Itálie – Dánsko 1:2 (kon.) | Česko – Rakousko cz 1:2 (0:1 po s.n.) | Švýcarsko – Kazachstán 3:2 (kon.)
Švédsko – Velká Británie 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
6:0 (5:0, 0:0, 1:0)
Velká Británie
Úterý 17.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání přihlíželo 3012 diváků. (21:42:41)
     
    Počet střel na branku: 38:16.

    Nejlepší hráči zápasu: Rasmus Dahlin (obránce Švédska) & Jackson Whistle (brankář Velké Británie).
     
    Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako ta druhá. Švédové šetřili síly, Britové nevypustili jediný souboj. Nakonec jsme v poslední části viděli jedinou branku, tu vstřelil Anton Bengtsson, jenž ukončil neprůstřelnost Jacksona Whistlea. Britové si však za sympatický bojovný výkon zaslouží pochvalu. Stejně tak jejich fanoušci za skvělou atmosféru v hale.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Švédi se ještě dostali k několika střelám. Whistle ale všechny povyrážel, závěrečná střela Ekmana-Larssona pak mířila vedle.
     
    59:28
    Evan Mosey hokejkou odrazil přihrávku Dahlina, Švédi se vrací do středního pásma.
     
    59:23
    Jonathan Phillips ihned po buly vyhodil puk pryč, jenže touš vyletěl až mezi diváky, a to bez přispění plexiskla – 2 minuty za zdržování hry.
     
    59:23
    Závar před britskou klecí udrželi obránci a brankář Whistle pod kontrolou – tedy na hraně brankoviště, bez přístupu švédských hokejek.
     
    59:02
    Na samém konci dnešního duelu uvidíme ještě jednu švédskou přesilovku. Ben Lake míří na trestnou lavici za držení.
     
    58:22
    Samuel Duggan zavážel puk do útočného pásma, jeho obhazovačku o levý mantinel ale bez problémů zastavila obrana Tre Kronor.
     
    58:03
    Kontr po velké britské šanci kryje Jackson Whistle. Ten si poradil i s následnou ránou, která přišla ihned po vhazování.
     
    57:48
    Krásná akce po ose Hook–Phillips–Davies . První z Britů nejprve přeberuslil švédský obranný val, následně zaseknul brusle, posunul puk Phillipsovi, a ten našel mezi kruhy úplně volného Daviese. Ani střelou mířenou pod břevno, ani dorážkou k tyči ale švédského fantoma v brankovišti nepřekonal.
     
    57:04
    Rychlý kontr Tre Kronor vedl Max Friberg, jenž se z levého kruhu snažil najít před brankou najeté spoluhráče, jeho pas byl ale sražen za britskou svatyni.
     
    56:27
    Lindholmův pokus od modré z nouze (byl napadán hned dvěma útočníky soupeře) zblokoval spoluhráč Aman.
     
    56:02
    Cade Neilson dostal ve středním pásmu touš do jízdy a vydal se na branku. Jeho troufalá snaha o obejití dvou zadáků ale neskončila úspěchem.
     
    55:26
    Adam Larsson dostal dlouhý pas na útočnou modrou čáru. Při přebírání puku ale spadl a na černém zlatě si pošmákli britští zadáci.
     
    55:00
    Max Friberg to s přehlídkou kliček přehnal, puk ztratil a Britové mohou po dlouhé době vystřídat.
     
    54:30
    Špatnou rozehrávku Britů zachytil Anton Bengtsson, jenže se na pravém kruhu možná zbytečně zastavil, čímž zabrzdil nadějně vyhlížející příležitost svého týmu.

    Dominik Dubovči

    Martin Rambousek

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 1. Asplund (Kellman, Dahlin), 8. Nordström (Larsson, Bemström), 11. Bengtsson (Bromé), 14. Dahlin (Pudas, Bengtsson), 20. Asplund (Kellman, Dahlin), 54. Bengtsson (Lang, Tömmernes)


    Švédsko: Hellberg (Högberg) – Dahlin, Larsson (A), Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Lindholm, Tömmernes, Pudas – Bemström, Aman, Nordström (A) – Asplund, Kellman, Friberg – Bromé, Klingberg, Bengtsson – Lang.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Velká Británie: Bowns (21. Whistle) – Tetlow, Richardson (A), O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch – Mosey, Conway, Perlini – Neilson, Lake, Dowd (A) – Waller, J. Phillips (C), Davies – Hook, Duggan, Myers.
    Trenér: Peter Russell

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Marian Rohats (GER) – Jonas Merten (GER), Šimon Synek (SVK)

    Diváci: 3012
    thejrc.org