvrtfinále navázali Karvinští v bojích o finále.

    Michal Brůna se může spolehnout hned na několik hráčů, kteří řídí produktivitu slezského celku. Hlavním tahounem je Vojtěch Patzel, který má sezoně namířeno do Německa. Dalších tahounů je hned několik a mohli bychom je jmenovat dlouho. Ale přece jen musíme zmínit alespoň dlouholeté pilíře, na kterých týmstojí, mezi ně patří například Dominik Solák nebo Jan Užek.
     
    HC Dukla Praha:
    Pražané narazili ve čtvrtfinále na severočeské Lovosice, s kterými si Dukla v klidu poradila, když je vyřadilo 3:1 na zápasy. V prvním semifinálovém duelu trápila svěřence Michala Tonara produktivitu. Uvidíme, jestli se bude Pražanům v domácím prostředí více dařit.

    Stejně jako Karviná do útoku hned několik skvělých hráčů. V předchozím vzájemném střetnutí se činili především Jan Blecha, který vstřelil sedm branek, a Martin Březina, který přidal branek 6. Dukla má ve svých řadách specialistu na sedmimetrové hody. David Šůstek proměnil v sobotu hned čtyři sedmičky a k tomu přidal dva góly ze hry.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Praha: Votava, Petržala – Zelenka, Sviták, Z. Ježek, F. Březina, Bolehovský, Rumian, Šebesta, Křístek, J. Rakouský, Turek, M. Březina, M. Rakouský, Šůstek, Blecha.
    Trenér: Michal Tonar

    HCB Karviná: Mokroš, Marjanović, Tabara – Halama, Patzel, Mlotek, Užek, Solák, Skalický, Petrović, Široký, Sobol, Nantl, Růža, Franc.
    Trenér: Michal Brůna

    Rozhodčí: Bareš, Uhlíř.
     
    Týmy jsou připraveny na palubovce, což znamená, že za malou chvíli můžeme začít. Domácí Dukla se představí v dresech žlutých, zatímco hostující Baník nastoupí v dresech černých.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    S míčem v náruči začínají domácí Pražané. Jan Blecha rozehrál ze středového kruhu a druhý semifinálový souboj tak může započít. (0:0)
     
    1
    Úvodní kombinace duelu skončila po kříži skončila zmatkem v pražské hře. Karviná hru zastavila. Domácí rozehrají další akci z devítky. (0:0)
    2
    Březina nic nevymýšlel. Využil dobrého odbloku a z devíti metrů míč poslal z pravé strany nekompromisně do šibenice. (1:0)
    2
    První útok hostů zakončili hráči v černých dresech do křídla, odkud pálil Sklaický přesně ke vzdálenější tyči. (1:1)
     
    3
    Protiútok se Dukle nevydařil. Na druhé straně pálil ze šesti metrů nepřesně Solák, jenže bránící hráč se nacházel v brankovišti, takže bude následovat trestný hod. (1:1)
    3
    Vojtěch Patzel se postavil na sedm metrů a vymetl šibenici v rohu pražské klece. (1:2)
     
    4
    Dukla hledala cestu ke střele složitě, ale nakonec vytěžila z minima maximum. Střílící hráč byl faulován a bude následovat sedmička. (1:2)
    4
    Šůstek vzal trestný hod na sebe. Ránou nad hlavu brankáře srovnal průběžné skóre. (2:2)
     
    5
    Dukla dlouze kombinovala a dávala si s kombinací na čas. Nakonec akce skončila nezmarem, když domácí ztratili míč. (2:2)
    5
    Ztracený míč zázračně vybojoval na šesti metrech, který vzápětí poslal míč za záda Mokroše. (3:2)
    6
    Solák se protlačil za pomocí ruské kličky na šest metrů, odkud se hostující jedenatřicítka nemýlila. (3:3)
     
    7
    Domácím se nedaří dostávat přes obrannou hradbu hostů. Střelu Šůstka zblokoval vytažený obránce. Následnou akci domácích zastavil zákrokem brankář Mokroš. (3:3)
    8
    Hosté jdou do vedení. Užek dostal míč na hranu brankoviště a přesnou ránou poslal své mužstvo do jednobrankového náskoku. (3:4)
    9
    Hostující akci zmařila technická chyba. Rychlý protiútok zakončoval domácí Šůstek. Karvinskému brankáři balón propadl mezi nohami za brankovou čáru. (4:4)
    10
    Hosté si berou náskok zpět. Vypadalo to, že další akci Karviné opět skončí ztrátou, ale nakonec zvládl míč lletící z hřiště zachytiti Jan Sobol, který z křídle překonal domácího gólmana. (4:5)
    11
    Dukla zvládla opět po chvíli srovnat. Jan Blecha se zmocnil míče a poslal ho do karvinské sítě. (5:5)
     
    11
    Karvinský útok zastavila další technická chyba. Dukla jde d protiútoku, který nakonec Pražané zastavili. V klidu si rozehráli akci, na jejímž konci stál Jan Blecha, jehož střelu vyrazil brankář. (5:5)
    12
    Dominik Solák zakončoval povedenou akci hostů přesnou střelou k tyči. (5:6)
    13
    Šůstek udělal kličku proti ruce, kterou se dostal na osu hřiště. Na devíti metrech vyskočil a poslal balón do protipohybu gólmana. (6:6)
    14
    Přetahovaná pokračuje! Středopolař Patzel dostal míč na devět metrů a poslal svůj celek zpět do vedení. (6:7)
    14
    Další dobrá akce Šůstka. Ten využil povedeného odbloku od pivota, když proběhl dírou, která v poli vznikla a poslal míč do hostující kasy. (7:7)
    15
    Karviná jde opět do vedení. Útočnou akci zakončil střelou z devíti metrů, která zapadla do domácí brány, David Růža. (7:8)
     
    15
    Dukla chtěla srovnat průběžné skóre, jenže gólman Mokroš podržel své mužstvo parádním zákrokem. (7:8)
     
    15
    Žlutá karta pro tým HCB Karviná (Matěj Nantl). (7:8)
     
    16
    Další útočnou akci Prahy zakončoval z pravé strany Březina. Ten střílel proti ruce a z velkého úhlu, ale jeho střela orazítkovala bližší tyč. (7:8)
    17
    Jeden z týmů jde poprvé do dvoubrankového náskoku. Skalický zakončoval svižnou akci hostů ránou z křídla, kterou poslal do brány k bližší tyči o zem. (7:9)
     
    17
    Dukla se mohla dostat na kontakt, jenže hráč, který ze šesti metrů pálil trefil pouze připraveného brankáře. (7:9)
    18
    Karviná hraje jednoduše. Po kříži pálil z devíti metrů Solák, jenž balón poslal o tyč do dukelské sítě. (7:10)
     
    18
    Oddechový čas pro tým HC Dukla Praha. (7:10)
     
    19
    Po oddechovém času útočili Pražané. Ti akci dohráli na pivota, kde Karvinští zastavili důrazným přístupem hru. (7:10)
     
    19
    Nasledující akci dohrávali hosté krásně z ruku Šůstka do pivota, jenže tomu míč vyklouzl. Nicméně rozhodčí odhalili faul a Dukla tak pokračuje v útoku. (7:10)
    20
    Dukla přece jen vsítila branku. Filip Březina, kterému se dařilo i v předchozím utkání překonal hostujícího brankáře. (8:10)
    20
    Dukla nyní potrestala chybu v kombinaci Karviné. Míč do samostatného úniku dostal Březina, který si poradil s Mokrošem. (9:10)
    21
    Karviná má zpět dvoubrankové vedení. Kombinace byla dohrána do křídla na Sobola, který míč z náskoku poslal ke vzdálenější tyči. (9:11)
    21
    Domácí měli k dispozici sedmičku, na kterou se postavil Šůstek. Ten svou pumelicí vymetl pavučinky v levém horním rohu brány. (10:11)
    22
    Slušný signál nyní sehráli hosté. Ti secvičenou akci dohráli na sbíhajícího Jana Užka, který ze šesti metrů nezaváhal. (10:12)
     
    23
    Hosté nyní měli velkou porci štěstí na své straně. Po sérii nahrávek pálil Sviták z proskoku do tyčky! (10:12)
    23
    Karviná jde zásluhou Jana Užka do třígólového náskoku. (10:13)
    24
    Dukla se snaží držet se Slezany krok. Dobru kombinaci zakončoval přesnou střelou mezi tři tyče Březina. (11:13)
    24
    Skalický rychle odpověděl, když zakončoval akci hostů střelou, která překonala domácího brankáře. (11:14)
    25
    Blecha dostal míč do pivota, odkud míč přilepil k tyči karvinské klece. (12:14)
    26
    Užek zažívá parádní období v první půůi. Dostal míč do své oblíbené pozice – do pivota, odkud rozvlnil sít již počtvrté v utkání. (12:15)
    26
    Dukla začíná ztrácet. Karviná odskakuje na rozdíl čtyř branek, což může být vzhledem k druhému poločasu klíčové. (12:16)
     
    26
    Mohlo to být pět branek. Protiútok dvou proti jednomu zakončoval ze šesti metrů Vojtěch Patzel, který se k překvapení všech mýlil, když trefil břevno! (12:16)
    27
    Šůstek zakončoval dlouhou kombinaci domácích tvrdou střelou, na kterou byl Mokroš krátký. (13:16)
     
    28
    Vyloučení pro tým HC Dukla Praha (Jan Blecha). (13:16)
    29
    Další branku Karviné přidává pivot Jan Užek, který pokračuje v parádním výkonu. (13:17)
     
    30
    Vyloučení pro tým HCB Karviná (Kosta Petrović). (13:17)
    30
    Předchozí dvě sedmičky Šůstka Mokroš nezvládl vychytat, a tak se tentokrát mezi tři tyče postavil veterán Marjanović. Šůstek nejprve naznačil a vzápětí poslal míč na pravou ruku brankáře. (14:17)
     
    30
    Karviná mohla navýšit sekundu před závěrečnou sirénou. Po faulu na Patzela byl nařízen devítimetrový hod, který překvapivě rozehrál střelou Jan Užek. Brankář v brance Dukly byl připraven a zvládl tak nepříjemný projektil vyrazit. (14:17)
     
    30
    První poločas skončil. (14:17)
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:51.
     
    První půle byl v první části vyrovnaná a mužstva se přetahovala o jeden gól. Jenže vzápětí utnula Karviná hned několik šancí domácích, zatímco na druhé straně pokračovala ve střílení branek. I proto vede po třiceti minutách o čtyři branky.
     
    31
    Začal druhý poločas. (14:17)
     
    31
    Druhý poločas zahájí s míčem v rukách hosté z Karviné. Užek rozehrál ze středového kruhu, čímž odstartoval druhou půli. (14:17)
    31
    Růže rozehrál kombinaci, ne jejímž konci stál po sérii nahrávek právě Růže, který prostřelil brankáře schovaným podstřelem. (14:18)
     
    31
    Na druhé straně mohl odpovědět Sviták, jenže toho vychytal parádním zákrokem strážce hostující svatyně Mokroš. (14:18)
    32
    Po kříži hosté dohráli akci do pivota, kde číhal připravený Solák, který balón poslal točenou střelou o zem za brankářova záda. (14:19)
    33
    Dukla reaguje na zvyšující se náskok hostů. Útočnou akci vzal na sebe Šůstek, který přidal osmý gól v utkání. (15:19)
    33
    Karviná má pětibrankový náskok zpět. Útok hosté dohráli do pravého křídla na Sobola, který se ze své pozice opět nemýlil. (15:20)
     
    34
    Vyloučení pro tým HCB Karviná (Dominik Solák). (15:20)
     
    34
    Skvělý Mokroš trápí pražské střelce. Tentokrát si zvládl poradit se střelou Březiny, který pálil osamocen ze šesti metrů do brankářovi nohy. (15:20)
     
    34
    Další útok hostů. Zakončoval z proskoku Martin Březinu, kteří mířil ze slibné šance trestuhodně nad horní tyč. (15:20)
     
    35
    Na druhé straně útočili hosté z Karviné v pěti hráčích. Šůstek při bránění zasáhl tvář Růži, za což je odeslán na dvě minuty pryč ze hřiště. (15:20)
    35
    Chvíli poté, co se síly na palubovce srovnali, odskakuje Karviná na rozddíl sedmi branek. Skalický dostal míč o křídla a vytaženého brankáře překonal mazaným lobem. (15:21)
    36
    Martin Březina nic nevymýšlel a z devíti metrů kouli poslal o tyč za záda Mokroše. (16:21)
    37
    Gól vstřelil tým HCB Karviná (Dominik Solák). (16:22)
    37
    Domácím se nepovedla útočná akce a hosté se prosadili z protiútoku. Sobol dostal míč na brankoviště a o zem rozvlnil síť domácích. (16:23)
     
    37
    Oddechový čas pro tým HC Dukla Praha. (16:23)
    39
    Dominik Solák zakončoval útok Karviné střelou, na kterou nedosáhl domácí brankář. (16:24)
    40
    Domácí střelec Šůstek opět prokázal své kvality, když zakončil útočnou akci svého mužstva přesnou ránou k tyči. (17:24)
    40
    Dukla se nevzdává a snižuje na rozdíl šesti branek. Martin Březin vstřelil osmnáctou branku svého celku. (18:24)
     
    41
    Oddechový čas pro tým HCB Karviná. (18:24)
     
    42
    Růže sice po dobré kombinace rozvlnil síť pražské brány, jenže se radoval předčasně, protože rozhodčí předtím již zastavili hru. (18:24)
    42
    Gól vstřelil tým HCB Karviná (Vojtěch Patzel). (18:25)
    42
    Kombinaci domácích zakončoval nekompromisní ránou Jan Blecha. (19:25)
    43
    Skalický byl vyslán do samostatného úniku, který křídelník Karviné proměnil přesnou ranou k tyči. (19:26)
     
    45
    Šůstek byl faulován při střele ze šesti metrů. Následovat tak bude sedmimetrový hod, který bude zahrávat faulovaný hráč. (19:26)
     
    45
    Vyloučení pro tým HCB Karviná (Matěj Nantl). (20:26)
    45
    Karviná vytáhla na trestný hod třetího brankáře Tabaru, který Šůstka vychytal parádní šnůrou, jenže od jeho stehna se míč odrazil přímo na Šůstka, který tentokrát nezaváhal. (20:26)
     
    46
    Další útok se Dukle nevyvedl podle představ. Karvinští tak mohou útočit. (20:26)
     
    47
    Karvinští si dali s útokem na časem. Po dlouho avizované pasivitě musel střílet z velkého úhlu Patzel, jehož střelu vyrazil brankář Dukly za bránu. (20:26)
     
    48
    Dukla nepřestává bojovat a nechce z dnešního duelu odejít s prázdnou, leč proti je důkladná defenzíva Karviné. (20:26)
     
    48
    Pražané se zamotali do vlastní kombinace. Nakonec zakončoval akci z osmi metrů křídelní hráč střelou přes obránce, která nejen že minula klec, ale navíc se střelec dopustil prorážení. (20:26)
     
    49
    Následnou akci hostů taktéž zastavila technická chyba v podobě prorážení. Dukla tak může útočit. (20:26)
     
    49
    Domácí kombinace trvala dlouho. Nakonec ji nepřekvapivě zakončoval z osy hřiště Šůstek. Jeho střelu zblokoval obránce na roh. Šůstek si vzápětí akci zopakoval, jenže pro tentokrát nejprve vyskočil a bez driblingu dopadl na zem, což jsou kroky. Míč tak získali hosté. (20:26)
    50
    Filip Březina zachytil nepřesný pas a upaloval sám vstříc gólmanovi. Tváří v tvář se Březina nemýlil. (21:26)
    51
    Následnou akci zakončili Karvinští brankou. Míč dostal David Růže, který propálil vše, co mu stálo v cestě. (21:27)
    52
    Vypadalo to, že další akce hostů přijde vniveč, ale nakonec zvládl Skalický i přes postavení ve velkém úhlu překonat domácího brankáře. (21:28)
    53
    David Šůstek hraje skvělý duel. Střelou ze střední vzdálenosti přidal už jedenáctou trefu v souboji. (22:28)
    54
    Růža se uvolnil na devíti metrech a svou střelu z výskoku poslal do protipohybu brankáře Dukly. (22:28)
    55
    Krásný kříž nyní sehráli Pražané, kteří akci dohráli na Filipa Březinu, který na devíti metrech vyskočil a propálil střelou o zem Mokroše. (23:28)
    55
    Karviná střílí góly ze všech pozic. Tentokrát kombinace skončila v pravém křídle, odkud si zapsal šestou trefu Sobol. (23:29)
     
    55
    Oddechový čas pro tým HC Dukla Praha. (23:29)
     
    56
    Individuální akci na straně Prahy předvedl Martin Rakouský, který bránu netrefil. Nicméně byl faulován a tak Dukla pokračovala s míčem. Nakonec ho však ztratila kvůli technické chybě. (23:29)
    57
    Karviná si dlouho připravovala kombinaci. Nakonec ji zakončoval z levého křídla Skalický, který dnes proměnil snad každou svou střelu. (23:30)
     
    57
    Vyloučení pro tým HCB Karviná (Slavomír Mlotek). (23:30)
     
    58
    Dukla hrála přesilovou hru. Nicméně po krokách, kterých se dopustil na devíti metrech Březina, mají míč hosté. (23:30)
    58
    Gól vstřelil tým HCB Karviná (Kosta Petrović). (23:31)
     
    58
    Karviná to zkoušela v šestí, tudíž bez gólmana. Hosté sehráli parádní ameriku. kterou zakončoval z výskoku nad brankovištěm Solák pouze do tyče! (23:30)
    59
    Odkrytou bránu Karviné trefil ranou přes celé hřiště Březina Martin. (24:31)
    59
    Dukla sebrala Karviné míč a šla do protiútoku. Ten vyřešil Turek, který přelstil vystouplého obránce a ze šestí metrů propálil gólmana. (25:31)
     
    Konec zápasu. (25:31)
     
    Karviná si pohlídala i druhý duel semifinále a vede tak v sérii 2:0. Dukla se snažila v druhé půli dotahovat, jenže Karviná je prozatím v téhle sérii nad síly Pražanů.
     
    HC Dukla Praha – HCB Karviná 25:31 (14:17)
    Nejvíce branek: Šůstek 11/3, M. Březina 5, F. Březina 4 – Skalický 7, Solák 6, Sobol 6. Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Sedmimetrové hody: 3/3 – 1/1. Vyloučení: 2:4.
     
    To je pro dnešek ode mne vše, budu se na vás těšit u dalších přenosů, napočtenou. (19:36:54)

    Martin Rambousek

    HC Dukla Praha
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    24 B T. Petržala 0/0 0 0
    12 B J. Votava 0/0 0 0
    93 LK J. Blecha 4/0 0 1
    13 LS J. Bolehovský 0/0 0 0
    11 PS F. Březina 4/0 0 0
    35 SS M. Březina 5/0 0 0
    10 P Z. Ježek 0/0 0 0
    23 SS D. Křístek 0/0 0 0
    25 LK J. Rakouský 0/0 0 0
    37 LS M. Rakouský 0/0 0 0
    17 PS J. Rumian 0/0 0 0
    9 SS J. Sviták 0/0 0 0
    19 PK M. Šebesta 0/0 0 0
    91 LS D. Šůstek 11/3 0 1
    31 P T. Turek 1/0 0 0
    4 LK J. Zelenka 0/0 0 0
    Celkem 25/3 0 0 2 0
    HCB Karviná
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B N. Marjanović 0/0 0 0
    1 B P. Mokroš 0/0 0 0
    26 B J. Tabara 0/0 0 0
    96 P V. Franc 0/0 0 0
    6 PK M. Halama 0/0 0 0
    20 SS S. Mlotek 0/0 0 1
    38 LS M. Nantl 0/0 0   1
    15 SS V. Patzel 3/1 0 0
    32 P K. Petrović 1/0 0 1
    77 SS D. Růža 4/0 0 0
    31 LK O. Skalický 7/0 0 0
    44 PK J. Sobol 6/0 0 0
    30 LS D. Solák 6/0 0 1
    33 LK P. Široký 0/0 0 0
    23 P J. Užek 5/0 0 0
    Celkem 32/1 0 1 4 0
    Rozhodčí: Bareš, Uhlíř
    Dukla 0 3 Karviná
    #1 Neděle 24.04.2022 • 17:10
    Karviná - Dukla 32:25
    #2 Středa 27.04.2022 • 18:00
    Dukla - Karviná 25:31
    #3 Sobota 30.04.2022 • 18:00
    Karviná - Dukla 33:26
    thejrc.org