Maďarsko – Německo 1:1 (kon.) | Anglie – Itálie 0:0 (kon.) | Wales – Belgie 1:1 (kon.)
Nizozemsko – Polsko 2:2 (kon.)
konec
Maďarsko
1:1 (1:1)
Německo
Sobota 11.06.2022, 20:45Liga národů UEFA - Liga A • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Německo

    Německo po skvělém vstupu do angažmá nového kouče Flicka nemůže být spokojené s poklesem formy v rámci Ligy národů. Až do konce března Němci pod novým kormidelníkem pouze vítězili. Na konci března ale remizovali 1:1 v Nizozemsku. Na úvod Ligy národů navíc Kimmich zachraňoval remízu v Itálii. V domácím souboji s Anglií pak Německo přišlo o vítězství brankou v závěru utkání.
     
    Maďarsko

    Domácí Maďarsko naopak po dvou odehraných kolech drží druhou pozici v silné konkurenci Německa, Anglie a Itálie. Jediný bod ztrácí Maďarsko právě na vedoucí Itálii, na jejíž půdě Maďarsko padlo 1:2. V úvodním utkání Ligy národů navíc Maďarsko doma překvapivě přehrálo těsně 1:0 Anglii. V březnu navíc v přátelském souboji přehrálo Maďarsko Severní Irsko na jeho půdě.
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko: Gulácsi – Á. Lang, Orbán, A. Szalai – Fiola, Á. Nagy, Styles, Z. Nagy – Sallai, Szoboszlai – Á. Szalai.
    Náhradníci: Dibusz, Szappanos – Ádám, Baráth, Bolla, Kecskés, Négo, Gazdag, Sallói, Schön, Vécsei, Vancsa.

    Německo: Neuer – Kehrer, Süle, Schlotterbeck – Hofmann, Goretzka, Kimmich, Raum – Havertz, Musiala – Werner.
    Náhradníci: Baumann, Trapp – Adeyemi, Brandt, Gündoğan, Henrichs, Klostermann, Müller, Nmecha, Sané, Stach, Tah.
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Maďarsko bude hrát v červeném, zatímco Němci obléknou bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Maďarsko obstaralo výkop do dnešního souboje. Uvidíme, zda se domácímu celku podaří zaskočit dalšího favorita.
     
    2
    Němci se hned v úvodu utkání musí bránit. Domácí Maďarsko se totiž vydalo vpřed po pravé straně. Attila Fiola dokonce odcentroval a získal rohový kop.
     
    3
    Německo se poprvé dostalo ke své kombinaci a vysunulo se na polovinu hřiště. Fotbalisté v bílém v úvodu nikam nespěchají a spíše se snaží hrát s míčem na kopačkách.
     
    4
    Neuer vyrazil za hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Němci od úvodu rozjíždějí postupnou kombinaci.
     
    5
    Attila Szalai vhazoval na levé straně hřiště. Na jeho pobídku si naběhl Dominik Szoboszlai, nicméně ten si nepotykal se zpracováním.
     
    6
    Timo Werner si v souboji na polovině Maďarska pomohl nedovoleným zákrokem, když poslal k zemi stopera Orbána.
     
    7
    Roland Sallai na pravé straně zahrál na housle napadajícímu Raumovi. Zaplněný stadion v Budapešti jeho technickou finesu ocenil potleskem.
     
    7
    Maďarsko právě vstřelilo branku! Maďarsko se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Fiola odcentroval z pravé strany do pokutového území. K prvnímu zakončení se dostal Ádám Szalai, ale Neuer jeho hlavičku skvěle vyrazil. Odražený míč si však našel ZSOLT NAGY a nekompromisně jej uklidil pod břevno!
    7. Zsolt NAGY - 1:0
     
    9
    Maďarsko je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pořádně nabuzené a pokračuje ve vysokém napadání. Němce dnes v Budapešti nečeká nic snadného.
     
    10
    Německo právě vstřelilo branku! Německo našlo opravdu bleskovou odpověď na domácí vedení! JONAS HOFMANN si naběhl na parádní přihrávku za obranu, prvním dotykem si obhodil vyběhnutého brankáře a poslal míč do odkryté branky!
    10. Jonas HOFMANN - 1:1
     
    12
    Thilo Kehrer na pravé straně dojel domácího hráče ostrým skluzem a může být rád, že ze souboje odkráčel bez žluté karty.
     
    13
    Sallai si pohybem řekl o přihrávku za obranu Německa, ale pohotový míč za obranu byl příliš prudká a svezl se až do rukavic Manuela Neuera.
     
    14
    Do dalšího zakončení se v pokutovém území dostal Timo Werner, ale radost mu pokazil zdvižený praporek. Ofsajd.
     
    15
    Kai Havertz byl pozdě v souboji s jedním z domácích hráčů a dopustil se faulu přímo před očima hlavního rozhodčího. Rozehrávat budou Maďaři.
     
    16
    Německo po vstřelení vyrovnávací branky převzalo dirigentskou taktovku a postupně se tlačí do útoku. Maďarsko ale drží kompaktní blok.
     
    17
    Timo Werner zatím na hrotu německého útoku hýří pohybem, jenže mu nefunguje zpracování. Navíc u Wernera neustále hlídkuje urostlý Orbán.
     
    18
    Žlutá karta pro tým Maďarsko (Roland Sallai).
     
    19
    Německo se usadilo kolem velkého vápna soupeře, jenže Kehrerův centr z pravé strany skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    20
    Musiala to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou a fauloval. Obrana Maďarska může rozehrávkou uklidnit hru.
     
    21
    Na vysoký centr z levé strany si v pokutovém území naskočil Kai Havertz, ale hlavou míč líznul jen mimo branku.
     
    22
    Roland Sallai na polovině hřiště sklepával míč hrudí na pravou stranu, kam si nabíhal Ádám Szalai, ale jeden z německých hráčů jej nepustil k míči.
     
    23
    Kimmich diriguje rozehrávku Německa na polovině hřiště. Maďaři ale hrají nesmírně fyzicky náročný fotbal a snaží se soupeře napadat.
     
    24
    Timo Werner si hledal prostor v pokutovém území, ale důrazní obránci Maďarska jej nenechali zakončit.
     
    25
    Jamal Musiala neustál souboj na polovině hřiště a chytil se za obličej. Sudí dal jasným gestem najevo, ať se rychle zvedá.
     
    26
    Attila Fiola se hnal středem hřišttě do pokutového území, ale důrazný Nico Schlotterbeck se před něj dostal tělem a nenechal maďarského hráče zakončit.
     
    27
    Kai Havertz se snažil udržet míč ve hře na levé straně, ale balón nakonec opustil hrací plochu celým objemem. Vhazovat bude Maďarsko.
     
    28
    Stopeři Německa uklidňují hru postupnou rozehrávkou na vlastní polovině. Domácí hráči napadají soupeře až do půlící čáry.
     
    29
    Attila Fiola dohnal přihrávku na pravou stranu, krásně si míč přehodil na pravačku a odcentroval. Jeho přízemní centr skončil v Neuerových rukavicích.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velký boj. Německo je sice mnohem aktivnější, ale musí dávat pozor na výpady domácích.
     
    31
    Nico Schlotterbeck dostal přihrávku na polovinu hřiště, dobře se s míčem otočil a rozehrál. Němce ale zatím brzdí mírné nepřesnosti.
     
    32
    Před branku Maďarska přiletěl prudký přízemní centr z pravé strany. Za míčem se na malém vápno hnal Timo Werner, ale Orbán opět stačil odehrát do bezpečí.
     
    33
    Nagy odcentroval z levé strany, ale jeho centr opustil hrací plochu, aniž by se míče někdo z hráčů v pokutovém území stačil dotknout.
     
    34
    Callum Styles chtěl zrychlit útočnou akci Maďarska přihrávkou na levou stranu, ale zadáci Německa jeho rozehrávku skvěle přečetli.
     
    35
    Německo se opět vysunulo na polovinu Maďarska a trpělivou kombinací si hledá cestičku za obranu soupeře. Maďaři nadále drží blok.
     
    36
    Joshua Kimmich dloubl míč na levé křídlo, kde se k němu dostal rozběhnutý Timo Werner. Útočník Německa nestačil přesně přihrát.
     
    37
    Žlutá karta pro tým Německo (Nico Schlotterbeck).
     
    38
    Maďarsko zahrávalo přímý kop v pokutovém území soupeře. Jeho exekuce se ujal Dominik Szoboszlai, ale jeho ránu přizvedl hráč ve zdi na roh.
     
    39
    Ani po následném rohovém kopu se domácí Maďarsko nedostalo do šance. Centr směřoval na přední tyč, kde se k zakončení nedostal nikdo v bílém.
     
    40
    Německo kombinuje s míčem na vlastní polovině a zbytečně předržuje rozehrávku. Maďaři skvěle napadají a znepříjemňují soupeři postup vpřed.
     
    41
    Schlotterbeck si dal pozor na vysoký nákop a hlavou přizvedl míč do rukavic Neuera. Gólman Německa rozehrál výhozem na pravou stranu.
     
    42
    Musiala se parádní kličkovanou dostal do vápna, jenže se nedostal do zakončení. Nakonec sklepl míč na Rauma, jehož technický projektil těsně minul zadní tyč!
     
    43
    Leon Goretzka si ve středu hřiště skvěle pokryl míč a rozehrál na levou stranu. K jeho pobídce se nikdo v bílém dresu nedostal včas.
     
    44
    Lang vhazoval na pravé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si naběhl Dominik Szoboszlai, který si obhodil obránce a táhl útok Maďarska. Domácí kapitán ale nestačil odcentrovat.
     
    45
    V závěru prvního poločasu si na přihrávku mezi obránce naběhl Timo Werner, který zakončil bez přípravy, ale poslal míč vysoko nad břevno.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou. Maďarsko vlétlo do zápasu jako velká voda a hned v úvodu se prosadil Zsolt Nagy. Na jeho zásah ale o tři minuty později odpověděl Jonas Hofmann. Následně bylo Německo o něco aktivnější, ale své náznaky v branky nepřetavilo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Německo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Uvidíme, zda favorizovaný výběr po změně stran dokoná obrat.
     
    47
    Kimmich poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl osamocený Kehrer. Krajní hráč Německa si ale netroufl na postup vpřed a zapojil do kombinace stopery.
     
    48
    Němci zahrávali svůj první rohový kop po změně stran. Joshua Kimmich poslal centr na značku pokutového kopu, ale tam byl jen soupeř.
     
    49
    Kehrer si znovu došel pro přihrávku na vlastní polovinu, přihrávkou po čáře našel Wernera, ale jeho pobídku do vápna Maďaři srazili na další roh.
     
    50
    Exekuce rohového kopu se ujal Joshua Kimmich. Na jeho pobídku si naběhl Niklas Süle, jenže hlavou vůbec netrefil branku.
     
    51
    Další přihrávku za obranu si zadáci Maďarska s přehledem pohlídali a zapojili do rozehrávky brankáře Gulácsiho.
     
    52
    Maďaři našli cestu za obranu Německa, ale přihrávka se po trávníku svezla k dobře postavenému Schlotterbeckovi.
     
    53
    Thilo Kehrer poslal přihrávku na levou stranu, jenže tam neměl nikoho v bílém dresu Německa. Zadáci Maďarska si rozehrávku pohlídali.
     
    54
    Niklas Süle si znovu splnil defenzivní úkoly na výbornou a nepustil domácí fotbalisty do pokutového území. Německo navíc získalo vhazování.
     
    55
    Kai Havertz se hnal na polovinu Maďarska za nákopem z levé strany. Rychlonohý německý fotbalista si ale nepotykal se zpracováním, scházel mu snad krok.
     
    56
    Hra je přerušena! Po souboji v pokutovém území zůstává na trávníku ležet Schlotterbeck, který bude potřebovat ošetření.
     
    57
    Oba týmy využili krátké přerušení k osvěžení. Maďaři následně sportovně odevzdali míč soupeři.
     
    58
    Attila Szalai poslal přihrávku na levou stranu, jenže svého spoluhráče nepřesnou pobídkou vyhnal mimo hrací plochu.
     
    59
    Stopeři Maďarska kombinují s míčem na kopačkách a nikam se neženou. Soupeři v bílém se po hřišti skvěle pohybují.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Maďarsko stále drží remízový výsledek proti velkému favoritovi. Maďaři potvrzují svou domácí sílu.
     
    61
    Thilo Kehrer poslal přihrávku na hranici velkého vápna, kam si nenaběhl nikdo v bílém dresu Německa. Maďarsko získalo míč a může nasbírat cenné sekundy.
     
    62
    Defenzivní řada Německa hraje s míčem na kopačkách a nepouští k němu soupeře. Němci mají ale obrovské problémy s tím, aby si našli cestu do zakončení.
     
    63
    Raum nedovoleným zákrokem poslal k zemi jednoho z maďarských fotbalistů. Německý hráč ze souboje odkráčel bez karetního trestu.
     
    64
    Německo se vysunulo na polovinu Maďarska, nicméně obrana domácích už znovu stojí blízko u sebe a zahušťuje prostor kolem velkého vápna.
     
    65
    Zsolt Nagy uspěl v souboji na polovině hřiště a rozehrál na levou stranu. K míči se sice dostal jeden ze spoluhráčů, ale scházela mu podpora dalších Maďarů.
     
    66
    Kai Havertz si došel pro přihrávku na polovinu hřiště, ale také u něj ihned hlídkoval jeden ze soupeřů v červeném dresu Maďarska.
     
    67
    Pokračující ofenzivní snahu Německa zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Postavení si na levé straně nepohlídal Raum.
     
    68
    Stopeři Německa se vysunuli na polovinu Maďarska, ale jejich kombinace je zatím hodně kostrbatá. Naopak obrana soupeře hraje důrazně.
     
    69
    Timo Werner dohnal přihrávku na pravou stranu, odkud poslal míč do pokutového území. Jeho pobídku srazil na rohový kop dobře postavený Fiola.
     
    70
    Německo dvacet minut před koncem zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Raum, ale krátkým centrem hlavu spoluhráče nenašel.
     
    71
    Střídání v týmu Maďarsko:
    ze hřiště odchází Ádám Szalai, přichází Martin Ádám.

    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Ilkay Gündoğan.
     
    72
    Střídání v týmu Maďarsko:
    ze hřiště odchází Zsolt Nagy, přichází Loïc Négo.
     
    73
    Kai Havertz dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde si míč přehodil na levačku a hledal dobíhající spoluhráče. Na jeho pobídku si nikdo v bílém nenaběhl.
     
    74
    Hned dva Němci se hnali na domácího brankáře! Hofmann situaci natolik zbrzdil, že se vrátil Orbán a přihrávku před prázdnou branku uklidil na roh.
     
    75
    Ani po následném rohovém kopu Německo branku Maďarska neohrozilo. Centr přiletěl na malé vápno, ale akci následně zastavil ofsajd.
     
    76
    Roland Sallai vystihl nepřesnou rozehrávků Němců a dostal se ke střele levačkou. Manuel Neuer proti němu včas vyběhl a zasáhl!
     
    77
    Střídání v týmu Maďarsko:
    ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Daniel Gazdag.
     
    79
    Tlak Německa v posledních minutách opadl. Maďarsko cítí, že dnes může bodovat proti dalšímu silnému výběru.
     
    80
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Jamal Musiala, přichází Julian Brandt.
    ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Thomas Müller.
     
    81
    Kehrer poslal dlouhý aut až do pokutového území. Za jeho pobídkou se hnal Kai Havertz, ale obránce před ním odklidil míč do rukavic gólmana.
     
    82
    Attila Szalai poslal vysokou přihrávku dopředu, kam si naběhl střídající Nego. Na pravém křídle ale neměl podporu spoluhráčů a balón neudržel.
     
    83
    Kai Havertz si znovu při založení protiútoku pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    84
    Julian Brandt si v pokutovém území naběhl na vysoký přetažený centr z pravé strany, ale levačkou už nevrátil míč do nebezpečného prostoru.
     
    85
    Pět minut před koncem si na prudký centr z pravé strany naběhl Martin Ádám, který hlavičkoval odrazem o zem, ale našel Neuerovy rukavice.
     
    86
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Lucas Nmecha.
    ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Karim Adeyemi.
     
    87
    Žlutá karta pro tým Maďarsko (Péter Gulácsi).
     
    88
    Střídání v týmu Maďarsko:
    ze hřiště odchází Callum Styles, přichází Bálint Vécsei.
     
    89
    Střídající Karim Adeyemi dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si nedokázal obhodit soupeře. Obrana Maďarska ustála další hrozbu.
     
    90
    Dominik Szoboszlai zahrával přímý kop z levé strany. Na jeho nákop si brousili zuby všichni hlavičkáři, ale maďarský šikula si vybral slabší moment.
     
    90
    Žlutá karta pro tým Maďarsko (Martin Ádám).
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Německo se v úvodu nastavení usadilo v blízkosti velkého vápna domácích, ale nedostává se k nebezpečným situacím.
     
    90+3
    Joshua Kimmich zahrával přímý kop, jenže po krátkém rozběhu nevyslal do šestnáctky nebezpečný centr.
     
    90+4
    Karim Adeyemi táhl akci Německa po pravé straně, ale nemohl obejít důrazného Ádama. Maďarsko navíc získalo vhazování.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Maďarsko nakonec uhrálo s Německem remízu 1:1 a obralo o body dalšího favorita. Maďarsko vlétlo do zápasu jako velká voda a hned v úvodu se prosadil Zsolt Nagy. Na jeho zásah ale o tři minuty později odpověděl Jonas Hofmann. Následně bylo Německo o něco aktivnější, ale své náznaky v branky nepřetavilo. Ve druhém poločase bylo Německo opět o něco aktivnější, ale kompaktní domácí obrana soupeře nepouštěla do vyložených šancí a před zaplněným stadionem vyválčila bod.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 0:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:13. (22:41:14)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. Z. Nagy – 10. Hofmann (Schlotterbeck)

    Karty:   18. Sallai (HUN), 87. Gulácsi (HUN), 90. Ádám (HUN) – 37. Schlotterbeck (GER)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 0:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 6:13.
    Maďarsko: Gulácsi – Á. Lang, Orbán, A. Szalai – Fiola, Á. Nagy, Styles (88. Vécsei), Z. Nagy (72. Négo) – Sallai (77. Gazdag), Szoboszlai – Á. Szalai (71. Ádám).
    Náhradníci: Dibusz, Szappanos – Baráth, Bolla, Kecskés, Sallói, Schön, Vancsa.

    Německo: Neuer – Kehrer, Süle, Schlotterbeck – Hofmann (86. Nmecha), Goretzka (71. Gündoğan), Kimmich, Raum – Havertz (86. Adeyemi), Musiala (80. Brandt) – Werner (80. Müller).
    Náhradníci: Baumann, Trapp – Henrichs, Klostermann, Sané, Stach, Tah.
    bahis siteleri