Izrael – Nizozemsko 0:7 (kon.)
konec
Izrael
0:7 (0:1, 0:3, 0:3)
Nizozemsko
Čtvrtek 28.04.2022, 19:45 • Dvorana Velesajam, Záhřeb, Chorvatsko • Mistrovství světa - II. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nizozemsko tak na šampionátu podruhé vyhrálo a s šesti body je v tabulce druhé, o skóre za první Čínou. Izrael spadl na poslední místo. Přeji vám příjemný zbytek večera! (21:59:42)
     
    Jasná záležitost. Nizozemsko přidalo v poslední třetině další tři góly a vítězí naprosto přesvědčivě a zaslouženě nad Izraelem 7:0. Izraelci měli také pár šancí, alespoň čestný zásah si možná zasloužili.
     
    Střely na bránu (celkem): 18:68.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Ben Tov naprosto zřejmým sekáním zastavil rozvíjející se akci Nizozemců ve středním pásmu a sudí ho ještě vykazují na trestnou lavici.
     
    59:04
    Tichon svým betonem zneškodnil na brankovišti další soupeřovu šanci. Po následné drobnější potyčce tentokrát rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    58:18
    Utkání už se dohrává. Vládnou mu Nizozemci, kteří teď vyhráli před izraelskou brankou další vhazování.
    56:50 Giovanni VOGELAAR - 0:7
     
    56:50
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Sedmý gól je na světě. Dal ho střelou od modré čáry GIOVANNI VOGELAAR, brankář Tichon nemá v tomto případě úplně čisté svědomí. Měl odkrytý výhled a střela nizozemského obránce se asi dala chytit. Asistence: Danny Stempher, Noah Muller.
     
    55:30
    Šerbatov mohl možná izraelský útok vyřešit o něco lépe. Střílel možná až zbrkle celkem z dálky a Oosterwijk jeho zakončení bez problémů ztlumil na hrudi.
     
    54:18
    Izrael už hraje v plném počtu, ale tlak soupeře zdaleka neustává. Šest gólů je Nizozemcům málo, chtějí přidat další.
     
    53:51
    Pěkně pálil z mezikruží švihem Muller. Izraelskou bránu jen o pár centimetrů přestřelil a rozezvučel plexisklo.
     
    52:55
    Izrael se po další spršce soupeřových střel osvobozuje a může vystřídat. Nizozemci už ale zaváží kotouč zpět do útočné třetiny.
     
    51:59
    Teď k tomu budou mít ideální příležitost, neboť útočník Koževnikov dostal dvě minuty za hákování a Izrael jde do čtyř.
     
    50:58
    Tichon si připisuje těžký zákrok pro dalšímu nizozemskému ataku. Izrael už úplně odpadl, Nizozemci na hřišti zcela dominují a chtějí přidat další góly.
    49:38 Luca HEUTMEKERS - 0:6
     
    49:38
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    LUCA HEUTMEKERS se prosazuje podruhé během dvou minut. Tentokrát dostal přihrávku od Collarda zpoza brány a z mezikruží se nemýlil. Nizozemsko vede už 6:0. Asistence: Mike Collard.
     
    48:59
    Nizozemci dál útočí, ale Tichon tentokrát zasahovat nemusel. Kotouč je ve středním pásmu.
    47:05 HEUTMEKERS - 0:5
     
    47:05
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Naopak na druhé straně se popáté slaví. Doop už mohl střílet z úhlu a využít brankářova nejistého postavení, situaci ale ještě vyšperkoval přihrávkou na střed, odkud skóroval LUCA HEUTMEKERS. Asistence: Frits Doop, Mike Collard.
     
    46:38
    Velká příležitost Milnera! Nizozemci ztratili kotouč v obraně a izraelský útočník byl rázem úplně sám před brankářem. Ale znovu nedal.
     
    45:39
    Raiter pozdravil nizozemského brankáře střelou z dálky. Ten nezasáhl úplně jistě a kotouč jen vyrazil před sebe, naštěstí pro něj tam nikdo v modrobílém dresu neoperoval.
     
    44:42
    Maaravi prohrál souboj u hrazení, takže se Izrael neosvobodil. Nizozemci pokračují s kombinací v útočném pásmu.
     
    43:06
    Na trestnou lavici je nakonec vykázán nizozemský obránce van Gestel. Dostal desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    43:06
    Poprvé to na ledě jiskří. Útočník Koževnikov cosi pokřikuje na soupeře a rozhodčí od sebe musí hráče odtrhávat Možná se bude vylučovat.
     
    42:20
    Sikma možná mohl svůj únik zakončit lépe, kdyby nabral rychlost. Místo toho jen bekhendem střílel z kruhu a Tichon ho vychytal. Pak jeho brána vypadla ze svého postavení a hra je přerušena.
     
    41:51
    Borgmanovi přeskočil na modré čáře kotouč hokejku a Nizozemci tak přišli o pásmo. Musí začít znovu.
     
    40:13
    A znovu, stejně jako na začátku druhé třetiny, Nizozemsko málem skórovalo hned po úvodním buly. V situaci dva na jednoho přihrál Boer van der Schuitovi, ten zblízka nedal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely celkem: 8:49
     
    Nizozemci dali v prostřední části hry další tři góly a není pochyb o tom, že by dnes měli vyhrát. Jsou jasně lepší, Izrael nestíhá. Občas ale poleví vzadu a soupeř toho mohl využít, gólově se však zatím neprosadil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Pokus o rychlou odpověď Izraelců znamenal jen nepřesnou střelu, která zaduněla o zadní mantinel. Škoda pro outsidera, že se neprosadil při některé ze svých předchozích šancí.
    Nick VERSCHUREN - 0:4
     
    37:15
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Dvě oslabení Izrael ubránil, to třetí už nikoliv. Vogelaar oslovil přihrávkou přes šířku hřiště na kruhu napřaženého NICKA VERSCHURENA, jenž propálil Tichona a k dvěma asistencím tedy přidává i gól. Asistence: Giovanni Vogelaar, Danny Stempher.
     
    35:59
    Místo branky je tu naopak další trest. Milner dostal dvě minuty za hákování a Nizozemci hrají znovu v početní výhodě.
     
    35:44
    Tohle nevypadalo vůbec špatně pro Izrael. Modrobílí ujížděli do přečíslení a Milner bekhendem z úhlu rozvlnil jen boční síť soupeřovy brány. To klidně mohl být gól.
     
    35:11
    Druhý nizozemský útok teď potrápil soupeřovu defenzivu. Hezky z první střílel ze spodní části kruhu Sars a Tichon jeho zakončení zlikvidoval svým betonem.
     
    34:39
    I druhé oslabení Izrael zvládl a je v plném počtu.
     
    33:53
    Po střele Heutmekerse kotouč propadl nehlídaný na brankoviště, odkud ho včas stihli odpálit izraelští obránci. Pak Tichon přerušil hru a bude se vhazovat.
     
    32:57
    Hned po buly se Izraelci osvobodili. Verschuren už však kotouč zavezl zpět do pásma, kde nyní Nizozemsko kombinuje.
     
    32:38
    Podruhé v zápase míří za katr Izraelec Klein. Tentokrát si odsedí trest za nedovolené bránění.
     
    31:49
    Při útočné snaze dokonce van Soest poslat nechtěně u hrazení k zemi hlavního rozhodčího. Pak akce pokračovala zablokovanou střelou z mezikruží.
     
    30:58
    Nizozemsko už hraje v útoku v řadě situací spíše na krásu a volí komplikovanější zakončení. Izraelská obrana má i tak plné ruce práce.
     
    29:25
    Zatím největší příležitost Izraelců. Šerbatov se natlačil s pukem na holi až do brankoviště, tam ale brankář Oosterwijk úspěšně odolal.
     
    28:43
    Píská se zakázané uvolnění Izraele, i když se modrobílí teď na čárové zlobí. Už se ale staví na vhazování před svým brankářem.
     
    27:25
    Spektor se hlásil o kotouč na modré čáře, kam nakonec přihrávku také dostal a nahazoval na bránu. Tam se svým důrazem snažil prosadit Kapulkin. Bohužel pro Izrael neuspěl.
     
    26:37
    Izrael přežil první oslabení bez újmy. Vyloučený Klein je zpět na ledě a hraje se v pěti na obou stranách.
     
    26:04
    Sražená střela skončila v ochranné síti nad izraelskou brankou. Buly po brankářově pravici.
     
    25:28
    Nizozemsko drží útočné pásmo a zatím v poklidu kombinuje. Favorit nemusí nikam pospíchat. Nevypadá to, že by měl dnes s Izraelem mít problémy.
     
    24:36
    Přesilovka pro Nizozemce. Menší trest za sekání si odpykává Klein.
    Diego HOFLAND - 0:3
     
    24:01
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tohle vypadá na debakl. DIEGO HOFLAND vracející se z trestné lavice snadno přebruslil obránce a pak přízemní střelou tváří v tvář izraelskému brankáři nezaváhal. Bez asistence.
     
    23:38
    Ben Tov vystřelil zleva a Oosterwijk musel podruhé v zápase zasahovat. Se střelou izraelského útočníka ale neměl větší potíže.
     
    23:03
    Izrael dostal kotouč do útočného pásma, aby za pár vteřin po dobré práci nizozemské obrany začínal zase s rozehrávkou v neutrální zóně.
     
    21:50
    Teď jdou ale Nizozemci do čtyř, podruhé v zápase. Na trestnou lavici usedl za nedovolené bránění Hofland.
    20:06 Danny STEMPHER - 0:2
     
    20:06
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Po šesti odehraných vteřinách ve druhé částí navyšuje Nizozemsko svůj náskok a vede 2:0. Van der Schuit ihned po buly vystartoval dopředu a střílel, jeho pokus obrana Izraele zablokovala, ale kotouč následně poslala jen na hůl DANNYHO STEMPHERA a ten trefil krásně šibenici. Asistence: Raymond van der Schuit, Nick Verschuren.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na bránu: 1:22.
     
    Nizozemsko vede nad Izraelem po první třetině 1:0, ale průběžný stav je k Izraelcům ještě milosrdný. Jejich brankář Tichon pochytal další dvě tři velké šance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Nahození Borgmana od modré čáry bylo tečované a trefilo Tichona do hrudi. K dorážce se nikdo z Nizozemců nedostal.
     
    18:56
    Závěr třetiny je jasně v režii hráčů v bílo-oranžových dresech. Izraelci se ani nemohou z tlaku osvobodit, ve vlastním pásmu se nedokáží dostat k puku.
     
    17:49
    Už to mohlo být o dva góly. Obránce Vogelaar dostal spoustu prostoru na ose hřiště, sjel si od modré čáry až do lepší palebné pozice a po svoji střele nechal vyniknout brankářovu lapačku.
    16:37 Jordy VERKIEL - 0:1
     
    16:37
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nevydrží. Nizozemci jdou v sedmnácté minutě do vedení. Střelu Verschurena ještě Tichon vyrazil, na dorážku JORDYHO VERKIELA z druhé vlny už byl ale krátký. Asistence: Nick Verschuren, Danny Stempher.
     
    15:25
    Favorit už spálil dvě velké šance a Izrael zatím drží remízový stav. Uvidíme, jestli vydrží i do přestávky.
     
    14:10
    Kiks Izraelců ve vlastním obranném pásmu a van der Schuit ve velké příležitosti. Tichona si roztáhl a pak se mu snažil zasunout kotouč po zemi za beton, avšak neuspěl.
     
    13:13
    Úspěšný zákrok si připsal také Oosterwijk, a sice po slabé střele Tomera Aharonoviče. Ta ovšem mířila jen do jeho hrudi.
     
    12:15
    Tohle byla zatím ale největší šance zápasu. V situaci dva na jednoho přihrával Gerritsen na Hoflanda, kterého zblízka fantasticky vychytal Tichon!
     
    11:25
    Trošku neurovnaná pasáž utkání, kdy oba týmy ztrácí kotouče při přechodu do útoku. Nizozemský tlak je na chvilku utlumen.
     
    10:41
    Izraelský útočník Vaitz nezachytil dlouhou přihrávku do útočného pásma a je z toho zakázané uvolnění. Vhazuje se před Tichonem.
     
    09:20
    Nizozemsko v plném počtu. Prvnímu oslabení v utkání se v pohodě ubránilo.
     
    09:03
    Van Gestel s pukem na holi krouží daleko od své brány a šetří čas. Izrael je zcela neškodný.
     
    08:38
    Více než minuta z početní převahy je pryč. Nizozemci už se několikrát osvobodili a nyní je kotouč znovu v neutrální zóně.
     
    07:19
    Izrael si zahraje první přesilovku v dnešním klání. Dvě minuty za podražení ve středním pásmu dostal Verschuren.
     
    07:05
    Nizozemský kapitán Stempher nahazoval puk z úhlu před brankoviště. Tichon měl štěstí, neboť mu kotouč vypadl. Rozhodčí to však neviděl a myslel si, že ho má pod kontrolou. Proto přerušil hru.
     
    05:59
    Izrael na chvilku utlumil soupeřovu aktivitu útočným výpadem, ale o puk se bojovalo jen v rohu a outsider tak na svoji první vážnější příležitost čeká.
     
    04:33
    Borgman už už z křídla pronikal do šance. Natlačil se i do brankoviště, kde brankář i za pomoci svých obránců odolal.
     
    03:56
    Další zákrok pro Tichona. Tentokrát kryl nahození z dálky a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    03:16
    Nizozemci hned od prvních minut ukazují, že jsou bruslivější i přímočařejší. Hrají také převážně s pukem, Izrael nestíhá.
     
    02:48
    Na druhé straně nahazoval kotouč od modré čáry Spektor. Nizozemský brankář zasahovat nemusel.
     
    01:22
    Teď nechali Izraelci na levém kruhu volného Hoflanda a tomu moc nechybělo... Puk však netrefil ideálně, takže ho Tichon dokázal zpacifikovat.
     
    00:29
    Nizozemci v první útočné akci. Van der Schuit se snažil překonat Tichona zblízka, ten mu ale včas zmenšil střelecký úhel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy už nastupují na ledovou plochu. Izrael bude hrát v modrobílých dresech, soupeř v bílo-oranžovém.
     
    Úvodní sestavy:

    Izrael: Tichon (Reisinger) – Maaravi, T. Aharonovič, Vinegard, M. Koževnikov (C), Raiter – Milner, Šerbatov, Frenkel – E. Koževnikov, R. Aharonovič, Ben Tov – Klein, Spektor, Halpert – Levy, Vaitz, Rom – Kapulkin.
    Trenér: Ty Newberry.

    Nizozemsko: Oosterwijk (Leeuwesteijn) – Doop, Vogelaar, Borgman, Muller, van Gorp, van Gestel, Verkiel – van der Schuit, Verschuren, Stempher (C) – Sars, Sikma, de Ruiter – Boer, Collard, Heutmekers – Gerritsen, Hofland, van Soest.
    Trenér: Doug Mason.

    Rozhodčí: Kaczmarek (POL) – Grozaj (CRO), Saković (CRO).
     
    Mimochodem, v mezinárodním žebříčku IIHF patří Nizozemsku 29. místo, Izrael je jen o pár příček za ním na 34. pozici. K hokeji se ale ve státě na Blízkém východě hlásí jen přes 250 mužských zástupců, což je například méně než v zemích jako Mexiko nebo Turecko. Nizozemci mají k lednímu hokeji registrováno téměř dva tisíce hráčů.
     
    Nizozemci v prvním utkání porazili Španělsko 5:3, včera pak podlehli Číně 1:5. Oproti soupeři měli také o den méně na odpočinek, respektive k utkání nastoupí znovu po zhruba 26 hodinách od posledního střetnutí. I tak by dnes jakýkoliv jiný výsledek než jejich vítězství byl obrovským překvapením.
     
    Izraelci budou chtít napravit svoji zatím mizernou bilanci, když za dva zápasy na šampionátu ještě nezískali ani bod a mají z nich šílené skóre 2:19. Za to „vděčí“ především Číně, která jim v úterý jako největší favorit nastřílela čtrnáct gólů.
     
    V chorvatském Záhřebu dnes jedním zápasem pokračuje mistrovství světa nižší divize II A, ve kterém se proti sobě utká Izrael a Nizozemsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 17. Verkiel (Verschuren, Stempher), 21. Stempher (Schuit, Verschuren), 25. Hofland, 38. Verschuren (Vogelaar, Stempher), 48. Heutmekers (Doop, Collard), 50. Heutmekers (Collard), 57. Vogelaar (Stempher, Muller)


    Izrael: Tichon (Reisinger) – Maaravi, T. Aharonovič, Vinegard, M. Koževnikov (C), Raiter – Milner, Šerbatov, Frenkel – E. Koževnikov, R. Aharonovič, Ben Tov – Klein, Spektor, Halpert – Levy, Vaitz, Rom – Kapulkin.
    Trenér: Ty Newberry.

    Nizozemsko: Oosterwijk (Leeuwesteijn) – Doop, Vogelaar, Borgman, Muller, van Gorp, van Gestel, Verkiel – van der Schuit, Verschuren, Stempher (C) – Sars, Sikma, de Ruiter – Boer, Collard, Heutmekers – Gerritsen, Hofland, van Soest.
    Trenér: Doug Mason.

    Rozhodčí: Kaczmarek (POL) – Grozaj (CRO), Saković (CRO).
    bahis siteleri