Trenčín – L. Mikuláš 5:2 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Pohronie – Michalovce 1:2 (kon.)
Sereď – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
konec
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
1:2 (0:1)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 30.04.2022, 18:00Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Druhý polčas v stretnutí medzi Pohroním a Michalovcami priniesol lepší výkon domácich, ale napokon sa z víťazstva môžu tešiť východniari, keď sa o ich góly postaral Marcin a Žofčák. Zo strany Pohronia sa postaral iba o korekciu výsledku Šimčák a záverečný nápor už vyrovnávajúci gól nepriniesol. Hrdinom domácich kľudne mohol byť Hašek ako striedajúci žolík, ale v zakončení hneď trikrát zlyhal. Michalovce sa v tabuľke posunuli na ôsme miesto pred Liptovský Mikuláš, ktorý prehral s Trenčínom. Možnosť zabojovať o siedmie miesto je preto v rovine teórie, pretože dve kolá pred koncom má Trenčín komfortný náskok piatich bodov pred Michalovcami. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný sobotný večer! (20:00:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Odrazená lopta pre Šmatláka, ktorý však nedokázal prestreliť hosťujúcu defenzívu a Michalovce tak môžu oslavovať tri body.
     
    90+2
    Ešte posledný rohový kop po tom, čo Vaško odvracal a Száraz neudržal loptu na hracej ploche.
     
    90+1
    Ešte dve minúty nadstaveného pre Pohronie a po centri Mihalíka sa dostal tiesnený Klabník k hlavičke, ktorá nebola nebezpečná a Száraz ju ukryl v náručí.
     
    90
    Tretia gólová šanca pre Hašeka v druhom polčase, ktorý si loptu hodil v pokutovom území na pravačku, ale jeho zatiaľ najlepšie zakončenie aj tak skončilo len tesne vedľa pravej tyče brány hostí.
     
    88
    Veľká snaha na strane Pohronia vyústila len do útočného faulu Bangalu, ktorý je stále smutným hrdinom, pretože práve po jeho faule zatiaľ strelil víťazný gól Žofčák.
     
    86
    Száraz len vyboxoval center z rohového kopu, lenže Hašekova strieľaná prihrávka stroskotala hneď na prvom protihráčovi.
     
    85
    Na opačnej strane sa zvyšuje tlak domácich, ale Mendéz dokázal odvrátiť Blahútov centter na Steinhübela.
     
    84
    Nádejná príležitosť pre Marcina, ktorý videl, že Le Giang je trochu ďalej od svojej brány, preto sa rozhodol pre zakončenie lobom, ale prestrelil domácu bránu.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa:
    z ihriska odchádza Milan Šimčák, prichádza Ahmed Fofana.
     
    83
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa:
    z ihriska odchádza Dan Ožvolda, prichádza Marián Šmatlák.
     
    80
    Pohronie dalo gól! Domáci sa nevzdali a zaslúžene sa dočkali prvého streleného gólu, o ktorý sa netypicky postaral krajný obranca MILAN ŠIMČÁK, keď si spracoval prihrávku v šestnástke od Mihalíka a aj so šťastím prestrelil Száraza, ktorý si na loptu siahol, ale nevytesnil mimo priestor brány! Asistencia: Mihalík
     
    77
    Michalovce dali gól! Zbytočný faul tesne pred pokutovým územím vyrobil Bangala nebezpečným sklzom proti Marcinovi a malo to fatálne následky pre Pohronie, pretože IGOR ŽOFČÁK ukázal svoju skvelú kopaciu techniku a loptu zakrútil nádherne do pravej šibenice, Le Giang sa mohol len prizerať!
     
    76
    Žltá karta pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa (David Bangala).
     
    75
    Vstupujeme do záverečných pätnástich minút riadneho hracieho času a Michalovce držia najtesnejšie vedenie, aj keď Pohronie je v druhom polčase jasne lepším mužstvom.
     
    73
    Zdá sa, že Pohroniu chýba v ofenzíve kvalita, pretože zakončenie je zatiaľ obrovským problémom domácich, ktorý stále nedokázali vyriešiť.
     
    71
    Druhá dobrá príležitosť pre Hašeka, ktorý dostal prihrávku do šestnástky presne do nohy od Blahúta, ale zakončenie českého futbalistu bolo podobne ako v prvom prípade katastrofálne a netrafil ani priestor brány.

    Filip Kosnáč

    Branky: 80. Šimčák (Mihalík) – 27. Marcin (Kotula), 77. Žofčák

    Karty:   76. Bangala (POH) – 62. M. Begala (MIC)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 9:19.
    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Le Giang – Šimčák (83. Fofana), Pajer, Klabník, Sanneh (62. Štrba) – Chrien (57. Bangala), Ožvolda (83. Šmatlák) – Mihalík, Steinhübel, Blahút (C) – Prachar (46. Hašek).
    Náhradníci: Slančík – Hounlete, Kapor, Sandal.

    Trenér: P. Lérant

    MFK Zemplín Michalovce: Száraz – Mendez, Vaško, Ranko (C), Kotula – Ošima, M. Begala, Volanakis II – Tosevski (65. Záhradník), Marcin, Peña (64. Žofčák).
    Náhradníci: Kožuchar – Magda, Ntosis, Popovits II, Šuľa, Shimamura, Yilmaz.

    Trenér: N. Hrnčár

    Rozhodčí: P. Kráľovič – P. Jánošík, M. Roszbeck
    thejrc.org