Juventus – Venezia 2:1 (kon.) | AC Milán – Fiorentina 1:0 (kon.) | Empoli – Turín 1:3 (kon.)
Udinese – Inter 1:2 (kon.) | AS Řím – Bologna 0:0 (kon.)
konec
AS Řím
0:0 (0:0)
Bologna FC
Neděle 01.05.2022, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání 35. kola Serie A mezi římským AS a Bolognou gól nepřineslo, oba celky si odnesly po bodu.

    Stejně jako v prvním, tak i ve druhém poločase bylo k vidění pár příležitostí, které klidně mohly skončit gólem. V 67. minutě vykouzlil perfektní zákrok Łukasz Skorupski, když pravou rukou udržel hlavičku Kumbully před brankovou čárou. Na druhé straně mohl v závěru nejprve udeřit De Silvestri, s jeho zakončením hlavou si Patrício poradil, načež ještě větší šanci spálil v nastaveném čase Musa Barrow, tváří v tvář brankáři mířil jenom do břevna.

    Svěřenci kouče Mourinha s bodem zřejmě spokojení nebudou, avšak právě díky jeho zisku se vrátili na pátou pozici před Lazio. Bologna zůstává třináctá, když se bodově dotáhla na Udinese, ale má horší skóre. (22:47:23)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po obranném zákroku Ricka Karsdorpa zahrávali hosté s velkou pravděpodobností poslední rohový kop střetnutí. Na přední tyči úřadoval bránící Roger Ibañez.
    90+4. Barrow měl na kopačce vítězný gól, napálil břevno
     
    90+4
    Ještě větší příležitost na druhé straně! Modou Barrow v úniku napálil horní část brankové konstrukce. Po dohrání akce zvedl pomezní praporek na znamení ofsajdu, avšak opakované záběry ukázaly, že postavení gambijského reprezentanta bylo v pořádku, gól by tedy platil!
     
    90+3
    Nechybělo moc, aby se Lorenzo Pellegrini stal hrdinou. Stehnem si balón zvedl o vzduchu a opřel se do něj ještě před dopadem na zem, prudká rána prosvištěla těsně nad břevnem.
     
    90+3
    Proti vysokému míči vystartoval Łukasz Skorupski. V přehuštěném prostoru si poradil na jedničku, levou rukavicí míč prodloužil za sebe, u lajny balón dostihl jeho spoluhráč Schouten.
     
    90+2
    Eldor Šomurodov je po nástupu na trávník hodně vidět. Tentokráte o sobě dal vědět na levé strany, když jeho centr zblokoval Arthur Theate. Domácí disponují rohovým kopem.
     
    90+1
    Do centru zprava se hlavou opřel Eldor Šomurodov. Střílel z těžké pozice a hrací předmět nezvládl nasměrovat mezi tři tyče. Skorupski podle očekávání s odkopem nespěchá.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Kousek za polovinou hřiště fauloval Lorenzo Pellegrini. Ve skluzu sice zasáhl balón, ale nejprve levou nohu Svanberga, tento fakt hrál klíčovou roli.
    88. De Silvestri ztroskotal na Patríciovi, Arnautović dorážel nad břevno
     
    88
    Lorenzo De Silvestri mohl přiřknout tři body Bologni! Naběhl si na nadýchaný centr Barrowa na zadní tyč, z bezprostřední blízkosti ovšem hlavičkoval jenom do prostoru, kde stál Patrício. Arnautović vzápětí z dorážky zakončoval akrobaticky vysoko nad.
     
    87
    Po dlouhé době hosté kombinují na útočné polovině. Lorenzo De Silvestri so rozmyslel dlouhý nákop a hrál na střed k Medelovi, chilský stoper nikam nespěchá.
     
    86
    Nicolò Zaniolo s míčem pronikl až do pokutového území, nicméně před sebou po celou dobu měl Arthura Theateho. Ten před konkurentem trpělivě ustupoval, aby ve finále pravou nohou zblokoval jeho zakončení.
     
    85
    Zdálo se, že po zákroku Lorenza De Silvestriho na Nicolu Zalewského nemůže být o faulu pochyb. K rozčileelní hlavně Josého Mourinha však arbitr Fabbri nechal hru pokračovat bez přerušení.
     
    84
    Těžko říct, zda chtěl Musa Barrow střílet či přihrávat. Nakonec vymyslel něco mezi, takže kulatý nesmysl proletěl o kus vedle brány, taktéž mimo dosah spoluhráčů.
     
    83
    Eldor Šomurodov viděl na zadní tyč nabíhajícího Lorenza Pellegriniho, jenže míči dal malou razanci, vyběhl si pro něj brankář Skorupski.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   41. Medel (BLG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:9.
    AS Řím: Patrício – Mancini (C), Kumbulla, Ibañez – Maitland-Niles (58. Karsdorp), Cristante, Veretout (77. Šomurodov), El Shaarawy (59. Zalewski) – C. Pérez (58. Lo. Pellegrini), Afena-Gyan (59. Abraham) – Zaniolo.
    Náhradníci: Fuzato – Bove, Darboe, Smalling, Spinazzola, Viña, Volpato.

    Trenér: José Mourinho

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Bonifazi (81. Theate) – Kasius (62. De Silvestri), Soriano (C) (81. Aebischer), Schouten, Domínguez (68. Svanberg), Hickey – Arnautović, Orsolini (62. Barrow).
    Náhradníci: Bardi – Binks, Mbaye, Sansone, Santander, Vignato, Viola.

    Trenér: Siniša Mihajlović

    Rozhodčí: Fabbri – Raspollini, Di Gioia
    thejrc.org