Jablonec B – Zápy 0:0 (kon.) | Liberec B – Přepeře 0:1 (kon.) | Ústí n/O – Chlumec n/C 1:3 (kon.)
Velvary – Hr. Králové B 1:1 (kon.)
konec
TJ Slovan Velvary
1:1 (0:0)
FC Hradec Králové B
Sobota 28.05.2022, 17:00Česká fotbalová liga (B) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Konec zápasu. (19:06:14)
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Hájek, přichází Baloun.
     
    89
    Žlutá karta pro tým FC Hradec Králové B (Kosař).
     
    88
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Mahr, přichází Kutík.
     
    87
    Domácí zřejmě budou tím, kdo chce tři body z dešního duelu o něco více, soudě dle výkonu. Nyní se snaží o kombinaci, která by přeci jen vedla k první brance dnešního zápasu. Měli k dispozici rohový kop, který ale s velkým vypětím Královéhradečtí odklidili do bezpečí.
     
    84
    Opět se hraje především u půlicí čáry. Balon po soupeřově faulu budou rozehrávat domácí fotbalisté.
     
    82
    Zápas pomalu míří ke svému konci. Uvidíme, jak oba týmy naloží s posledními možnostmi ke skórování. Mezitím rozehrává Čábelka.
     
    80
    Filip Hruška dosta přihrávku, která jej měla vyslat do útoku. Hruška byl hned poté, co míč zpracoval, atakován. Rozhodčí zákrok na něj viděli jako nedovolený.
     
    79
    Střídání v týmu FC Hradec Králové B:
    ze hřiště odchází Šípek, přichází Jurčenko.
     
    78
    Útočné snažení Velvar stále pokračuje. Uvidíme, jestli se domácí v modrých dresech dočkají kýžené trefy. Zatím stále bez větší šance.
     
    78
    Velvary právě vstřelily branku! Domácí fanoušci se radují, jejich tým totiž srovnává skóre! TOMÁŠ KOTT se stává prvním střelcem domácího celku! Máme srováno.
     
    75
    Královéhradčtí se nyní dobře ubránili další útočné akci domácího celku. Jemu totiž nevyšla přihrávka, která se ocitl jen za pomezní čárou.
     
    73
    Domácí nyní navazují na pasáž, kterou si vytvořili před malou chvílí. Zdají se být aktivní a rádi by vyslyšeli přání svých fanoušků, kteří by rádi viděli branku.
     
    71
    Nyní to byl zřejmě Filip Březák, který pálil z hranice pokutového území. Březákův pokus ale nebyl z těch nejpřesnějších, neboť končí výrazně nad horní tyčí. Rozehrávat tak bude brankář domácích.
     
    70
    Druhý poločas je zhruba lehce za svou polovinou. Mezitím je možnost bodového zisku z tohoto utkání otevřena na obě strany.
     
    68
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Stárek, přichází Rubeš.
     
    68
    Po delší době se k míči dostávají také hostující hráči. Nyní je třeba vzydvihnout Velvary, kteří si vytvořily poměrně dobré pozice, a to i ke střele. Čábelka ale mohl být v konečném zúčtování relativně klidný.
     
    66
    A v rychlém sledu za sebou další standardní situace, tato byla z nejlepší pozice, kterou domácí měli k dispozici. Rozehrával Ladislav Vopat, nicméně jeho přihrávka byla velmi špatná a končí v zámezí.
     
    65
    A situace se nyní opakovala. Centr do vápna od domácího týmů skončil v klubku hráčů, od kterého se odráží ke královéhradeckým fotbalistům.
     
    64
    Žlutá karta pro tým FC Hradec Králové B (Jonáš).
     
    63
    Domácí fotbalisté nyní měli k dispozici poměrně dobrou šanci, když rozehrávali ze standardní situace. Míč letěl do vápna, kde k němu měl nejblíže připravený Čábelka.
     
    61
    Na hřišti se toho nyní příliš neděje. Opět platí, jako již poněkolikáté v utkání, že se hraje blízko půlicí čáry a oba týmy čekají na případný bleskový výpad, kterým by mohli udeřit.
     
    60
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Šlegl, přichází Kafka.
     
    58
    Královéhradečtí fotbalisté nyní dlouho drželi míč na své polovině a neměli kudy přejít do útočné fáze.
     
    56
    Do hry se nám po delší době zapojuje také hostující brankář Čábelka. Stoperská dvojice mu totiž pro jistotu vrátila balon před napadajícími útočníky.
     
    54
    To už ale nyní neplatí. Filip Zámečník nyní vystoupil z obrany a dostal míč do svého držení. Na soupeřově polovině jsou tak opět Kárlovéhradečtí.
     
    53
    Jakub Chábera nyní vhodil míč na hrací plochu, Velvary tak opět mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    51
    Jan Stárek to nyní udělal velmi dobře. Kličkou se zbavil dotírajícího soupeře a následně zamířil k soupeřově šestnáctce. Velvary tak mohou začít kombinovat.
     
    49
    Hostující hráči, zdá se, pokračují v nastoleném trendu z první půle. I nyní jsou na balonu a a ktivně se snaží najít skulinku, skrze kterou by prošli do šance.
     
    49
    Žlutá karta pro tým TJ Slovan Velvary (Stárek).
     
    47
    Byl to zřejmě Ladislav Vopat, který střílel z pravé strany pokutového území z brankářova pohledu. Míč zkoušel procpat pod horní tyč, ovšem zamířil jen těsně nad ní.
     
    46
    FC Hradec Králové B právě vstřelil branku. Máme tu první branku. JAN MAHR se dostal k balonu v pokutovém území a pak jej posílá do sítě! Královéhradečtí jdou tedy do vedení.
     
    46
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary:
    ze hřiště odchází Pek, přichází Valenta.
     
    46
    Domácí fotbalisté se ujali úvodního výkopu. Druhý poločas právě začíná a my si můžeme pouze přát více gólových situací.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči jsou zpět na hřišti, za malý moment tak půjdeme na druhý poločas.
     
    Máme za sebou první půli. Neviděli jsme příliš šancí, nicméně přeci jen o něco více ze hry má hostující celek, který se tlačí do zakončení. Je ale třeba také pochválit domácí obranu, která se zdá být kompaktní a alespoň prozatím neprostupná.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Zřejmě to byl opět Hruška, kdo se chtěl aktivně dostat s míčem do šance, jenž pak byl za půlicí čarou faulován a celá akce je prozatím pozastavena, míč nicméně zůstává u královéhradeckéoh týmu.
     
    42
    Filip Hruška se nyní snažil vyslat rychlou přihrávkou za obranu spoluhráče do útoku. Přihrávka ale nebyla z těch nejpřesnějších.
     
    40
    Stále platí fakt, že hostující celek je o něco aktivnější. Nyní má ale problém s přechodem přímo před soupeřovo vápno, domácí obrana se nyní zdá být pevná.
     
    38
    Královéhradečtí fotbalisté se drží s balonem na noze na soupeřově polovině. Útočnou akci nyní dobře rozjel FIlip Březák, když na spoluhráče adresoval velmi dobrou přihrávku do běhu. Hosté se tak dostávají blíže k brance.
     
    36
    Petr Šlegl nyní nebyl úspěšný při kombinaci před soupeřovou šestnáctkou. Jeho přihrávka mířila jen na kopačky hostujících hráčů.
     
    35
    Hostující útočník se nyní dopustil faulu, který tak vrátí balon do držení Velvar. Rozehrávat bude domácí brankář.
     
    34
    První poločas se pomalu, nicméně jistě, chýlí ke svému konci. Zatím jsme neviděli žádnou šanci, která by byla vyloženě gólová. Uvidíme, jestli se ještě před prvním odchodem do kabin dočkáme první branky.
     
    32
    Čábelka nyní musel po delší době zasahovat. Míč se k němu ale spíše pouze dokutálel, a tak nemá hostující brankář žádné problémy.
     
    31
    A rohový kop nebyl vůbec přesný. Ihned po jeho odehrání se k míči dostávají právě hostující hráči.
     
    30
    Viděli jsme podobnou situaci na opačné straně. Ladislav Vopat centroval z levé strany. Jeho pokus ale odklízí hostující obrana mimo, uvidíme rohový kop.
     
    29
    Jan Pek nyní postupoval s balonem na noze blíže k soupeřovu vápnu. Pak byl ale faulován a uvidíme standardní situaci, která si svou vzdáleností od branky říká o centr.
     
    28
    Viděli jsme poměrně dobrý centr z pravého křídla z brankářova pohledu. Míč mířil ke vzdálenější tyči, oba stopeři ale byli u míče dříve a odklízejí ho společnými silami mimo dosah hráčů v černých dresech.
     
    26
    Předchozí trvzení právě vyvrací hostující celek. Nyní balon vybojoval Hájek. Ten následně snažil poslat rychlou přihrávku na nabíhajícího spoluhráče, nicméně balon se odráží do zámezí. Hradec ale zůstává na balonu.
     
    25
    Sledujeme pasáž hry, která není příliš záživná. Oba týmy bojují o míč na polovině hřiště, ani jeden z nich se potom nemůže nyní udržet na balonu delší dobu.
     
    23
    A Ladislav Vopat tentokrát v akci i podruhé. Nyní si dobře nabíhal s míčem k soupeřově vápnu. Následně ale nebyl přesný, o míč přišel. Hradec je tedy po delší době na balonu.
     
    21
    Ladislav Vopat nyní dobře zakombinoval se spoluhráčem u půlicí čáry. Domácí se tak udrželi na míči a nyní s ním postupují směrem na Čábelku.
     
    20
    Filip Březák to na opačné straně udělal podobně. Zbavil se dotírajících protihráčů, nakonec pak vrací míč na svého gólmana, který bude mít dostatek klidu pro rozehrávku.
     
    18
    Dominik Šustr si nyní zkušeně poradil s dotírajícím protihráčem. Udržel míč na svých kopačkách, soupeře se zbavil a následně balon odezvádá na své spoluhráče, kteří s ním mohou jít do útoku.
     
    17
    Viděli jsme souboj o míč u půlicí čáry. Nakonec z něho vycházejí úspěšněji domácí hráči, kteří budou vhazovat.
     
    15
    Máme za sebou úvodních patnáct minut. V nich jsme žádnou vyloženou šanci neviděli. O něco více ze hry mají hostující fotbalisté, kteří nebezpečně kombinují blízko soupeřova brankáře.
     
    13
    Hostující hráči nyní odcentrovali z pravého křídla z brankářova pohledu do vápna. Přihrávka ale byla příliš dlouhá a skončila mimo dosah nabíhajících útočníků.
     
    12
    Ale útočné snažení domácích fotbalistů v modrých dresech netrvalo dlouho. Votroci jsou znovu u balonu a kombinují nedaleko pokutového území.
     
    10
    Matěj Šípek mohl jít s balonem dopředu, nicméně poté soupeř upadl a zavadil o Šípkovu kopačku. Hostující hráč se pak poroučel k zemi, nicméně sudí faul neodpískal, situaci viděl jako regulérní. Nyní jsou u balonu po delší době Velvary.
     
    9
    Obrázek hry se stále nemění. Hostující celek v černých dresech drží balon ve své moci a kombinuje na soupeřově polovině.
     
    7
    Hradec Králové měl k dispozici standardní situaci, kterou rozehrál podle nastaveného signálu. Ten ale nevychází podle představ, domácí obrana totiž včas zareagovala. Celou situaci pak utnul domácí gólman, když zachytil dlouze plachtítí balón, o plnohodnoté střele se zde však mluvit nedá.
     
    6
    A nyní mají balon ve své moci opět hostující hráči, a to po rozehrávce vlastního gólmana. Kadrmas rozdává míče na obě strany na spoluhráče, kteří hledají cestu k brance.
     
    4
    A poprvé v utkání si zahraje také hostující gólman Čábelka. Nicméně nečekal na něj žádný těžký zákrok. V pohodě si poradil s pomalu letícím míčem, který už drží v rukavicích.
     
    2
    Hostující celek začal poměrně aktivně. Hned se s balonem natlačil na soupeřovu polovinu a nechybělo mnoho k první střele na branku. Rozehrávat však nakonec bude domácí brankář Šťovíček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Slovan Velvary: Šťovíček – Šustr, Šlegl, Šimkovský, Vopat, Pek, Havránek, Stárek, Kott, Drozda, Chábera
    Náhradníci: Valenta, Kafka, Tsopa, Měsíček, Luong, Rubeš
    Trenér: Janeček

    FC Hradec Králové B: Čábelka – Mahr, Hruška, Šípek, Kadrmas, Hájek, Hlaváč, Kosař, Březák, Zámečník, Jonáš
    Náhradníci: Locker, Hátle, Baloun Jurčenko, Kutík, Vlk
    Trenér: Krejčík

    Rozhodčí: Štrincl – Duda, Kubec.
     
    FC Hradec Králové B

    Tento celek má poměrně dobrou formu, se kterou půjde do sobotního klání. Královéhradečtí v posledních čtyřech kolech vyhráli z tři body hned třikrát, jediné zaváhání přišlo proti Chlumci nad Cidlinou, který výhral poměrem 3:1. Díky třem výhrám se Východočeši drží stále na dostřel nejlepším týmům tabulky. V případě výhry proti Velvarům, tabulkovému sousedovi, by se mohli dostat až na pátou příčku, kterou nyní drží Živanice.

    Votroci mají střeleckou sílu rozloženou mezi více hráčů, gólově se ovšem nejvíce daří také záložníkovi, kterým je Jakub Kosař se sedmi přesnými zásahy.
     
    TJ Slovan Velvary

    Velvary se musely v rámci posledních tří kol tabulkově posunout, a to především po dvou prohrách. Nejprve padly se Zápy, které vyhrály těsně o jedinou trefu. Následně se jim podařilo prohru odčinti v udelu s B-týmem Pardubic. Dále ale přišla alší porážka proti Přepeřím. Momentálně tak tento celek najdeme v nahustěném středu tabulky, konkrétně na sedmé příčce. V případě výhry za tři body by Slovan mohl v tabulce svého soupeře přeskočit a přiblížit se bodově nejlepším pěti klubům.

    Gólově se zatím nejvíc v tomto klubu daří Ladislavu Vopatovi, který má na kontě sedm přesných tref. Šest jich potom má záložník Tomáš Tenkl.
     
    Dobrý den, společně dnes budeme sledovat souboj dvou tabulkových soupeřů. TJ Slovan Velvary na svém hřišti přivítá FC Hradec Králové B. Jak souboj dopadne, budeme moci průběžně sledovat od 17:00, kdy padne úvodní výkop.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Pavlíček

    Branky: 78. Kott – 46. Mahr

    Karty:   49. Stárek (VEV) – 64. Jonáš (HKB), 89. Kosař (HKB)


    TJ Slovan Velvary: Šťovíček – Šustr, Šlegl, Šimkovský, Vopat, Pek, Havránek, Stárek, Kott, Drozda, Chábera
    Náhradníci: Valenta, Kafka, Tsopa, Měsíček, Luong, Rubeš

    Trenér: Janeček

    FC Hradec Králové B: Čábelka – Mahr, Hruška, Šípek, Kadrmas, Hájek, Hlaváč, Kosař, Březák, Zámečník, Jonáš
    Náhradníci: Locker, Hátle, Baloun Jurčenko, Kutík, Vlk

    Trenér: Krejčík

    Rozhodčí: Štrincl – Duda, Kubec
    thejrc.org