Bohemians 1905 – Pardubice 0:1 (kon.) | Jablonec – Karviná 2:0 (kon.) | Zlín – Teplice 3:0 (kon.)
konec
FC Zlín
3:0 (3:0)
FK Teplice
Neděle 01.05.2022, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího fotbalového utkání na shledanou. (17:52:58)
     
    Během druhého poločasu jsme viděli pouze jeden gól, a to do sítě Teplic, kdy se již podruhé prosadil Martin Cedidla. V tomto případě mu ale branka uznána nebyla, a to po přezkoumání videorozhodčím, podle kterého se nacházel jmenovaný hráč v ofsajdu. Ani to ale nerozhodilo domácí celek, který si tak připsal na své konto pohodlnou výhru a důležité tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak přece jenom tady máme ještě útok Teplic. Po faulu jednoho z útočníku poslal centr do vápna Patrik Žitný. Tam ale našel pouze hlavičku jednoho z defenzivních hráčů soupeře, který okamžitě poslal míč za půlku hřiště.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    89
    Do dalšího útoku se hnal Rudolf Reiter. Ten se ale v moment vyslání přihrávky na jeho kopačky nacházel v ofsajdu, za což se mu i následně Lamin Jawo omluvil.
     
    87
    Po faulu Patrika Žitného se dostal k odkopu Cheick Oumar Conde. Jeho nepřesný centr ale skončil pouze na kopačce jednoho z obránců. Na druhé straně se díky tomu mohl dostat k zakončení Václav Sejk. Nakonec ale to měl blíže k míči Matej Rakovan.
    85. Jawova hlavička skončila vedle levé tyče
     
    85
    Tak toto byla další velká šance ševců. Po rohu Hellebranda se dostal k hlavičce Lamin Jawo. Jeho pokus byl ale tečovaný jedním z obránců a skončil tak mimo bránu. Druhý roh ale skončil už pouze odkopem z vápna.
     
    84
    Žlutá karta pro tým FK Teplice (Jan Shejbal).
     
    83
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín:
    ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Martin Fillo.
    ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Jan Hellebrand.
    ze hřiště odchází Youba Dramé, přichází Lamin Jawo.
     
    82
    Na druhé straně se k podobně nepovedenému centru dostal Cheick Oumar Conde, jehož pokus skončil pouze v rukavicích brankáře. Toto zaváhání ho ale nemusí příliš mrzet, jelikož se po odkopu od Grigara dostal k míči jeden z jeho spoluhráčů.
     
    80
    K centru se nyní dostal Alois Hyčka. Jeho nabídka na jednoho z jeho spoluhráčů ale skončil pouze na hlavičce jednoho z pohotových obránců soupeře.
     
    78
    A toto je velice nepříjemná situace pro jednoho z hráčů Teplic. Ten z momentálně neznámých důvodu zůstal ležet na zemi v bolestech, a to v prostoru těsně u střídaček. Je jim Václav Prošek, který je momentálně ošetřován za čárou.
     
    76
    Tak toto byla velká akce Antonína Fantiše a Rudolfa Reitera. Právě první jmenovaný se nedovážil k zakončení z velkého úhlu, a tak poslal míč na svého spoluhráče. Ten ale přihrávku nečekal, a tak se ocitl pouze na kopačce jednoho z obránců.
     
    75
    Po rohu, který zahrál Patrik Žitný, se dostal k míči pouze Matej Rakovan, který ho polapil do svých rukavic. Po jeho odkopu se hrne do rychlého protiútoku Antonín Fantiš.
     
    73
    Po kontaktu s jedním ze soupeřů na hřišti pokulhává Martin Cedidla. Kvůli tomu se soupeř sportovně zbavuje míče ve prospěch ševců. Ani to ale nestačí domácímu celku na to, aby se dostal do útoku.
     
    71
    Po faulu soupeře se k dlouhému odkopu dostal Dominik Simerský. Jeho nabídka ale skončila pouze na hlavičce jednoho z obránců soupeře. Díky tomu se míč dostává k útočníkům v bělomodrých dresech.
     
    69
    Po opravdu nepříjemném dotírání ze strany dvou zlínských útočníků se dostal míč až k brankáři Teplic. Ten nakonec odkopává míč do středu hřiště. Tady se podařilo zpracovat míč Aloisovi Hyčkovi.

    Patrik Hlaváč

    Branky: 3. Čanturišvili (Vraštil), 7. Vukadinović (Janetzký), 36. Shejbal (vla.)

    Karty:   59. Y. Dramé (ZLN) – 84. Shejbal (TEP)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:10.
    FC Zlín: Rakovan – Procházka (C), Simerský, Vraštil, Cedidla – Conde, R. Hrubý (60. Fantiš) – Janetzký (83. Hellebrand), Čanturišvili (83. Fillo), Y. Dramé (83. Jawo) – Vukadinović (65. Reiter).
    Náhradníci: Šiška – Kolář.

    Trenér: Jan Jelínek

    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek, Chaloupek (34. Shejbal), Tijani – Boljevič (55. Prošek), Kodad, Ljevaković (46. Žitný), Hyčka – Vobecký (46. Nsunzu) – Žák (64. Ledecký), Sejk.
    Náhradníci: Mucha – M. Vachoušek.

    Trenér: Jiří Jarošík

    Rozhodčí: Szikszay – Váňa, Volf

    Diváci: 3021
    thejrc.org