Interobal Plzeň – Svarog Teplice 6:4 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
6:4 (4:2) Stav série: 3:2
Svarog FC Teplice
Čtvrtek 28.04.2022, 20:00 • SH Lokomotiva Plzeň • Play off 1. futsal ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Po čtyřech letech zažije 1. FUTSAL liga rozhodující páté semifinále a znovu s čitelným plzeňským rukopisem. V roce 2018 Interobal padl se Spartou, když Michal Holý neproměnil pokutový kop proti Ondřeji Vahalovi za podražení na dnes teplického Tomáše Abrhama za stavu 2:1 pro Západočechy a Pražané pak ve druhém poločase definitivně otočili vyhrocenou sérii.
     
    SK Interobal Plzeň
    I historicky druhá série mezi Plzní a Teplicemi se natáhne na pět zápasů. V roce 2018 vyřadil Interobal Svarog 11:5 v rozhodujícím duelu, když první gól vstřelili hosté. Plzeňští budou dnes útočit na to, aby se stali třetím týmem v dějinách, který dokázal otočit z 0:2 na zápasy. To se tím povedlo na jaře 2010 pražské Slavii proti brněnskému Tangu ve čtvrtfinále. V roce 2013 bylo naopak Tango v té příjemnější pozici a stejným způsobem ukončilo sezonu Benagu v semifinále.

    Přitom k onomu pátému duelu nemuselo dojít. Plzeň totiž odvrátila reálně čtyři mečboly. Ve třetím zápase došlo snad poprvé v plzeňské historii na penaltový rozstřel a v něm při náhlé smrti poslal Martin Zdráhal balón vysoko nad branku. Nicméně Vahala vychytal Senru. Následně z prvního doteku v sérii mířil Havel do Hůly a Rhouila měl na noze postup do finále. Jeho penaltu vyrážel Vahala za sebe a Teplice byly centimetry od postupu, načež reprezentační gólman máchl rukou na čáře. Posléze v jedenácté sérii už musel na penaltu právě Vahala a proměnil, vzápětí bývalý účastník pěvecké soutěže Superstar Dalibor Slepčík neuspěl a Plzeň mohla slavit.

    Mimochodem v onom penaltovém rozstřelu porušil Michal Holý svůj slib, když po zmíněné neproměněné penaltě v rozhodujícím semifinále 2018 a pokaženém pokutovém kopu v loňském prvním finále prohlásil, že už nikdy nepůjde na penaltu, která se bude kopat z pohledu televizní kamery na pravé straně.

    Holý proměnil a i kvůli tomu se tak v pondělí vydala Plzeň do Teplic bez Lukáše Rešetára (tři žluté karty) a v průběhu duelu musel odstoupit Martin Zdráhal. Na plac tak musel specialista na Teplice a srdcař Michal Štrajt, který za stavu 1:1 odvedl výbornou práci ve zdi a Holý trefil šibenici. Nakonec Plzeň třikrát vedla. Ještě čtyři minuty před koncem prodloužení platil stav 5:3 pro Západočechy, ale Adriano dvěma góly při powerplay poslal zápas do penalt. V nich si Senra opět nepřišel na Vahalu. Z pěti plzeňských penalt nechytil Michal Hůla ani jednu a nakonec asistent kapitána Michal Seidler do Hůlova protipohybu odmítl konec sezony.
     
    Svarog FC Teplice
    Teplice měly Plzeň už několikráte na lopatě. Ostatně v onom penaltovém rozstřelu inkasoval gólman Hůla dvakrát mezi nohama k tyči a následně si rozhodující penaltu Vahaly srazil rukou do sítě. Hosté budou usilovat o první účast ve finále od roku 2019, kdy ve třech zápasech nestačili na Spartu s Ondřejem Vahalou v bráně a Tomášem Vnukem v poli.

    Zatímco Plzni se vrátí Lukáš Rešetár, tak hostům bude jistojistě scházet Felipinho. Ten ve čtvrtém duelu vyfasoval první kartu za protesty a druhou za nedodržení vzdálenosti při autu. Otázkou zůstává, jak to bude s pivotem Williamem. Ten nebyl v pondělí k dispozici.

    Psychická výhoda momentálně úplně není na straně Teplic. Zatímco Plzeň už od stavu 0:2 nemůže ztratit vůbec nic, tak Teplice nyní opravdu hodně. Případný nepostup by Svarog asi hodně bolel.
     
    Vítěz dnešního zápasu narazí ve finále na Chrudim. Poražený bude brát bronz. Chrudim v semifinále vyřadila Slavii ve čtyřech zápasech a to znamená, že Plzeň získá i ve třetí sezoně pod trenérem Kopeckým medaili. Po základní části totiž skončila druhá, zatímco Slavia čtvrtá a série o bronz se v 1. FUTSAL lize nehraje.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Rešetár (C), Holý, Seidler, Buchta – Rick, Kozár, Štrajt, Havel, Künstner.
    Trenér: Marek Kopecký

    Svarog FC Teplice: Hůla (Novák) – Senra, Slepčík, William, F. Kopecký, Abrham, De Agostini, Rhouila, Diece, Rodriguinho, Pacheco, Adriano (C), Varela.
    Trenér: André Guimaraes

    Rozhodčí: Petr, Kliner – Rygl.
     
    Do plzeňské sestavy se vrací Lukáš Rešetár. Ten doposud v sérii s Teplicemi neskóroval a všech šest branek zaznamenal ve čtvrtfinále s Libercem. Rešetárovi reálně hrozilo, že v pátek hraje v letošní sezoně naposledy, ale nestalo se.
     
    Držitel jedenácti mistrovských titulů (v tomto ohledu je mezi českými futsalisty rekordmanem) dnes slaví své 38. narozeniny.
     
    Druhou plzeňskou změnou je indispozice Martina Zdráhala. Co se týče Teplic, tak trenér Guimaraes se opět může spolehnout na pivota Williama, kvůli červené kartě stojícího Felipinha nahradí Pacheco. Ten se zatím v této sérii v Plzni nepředstavil a hrál pouze ve čtvrtém duelu.
     
    Ačkoliv v pondělí vyhrála Plzeň po hodně dlouhé době v modrobílých dresech, tak dnes zvolila dresy černé, Teplice tak musí hrát v bílém.
     
    Teplice přijely bez svých fanoušků. Na tribuně sedící Tomáš Vnuk se tak nedozví, že dělá skvěle svou práci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Seidler ukončil teplickou kombinaci vystoupením z levé strany na Rodriguinha a Interobal jde do powreplay s Vahalou.
     
    00:59
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku! Seidler přenesl hru na pravou stranu, kde Holý obešel obránce a svou slabší pravačku nacentroval na střed na levou nohu LUKÁŠE REŠETÁRA a ten uklízel k levé tyči svým prvním zásahem v semifinále. Asistence: Michal Holý.
     
    01:26
    Rešetár utekl po levé straně, ale střela vedle zadní tyče mu úplně nesedla.
     
    01:42
    Rodriguinho z autu namazal Holému, ten nahrál do běhu kolem posledního beka Künstnerovi a ten sám proti Hůlovi minul ve třetí plzeňské ložence vzdálenější tyčku.
     
    02:13
    Tentokráte Seidler našel křížem z levé strany jen hruď vyskakujícího Senry a ten při plzeňské powerplay již přeloboval Vahalu, míč ale dopadl vedle protější tyče.
     
    02:58
    Varela zamotal hlavu obránci a při zakončení z levé strany zachránila Plzeň opačná tyč!
     
    03:15
    Plzeň hraje zatím na sedm lidí bez Štrajta a Havla.
     
    03:37
    Utkání má zatím skvělé tempo, Rešetárův gól znamená v praxi, že dnes to nebudou žádné šachy a čekání na to, co vymyslí ten druhý.
     
    03:52
    Senra si narazil na pravé straně, ale do jeho pokusu se vrhl Buchta.
     
    03:54
    William postrčil z pivota na pravou stranu a zřejmě Diece střílel vedle zadní tyče.
     
    04:21
    Rešetár je při chuti, nyní vypíchl balón obránci a uháněl po levé straně, mezírku mezi nohama Hůly nenašel. Rešetár si evidentně váží, že mu jeho spoluhráči umožnili hrát rozhodující zápas.
     
    04:38
    Holý rozehrál standardku na volej Seidlera, ten mířil zleva vedle protější tyče, ke které skákal Hůla.
     
    05:09
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku! Diece udělal fatální chybu v rozehrávce, nalil DUŠANU KÜNSTNEROVI, ten si hodil míč z osy hřiště na pravou stranu a svou střelu odrazil o zadní tyč. Bez asistence.
     
    05:25
    William se otáčel kolem Holého na levé straně, pak vypálil přes plzeňského obránce na bližší tyč, kde byl Vahala.
     
    05:47
    Autor zatím posledního gólu udělal při Seidlerově nahrávce zleva do druhé vlny útočný faul, na fauly 1:0.
     
    06:09
    William přehodil Holého na levé straně a než ho zdvojil Künstner, tak trefil břevno. Na nastřelené brankové konstrukce "vedou" Teplice 2:0.
     
    06:25
    Buchta dostal rozeběhnutého Dieceho na levé straně do úhlu a Diece pak zakončil do Kozára.
     
    06:47
    Tečovanou střelu Rodriguinha chytil Vahala uprostřed brány a hned vyhazoval na Seidlera na pivotu.
     
    07:06
    Asistent kouče Štverák nechtěl nechat rozehrát aut Dieceho, ten do něj strčil u plzeňské lavičky a Štverák zůstal ležet na zemi. Jakmile se zvedl, tak jej museli dva lidi držet, aby se nepustil do Dieceho. Následně vyfasoval kartu.
     
    08:20
    V situaci dva na dva posouvá bránící Rešetár balón do autu.
     
    08:51
    Vahala rozehrával nepřesně křížem z pravé strany za bránu.
     
    09:16
    Jinak hned po konfliktu Štveráka s Diecem ukazoval trenér Kopecký hráčům, ať zůstanou nadále koncentrovaní a nevypadnou z tempa.
     
    09:45
    Rána Vahaly se k jeho štěstí odráží od Adriana k Seidlerovi na levou stranu již na plzeňské obranné polovině.
     
    10:17
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku! "Udělej roh!" zaznělo z publika! Nestalo se! Hlas lidu, hlas boží neplatilo! Künstner udělal kličku v pravé části brankoviště Diecemu a mezi nohama Adriana postrčil MICHALU SEIDLEROVI a ten z vápna křížem vymetl protější šibenici. Asistence: Dušan Künstner.
     
    10:31
    Adriano sestřelil Seidlera na pravé straně, ten blbě dopadl na levou ruku u lajny a na plac museli dva zdravotníci Plzně. Seidler je díky Bohu v pohodě.
     
    10:48
    Faul Dieceho na pravé straně zezadu na Kozára. Teplice působí dojmem, že neunáší průběh série a rozhodujícího duelu.
     
    11:55
    Buchta byl faulovaný a v době, kdy ležel, tak jej šlápl Senra do levé ruky. Buchta o něm vůbec nevěděl. Teplice to prostě neunáší a Senra dostává naprosto nepochopitelně žlutou kartu. Tu navíc fasuje i někdo z Plzně, zřejmě Rick. Kouč Kopecký, který vyběhl z vymezeného prostoru na půli.
     
    12:26
    Na jednoznačně nejvíce vyhrocený zápas série reagoval trenér Kopecký timeoutem, aby zklidnil své ovečky, protože emoce na place jsou obrovské.
     
    12:57
    Kozár nehrál rukou a Plzeň šla do přečíslení, Rešetár narýsoval až moc dlouhou nahrávku na levou stranu na Seidlera.
     
    13:05
    Adriano dojel na desítce Rešetára po odehrání pasu plzeňským kapitánem, jednu kartu už má, tu druhou zatím nedostal, na fauly 2:4.
     
    13:09
    Plzeň rozehrála standardku nakrátko a při pokusu Rešetára z levé strany zmenšil Hůla úhel.
     
    13:47
    Plzeň výborně brání a Teplice si těmi negativními emoce hrozně moc ublížily, Plzeň působí mnohem koncentrovanějším dojmem a dle všeho timeout trenéra Kopeckého padl na úrodnou půdu.
     
    14:47
    William roztahoval hru z pivota na levou stranu na běžícího spoluhráče, ale u něho byl včas Buchta.
     
    14:57
    Künstner udělal velkou hrubku při rohu z levé strany, kdy ho chtěl rozehrát na volej Seidlera, ale to skvěle přečetl Diece a letěl na Vahalu. Plzeňský gólman vyběhl na šestku a vykoupil plzeňského pětadvacetiletého futsalu z možné chyby znamenající snížení.
     
    15:35
    Po konfliktu Künstner – Diece je zase veselo a Diece si povídá s Tomášem Štverákem, jakože tito dva už spolu jednou vedli debatu.
     
    16:03
    Na deseti metrech držel Holý Williama. Ten ještě diskutuje se sudím.
     
    16:04
    Vahala vytahuje ránu Adriana ke gólmanově levé tyči a zatíná levou pěst.
     
    16:21
    Rešetár se v 38 letech položil do pokusu Dieceho, vzápětí nákop Hůly odhlavičkoval Holý.
     
    16:55
    Rick neprošel na levé straně přes Dieceho a ten mu potom cosi pověděl, ačkoliv se Rick hned po svém pádu zvedl. Plzeň je zatím mnohem disciplovanější. V tom je mezi oběma celky markantní rozdíl, ne-li největší.
     
    17:23
    Teplice právě vstřelily branku! RODRIGUINHO udělal kličku Buchtovi na levé straně a prostřelil Vahalu mezi nohama na vzdálenější tyč.
     
    17:50
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku! Künstner táhl brejk tři na jednoho, přihrál na pravou stranu a centr Seidlera se od beka odrazil k zadní tyči, kde stál LUKÁŠ REŠETÁR před prázdnou bránou. To strčení zezadu na Rešetára proti tyči si mohl William odpustit. Asistence: Michal Seidler.
     
    18:10
    Teplice právě vstřelily branku! JAIR VARELA byl nepokryt při centru Rodriguinha z pravé strany na druhou tyč. Asistence: Rodrigunho.
     
    19:23
    Rešetár si hodil balón kolem obránce na levé straně a vystřelil vedle přední tyče.
     
    19:58
    Rodriguinho se rozeběhl na pravé straně a mířil ze střední vzdálenosti mezi nohy Vahaly.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Po vyhroceném prvním poločase vede Plzeň 4:2. Vletěla na Teplice a skórovala prvním gólem Rešetára v úvodní minutě po centru Holého, který ukázal, že i svou slabší pravačkou umí připravit centr. Vzápětí potrestal Künstner hrubku Dieceho a Plzeň byla v laufu. Teplice mohly snížit, ale dvakrát Interobalu pomohla branková konstrukce.

    Následně přidal Künstner druhý kanadský bod v zápase, když přetlačil Adriana a Seidler slízl smetanu vymetením šibenice a svým třináctým zásahem v play-off. Od té doby se kořením zápasu staly pořádné emoce. Adriano sestřelil Seidlera a ten musel být ošetřovaný. Blbě dopadl na ruku, ale může pokračovat. Ještě hůř vypadal zákrok Senry na Buchtu, kdy autor dvou neproměněných penalt v této sérii šlápl na levou ruku ležící naděje českého futsalu a toto počínání mělo se sportovním chováním pramálo společného. Bylo hodně překvapivé, že Senra nešel zkontrolovat, jak jsou na tom s Plzni při rostoucích cenách energií se zásobami teplé vody.

    Trenér Kopecký reagoval timeoutem, kdy potřeboval zklidnit hráče, aby se nenechali vůbec vyvést z míry a víceméně se to povedlo. V dalších minutách byla Plzeň mnohem disciplinovanější, koncentrovanější, hrála velice obětavě. Rodriguinho snížil, když Vahala dostal několikátý gól v tomto semifinále mezi nohama. Následovala plzeňská branka při brejku tři na jednoho, kdy Dušan Künstner může litovat, že se ve futsale neevidují druhé asistence na rozdíl od hokeje. Nicméně de facto z kontru zavřel Varela zadní tyč a dva góly nejsou ve futsale vůbec nic.
     
    Akumované fauly v prvním poločase: 3:4
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:28
    Zajímavý centr z pravé strany na zadní tyč vyrážel Vahala ke Kozárovi, Teplice reklamovaly ruku.
     
    20:44
    Jinak v zahajovací čtyřce Plzně chybí Buchta, místo něj je na place právě Kozár.
     
    21:01
    Seidler dostal koňára z pravé strany od Williama a bude kopat standardku ze sedmi metrů, na fauly 0:1.
     
    21:03
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku! Seidler rozehrál zleva zhruba na střed a MICHAL HOLÝ skóroval z prvního doteku pod horní tyč. Na zemi ještě zůstal ležet Hůla. Asistence: Michal Seidler.
     
    21:39
    Plzeň pokazila rozehrávku z pravé strany a musí se bránit postupnému útoku.
     
    22:09
    Vahala se rozhodl pro rozehrávku na Künstnera, ten měl problémy s presujícím hráčem a získal alespoň aut u lavičky Interobalu.
     
    22:28
    Seidler zaváhal a při kontru Teplic vystřelil William z levé strany do Kozára. V přerušené hře musel vedoucí mužstva Hodek a třetí sudí uklidňovat Rešetára na střídačce.
     
    22:58
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku! Kozár připravil autem zleva na pravou stranu volej pro TOMÁŠE BUCHTU a ten zakončoval na vzdálenější tyč pokusem z kategorie lépe to trefit nešlo. Asistence: Peter Kozár.
     
    23:05
    Teplice jdou hned do powerplay s Rodriguinhem v dresu brankáře, to tady snad ještě nebylo v této sérii.
     
    23:40
    Teplice právě vstřelily branku! Plzeň docela propadla při bránění powerplay a při centru Adriana z pravé strany zůstal na zadní tyči úplně volný WILLIAM a ve skluzu překonal Vahalu. Asistence: Adriano.
     
    24:10
    Interobal brání powerplay 1-2-1.
     
    24:37
    Svarog si zatím vyměňuje balón a chystá si finální pozici.
     
    24:53
    Rodriguinhův centr zleva zablokoval Buchta a potom po zemi z pravé strany minul o fous přední tyč prázdné brány.
     
    25:09
    Rick fauloval Adriana z pravé strany, na fauly 1:1.
     
    25:35
    Teplice hrají skvěle powerplay! William na sebe dva hráče v brankovišti a posunul Adrianovi, ten přestřelil prázdnou bránu z pravé strany, k čemuž přispěla teč.
     
    26:09
    Teplice docela mačkají soupeře při powerplay, Künstner odkopává centr z levé strany na vzdálenější tyč před Adrianem.
     
    26:32
    Asi Kozár zablokoval pokus Varely z pravé strany, ale ruku do ohně by za to člověk nedal.
     
    27:04
    Interobal je stažený na devítce a relativně silou vůle se brání powerplay.
     
    27:20
    Diece přihrával z levé strany brankoviště na zadní tyč, kde obrovskou šanci napálil Adriano do Vahaly.
     
    27:40
    Seidler poslal balón z dálky vedle pravé tyče, Plzeň pak nalezla na Teplice, ale bez úspěchu.
     
    28:07
    Holý získal míč z levé strany v souboji jeden na jednoho a posléze Künstner možná zbytečně odpálil balón do hlediště.
     
    28:22
    Po perfektním nástřelu k pravé tyči, kde zřejmě Adriano nastavoval hlavu, ale Vahala jej vychytal. Pak se domácí brankář dožadoval odkopu od brány a nikoliv rohu, osočil se na sudího Klinera a druhou kartou ve druhém zápase v řadě se dostává do skupiny karetně ohrožených.
     
    28:48
    Po hodně dlouhé době se Plzeň dostala z tlaku a trenér Kopecký si tak konečně může vzít timeout, protože Teplice mačkají Interobal jako citron při té powerplay a Západočeši si koledují o druhou trefu soupeře v situaci pět na čtyři.
     
    28:53
    Po výhozu Vahaly na levou stranu získal Seidler roh.
     
    29:01
    Holý trefil autem z levé strany Williama, ale při přechodové fázi odskočil balón od nohy Varely do autu.
     
    29:16
    Rešetár napadal Dieceho, ten se dostal z tlaku a následuje teplická powerplay.
     
    30:01
    Teplice si přihrávají, Plzeň zatím stíhá vystupovat.
     
    30:22
    Centr z levé strany vyrážel Vahala jen do před sebou stojícího Rešetára a od něho se balón odrazil za bránu.
     
    30:53
    Opět přichází powerplay třetího celku základní části.
     
    31:07
    Plzeň vypíchla míč na svou útočnou polovinu a Rešetár může vystřídat. Zároveň Seidler a Kozár se budou snažit otravovat hosty při rozehrávce.
     
    31:45
    Kozár vyhnal Rodriguinha z pravé strany, ale tlak Teplic trvá.
     
    31:59
    Po shození z pravé strany pod sebe vypálil Varela nečistě z pravé strany vedle bližší tyče.
     
    32:34
    Teplice právě vstřelily branku! Plzeňská lavička vyskočila jako jeden muž a dožadovala se odpískání ruky u své střídačky. Hrálo se dál. A centr z pravé strany doklepl RODRIGUINHO k zadní tyči za Vahalu. Rešetár byl pořádně naštvaný po obdrženém gólu na rozhodčí.
     
    32:41
    William podkopl rozeběhnutého Ricka na pravé straně a viděl kartu, na fauly 1:3.
     
    32:54
    Diece přešel přes dva hráče, ale Seidler se vrhl přihrávce na levou stranu ve skluzu, což ocenila plzeňská lavička. Tou dobou totiž začínalo hořet.
     
    33:11
    Varela přihrával Williamovi na levou stranu do autu, rozehraje Holý.
     
    33:20
    William se otočil v pravé části brankoviště, ale vylámal si zuby na Vahalovi, ten se radoval a potom si oba cosi sdělili.
     
    33:48
    Nejprve Plzeňští reklamovali zákrok na Rešetára před brankovištěm, vzápětí napral Adriano střelu ze středu levačkou do Vahaly. Ten chtěl hned vykopávat z vlastního brankoviště přes celé hřiště, což mu kapitán Teplic rukou neumožnil, viděl druhou žlutou kartu v tomto zápase a Plzeňští si asi momentálně přejí, aby tímto pro něj skončila sezona.
     
    33:48
    Žlutá karta pro tým Svarog FC Teplice (Rodriguinho).
     
    33:48
    Byl dopočítán faul na každé straně, na fauly tak 2:3 a Plzeň bude stejně jako v Teplicích hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    33:48
    Někdo z realizáku Teplic dostal kartu za to, že nakopnul něco za svou lavičkou.
     
    34:13
    Jedním ze čtyř hráčů Plzně na place je i Štrajt a ten viděl střelu Rešetára z levé strany na přední tyč, kde zasáhl Hůla.
     
    34:33
    Seidler udělal chybu a pak stíhal po pravé straně Dieceho, ten střílel v ložence na bližší tyč, kde Vahala podržel Plzeň a odmítl inkasovaný gól při přesilovce Interobalu.
     
    34:55
    Rešetár vypíchl balón obránci, ale pak neprocedil balón z pravé strany přes Hůlu na šestce.
     
    35:20
    Diece tečuje centr Štrajta z pravé strany na roh.
     
    35:36
    V závěru přesilovky se neprosadil Rešetár na levé straně jeden na jednoho proti Senrovi.
     
    35:55
    Diece se ohnal levou rukou po Holém a zasáhl jeho obličej, nedostane ani žlutou kartu. Holý je díky Bohu v pořádku potom, co zůstal ležet před teplickou lavičkou.
     
    36:29
    Rick blokuje centr z levé strany.
     
    36:50
    Rodriguinho vyplaval na levé straně a zakončil vedle zadní tyče!
     
    37:36
    Seidler odkopává z pravé strany vedle vzdálenější tyče.
     
    37:43
    Diece se kolem Kozára prohnal na útočnou polovinu, ale kapitán slovenské reprezentace pak zablokoval střelu Varely a balón se odrazil od něj do hlediště.
     
    38:18
    Kozár byl stržený zezadu na pravé straně, Plzeň nevyužila výhody a pak naopak Kozár fauloval Senru, na fauly 3.4.
     
    38:32
    Roh z levé strany pro Teplice.
     
    38:40
    Seidler se otáčel na sudího Petra a dožadoval se fouknutí bránění ve hře ze strany Dieceho.
     
    39:02
    Po nákopu neuspěl Seidler na levé straně.
     
    39:24
    Po pasu ze středu na levou stranu pálí Rodriguinho z první nad branku.
     
    39:29
    Künstner získal aut a Plzeň drží míč.
     
    39:37
    William si po dohrání Vahaly z pravé strany koledoval o druhou kartu.
     
    39:46
    Rešetár udělal faul na pravé straně.
     
    39:53
    Rick srazil střelu Rodriguinha z levé strany, tohle už bude Plzni stačit.
     
    Konec zápasu.
     
    Tepličtí fanoušci tady řvali po konci prvního semifinále "finále, finále, jedeme do Chrudimi". Inu, do Chrudimi můžou jet, ale tam bude hrát v pondělí nikoliv Svarog, nýbrž Interobal. Zkrátka se tímto tak trošku demonstruje, jak moc se nevyplácí nemít respekt k soupeři.

    Plzeň se stává historicky třetím týmem týmem, který otáčí z 0:2 na zápasy a rozdá si to v repríze finále s Chrudimí, akorát s tím rozdílem, že tentokráte se bude začínat na východu Čech. Kdo by to byl řekl před šesti dny, kdy Martin Zdráhal relativně jasně neproměnil penaltu a vypadalo to, že Plzeň bude dívat na finále maximálně tak v televizi, nebo z chrudimského hlediště. Navíc následně Havel neproměnil, ale Vahala zachránil Plzni sezonu. To je prostě obrat, který nemá obdoby.

    Plzni dnes dokonale vyšel vstup do zápasu, pak působila mnohem disciplinovanějším dojmem, zkrotila emoce a může zahájit třídenní regeneraci.

    Mančaft složený čistě z domácích futsalistů ukončuje sezonu mužstvu komponovaném ze zahraničních hráčů. (21:56:21)

    Vít Muzikář

    Branky: 1. Rešetár (Holý), 6. Künstner, 11. Seidler (Künstner), 18. Rešetár (Seidler), 22. Holý (Seidler), 23. Buchta (Kozár) – 18. Rodriguinho, 19. Varela (Rodriguinho), 24. William (Adriano), 33. Rodriguinho

    Karty:   8. Štverák (asistent trenéra) (PLZ), 12. Rick (PLZ), 29. Vahala (PLZ) – 11. Adriano (STP), 12. Senra (STP), 33. William (STP), 34. Rodriguinho (STP), 34. Sigilin (zdravotník) (STP)   34. Adriano (STP)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Rešetár (C), Holý, Seidler, Buchta – Rick, Kozár, Štrajt, Havel, Künstner.
    Trenér: Marek Kopecký

    Svarog FC Teplice: Hůla (Novák) – Adriano (C), Senra, Rodriguinho, Varela – F. Kopecký, Slepčík, Diece, Pacheco, William, Rhouila, Abrham, De Agostini.
    Trenér: André Guimaraes

    Rozhodčí: Petr, Kliner – Rygl

    Diváci: 590
    Interobal Plzeň 3 2 Svarog Teplice
    #1 Pátek 15.04.2022 • 20:00
    Interobal Plzeň - Svarog Teplice 0:2
    #2 Úterý 19.04.2022 • 20:00
    Svarog Teplice - Interobal Plzeň 4:2 po prodl.
    #3 Pátek 22.04.2022 • 20:00
    Interobal Plzeň - Svarog Teplice 2:2 po penal. (8:7)
    #4 Pondělí 25.04.2022 • 20:00
    Svarog Teplice - Interobal Plzeň 5:5 po penal. (3:4)
    #5 Čtvrtek 28.04.2022 • 20:00
    Interobal Plzeň - Svarog Teplice 6:4
    thejrc.org