Augsburg – Fürth 2:1 (kon.) | Bielefeld – RB Lipsko 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:1 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 2:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 5:1 (kon.)
Stuttgart – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Union Berlín – Bochum 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 2:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
5:1 (3:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 14.05.2022, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:2
    Střely mimo: 10:8
    Rohy: 6:2
    Ofsajdy: 2:0
    Fauly: 8:12 (17:25:40)
     
    Je hotovo! Hoffenheim měl velmi dobrý vstup do zápasu, kdy byl lepším týmem, jenže to bylo z jeho strany vše. Pak roztočil svůj brankostroj domácí Mönchengladbach, který otočil v první půli na 3:1. Ve druhém poločase potom na dobrý a střelecky efektivní výkon navázal a upravil na konečných 5:1. Domácí fanoušci si tak se svým týmem vychutnali perfektní rozloučení se sezonou v rámci dnešního posledního kola Bundesligy.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Sebastian Rudy nakonec celou akci po přihrávce zakončoval. Zkoušel míč zatočit k tyči, nicméně ho poslal pouze doprostřed branky, kde byl připravený brankář Sommer. Ten ho v pohodě chytil do rukavic a posílá ho zpět do hry.
     
    89
    David Raum byl faulován těsně před soupeřovou šestnáctkou, uvidíme tedy standardní situaci z poměrně dobré pozice. Právě Raum se staví k její exekuci.
     
    87
    Andrej Kramarić měl velmi dobrý vstup do utkání. Poslal svůj tým do vedení a hýřil aktivitou. To s přibývajícím počtem branek v síti jeho týmu pochopitelně opadlo. Nyní ale mohl zapsat jeho druhou trefu po střele hlavou. Ta se odrazila od země a pak také mimo tyč.
     
    86
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Kevin Akpoguma, přichází Ermin Bičakčić.
     
    85
    Hráči v modrých dresech, tedy ti hostující, stále drží balon na svých kopačkách a snaží se proklouznout skrze domácí obranu. Sommer je ale zatím v klidu.
     
    83
    Pomalu se nám blíží závěrečný hvizd. Mezitím se do útoku opět tlačí hostující celek, kteří se alespoň snaží zredukovat hrozivě vypadající výsledek.
     
    81
    Nick Proschwitz si naběhl mezi dva obránce pro snášející se vzdušnou přihrávku. Následně hlavou zakončoval, jenže razantní pokus jen prošel kolem levé tyče z brankářova pohledu.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Christoph Kramer.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Marvin Friedrich, přichází Matthias Ginter.
     
    79
    Po delší odmlce se také před soupeřovu šestnáctku podívali hostující hráči, nenabídli ale žádnou nebezpečnou a branku ohrožující situaci. Justin Che centroval do vápna, kde žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl na balon a nezakončoval.
     
    77
    Jonas Hofmann se ocitl ve velmi dobré příležitosti! Doběhl si pro centr za obranu a z první mířil do horních pater branky. Jeho razantní pokus ale končí mimo brankovou konstrukci a na tribunách to jen zahučelo.
     
    76
    Povětšinou mají balon pod kontrolou domácí fotbalisté. Už ale ani oni nikam nechvátají a v pohodě rozhrávají od své poloviny.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Joe Scally.
     
    73
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Patrick Herrmann.
     
    71
    Poslední kolo Bundesligy nabízí pro domácí Mönchengladbach a jeho fanoušky naprosto skvělé rozloučení s probíhajícím ročníkem. Nyní se Borussia opět tlačí do útoku a stále nemá dost, co se gólových hodů týče.
     
    69
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Poměrně nevídaná branka a domácí navyšují vedení! JONAS HOFMANN se dostal k odhlavičkovanému balonu od hostujícího obránce. Byl sice ve střeleckém úhlu, nicméně z první poslal míč přesně k tyči, kde nechal Baumann prostor tak akorát pro míč! Právě brankář Hoffenheimu je pak výrazně rozladěn. Není se čemu divit, za jeho zády končí již pátý pokus – 5:1.

    Adam Pavlíček

    Branky: 26. Stindl (Pléa), 43. Pléa (pen.), 45+1. Hofmann (Neuhaus), 53. Embolo, 69. Hofmann – 3. Kramarić (Skov)

    Karty:   10. Stindl (MNC) – 32. Samassékou (HOF), 60. Vogt (HOF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:12.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Netz, Binsibajní, Friedrich (80. Ginter), Lainer (74. Scally) – Neuhaus, Koné – Pléa, Stindl (73. Herrmann), Hofmann (80. Kramer) – Embolo (63. Thuram).
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts.

    Trenér: Hutter

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma (86. Bičakčić), Posch, Vogt, Raum – Samassékou (64. Che) – Baumgartner, Stiller, Kramarić – Bruun Larsen (64. Proschwitz), Skov (64. Rudy).
    Náhradníci: Pentke, L. Philipp – K. Adams.

    Trenér: Hoeness

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Kempkes
    thejrc.org